Author |
Topic  |
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 24/12/2014 : 07:50:54
|
quote: Originally posted by acestroke
Predpostavljam da ce tiraz da bude... u najmanju ruku 1000 primjeraka.
DJ, mozes li potvrdit?
Da bit ce 1000 primjeraka. Bit ce i to previse, no ne isplati se manje stampati jer onda nema ni teortske sanse da se novac za izdanje vrati. Ovako barem postoje teoretske sanse! No drago mi je vidjeti ovakvu zapaljenost za izdanje na forumu i Facebooku. Nisam na to naviknuo. |
www.epicentercomics.com |
 |
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 24/12/2014 : 09:47:18
|
quote: Originally posted by Elderane84
stinky, to je samo savjet, i nista vise.
znam, elderane, ali rekoh hajd da bude protuteže da ne počne mas-histerija "treba samo novog Zagora"
meni su dobre epizode od starih do novih, s tim da mi je Nolitta posljednjih godina prešišao Bosellija svemirski (što je tebi neshvatljivo, ali mlad si, naučit ćeš;))
kada bismo gledali čisto poslovno, čitav projekt je veliki rizik, jer što će Amerima neki tamo Zagor kada imaju mas-ponudu svega i svačega, upravo pop-konzumerski raj. plus, okolnost da se amerika teenizira, bestijalizira u toj svojoj mas-kulturi pa su na dnevnonm redu teen horori i chainsaw masakri. uz otklon stupidizirajućeg borata i besmislene debilane kako-postati-poseban kroz džekesizaciju. dakle, jedan dobri stari konzervativni Zagor se ne uklapa u takvo razulareno društvo.
međutim
druga strane amerike je zemlja jednakih šansi a baš kroz tu masovnost i načelnu demokratičnost. plus dobra stara tvrda linija pionirstva. pustinju pretvorili u vrt. danas na površini čini se da su zaboravljeni prvaci ford i hawks, no ne vjerujem da se to da skroz odstraniti. amerika je toliko big da tamo ima dosta tvrdih, najtvrđih, kojima Zagor paše. samo su rasuti. jer Zagor jest talijanski odjek američkog utjecaja, hoksovštine.
i da prekinem ovu farsu;))
mi ne možemo znati zapravo što će i kako biti zato kako rekoh - po srcu. najispravnije i najbolje za čovjeka kakav je DJ.
|
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts
Posted - 24/12/2014 : 09:50:17
|
inače, veseli me ovo oduševljenje
također i solarova informacija o talijanima svakako treba to dalje gurati. na očigled svih nevjernih toma koji nam žele zlo;) |
 |
|
Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 24/12/2014 : 10:01:39
|
quote: Originally posted by stinky
curunire, kad si patetičan, imaš još pogrešnije sudove nego inače.
stoga, ništa ti jasno ne vidiš. DJ-u sigurno nisu potrebni savjeti ovakvog kalibra. on je tu šef, pa će odlučiti. meni je dobro kako god odluči, a preferiram njegov incijalni plan NAJBOLJEG Zagora. ne najboljeg s pozicije nekakve imaginarne projekcije tržišne isplativosti, nego najboljeg po njegovom osjećaju, guštu i uvidu. to je ispravan put, te ujedno - najbolji.
Ti stvarno misliš da je Nollitin Zagor, strip rađen za dvanaestogodišnjake otprije pola stoljeća, najbolji Zagor kojeg bi trebalo predstaviti današnjoj stripovskoj publici u Americi? |
Edited by - Pavel on 24/12/2014 10:03:31 |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 24/12/2014 : 10:10:19
|
U ovom slučaju izbor naredne priče jeste važan, ali svakako je još važnije kako će proći ova prva priča, a izbor iste je odličan... Rubini je izvrstan, tehnički izdanje će biti savršeno, bar prema svemu napred rečenom... Ako dostupnost izdanja bude u našim striparnicama, sigurno će i prodaja biti bolja |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29636 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 24/12/2014 : 10:14:32
|
quote: Originally posted by Pavel
curunire, kad si patetičan, imaš još pogrešnije sudove nego inače.
