forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/12/2014 : 21:32:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
dobro ti je ovo, da se sa onog topica prijedlozi epizoda premjeste ovdje. ionako ljudi se o tome najviše vole izraziti i fino spekulirati što bi bilo najbolje.

Osveta Vudu koja ide, može.
Supermike i Zimska Zmija - također
Nestalog istraživača bih ja, jer je sjajna pustolovina plus preokret Zagora.
Sveti breg je također rečen.
Carev pečat, prvi Kandrax mi ulaze moguće.
Otočka skupina, Teksaški rendžeri, Cibola, možda Boselli u Africi, ne znam, ovo trebam ponoviti
možda Burattinija kroz Kamenog diva.
vjerojatno i Demona ludila kao antizagora.
Tigar
možda i Toninellija, prvi Mutant meni jako raste, ali ima tu kandidata...

evo ovako na prvu, za igru;))
makar ja volim na tanane razmisliti

Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 26/12/2014 : 21:49:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Teško mi je da razmišljam kao Amerkanac, jer sasvim drugi pogled na strip, u ovom slučaju Zagora, imam...
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 26/12/2014 : 22:24:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Slažem se sa stinkyjevim prijedlozima + cijeli storyline s Atlantidom. Kao što sam već rekao, to je manje-više ono što Amerikanci žele (kontinuitet), a ako se objavi jedna priča, mora se objaviti sve.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17041 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 26/12/2014 : 22:36:28  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

US Zagor je poput zemljotresa uzdrmao nas forum.
Na onom topiku cesti su postovi u kojima ljudi predlazu epizode, zato moje pitanje:
Da ste vi kojim slucajem Zagorov izdavac u USA ili nekoj drugoj zapadnoj zemlji, koje bi ste epizode objavili?
Predlozite desetak prica, pozeljno je i krace objasnjenje zasto bas te.

Pada ni pamet, na prvu, Dugo putovanje, realna povijesna tematika, dobra, emotivna priča, tko zna, možda bi prošlo... A Ameri, kakvi su već čudni, možda bi i Chiarollu prihvatili "kao svoga"
Go to Top of Page

raic1922
Senior Member

Croatia
1388 Posts

Member since 05/07/2014

Posted - 26/12/2014 : 22:43:57  Show Profile Show Extended Profile  Send raic1922 a Private Message  Reply with Quote
Naprimjer u nekoj zemlji u Europi

Ratnici maxi
Iron man
Kralj orlova
Gavranova pera
Zimska zmija
...
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 26/12/2014 : 23:03:09  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Evo, napravio sam mali spisak epizoda koje bi prve objavio. No, pošto ameri vole velike stvari ja bih sve to zapakovao u jednu veliku debelu knjižurinu i nazvao je ZAGOR: THE GHOST WITH THE HATCHET TRILOGY I i tu bi stavio epiode "Junaci crvene grane", "Hellingen je živ", "Vudu", "Ponekad se vraćaju" i "Demoni ludila" kao šlag na torti i sve to spakovao u jednu lijepu obojenu kutiju po razumnoj cijeni od 499,99 dolara, naravno ovo je isključivo za kolekcionare tako da bi ovako uradio:

Zagor Trilogy I - Prestige Edition 299,99 (2 priče, tvrde korice)
Zagor Trilogy I - Silver Edition 399,99 (3 priče, tvrde korice)
Zagor Trilogy I - Golden Edition 499,99 (5 priče, tvrde korice i mapa Darkwooda)
Zagor Trilogy I - Ultimate Edition 599,99 (5 priče + kolor priča iz specijalaca, tvrde korice, mapa Darkwooda, figurica Zaora)
Zagor Trilogy I - Ghost Edition 799,99 (7 priče, tvrde korice, mapa Darkwooda, 2 prče iz Specijalca, sve u boji, mapa Darkwooda, mala brošura o historiji Zagora i figura Zagor vs Hellingen)

