forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor u boji ili crno - beli pitanje je sad ?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 09/12/2014 : 22:29:29  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by PijaniPatak

Zavisi ko crta i ko boji, valjda
I da li je akvarel, ulje na platnu, tempere ili digitalno
I da li je kolor jubilarac, edicije Kolor ili CSAC/LL ili samo ZG naslovnica eventualno poster

Bas tako.
Ne vjerujem u ono bolje je crno bijelo ili bolje je u boji. Ovisi o slucaju. Evo npr. imam talijansku Osvetu Vudu u boji i strip rastura! Puno bolje od crno bijele verzije! Crtez ima mnogo detalja u pozadini i boja nam pomaze da jasnije vidimo stvari.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/12/2014 : 23:54:33  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by zlatko900

CB-definitivno. Kolorce shvatam kao nešto što bi trebalo težiti ka savršenstvu,ali ta ista boja mi ubija onaj gušt prilikom čitanja. A kad tek vidim Bleka u koloru-dođe mi da sve stripove bacim na lomaču... Srećom-postoji CB...

Zar postoji i Blek u koloru... mislim na legalno izdanje.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7964 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 10/12/2014 : 00:35:03  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
ovisi,zavisi,kadrovi,kurac,palac...
republicca radi svoje,za lovu.
libellus kao perfekcija,to jeste i svaka im cast!
zagor u boji(naskrabanoobojeni zagor,vazi i za texa)smesno je.
zagor prica(bio crno-beli ili boja)nije prica svih vremena da se toliko uzdize...
skoro sve price iza nje su taj nivo pa cak i bolje deset puta...
uostalom uz kurac reprinti kad nemamo te reprinte u sc-izdanju.

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

desertfox123
Starting Member

45 Posts

Member since 04/06/2012

Posted - 10/12/2014 : 06:13:47  Show Profile Show Extended Profile  Send desertfox123 a Private Message  Reply with Quote
Sto posto potpisujem ... ima 10 puta boljih prica koje tek dolaze.Bas me zanima hoce li biti ovolika trka i za brojevima koji tek dolaze a sto se tice boje ili c-b,po meni boja ako je kolorista odradio posao kako treba znaci ako je mracna atmosfera predstavjena mracno itd

Originally posted by cronos six

ovisi,zavisi,kadrovi,kurac,palac...
republicca radi svoje,za lovu.
libellus kao perfekcija,to jeste i svaka im cast!
zagor u boji(naskrabanoobojeni zagor,vazi i za texa)smesno je.
zagor prica(bio crno-beli ili boja)nije prica svih vremena da se toliko uzdize...
skoro sve price iza nje su taj nivo pa cak i bolje deset puta...
uostalom uz kurac reprinti kad nemamo te reprinte u sc-izdanju.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 10/12/2014 : 09:59:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Što se tiče Zagora kvaliteta kolora varira od epizode do epizode, one koje obiluju prirodnim scenama šuma i rijeka mi bolje izgledaju u koloru ali zato scene u zatvorenim prostorima ili pustinjskim i stjenovitim predjelima bolje izgledaju u c/b.

Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4849 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 10/12/2014 : 10:05:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
ovo do sada
cb

u buducnosti
nadam se
bice boljih c

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 10/12/2014 : 10:21:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

los crtac (a da ne radi previse sencenja, odnosno da nema previse crne u crtezima) je mozda i bolji u koloru ;P

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

vknez
Average Member

Croatia
619 Posts

Member since 02/09/2009

Posted - 10/12/2014 : 10:45:53  Show Profile Show Extended Profile  Send vknez a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by velka031

CB, nijednom Bonelliju boja ne stoji, ima dobrih kolora, ali u cjelini, nije to to.

tako je. zato se moramo izboriti da i sve naslovnice budu crno bijele. i da ukinu svaki 100 broj u boji...

Moje aukcije:
https://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=vknez
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4849 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 10/12/2014 : 11:32:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
bolje da se izborimo za Zagor spomenik
u nekom parkicu u sklopu Beograda na vodi
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7964 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 10/12/2014 : 19:19:10  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
crno-belo.

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 11/12/2014 : 09:50:49  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by D.J.

Originally posted by PijaniPatak

Zavisi ko crta i ko boji, valjda
I da li je akvarel, ulje na platnu, tempere ili digitalno
I da li je kolor jubilarac, edicije Kolor ili CSAC/LL ili samo ZG naslovnica eventualno poster

Bas tako.
Ne vjerujem u ono bolje je crno bijelo ili bolje je u boji. Ovisi o slucaju. Evo npr. imam talijansku Osvetu Vudu u boji i strip rastura! Puno bolje od crno bijele verzije! Crtez ima mnogo detalja u pozadini i boja nam pomaze da jasnije vidimo stvari.

Jedva cekam da se domognem epizoda poput Osvete Vudu i Morske Strave u obojenoj varijanti
Upravo sam prelistao ova poslednja dva LL Zagora i mogu vam reci da mi se neverovatno svidja kako Zagor Prica izgleda u obojenoj varijanti, usudio bih se reci da ovom ranom Ferriju vise lezi boja, pogotovo u dnevnim scenama kada koristi najosnovnije moguce sencenje. Nocne su takodje solidne, ali sve se plasim cistih horror scena u kojima se Ferri raspistoljio kistom.
Za sada, ovo sta sam video je meni bolje od cb, koliko god mi isti bio daleko drazi

edit: Na Donatelliju pogotovo

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 11/12/2014 09:51:54
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

954 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 20/12/2014 : 01:33:48  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by DODSFERD

Originally posted by zlatko900

CB-definitivno. Kolorce shvatam kao nešto što bi trebalo težiti ka savršenstvu,ali ta ista boja mi ubija onaj gušt prilikom čitanja. A kad tek vidim Bleka u koloru-dođe mi da sve stripove bacim na lomaču... Srećom-postoji CB...

Zar postoji i Blek u koloru... mislim na legalno izdanje.

Pa-zasad nije u legalnom izdanju,ali postoji... Nije valjda da ti nije poznato na kojim stranicama?
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 20/12/2014 : 09:09:33  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ne tražim digitalna izdanja pa mi nije poznato čega se sve može pronaći.
Bleka bi bilo zanimljivo vidjeti po ovom sistemu kako ide i Zagor kolorac jer bi takva boja pasala za strip gdje ima puno scena šuma i traperskih koliba.

Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

954 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 21/12/2014 : 23:26:28  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by DODSFERD

Ne tražim digitalna izdanja pa mi nije poznato čega se sve može pronaći.
Bleka bi bilo zanimljivo vidjeti po ovom sistemu kako ide i Zagor kolorac jer bi takva boja pasala za strip gdje ima puno scena šuma i traperskih koliba.

Vjeruj mi da ga uopće nije ugodno gledati u boji,barem ne dok je kolorista onaj koji je ovo obojio. Kao da se netko igrao. Odi na "besplatno čitanje stripova" i pogledaj,pa reci šta misliš o tome.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000