forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 574

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 19/12/2014 : 14:39:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Taj The Interview trenutno ima zanimljivi rating.

EDIT: A sad je dosegao i čistu desetku. Ovo je prvi put da vidim neki film na IMDb-u s maksimalnom mogućom ocjenom.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!

Edited by - Opti on 19/12/2014 20:07:05
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/12/2014 : 20:09:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Možda je to u znak revolta, kao "ne damo im gušta".
Šteta što film lako moguće nećemo vidjeti u kinima, ali će se pretpostavljam pojaviti na netu.
Zapravo mu je ovo odlična reklama.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29625 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 19/12/2014 : 20:23:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Mozda je sve to jedna velika reklama u kojoj sudjeluje i FBI
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/12/2014 : 23:08:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

i ISIL

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 20/12/2014 : 00:49:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
Jel itko uspio pogledat "Exodus" s Baleom? Kakvi su dojmovi?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 20/12/2014 : 01:02:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Meni je osrednji, vizualno vrlo atraktivan i s donekle uvjerljivim epskim zamahom, ali emotivno distanciran i hladan.

Pokušava biti realističan koliko je to s pričom o Mojsiju uopće moguće, pa je on stalno pun dvojbi u samog sebe i svoje poslanje, sumnja u vlastite snage i mogućnosti vođe, pa su mu svako malo suzne oči i obraća se Bogu za pomoć, a Božji glasnik je netko koga on vidi kao mudrog dječaka, a drugi kao kamen s kojim priča u planini.

Sam Bale je rekao da je Mojsije ovdje prikazan kao shizofrenik, i to je otprilike točan i najsažetiji opis.

Charlton Heston i dalje ostaje nenadmašen kao Mojsije, a Yul Brynner kao Ramzes, jer je Joel Edgerton prilično tanak, neuvjerljiv i sklon teatralnostima i preglumljivanju.

U određenoj mjeri mi i fotografiji i kompletnom dizajnu nedostaje starinske patine, jer je sve preušminkano i izgleda pomalo čudno, nekako izvan vremena, a ispočetka, dok se nisam navikao, mi je smetala i napadna našminkanost glumaca koji su svi redom pomalo teatralni, od Johna Turturroa kao Setija do Balea.

Prizori s krvavim Nilom, najezdama žaba i skakavaca te s Crvenim morem koje se povlači su prilično impresivni, ali Deset zapovjedi i dalje ostaje vrh.

Mislim da u interpretaciji starozavjetnog epa o Mojsiju nitko nikad neće nadmašiti Cecila B. DeMillea.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 20/12/2014 : 01:41:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
Ja ću sad bit iskren i reći da stvarno ne znam zašto ljudi tog Ridleya Scotta toliko dižu u nebesa jer ne znam kad je zadnji puta uopće napravio neki vrhunski film.

Nastojat ću otić pogledat ovu noviju verziju ak će bit vremena.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 20/12/2014 : 11:03:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Što se mene tiče, zadnji vrhunski mu je Pad Crnog jastreba, a poslije toga odlični Kraljevstvo nebesko, Američki gangster i Tijelo od laži.

Prije toga je napravio remek-djelo Hannibal, a za nijansu slabiji od odličnih su mu Šibicari kao i Gladijator.

A u nebesa ga se diže zbog Blade Runnera i Aliena, prijelomnih filmova pa je to i razumljivo, a ja i zbog Thelme i Louise, pa i Pada Crnog jastreba i Hannibala.

Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 20/12/2014 : 11:11:16  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

Ja ću sad bit iskren i reći da stvarno ne znam zašto ljudi tog Ridleya Scotta toliko dižu u nebesa jer ne znam kad je zadnji puta uopće napravio neki vrhunski film.

Nastojat ću otić pogledat ovu noviju verziju ak će bit vremena.