stoga, ništa ti jasno ne vidiš. DJ-u sigurno nisu potrebni savjeti ovakvog kalibra. on je tu šef, pa će odlučiti. meni je dobro kako god odluči, a preferiram njegov incijalni plan NAJBOLJEG Zagora. ne najboljeg s pozicije nekakve imaginarne projekcije tržišne isplativosti, nego najboljeg po njegovom osjećaju, guštu i uvidu. to je ispravan put, te ujedno - najbolji.
Ti stvarno misliš da je Nollitin Zagor, strip rađen za dvanaestogodišnjake otprije pola stoljeća, najbolji Zagor kojeg bi trebalo predstaviti današnjoj stripovskoj publici u Americi?
moram se i ja složiti sa pavelom današnjeg zagora se ne može uvaliti klincima, a kamoli početnog zagora... |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29636 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 24/12/2014 : 10:51:24
|
Mislim da po pitanju američkog tržišta niko nije kompetentniji od našeg D.J.-a da donese pravi sud o prihvatljivosti određenih priča. Kao što sam i pretpostavio, sekundarna reakcija na Igorovu objavu je masa argumentovanih i kontraargumentovanih predloga koje i kakve priče trebaju da idu dalje, a nažalost najneispravniji predlozi su oni koji su bazirani na subjektivnoj proceni.
Stinky, Zagor je potpuno novi momenat u Americi. Čitaoci će pročitati samo "Krakena", zatvoriti svesku i neće imati pojma o (osim preko mog uvodnog predstavljanja lika) Darkwoodu, indijancima, traperima, traumama iz detinjstva, Čikovim gegovima, Commedia dell'arte likovima, našim filozofijama i sl. Znaće samo za Kejna, Vulfingama, Kapetana Fišlega, Virdžiniju, ljude-ribe itd. Nimalo naivan pogled, ali složićeš se je prilično...škrt. Prvo se trebaju malo...zaluftati. Zato se sada, za početak, SAMO za početak, slažem sa Pavelom, Elderaneom i ostalim zagovornicima modernijeg štiha. Ako se Zimska Zmija stavi u početnih pet, ona bi i mogla dobro da prođe, ali ako je okružena dinamičnijim i modernističkijim pričama, čisto da vidimo reakcije. I u slučaju te epizode, nas strojica (King, dobro nam došao) ćemo morati dobro zasukati rukave s analizom, nadajući se da će Amer, ako ništa drugo, posle njih reći ono "možda..." i kupiti još jedan album posle toga
edit: D.J. mora izdavački sada da se ponaša kao Nolitta 60-ih godina-prvo gola avantura (što je moguće više nakrkana adrenalinom) pa onda setne ili "sporije" priče poput Zagor priča... i ostalih bisera Zlatnog doba. Ovde valja biti pametan da bi projekat opstao
Naravno, this is just me 
|
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 24/12/2014 10:55:54 |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts
Posted - 24/12/2014 : 10:56:37
|
quote: Originally posted by Pavel
Ti stvarno misliš da je Nollitin Zagor, strip rađen za dvanaestogodišnjake otprije pola stoljeća, najbolji Zagor kojeg bi trebalo predstaviti današnjoj stripovskoj publici u Americi?
