forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 27/12/2014 : 17:50:10  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Prvo sa ovim stripom opipati puls publike i onda bi se moglo i pisati o nekim buducim projektima.
Zagor12 pise sa pravom da ne moze neka epizoda izvan Darkwooda i zoom-zoom eto ga opet u drzavama.
Da li im ponuditi kontinuitet ili samo nasumicne epizode koje su predlagali forumasi i utjecali donekle na izdavaca na izbor.. koji nije daleko niti od njegovog realnog izbora.
Na izdanje ne stavljati neki redni broj da se eventualno ne bi pobrkalo sa nekim slijedecim izdanjem koji nema veze sa vremenskim redoslijedom. Svako voli vremensku liniju... nisu ni oni pasli travu na velikoj ravnici...

Ja bih pricekao, a onda malo klasik pricu, malo moderni prizvuk..Zmija..Laguna...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 27/12/2014 : 18:05:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
Morska Strava - to ne treba objašnjavati.

Zimska zmija - jednostavno se mora odmah nakon prve priče pokazati Zagor u svom klasičnom stilu.Njegova "misija" i odnos prema indijancima.

Čovjek s puškom - radi se o priči na snijegu.Dosta je bezvremenska tema.Zagor u ulozi pravednika koji balansira i koji se mogao poistovjetiti s Bullom.Naznake Zagorove pozadine novim čitateljima.

Nestali istraživač - epska priča.Želimo se udaljiti od domorodaca i čitateljima donosimo pravu pustolovinu.

Sedam gradova Cibole - njima tamo u SAD-u bi ovo moglo biti zanimljivo.Jedini put kada je Chiarolla ozbiljno shvatio zadatak te nacrtao najbolje što može.

Osveta vudu - još jedan koji je crtao najbolje što može i pokazao se u lijepom svjetlu.Izvrsna i napeta priča sa puno zanimljivih likova.

Tajna služba - Nolittin klasik.

Prvi Mortimer - Bure izvukao izvrsnu ideju.Napeto i opet napeto.

Užas/Teror sa šestog planeta - vrijeme je i da predstavimo Hellingena.

To bi bilo to...ja nisam čitao Sveti breg,ali vidim da ga svi preporučuju.
Demoni su možda prekompleksni za nekog tko nije teški fan.
Maxi Ratnici je vrhunski nacrtan strip,pršti od akcije.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/12/2014 : 18:57:33  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Mislio sam da sastavim listu od deset epizoda, pa sam se zaletio i otišao malo dalje. Ovo nisu nužno najbolje priče, ali mislim da su najbolje za objavljivanje u inostranstvu. Treba obratiti pažnju na kontinuitet, u nekim slučajevima prijevod prilagoditi, da se ljudi previše ne zbune.
Nisu oni odrasli sa Zagorom, ne znaju ko je i za šta se bori, zato im to treba kroz epizode slikovito objasniti.