Meni je njegov zadnji vrhunski bio redateljska verzija Kraljevstva nebeskog, znaci skoro 10 godina. Od onda samo nijanse izmedju dobrog i gledljivog. OK, Counselor mi je stvarno bio negledljivo smece.

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 20/12/2014 : 11:47:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Prije toga je napravio remek-djelo Hannibal, a za nijansu slabiji od odličnih su mu Šibicari kao i Gladijator.

Gladiator je remek-djelo, Matchstick Men vrlo dobar, a Hannibal teški prosjek.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 20/12/2014 : 12:37:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

quote:

Gladiator je remek-djelo, Matchstick Men vrlo dobar, a Hannibal teški prosjek.

Tu se razlikujemo, meni je Hannibal gotovo na razini Jaganjaca. A Pad Crnog jastreba mi je njwgov najbolji film iz prošlog desetljeća.

Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 20/12/2014 : 13:26:09  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
quote:
Tu se razlikujemo, meni je Hannibal gotovo na razini Jaganjaca. A Pad Crnog jastreba mi je njwgov najbolji film iz prošlog desetljeća.

Moram priznati da si ti prva osoba koju sam cuo (ili procitao) da ta dva filma stavlja jedan uz drugoga. Blago tebi, da barem ja to mogu reci za taj film. A imao sam najbolju volju, gledao ga tri puta u razmacima od par godina. Ali vise ga ne bih mogao pogledati ni pod prijetnjom oruzjem
Meni je to zapravo njegov najlosiji film iz proslog desetljeca.

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 20/12/2014 : 15:54:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Ja bi ovako rangirao njegove filmove (koje sam gledao):
-Remek djela-
1. Gladiator
2. Blade Runner
3. Alien
-Odlični-
4. Kingdom of Heaven
5. American Gangster
6. Robin Hood
-Vrlo dobri-
7. Matchstick Men
8. Black Hawk Down
-Prosječni-
9. Hannibal
-Ispodprosječni-
10. Prometheus
11. Legend (dat ću mu drugu šansu)

Ostale još nisam gledao.
Zanima me novi Marsovac (The Martian), no sudeći po silaznoj putanji, ne očekujem puno.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 20/12/2014 : 15:54:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Meni je baš suprotno bio sve bolji sa svakim novim gledanjem. Prvi put me donekle i razočarao (smetale su me prevelika mizantropija i eksplicitni kanibalizam pred kraj), ali kad sam to prihvatio sve je sjelo na svoje mjesto. Poslije sam ga nekoliko puta testirao i bivao mi je sve bolji. Više mu ne mogu odoljeti kad god je na TV-u.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25846 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/12/2014 : 17:07:26  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prometheus.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 20/12/2014 : 17:48:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Što se mene tiče, zadnji vrhunski mu je Pad Crnog jastreba, a poslije toga odlični Kraljevstvo nebesko, Američki gangster i Tijelo od laži.

A u nebesa ga se diže zbog Blade Runnera i Aliena, prijelomnih filmova pa je to i razumljivo, a ja i zbog Thelme i Louise, pa i Pada Crnog jastreba i Hannibala.

Da, al čekaj, pa Istrebljivač i Alien su snimljeni prije više od 3 desetljeća. A Hanibal i Jastreb isto prije više od 10 godina. Znači, koliko dugo lik živi na staroj slavi? Fakat mi je zanimljivo kak ljudi znaju govorit sa svakim njegovim novim filmom da će se lik vratit na onaj stari put. Fascinantno. Još da ne spominjemo kako Hollywood uvijek najavljuje svakakve filmove u stilu "epski spektakl", "film godine" i slične gluposti, a na kraju ne dobiješ ništa.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 20/12/2014 : 18:23:55  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

Prometheus.