Mislim da je sasvim pošteno...
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/12/2014 : 23:50:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
evo i nešto izvan prijedloga;)

vjerovali ili ne, upravo sam PRVI PUTA pročitao čuveni gigant Čovjek koji je pobijedio smrt
znao sam ovo po fami koja se širila o tom "odličnom Buretu", novoj nadi i sl.
eto, nakon čitanja, otišao sam baciti pogled na recenziju (za koju sam isto tako prije čuo od samog Patka da je na 17 str. ako se ne varam)
stoga je sada nisam čitao, ujutro ću to
htio sam samo vidjeti ocjene i ocjene komentara
i pretežu odlične ocjene

ali
sve mi se čini da će mi ova Patkova recenzija biti najbolje od Čovjeka koji je pobijedio smrt
recenzija obećava
strip ne
kada sam počeo čitati, bio sam oduševljen. prvih 20-30 stranica rastura. u kost.
pa počinje padati, da bi kasnije skroz otišlo u dupe.
valjda ću sutra reći glavne zamjerke

za kraj, Bimbo je bio u pravu
sjećam se da mi je govorio da ne opravdava onoliku buku koja se digla

šteta, Bure je tako udarno krenuo i onda se opet pogubio u prevelikom zahvatu, a koji je skroz nepotreban
ovo je moglo biti "omaž staroj klasici", pravi punokrvni indijansko-darkvudski udarac i to dotjeran do spektakla (kakav je 'obećavao' u prvih nekoliko stranica)
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7142 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 27/12/2014 : 10:28:51  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Da, Bure podbacio u drugom dijelu price kad je otkrio karte pre rano i usao u politiku.

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 27/12/2014 : 10:43:29  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
meni je Burattani fenomenalno napravia Covjeka koji je pobijedia smrt,crtež mi je perfekcija,priča,scenarij,sve se lako čita s tolikom uživancijom

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 27/12/2014 : 11:37:27  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

evo i nešto izvan prijedloga;)

eto, nakon čitanja, otišao sam baciti pogled na recenziju (za koju sam isto tako prije čuo od samog Patka da je na 17 str. ako se ne varam)
...
sve mi se čini da će mi ova Patkova recenzija biti najbolje od Čovjeka koji je pobijedio smrt
recenzija obećava
strip ne

Naravno da je moja recenzija bolja...pa nije Patak šaka pirinča...

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/12/2014 : 11:54:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ne mogu reći da je scenarij perfekcija. Burattini je 'isporučio' moderan, trendovski scenarij (gotovo da nema više fine linearne naracije u popularnom filmu) sa paralelnim radnjama koje se onda slijevaju u jednu točku... no, kako god to izgleda kul, treba umijeće dobro to režirati, održati unutarnju logiku koja spaja "obje" radnje.
ovdje to nije slučaj. tj., paralelne radnje jesu u vezi, ali, meni, samo izvanjski. to su gotovo dvije odvojene priče, samo deklarativno spojene sa dva lika koji sudjeluju u obje radnje (Zagor i Botegosky). dakle, ovako čisto retoričko spajanje, to je najjednostavniji način, ali zato i - manje vrijednosti.

početak, sa Red Warrioroim je genijalan.
zatim Chicovo prepričavanje što je bilo - tu dolazi pad. daljnje razvijanje ove radnje ide u sve veći pad, makar tema Poljaci-Rusi ima potencijal: i zanimljivo i efektno i može ići u dubinu, u samu srž Zagora kao razvijanje pojma slobode. znači, Bure je ovu temu samo nakalemio, čisto retorički i ostaje na površini (ne sumnjam da takav pristup dovodi do egzaltacije onog nenormalnog "fana", profa inža).

drugi slabiji moment je ovo što DJ kaže - prerano popušta napetost. početak bomba, čak se ide do misterije... a da bi se misterioznost zadržala, onda tu treba drugačije raditi (dobri primjeri su Nolittin prvi Kandrax, pa Capone u Svetom bregu itd.).
ovdje se s misterioznosti skače na akcijsko, makar se pružala mogućnost za špijunsko.