da ja tako mislim i to je moje mišljenje
najbolje od Zagora
|
 |
|
Zeljko Ferri
Senior Member

.jpg)
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
Posted - 24/12/2014 : 11:08:54
|
Slazem se sa Stinky-jem vecim delom. Moze Zagor da uspe cak i u toj mass konzument kulturi u Americi. Veliko je to trziste i za svakoga se moze naci ponesto. Samo treba dobar marketing. I nista vise. |
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22361 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 24/12/2014 : 11:12:01
|
Klasicni Zagor je junak sa dosta mana, crtezom su odlicno istaknute emocije i kroz lagani tok radnje fan moze vise da se uzivi u samu pricu. Moderni Zagor je dosta superiorniji, hladniji, novi crtaci nerijetko nisu u stanju da vizuelno prikazu emocije, iako dosta detaljno crtaju okolinu. To su prednosti klasicnog lika, u neku ruku to cini Zagora jednistvenim. Dugi uvodi su nesto novo za Amere, u superherojskim stripovima se radnja vecinom odvija brzopleto, slicno kao i kod danasnjeg Zagora. Umjesto sto ce dobiti jos jednu superherojsku kopiju, zasto im ne pruziti nesto poprilicno novo za njihovu scenu. To sto je za njih novo, za nas je klasika.
Naravno, moderni Zagor ima svojih prednosti, da ne ispadne da guram jednosmjerno.
Po mom misljenju najbolji je miks klasicnog i modernog Zagora, na taj nacin bi svi ukusi bili zadovoljeni. To je otpilike ono, ako sam dobro shvatio, sto i DJ zeli. |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts
Posted - 24/12/2014 : 11:16:37
|
Patak, nemam ništa protiv da ide Osveta Vudu, Cibola itd. po meni je svejedno hoće li Zimska Zmija biti objavljena kao treći izbor ili šesti, jer tko ne može ući u odgovarajući mentalni sklop Zagora, neće mu ništa značiti ni Osveta Vudu ni Zimska Zmija niti će, po vama nekom vrsti mini-propagande, postati prijemčiv za klasiku. veća je vjerojatnost da mu moderniji Zagor više paše čitalačkom senzibilitetu, ali ne mislim da je tu presudna razlika. tj. da se baš tu nalazi prag tolerancije na štivo. upravo to jest vaša subjektivna procjena, svojevrsna iluzija.
|
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27499 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 24/12/2014 : 11:16:57
|
quote: Originally posted by D.J. (Sorry, znam da volis jeftin papir. ) Korice ce biti mat.
Krivo,volim nesjajni papir,obićni ili mat bez obzira na cijenu. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 24/12/2014 : 11:33:25
|
Patak, nemam ništa protiv da ide Osveta Vudu, Cibola itd. po meni je svejedno hoće li Zimska Zmija biti objavljena kao treći izbor ili šesti, jer tko ne može ući u odgovarajući mentalni sklop Zagora, neće mu ništa značiti ni Osveta Vudu ni Zimska Zmija niti će, po vama nekom vrsti mini-propagande, postati prijemčiv za klasiku. veća je vjerojatnost da mu moderniji Zagor više paše čitalačkom senzibilitetu, ali ne mislim da je tu presudna razlika. tj. da se baš tu nalazi prag tolerancije na štivo. upravo to jest vaša subjektivna procjena, svojevrsna iluzija.
Ukratko, ti veliš, kad već D.J. gura kamen uzbrdo, neka malo okrene na našu stranu? Gle, ti si građanin Hrvatske, ja Bosne i Hercegovine, italijani koji su na moj poll o Zagoru u Americi pre nekoliko meseci naveli sve same Nolittine klasike su građani isto tako tradicionalističke Italije, a D.J. je čovek na licu mesta. Svrha onog mog gore posta je "možemo mi pričati šta hoćemo, D.J.-eva odluka će biti najispravnija" |
|
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts
Posted - 24/12/2014 : 11:47:41
|
ja sam rekao to isto: DJ odlučuje.
uostalom, o ovome ne bih ni pričao da nije krenula navala. sporedna stvar u projektu koji je ... krijepi dušu:) |
 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 24/12/2014 : 12:35:29
|
quote: Originally posted by D.J.
quote: Originally posted by Windwalker
Nemoj me...      
Ima gdje kakva predbilježba da odma prednaručim da se ne rasproda?
Tek ovo sad vidim. Iz tvojih usta u Bozje usi. Ne brini za rasprodaju! Nemam ja tih problema! A i u slucaju da se rasproda ide reprint, garant! A koja bi to ironija bila da bas serijal koji volim najvise i koji je kao velik rizik bude hit.