Da, i meni je Prometheus odličan.
Nije mi jasno zašto ljudi toliko pljuju po Prometheusu.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 20/12/2014 : 19:25:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Da, al čekaj, pa Istrebljivač i Alien su snimljeni prije više od 3 desetljeća. A Hanibal i Jastreb isto prije više od 10 godina. Znači, koliko dugo lik živi na staroj slavi? Fakat mi je zanimljivo kak ljudi znaju govorit sa svakim njegovim novim filmom da će se lik vratit na onaj stari put. Fascinantno. Još da ne spominjemo kako Hollywood uvijek najavljuje svakakve filmove u stilu "epski spektakl", "film godine" i slične gluposti, a na kraju ne dobiješ ništa.

Kraljevstvo nebesko (2005.) je izvrsno, Američki gangster (2007.) otprilike podjednako, tu negdje je i Tijelo od laži (2008.), a s obzirom da je produktivan toliko da skoro svake godine izbaci po jedan film, život na staroj slavi od šest godina i nije tako strašan.

OK, nije to stara slava iz Blade Runnera i Aliena, ali je sasvim pristojan skor i manje-više ujednačena kvaliteta opusa, osobito imamo li na umu da se i kroz 90-e provukao s filmovima kakvi su 1492, White Squall i G.I. Jane, pa se opet vratio u punu formu.

Nažalost, bojim se da će se stagniranje nastaviti jer osim Marsovca (SF akcijska pustolovina s Jessicom Chastain, Mattom Damonom, Kate Mara itd.) na kojem trenutno radi a koji će stići sljedeće godine, priprema nastavak meni prilično lošeg Prometeja a navodno i Blade Runnera.

Možda me najviše brine nastavak Istrebljivača jer me strah da ovaj aktualni Scott onom ondašnjem ne može ni prismrditi. A i čemu kvariti uspomenu na svoj eponimni film.

Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 23/12/2014 : 10:23:02  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Justin "Fast&Furious" Lin ce rezirati treci Star Trek, kako i par epizoda druge sezone True Detectivea.

https://variety.com/2014/film/news/star-trek-3-director-justin-lin-1201385459/

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 23/12/2014 : 12:54:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 23/12/2014 : 13:37:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Bemti, koji je to pametnjaković zaključio da redatelj F&F može biti dobar izbor za Star Trek, a pogotovo za True Detectivea?

Kao da su to izvedbeno i žanrovski iste ili barem srodne stvari, pa će se tip samo prešaltati.

Aha, kako da ne!

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/12/2014 : 17:25:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je Justin Lin sasvim dobra osoba za taj posao.

Dobro barata velikim produkcijama i puno više povjerenja ulijeva od Orcija.

Sad tek treba vidjeti u kojem će smjeru krenuti produkcija filma. Jer, trebat će isporučiti jedan nastavak prethodna dva filma i ujedno dostojno obilježiti 50. rođendan franšize.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 24/12/2014 : 14:32:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Hipohondar (Supercondriaque), r. Dany Boon, Francuska / Belgija, 2014.

Ljubitelji neholivudskog i europskog filma već godinama znaju da su, žele li pogledati neko ambicioznije ostvarenje mimo akcijskim blockbusterima i ekranizacijama superherojskih stripova pretrpanih repertoara multipleksa (što svjedoči o samoizabranom statusu kulturalne kolonije), prisiljeni intenzivno pratiti domaće filmske festivale koji nude prilično reprezentativne izbore najkvalitetnijih opstvarenja europskih kinematografija, poglavito francuske, rumunjske i njemačke. Žele li pogledati pobjednike Berlina, Venecije i Cannesa, ili pak nova ostvarenja Xaviera Dolana ("Tom na farmi", "Mamica") i Oliviera Assayasa ("Nešto u zraku", "Oblaci nad Sils Marijom"), braće Jeana-Pierrea i Luca Dardennea ("Dječak na biciklu", "Dva dana, jedna noć") ili primjerice Corneliua Porumboiuja ("Policijski, pridjev", "Noć se spušta nad Bukurešt"), filmofilima nema druge nego u vrijeme održavanja Zagreb Film Festivala, Discoveryjeve revije ili recimo Vukovar Film Festivala popodneva i večeri rezervirati za boravak u kinima. Žele li, pak, na redovitom repertoaru u multipleksima pogledati neki neamerički film, tamo ih očekuju praktički jedino po komercijalnim kriterijima najveće gledanosti na matičnom tržištu odabrane francuske komedije i humorne drame kakve su primjerice recentne "Samba" i "Djed Mraz i ja" ili nedavne "Ta luda vjenčanja" i "Savršen plan".