recimo, valjalo bi sada usporediti Bosellijeve Hurone, pa da se vidi jedan odličan scenarij i ovaj polupromašeni.
Huroni su mi došli kao usporedba, jer se oba stripa vraćaju ili žele vratiti izvorima - klasičnoj punokrvnoj darkvudskoj priči. čak sam mislio kad sam počeo čitati Bureta - to je to. i onda zez...

odoh sad vidjeti kako je Patak branio Bureta i Sarajevo
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 27/12/2014 : 12:26:26  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote

A hebo te Patak banjalučki, sad sam nagrabusio

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 27/12/2014 : 12:42:51  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Američki Zagor? Uzet ću D.J.-eve smjernice i uključit Zimsku zmiju i Supermikea, priče, koje će on sigurno objaviti. Neka ih bude deset (D.J.-u želim, da ih bude barem još deset puta toliko ).

1. Morska Strava – ne treba trošiti riječi. Odličan start. Veliki plus je što Zagor kreće u pustolovinu iz svoje »baze« u Darkwoodu.

2. Huroni – (sad će ispast da kopiram stinkija, ali to sam napisao prije njegovog zadnjeg posta ) nikome od nas ovdje Huroni nisu omiljena priča Zagora, ali ta epizoda je nekako nužna jer je najmodernija darvudska priča i odlična za predstavljanje Zagorova svijeta - od Pleasant Pointa, pa do Tonke i Mnogookog, Perrya i njegove utvrde, velih gradova i riječnih brodova... Nama to ne znači puno jer su nam svi ti elementi poznati, ali Ameru će to biti temelj. Ni priča nije loša - solidan politički krimić.

3. Nestali istraživač – tu počinje najbolje od Zagora i uvodi se ponajbolji »sporedni« lik u serijalu – Nat Murdo. Ako stvarno želiš navuć ljude, da prate serijal potrebno je imati kontinuitet, a to Nestali istraživač postavlja.

4. Sedam gradova Cibole – Akcija, avantura, alternativna povijest sa Atlantidom, odlični likovi, malo sci-fi-ja i steam-punka i dobivaš najbolju priču u serijalu. Dodat ćemo, da je Zagor ovdje dosegnuo vrhunac svojih fizičkih sposobnosti. Ne postoji priča u serijalu u kojoj nam je toliko puta dokazao svoje fizičke vještine. Od trčanja, penjanja, plivanja, ronjenja… trebalo je preživjet sve te zamke i napasti Anasaza, civilizacije, koji su američkim geekovima sigurno poznati.

5. Zimska zmija – Dances with Wolves Zagorova serijala. Nećemo zaboraviti na Fridu, prvu Zagorovu ljubav, koju ćemo potvrditi u sljedećem izdanju – Bosellijevom vampiru. Nije loša ideja staviti »Classic« na naslovnicu. Osjetit će se ta razlika u stilu od 40ak godina.

6. Treći (Bosellijev) Vampir – Povratak Fride i uvodimo Rakosija, kao moćnog gospodara noći, kojima paše uloga u pozadini, jer u prvim redovima imamo Yleniju i njene Farkaskoldoie. Plus je što je treći Vampir prava i čistokrvna darvudska priča.

7. Prvi Supermike – Jako pitka priča. Stvarno je dobar taj prvi Supermike i nešto što je Amerima već poznato – netko je već prije rekao – dvoboj heroja u efektnim kostimima. Tu leži i problem jer neće puno novog dobit. Oznaka »Classic«.

8. Tajanstveni samostan ili možda Kameni div – jedna laganija sporija priča. Bure je zaslužio barem jedno pojavljivanje. Obje priče su odlične.

9. Kapetan Midnight – Vraćamo se kontinuitetu i završavamo sagu sa Natom Nurdom i to vrlo efektno – u Škotskoj. Obavezno izreklamirat »Terror from the sea« - neka počnu sakupljat prijašnja izdanja.