E vidiš, ne znam kak će ti kod Amera ići, ali mislim da ćemo ti to na kraju pokupovati mi Slaveni, a vjerujem i Talijani.
Što se boje tiče, žao mi je što ju neće raditi isti lik koji je obojao naslovnicu. To bi bilo legendarno. |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 24/12/2014 : 13:00:11
|
ja sam rekao to isto: DJ odlučuje.
uostalom, o ovome ne bih ni pričao da nije krenula navala. sporedna stvar u projektu koji je ... krijepi dušu:)
Čisti manifest totalnog globalnog ushićenja D.J. će dobiti po jedan zlatni kip sa svojim likom u prestionicama najmanje pet država...i to sa jednim ogromnim orlom na grudima i u šakama čvrsto stegnutim sekirčetom  
|
|
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 24/12/2014 : 13:21:57
|
quote: Što se boje tiče, žao mi je što ju neće raditi isti lik koji je obojao naslovnicu. To bi bilo legendarno.
Upravo tako. Repubblicin kolor je dosta jednodimenzionalan, previše banalan, ali isto tako je vjerovatno preskupo plaćati i kompletan novi kolor. D.J. je ionako u "nezavidnoj financijskoj situaciji" zbog neizvjesnosti ovog projekta. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27499 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 24/12/2014 : 13:48:57
|
Dozvoliću sebi, ipak, mali, neka ostane shvaćen kao polu-ozbiljni predlog.
Od svih "klasičnijih" predpreporodnih epizoda, pade mi na pamet jedna koja mislim da bi odlično prošla: -solidno predstavlja polaritet Zagorovg sveta tj. Darkwooda -prosto zrači psihološkom horror-triller atmosferom u kojoj bi i stari Ferri odlično prošao -sjajni dijalozi i ni na jednom mestu naporan scenario (u opštem globalnom smislu) -dobar hint Zagorovoj prošlosti iz "Zagor priča" koji bi čitaoca eventualno navukao da nabavi istu -fantastična tematika za Rubinijevu naslovnicu  -uopšte odlična priča koju smo mislim svi svrstali u top 10, a inspirisana je poznatim američkim naslovom "It" u potpisu Stephena Kinga
Govorim, naravno, o "Svetom Bregu" Adea Caponea
Opet, svakako, it's just me, myself & Irene :) |
|
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 24/12/2014 : 14:06:58
|
quote: Govorim, naravno, o "Svetom Bregu" Adea Caponea
Od ovome sam i ja jučer razmišljao i došao sam na isti zaključak kao i Patak. |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7900 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22361 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 24/12/2014 : 14:31:19
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Dozvoliću sebi, ipak, mali, neka ostane shvaćen kao polu-ozbiljni predlog.
Od svih "klasičnijih" predpreporodnih epizoda, pade mi na pamet jedna koja mislim da bi odlično prošla: -solidno predstavlja polaritet Zagorovg sveta tj. Darkwooda -prosto zrači psihološkom horror-triller atmosferom u kojoj bi i stari Ferri odlično prošao -sjajni dijalozi i ni na jednom mestu naporan scenario (u opštem globalnom smislu) -dobar hint Zagorovoj prošlosti iz "Zagor priča" koji bi čitaoca eventualno navukao da nabavi istu -fantastična tematika za Rubinijevu naslovnicu  -uopšte odlična priča koju smo mislim svi svrstali u top 10, a inspirisana je poznatim američkim naslovom "It" u potpisu Stephena Kinga
Govorim, naravno, o "Svetom Bregu" Adea Caponea
Opet, svakako, it's just me, myself & Irene :)
Meni jedna od najdrazih epizoda, problem je sto ima dosta flesbekova iz ranijih epizoda. Rakosi, rodtielji...hrpa dogadjaja koje Ameri uopste ne poznaju. Kako bi oni reagovali na tako nesto, to je tesko reci. |
 |
|
Topic  |
|