1. Morska strava
- Avantura, horror ugođaj, mislim da je ova priča dobar izbor za predstavljanje Zagora publici koja ga ne poznaje.
2. Zimska Zmija
- Odlična priča, slažemo se da ne treba da fali u ovoj zbirci, iako su ovdje Indijanci zli momci.
3. Osveta vudu
- Iako mislim da ova priča nije jedna od najboljih, mislim da je dobar izbor za predstavljanje Zagora. Malo mistike, Zagi i Gambit u akciji, sve je tu. Inače, ne bih se usudio da Laurentija pokažem Amerima, ali ovo je njegov najbolji rad a i priča je dobra, tako da ova epizoda može da prođe.
4. Američka odiseja
- Vanvremenski klasik, priča koja sadrži možda i najveću Zagorovu avanturu.
5. Zagor protiv Vampira
- Ovaj klasik je neizbježan, ne samo da je jedna od najboljih epizoda, već služi i kao priča u kojoj možemo da upoznamo Rakosija, stvorenje koje će se još jednom nešto kasnije vratiti u jednoj važnoj epizodi.
6. Sloboda ili smrt
- Iako ne spada u mojih top 20, ova priča je važna. U Zimskoj Zmiji možemo da vidimo pomalo zle Indijance, u suštini ovo je prava prilika da Zagor pokaže za šta se on u stvari bori, inače se može steći pogrešan utisak da je tek jedan western junak. Na strani pravde i slabijeg, najčešće na strani Indijanaca, to je Zagor kakvog poznajemo i ova priča to najbolje objašnjava.
7. Zagor protiv Supermikea
- Zagor nije neki tamo nepobjedivi junak, ima i on svoje slabosti. Ova priča sama od sebe objašnjava neke stvari i pokazuje našeg junaka u pravom, ljudskom svjetlu. Niko nije bez mane!
8. Odlazak u nepoznato
- Avantura i sve ostalo što čini Zagora onim što jeste.
9. Svemirska braća
- Iako je ovo odlična priča, možda bih je preskočio, ali je jednostavno neophodna zbog zadnje epizode Divovi dobra i zla. Treba ljudima Hellingena prestaviti, samo na taj način Divovi mogu kako treba da funkcionišu kod publike koja nije upoznata sa Zagorom. Prijevod prilagoditi, inače se pojavljuje previše pitanja ko je u stvari taj Hellingen, a van pameti bi bilo objaviti sve prijašnje susrete.
10. Ukleta zemlja
- Još jedna od klasičnih i besmrtnih epizoda.
11. Bijeli tigar
- Ova isto kao i prethodna.
12. Hagotova moć
- Nevjerovatana atmosfera i napetost, priča koja se ne smije zaobići.
13. Zagor priča...
- Polako bi bilo vrijeme da ljudi malo bolje upoznaju Zagorove korijene, da shvate zašto je postao ono što jeste i koji su njegovi ciljevi. Neizbježna epizoda, ali ne bih je stavio na samom početku serijala, već upravo kao što sam i ovdje, nakon nekih desetak knjiga.
14. Sveti brijeg
- S obzirom da imamo nekoliko flešbekova iz ranijih epizoda, ovo bi bio pravi trenutak da zaključimo Ferrijeve i klasične priče. U neku ruku ovo i jeste omaž legendarnim epizodama zlatnog doba. Imali smo i priliku da upoznamo i Rakosija, Fridu, Hagota, kao i Zagorovo djetinjstvo, tako da ljudi neće biti previše zbunjeni zbog flešbekova.
15. Nestali istraživač
- Slično kao i svojevremeno u Italiji, novi početak, novo doba. Proširiti malo vidike i prezentovati ovu kultnu epizodu.
16. Dugo putovanje
- Ko je u stvari Zagor i za šta se on u stvari bori? Ova epizoda to najbolje objašnjava. Patriotska priča, Zagor onakav kakav i treba da bude. Tu se može zažmiriti i na Chiarollin crtež, priča je jednostavno nezaobilazna.
17. Vampir
- Ljudi su imali priliku da upoznaju Rakosija, Fridu takođe u drugom broju, sada imaju priliku da vide i povratak ova dva važna lika iz Zagorovog svijeta. Prijevod treba prilagoditi, jer bih u ovom slučaju preskočio drugog vampira, pa da ljudi ne ostanu previše zbunjeni.
18. Pun mjesec
- Odlična epizoda sa fantastičnim Nuccijevim crtežom. Prava stvar za ljubitelje dobre atmosfere i napetih priča.
19. Izgubljeni svijet
- Jedan od najboljih crteža uopšte, fenomenalna priča u svakom pogledu. Prijevod prilagoditi, jer epizoda je ipak dio JA odiseje.
20. Divovi dobra i zla
- The End! Ovo bi bila zadnja priča koju bih objavio. Epska borba, avantura veća od života.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 27/12/2014 : 19:50:31  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Isto šta ti kažeš za Laurentija, ja nekako pečatiram na Donatelliju, koji je tip crtača koji može da se svidi bukvalno samo nama. Samo zbog njega ja se ne usuđujem ni pomisliti na priče poput "Slobode ili smrt", "Crnog gospodara", "Velike zavere", "Besa Osaga", "Vuka Samotnjaka" i slične, makar ne do momenta kada se bude znalo da je američka publika progutala udicu. Likovima kojima je sam koncept italijanskog/evropskog stripa potpuno nepoznat već je Ferri donja vizuelna crvena granica, a Donatelli zaista ne dolazi u obzir. Koliko god ovo pogrešno zvučalo, ako će ikakav crtaž u ovoj početnoj fazi da održi projekat to su oni od Laurentija, Andreuccija, Rubinija, Piccinellija, Ferrija iz cca 150+ perioda i eventualno Nuccia. U prvih 10-ak albuma za objavljivanje nekih nama najdražih priča u svrhu opstanka projekta treba nešto više od "klasičnog i besmrtnog"