10. Hellingen je živ! – završit sa bangom! Najbolji Hellingen i povratak u Darkwood (lijepo će sjest, budući da smo u prošloj epizodi bili u Škotskoj). Ma kakvi Demoni i Sclavijevo raztegnuto do maksimuma psihofilozofiranje… Ovdje imamo konkretniju borbu dobra i zla. Wendigo i Hellingen protiv Zagora i njegovih odabranih.

U ovih deset nisam mogao smjestiti Osvetu Vudu. Nema mjesta. Niti ima mjesta za Demone ludila. To neka bude za D.J.-ev broj 100.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/12/2014 : 12:47:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
prvo, pohvale za recenziju
rijetko se viđaju takvi predani pristupi, ali ujedno analitički verzirani

no, ono što je frapantno, gotovo ironijski;)))
ako pogledam sada moj gornji post (koji sam napisao PRIJE nego sam čitao Patka), dakle, ako to usporedim, obojica smo 'prepoznali' iste bitne elemente, samo što ih (pr)ocjenjujemo sa gotovo suprotstavljenih stajališta
ono što Patak ističe kao genijalno, režija dvije paralelne radnje i brzo razotkrivanje misterije, meni su upravo dvije kardinalne pogreške
znači, mi se u detalju slažemo, ali ne u kompletu;)

naravno, sjajna Patkova analitika ne može ništa pored mojih pogleda sa jednog višeg stanovišta;)), pa tako moram ustvrditi da je on u krivu;)

ps - lijepa poanta na kraju. nisam o tome razmišljao, no slažem se da je Nolitta čovjek koji jest pobijedio smrt.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 27/12/2014 : 13:16:12  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

prvo, pohvale za recenziju
rijetko se viđaju takvi predani pristupi, ali ujedno analitički verzirani

no, ono što je frapantno, gotovo ironijski;)))
ako pogledam sada moj gornji post (koji sam napisao PRIJE nego sam čitao Patka), dakle, ako to usporedim, obojica smo 'prepoznali' iste bitne elemente, samo što ih (pr)ocjenjujemo sa gotovo suprotstavljenih stajališta
ono što Patak ističe kao genijalno, režija dvije paralelne radnje i brzo razotkrivanje misterije, meni su upravo dvije kardinalne pogreške
znači, mi se u detalju slažemo, ali ne u kompletu;)

naravno, sjajna Patkova analitika ne može ništa pored mojih pogleda sa jednog višeg stanovišta;)), pa tako moram ustvrditi da je on u krivu;)

ps - lijepa poanta na kraju. nisam o tome razmišljao, no slažem se da je Nolitta čovjek koji jest pobijedio smrt.

Hvala na pohvalama, stiny. I no sikiriki...I ja sam u međuvremenu promenio mišljenje o paralelnim radnjama unutar Giganta, tako da se sada slažemo i u detalju i u kompletu.

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 27/12/2014 13:18:17
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/12/2014 : 13:19:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Američki Zagor? Uzet ću

dobar ti je izbor
osim posljednjeg Hellingena. tu Nolittin oproštaj, taj Hellingen je najbolji.

također, ovo čitanje Čovjeka koji je... sjetilo me na Crvenog ratnika, koji mi je oduvijek bio odlična epizoda. ma od Nolitte ima gomila, treba tu dobro izabrati. pa i Dobar i loš ulaze u bubanj.

što se tiče Demona, on nije moj favorit.
ali, dosta je popularan, plus ima tu efektnost eksplozija i dinamike. sad, koliko bi to značilo Amerikancima, nemam pojma.

u svakom slučaju, Demona NIKAKO ne objaviti na početku. on može ići kasnije, nakon što je već objavljeno nekih desetak udarnih pravih Zagora.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 27/12/2014 : 13:48:06  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Da izdajem Zagora u Americi, verovatno bih ozbiljno razmišljao o sledećoj kombinaciji

1. Morska strava - u tome se apsolutno slažem sa D.J.-em

2. Marš očajnika -lep opis polariteta Zagorovog sveta, kao i uopšteno njegovog lika i opipavanje pulsa čitalaca nabacivanjem čiste klasične priče.