U svim takvim slučajevima riječ je o nepretencioznim, mahom trivijalnim, lako gledljivim ali i još lakše zaboravljivim naslovima koji u multiplekse moguće ne bi ni stigli da nije potpore koju Eurimages daje za distribuciju tj. afirmaciju europskog filma u kinima, pa se domaćim distributerima pod tom egidom isplati na repertoar pripustiti neku budalaštinu s potpisom Luca Bessona ili tko zna koji nastavak serijala o Asterixu. Gledatelji se mogu smatrati sretnima ako se i u takvoj distributerskoj politici ponekad zalomi neki makar pristojan ako ne baš i poticajan film, pa ako je isti još i umjereno zabavan, gledateljskom zadovoljstvu nema kraja. Dovoljno duha, zabave i humora nudi komedija "Hipohondar" scenarista, redatelja i glavnog glumca Danyja Boona, autora vrlo šarmantne, vedre i optimistične komedije "Dobrodošli u Ch´tis" iz 2008. godine, u kojoj je Boon kao i u recentnom ostvarenju glumačke snage udružio s cijenjenim komičarom i karakternim glumcem Kadom Meradom ("Clementov opus", "Mali Nicolas"). Zbog i u komercijalnom i u kreativnom smislu prilično uspješnih suradnji francuski gledatelji Boona i Merada nazivaju nasljednicima legendarnog komičarskog para Luis de Funès i Michel Galabru, najpoznatijih po suradnji na hit serijalu o žandarima iz 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća. U središtu zbivanja "Hipohondra" je 39-godišnji Romain Faubert (Boon), fotograf internetskog medicinskog časopisa i nevjerojatan hipohondar koji u strahu od zaraze i bakterija manijakalno izbjegava bilo kakve socijalne kontakte i neprekidno se dezinficira, zbog čega propadaju i svi njegovi pokušaji upoznavanja djevojaka i započinjanja romantične veze.

Nevolja je i to što Romain zbog svojih strahova konstantno ne da mira svom liječniku Dimitriju Zvenki (Merad) i njegovoj supruzi Norah (Judith El Zein), koji ga se bezuspješno pokušavaju riješiti. No sve će se početi mijenjati kad Romain jednog dana spletom okolnosti upozna Dimitrijevu mlađu sestru Annu Zvenku (Alice Pol), djevojku koja pomaže izbjeglicama iz totalitarne balkanske države Čerkistan, budući su i ona i Dimitri podrijetlom Čerkistanci. Naime, u Čerkistanu vlast vojskom zavodi teror, a vođa revolucionarnog pokreta otpora je markantni Anton Miroslav (Jean-Yves Berteloot), koji onog dana brodom stigne u Francusku gdje namjerava potražiti pomoć za svoju borbu. Spomenutim spletom okolnosti Anna će hipohondra Romaina zamijeniti za ranjenog Miroslava, te će mu pružiti pomoć i utočište u svom domu. Njegovo iracionalno ponašanje i nepoznavanje čerkistanskog jezika pripisujući ranjenosti i hirovitosti, Anna će se postupno početi zbližavati s Romainom, i svojim prijateljicama ga predstavljajući kao velikog revolucionara i junaka. Sve će se zakomplicirati kad se Romain zbog zaljubljivanja u Annu "ufura" u Miroslavov lik, te kad ga policija uhiti i odluči vratiti u domovinu, što ni Anna ni njezin brat neće smjeti dozvoliti.

