Zavisi ko crta i ko boji, valjda I da li je akvarel, ulje na platnu, tempere ili digitalno I da li je kolor jubilarac, edicije Kolor ili CSAC/LL ili samo ZG naslovnica eventualno poster
Bas tako. Ne vjerujem u ono bolje je crno bijelo ili bolje je u boji. Ovisi o slucaju. Evo npr. imam talijansku Osvetu Vudu u boji i strip rastura! Puno bolje od crno bijele verzije! Crtez ima mnogo detalja u pozadini i boja nam pomaze da jasnije vidimo stvari.
CB-definitivno. Kolorce shvatam kao nešto što bi trebalo težiti ka savršenstvu,ali ta ista boja mi ubija onaj gušt prilikom čitanja. A kad tek vidim Bleka u koloru-dođe mi da sve stripove bacim na lomaču... Srećom-postoji CB...
Zar postoji i Blek u koloru... mislim na legalno izdanje.
ovisi,zavisi,kadrovi,kurac,palac... republicca radi svoje,za lovu. libellus kao perfekcija,to jeste i svaka im cast! zagor u boji(naskrabanoobojeni zagor,vazi i za texa)smesno je. zagor prica(bio crno-beli ili boja)nije prica svih vremena da se toliko uzdize... skoro sve price iza nje su taj nivo pa cak i bolje deset puta... uostalom uz kurac reprinti kad nemamo te reprinte u sc-izdanju.
Sto posto potpisujem ... ima 10 puta boljih prica koje tek dolaze.Bas me zanima hoce li biti ovolika trka i za brojevima koji tek dolaze a sto se tice boje ili c-b,po meni boja ako je kolorista odradio posao kako treba znaci ako je mracna atmosfera predstavjena mracno itd
Originally posted by cronos six
ovisi,zavisi,kadrovi,kurac,palac... republicca radi svoje,za lovu. libellus kao perfekcija,to jeste i svaka im cast! zagor u boji(naskrabanoobojeni zagor,vazi i za texa)smesno je. zagor prica(bio crno-beli ili boja)nije prica svih vremena da se toliko uzdize... skoro sve price iza nje su taj nivo pa cak i bolje deset puta... uostalom uz kurac reprinti kad nemamo te reprinte u sc-izdanju.
Što se tiče Zagora kvaliteta kolora varira od epizode do epizode, one koje obiluju prirodnim scenama šuma i rijeka mi bolje izgledaju u koloru ali zato scene u zatvorenim prostorima ili pustinjskim i stjenovitim predjelima bolje izgledaju u c/b.
Zavisi ko crta i ko boji, valjda I da li je akvarel, ulje na platnu, tempere ili digitalno I da li je kolor jubilarac, edicije Kolor ili CSAC/LL ili samo ZG naslovnica eventualno poster
Bas tako. Ne vjerujem u ono bolje je crno bijelo ili bolje je u boji. Ovisi o slucaju. Evo npr. imam talijansku Osvetu Vudu u boji i strip rastura! Puno bolje od crno bijele verzije! Crtez ima mnogo detalja u pozadini i boja nam pomaze da jasnije vidimo stvari.
Jedva cekam da se domognem epizoda poput Osvete Vudu i Morske Strave u obojenoj varijanti Upravo sam prelistao ova poslednja dva LL Zagora i mogu vam reci da mi se neverovatno svidja kako Zagor Prica izgleda u obojenoj varijanti, usudio bih se reci da ovom ranom Ferriju vise lezi boja, pogotovo u dnevnim scenama kada koristi najosnovnije moguce sencenje. Nocne su takodje solidne, ali sve se plasim cistih horror scena u kojima se Ferri raspistoljio kistom. Za sada, ovo sta sam video je meni bolje od cb, koliko god mi isti bio daleko drazi
CB-definitivno. Kolorce shvatam kao nešto što bi trebalo težiti ka savršenstvu,ali ta ista boja mi ubija onaj gušt prilikom čitanja. A kad tek vidim Bleka u koloru-dođe mi da sve stripove bacim na lomaču... Srećom-postoji CB...
Zar postoji i Blek u koloru... mislim na legalno izdanje.
Pa-zasad nije u legalnom izdanju,ali postoji... Nije valjda da ti nije poznato na kojim stranicama?
Ne tražim digitalna izdanja pa mi nije poznato čega se sve može pronaći. Bleka bi bilo zanimljivo vidjeti po ovom sistemu kako ide i Zagor kolorac jer bi takva boja pasala za strip gdje ima puno scena šuma i traperskih koliba.
Ne tražim digitalna izdanja pa mi nije poznato čega se sve može pronaći. Bleka bi bilo zanimljivo vidjeti po ovom sistemu kako ide i Zagor kolorac jer bi takva boja pasala za strip gdje ima puno scena šuma i traperskih koliba.
Vjeruj mi da ga uopće nije ugodno gledati u boji,barem ne dok je kolorista onaj koji je ovo obojio. Kao da se netko igrao. Odi na "besplatno čitanje stripova" i pogledaj,pa reci šta misliš o tome.