3. Osveta Vudu- povratak dinamici, poveznica sa prvim albumom, Digging Bill (bitan lik zagorijanske commedia dell'arte), horror ugođaj, pitanje robovlasništva i međurasnih odnosa

4. Sveti breg - obavezno! već objasnio u U.S. topicu

5. Sedam gradova Cibole

6. Demon ludila- sve je jasno

7. Atlantida - poveznica sa gradovima Cibole a i Morskom stravom

8. Supermike- sve je jasno

9. U carstvu Songhaya

10. Skiptar Tin-Hinan

nije baš lako smisleno ih izredati ovako odjednom
broj 11 bi mi svakako bili, ako su čitaoci "navučeni", Zagor priča/Nulta godina Darkwooda u jednoj svesci

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 27/12/2014 : 13:59:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Super su vam prijedlozi, samo što mislim da bi, ako bi objavljivali sve te stvari od Nestalog Istraživača nadalje, gdje počinje neki kontinuitet, trebali objaviti u komadu, kronološki. Npr. bilo bi pomalo nelogično i čudno Amerikancima koji su navikli na sveopću povezanost priča ponuditi npr. Kapetana Midnighta i onda odmah u idućoj knjizi Marš Očajnika?! Kako se, dovraga, Zagor vratio u Ameriku bez ikakvog objašnjenja?

Kažem, priče bi samo trebale ići po nekom redu.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/12/2014 : 14:00:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

10. Skiptar Tin-Hinan

ovo još nisam čitao
znam za veliki hajp, osim toga Boselli, realno, imam (velika) očekivanja
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/12/2014 : 14:06:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Kažem, priče bi samo trebale ići po nekom redu.

teško je to, da ne kažem gotovo nemoguće

starta se sa Morskom stravom (logičan izbor = crtež, dinamika u oba smisla crtački i scenaristički itd.)

dakle, svakako se mora vraćati
ali nije presudno, jer ovo je antologija Zagora. a ključ ne može biti kronološki, može li uopće biti kakvog, pitanje je

uostalom, o Zagorovom svijetu, pa i kronologiji, progovarat će se kroz popratne tekstove
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 27/12/2014 : 14:08:17  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
1. Morska strava - sve je jasno

2. Hiljadu lica straha - slažem se s Patkom, priča rastura (akcija, mitologija, indijanski svijet, misterija, napetost) nema pogreške, također je izvrsna prilika da se publiku upozna s Ferrijem

3. Zimska zmija - sve znamo o ovoj priči, Nolitta&Ferri na svom vrhuncu, jedini je problem zadnji dio sa Bignottijem

4. Izgubljeni rudnik - nakon dvije porcije Ferrija, treba vratiti feeling prve epizode, a tu Boselli&Andreucci ponovno rasturaju. Amerikancima ovo sigurno mora biti zanimljivo, Teksaški renđeri, Komančerosi, Indijanci, Zagor i Sivi Vuk kao simboli svega dobrog i nekorumpiranog. Usred svega imaš još i ljudsku priču sa otetom djecom. Ovo je puno bolji izbor od Hurona.

5. Osveta vudu - moderniji pristup, ženske, zombiji, južnjačka aristokracija, odličan Laurentijev ugođaj

6. Dobar i loš - klasični Nolitta

7. Nestali istraživač - sve je jasno

8. Tajanstveni samostan - klasični Burattini u kombinaciji sa Ferrijem, misterija, avantura, detektivluk

itd...

Mislim da je za D.J.-a bitno da pogodi pravi mix, a ova moja lista je definitivno najbolje izbalansirana.

Edited by - solar on 27/12/2014 14:12:40
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 27/12/2014 : 14:13:32  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Evo i moje liste sta bih objavio u Americi. Trudio sam se da sto je vise moguce ovo prilagodim ukusu Amerikanaca ali sam ipak morao da ubacim i nesto sto je mom srcu milo.