Premda je u nelogičan i dobrano konfuzan zaplet filma potpuno nemoguće povjerovati, Dany Boon s tim niti ne računa, već podrazumijeva praktički potpunu gledateljsku benevolentnost i pristajanje na sve neuvjerljivosti i proizvoljnosti, dakako u očekivanju smijeha i dobre zabave. Ta se benevolentnost u dobroj mjeri i isplati, jer ako uspijete prihvatiti nagle i neočekivane mijene glavnog lika koji od izrazitog hipohondra prelako postaje sasvim "normalan" čovjek, baš kao i ako pristanete na dramaturške i narativne ishitrenosti i neuvjerljivosti, kao nagrada stiže pristojna porcija smijeha koji se bazira na kombinaciji komedije situacije i karaktera kojima je pridodana ne mala količina apsurda i burleske, a sve s osloncem na prepoznatljivi galski humor. Dodamo li navedenom da se u maloj epizodnoj roli pojavljuje i hrvatski glumac Božidar Smiljanić, "Hipohondar" ne pretjerano zahtjevnim gledateljima pruža nepuna dva sata sasvim korektne zabave.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 24/12/2014 : 14:37:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Medvjedić Paddington (Paddington), r. Paul King, Velika Britanija / Francuska, 2014.

Kad neki popularni i/ili cijenjeni glumac počne snimati filmove s djecom i životinjama, možete biti sigurni da mu je karijera zacijelo nepovratno zašla u slijepu ulicu. Uglavnom je riječ o akcijskim junacima, recimo Arnoldu Schwarzeneggeru koji se u "Policajcu iz dječjeg vrtića" i "Ludim božićnim zvonima" okružio čoporom dječurlije, ili Vinu Dieselu koji je to isto napravio u katastrofi naslova "Čvrsta ruka mira", i komičarima poput Eddieja Murphyja, protagonista čitavog niza negledljivih besmislenih filmića s djecom i kućnim ljubimcima, ili recimo pokojnog oskarovca Robina Williamsa ("Tatica u suknji", "Patch Adams") te nekadašnje zvijezde Brendana Frasera čija se karijera još nije oporavila od moronske obiteljske komedije "Šumska družina" iz 2010. godine, a prema skromnom broju njegovih projekata posljednjih godina čini se da ni neće tako skoro. U slučaju akcijskih zvijezda s jedne je strane riječ o neumoljivom protoku vremena i spoznaji da se u ozbiljnim godinama i s mlohavim mišićima nema smisla boriti s kojekakvim predatorima i zlikovcima, a s druge o pokušajima afirmiranja i u navodno glumački odnosno dramski zahtjevnijim ulogama. Dakako, oko sličnih koncepata neke su bivše TV zvijezde kakav je recimo Tim Allen iz humorističnog hit-serijala "Sam svoj majstor" bezuspješno pokušale izgraditi filmske karijere, no tu se sve završavalo s od kritike pokopanim utjelovljavanjima Djeda Mraza i navlačenjem računalno generiranog krzna kudrava psa u filmu "Pasja sudbina".