Tako da se, za sada, sa Američkom odisejom, Zagor protiv vampira, Sloboda ili smrt (a još manje da stoje jedna do druge) i Svemirskom braćom zaista ne bih usudio što se tiče tvog spiska.

edit:
"Američka Odiseja" jedina nosi ono "možda" jer je taj tip fantazije danas baš izlizan. Da bi je svario ili simpatisao, moraš iz nekog razloga već simpatisati taj tip priče, što je tipično za nas odavde.

"Zagor protiv vampira" je preočigledna reciklaža Drakula (množina) između 30-ih i 70-ih godina, a da bi iko bio siguran da će naterati čitaoca da kupi sledeći broj.

Za individualni projekat poput "Bonelli in english" našeg dobrog Armanda, svakako! Za leba sutra, nikako!

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 27/12/2014 20:10:22
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 27/12/2014 : 19:59:37  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Donatelli ne dolazi u obzir.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/12/2014 : 20:25:56  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

"Zagor protiv vampira" je preočigledna reciklaža Drakula (množina) između 30-ih i 70-ih godina, a da bi iko bio siguran da će naterati čitaoca da kupi sledeći broj.

Sam lik Rakosija jeste, s druge strane i Cain je 1:1 cista kopija Solomona Kanea, pa bi i to mogao biti udarac u prazno. ;)
Vecina nasih ljudi ne poznaje Kanea, mozda su ga iz tog razloga zato dobro i prihvatili, s druge strane Ameri ga poznaju itekako.

Kako bilo, to bi bila neka moja lista zelja, mozda jednog dana ako se odlucim da objavim Zagora na njemackom, otprilike to bi bilo to.
U tom slucaju moram biti spreman za neuspjeh, ako vec onda bih pratio svoje srce. Niposto razum, to je projekat koji je unaprijed predodredjen za neuspjeh. Ne treba se zavaravati da je drugacije, tako da izbor epizoda/crtaca ili sta god vec ne igra neku veliku ulogu. ;)

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 27/12/2014 : 20:35:06  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Mislim da igra (kao i izbor priča uostalom) i stoga treba igrati malo mudrije.

Što se tvog prvog pasusa tiče, pogrešno si me shvatio. Morska strava i Hiljadu lica straha su isto tako gola reciklaža, direktni omaž Lovecraftu i Stephenu Kingu. Ali to nije problem jer su priče zaista fantastične i za svačije ukuse (mislim da bi se i Bushido i ostali ne-zagorovci koji ponekad navrate složili sa mnom), a pre svega i dalje aktuelne. Kod prvog vampira je problem što je reciklaža nečega što je na TV-u još uvek bilo ili crno-belo ili jedva u boji tj. možeš je voleti ako si je pročitao pre ihahaj godina pa je se sada rado sećaš. Ali kao prvi kontakt, i to tamo gde inovacija satrala tradiciju...nikako

ukratko. Vampir nije problem zato što je reciklaža, već zato što je reciklaža filmova između 30-ih i 70-ih godina.

Što se srca tiče, i treba da ga slušamo. Ja sam sebi u jedno doba ludila odštampao best of od dvadeset Zagora (na it.jeziku) i volim ih listati. Ekstremni primer takvih radnji je i Acestroke. Čovek se natrošio para i para, ali mogu samo da zamislim njegovog osmeha kada samo skrene pogledom na policu. D.J. je sada pokrenuo nešto sasvim drugo. Treba uposliti i srce i mozak, a ni muda nisu na odmet

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 27/12/2014 20:39:22
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/12/2014 : 20:39:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
još preciznije: nije problem što je reciklaža, nego je li to dobro ispričano, s autentičnim dodirom. a ovako po sjećanju, mislim da nije, da je skoro čisto prepričavanje klasičnog filma. znači, Nolitta tu nije dao sebe, ako se ja dobro sjećam.

uostalom, ne znam da li vam je poznato: Zimska Zmija je također reciklaža. western Shalako. međutim je taj western samo osnova na kojoj se Nolitta razmahao i dao nešto autentično.