1. Morska strava - kao sto rece Nagor odlicna epizoda za pocetak edicije, krece se iz Darkvuda u eksplozivnu, prepunu akcije avanturu.

2. Vudu Osveta - Najvece Bosselijevo majstorstvo na serijalu. Epizoda koja bi bez problema mogla da se prebaci na filmsko platno. Pogotovo onaj kraj gde se Digging Bil udruzuje sa Joe Conorom da traze Lafitovo blago i epilog sa Madam Lavo koji upucuje da ova epizoda mora da ima nastavak, na taj nacin ce se jos vise zainteresovati citalastvo.

3. Sveti breg Sada Amere bacamo malo u slavnu proslost. Caponeova naracija ce se sigurno svideti Amerima, misterija, stvorenje sa zvezda, flesbekovi koje ce ih zainteresovati za stare price.

4. Zagor prica Konacno ih upoznajemo s tim zasto je Zagor postao Zagor, zasto je odabrao put delioca pravde. Znamo da Ameri obozavaju origin price svojih super junaka, pa eto im onda i origin prica Zagora i to jos kakva prica! Krvava, osveta, nepravda, razocarenje u oca... Bas jaka prica.
PS. Tek sam sada vieo Patkov predlog o zajednickom broju gde ce biti i Zagor Prica i Darkvud Godine Nulte. Odlican predlog, tako ce se cela Zagorova najbitnija prostlost i put do nastannka heroja prikazati u jednoj svesci.

5. Nestali istrazivac Vracamo modernog Zagora kog Ameri nisu videli od drugog broja i verovatno su ga se uzeleli.

6. Sedam gradova Cibole Avantura za sva vremena, Atlantidske civilizacije, Hopi indijanci, izgubljeni zlatni gradovi. Kao neka epizoda Dosijea X

7. Teksaski rendzeri Klasicni western sa modernim pripovedanjem, svidece se svima koji vole vesterne Dzona Vejna, a ima ih sigurno dosta.

8. Grendland nastavak Sedam gradova Cibole, jos vise ce zainteresovati Amere za Atlantidu.

9. Zagor in Africa Ogromni trobroj u kom ce biti epizode ODrediste Afrika, Povratak Kejna i Carstvo Song Haja. Lepo zaokruzivanje Atlantidske price koju smo zapoceli jos u prvom broju edicije. Ovo ce sigurno oduseviti Amere.

10. Tigar Povratak klasici i Nolittinom pripovedanju.

11. Mocvara robijasa Zasluzio je i Burattini da se nadje na ovoj listi, sa jednom od svojih najboljih prica uparen sa odlicnim Laurentijem.

Eto to bi bilo prvih 11 brojeva koje bih ja objavio.

Edited by - going going on 27/12/2014 15:33:11
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/12/2014 : 14:21:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa i ja sam zato stavio jednog Burattinija, ali i jednog Toninellija. Toninelli NEMA "zvjezdane trenutke", ali oni njegovi počeci su, malo je reći, solidni. baš čvrsti Zagor.
teško je sad procijeniti ne bi li se BAŠ TO mnogima sviđalo.
Toninelli je izvan trenda, ali - i Zagor je izvan trenda. pa ga volimo.
ja bih tu, devetog, desetog ubacio jednog tvrdokuhanog Toninellija, pa nek si misle;)
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 27/12/2014 : 15:55:38  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Dobra je i epizoda "Puni mjesec", i nju bi obavezno trebali da objave, pošto ameri vole vukodlake...

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/12/2014 : 16:54:59  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa i ja sam zato stavio jednog Burattinija, ali i jednog Toninellija. Toninelli NEMA "zvjezdane trenutke", ali oni njegovi počeci su, malo je reći, solidni. baš čvrsti Zagor.

Ukleta zemlja je vanvremenski klasik. ;)
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.64 seconds. Snitz Forums 2000