Kad na špici obiteljske komedije "Medvjedić Paddington" pročitate da najvažniju sporednu ulogu tumači oskarovka Nicole Kidman (koja je unatoč tome navedena kao prva na casting-listi), isto biste mogli pomisliti i za darovitu Australku, unatoč činjenici da smo je samo tijekom posljednje pola godine mogli gledati u čak trima manje ili više ambicioznim i uspjelim filmovima, u biografskoj ratnoj drami "Tragovi prošlosti", u biografskoj romantičnoj drami "Grace od Monaka" te u psihološkoj triler-drami "Prije no što zaspim". Srećom, s njenim recentnim projektom stvari ipak u pozitivnom smislu stoje osjetno drugačije, jer premda jest riječ o formulaičnom i ne osobito ambicioznom djelu, određene vrline na čelu sa šarmom, nepretencioznošću i prilično lakom gledljivošću mu se svakako ne mogu poreći. Posrijedi je ostvarenje temeljeno na serijalu od 20-ak popularnih romana za djecu britanskog pisca Michaela Bonda, čiji je prvi roman "Medvjed zvan Paddington" premijerno objavljen davne 1958. godine. Riječ je bila o prozi popraćenoj ilustracijama Peggy Fortnum, koja je odmah po objavljivanju stekla krug odanih čitatelja a ubrzo i kultni status, zahvaljujući kojem je pak priča o dobrodušnom medvjediću tijekom pet i pol desetljeća doživjela tri animirane TV-serije (po jednu u britanskoj, američkoj u produkciji studija Hanna-Barbera te kanadskoj produkciji), niz slikovnica i razgranatu industriju dječjih igračaka tj. merchandisinga. Kombinacijom igranog i računalno animiranog filma realiziran "Medvjedić Paddington" kojeg redateljski potpisuje anonimni Paul King prva je filmska adaptacija Bondove proze, a ako je suditi po kakvoći i spomenutom šarmu može se pretpostaviti da neće biti i posljednja.

Medvjedić iz naslova (glas Filipa Juričića) zaigrano je stvorenje koje u džungli Perua odrasta s tetkom Lucy i ujakom Pastuzom (glas Pere Juričića), parom koji je prije poprilici četiri desetljeća tijekom ekspedicije u toj zemlji otkrio i upoznao Montgomery Clyde, član londonskog Geografskog društva. Lucy i Pastuzo su tada s Clydeom uspostavili odnos povjerenja i prijateljstva, a to će postati iznimno važno nakon što njihovu džunglu pogodi potres u kojem već ostarejli Pastuzo smrtno strada. I sama stara i nesposobna skrbiti o Paddingtonu, tetka Lucy nećaka odluči smjestiti na brod za Englesku, vjerujući da će u otvorenom i tolerantnom britanskom društvu on lako pronaći skrbnike. No pokazat će se da tomu baš i nije tako, jer Paddingtona po dolasku na londonski željeznički kolodvor nitko neće primjećivati, sve dok ga ne uoče dječak Jonathan Brown i njegova majka Mary (glas Natalije Đorđević). Unatoč protivljenju supruga i oca Henryja (glas Ranka Tihomirovića) te dječakove starije sestre Judy, Mary i Jonathan odluče Paddingtonu osigurati smještaj za koji vjeruju da je privremen.

U kući u kojoj živi i Jonathanova i Judyna baka Bird (glas Mirele Brekalo Popović) Paddington će smjesta početi stvarati nevolje, a sve će se ozbiljno zakomplicirati kad se brbljavog stvora odluči dočepati podla gospođa Millicent (glas Vande Winter), koja je opsjednuta prepariranjem rijetkih životinja. "Medvjedić Paddington" razigrano je, duhovito, solidno režirano, dosta zabavno i pristojno nasinkronizirano djelo koje bi ipak valjalo gledati bez nasinkronizacije, jer u izvorniku Nicole Kidman, Hugh Bonneville (grof od Granthama u sjajnoj seriji "Downton Abbey"), Sally Hawkins ("Jasmine French"), Jim Broadbent ("Još jedna godina") i ostali govore tečnim engleskim, bez povremenih pretjeranih afektacija hrvatskih glumaca. Film zagovorom pozitivnih obiteljskih i životnih vrijednosti te bajkovitim ozračjem odlično odgovara (pred)božićnom dobu, u njemu će ponajviše uživati mlađa publika premda bi i roditelji trebali biti zadovoljni, i nema mjesta sumnji da ćemo ga na nekoj od domaćih komercijalnih TV-postaja kroz koju godinu redovito gledati u sklopu božićnog filmskog programa.

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17850 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 24/12/2014 : 23:48:52  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
Ej imam neki tab al se ne kontam u to... Kako i gdje gledate
Filmove

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page
Page: of 574 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.92 seconds. Snitz Forums 2000