Edited by - stinky on 27/12/2014 20:41:08
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 27/12/2014 : 20:42:12  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by PijaniPatak

Sam lik Rakosija jeste, s druge strane i Cain je 1:1 cista kopija Solomona Kanea, pa bi i to mogao biti udarac u prazno. ;)
Vecina nasih ljudi ne poznaje Kanea, mozda su ga iz tog razloga zato dobro i prihvatili, s druge strane Ameri ga poznaju itekako.

Zašto bi vampir bio problem, pa Ameri su sedamdesetih imali i svoje odlične stripove o Drakuli i Frankensteinovom čudovištu. Tako da i ova priča može da bude neki nastavak starih avantura koji se dešava u Americi. Mada bi bilo bolje da se zove baš Vlad Tepeš, a ne Rakoši, al nema veze. Pa bar su oni navikli na reciklažu.

Kane/Cain je već problematičniji, al ako dosad niko nije tužio Bonelli, onda je i to OK.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/12/2014 : 20:43:55  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

još preciznije: nije problem što je reciklaža, nego je li to dobro ispričano, s autentičnim dodirom. a ovako po sjećanju, mislim da nije, da je skoro čisto prepričavanje klasičnog filma. znači, Nolitta tu nije dao sebe, ako se ja dobro sjećam.

Ma ne, osim lika Rakosija, koji je vizuelno stvoren po Ch.Leeju i klasicne vampirske karakterizacije, prica nema nekog veceg dodira sa filmom.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/12/2014 : 20:45:58  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by thekide

Kane/Cain je već problematičniji, al ako dosad niko nije tužio Bonelli, onda je i to OK.

To bi mogao da bude, eventualno, dodatni problem. Nadam se da ce proci sve u najboljem redu.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 27/12/2014 : 20:47:27  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ma ne, osim lika Rakosija, koji je vizuelno stvoren po Ch.Leeju i klasicne vampirske karakterizacije, prica nema nekog veceg dodira sa filmom.

Misliš po Beli Lugosiju, otud i Rakosi.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/12/2014 : 20:48:43  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Misliš po Beli Lugosiju, otud i Rakosi.

Nosi ime Bela, kao i Lugosi, ali vizuelno je stvoren prema Leeju.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/12/2014 : 20:51:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

ne znam sad u detalje, davno sam čitao... ali kao da mi je tako ostalo. ako je i priča "drugačija", nije to presudan kriterij da bude "autentično".ako je čisto retorički promijenio fabulu, ne znam, stavio Zagorovog prijatelja u pogibelj umjesto junakove djevojke, i dalje ostaje potpuno "ovisno" o klasičnom Draculi. o tome govorim.

no, za preciznije, valjalo bi mi ponoviti tu priču.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/12/2014 : 20:53:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

To bi mogao da bude, eventualno, dodatni problem. Nadam se da ce proci sve u najboljem redu.

ne budite žalosne sove;)

to je problem Bonellija, ne DJ-a. DJ izdaje Bonellijev strip, ne vlastiti.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 27/12/2014 : 20:54:23  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisam to znao, znači Nolitta je mućkao po malo od svakog. Mada je i Lee svog Drakulu stvarao po prvom iz 1931. koji je opet kraduckao od Nosferatua...
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 27/12/2014 : 20:58:00  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
ne budite žalosne sove;)

to je problem Bonellija, ne DJ-a. DJ izdaje Bonellijev strip, ne vlastiti.

Pa nismo ni mislili da je to DJ-ev problem, al s obzirom da je upitanju i isti medij, lako bi mogao postati Bonellijev problem.

Za razliku od Drakule koji je public domain i tu je sve čisto.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/12/2014 : 20:58:54  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nisam to znao, znači Nolitta je mućkao po malo od svakog. Mada je i Lee svog Drakulu stvarao po prvom iz 1931. koji je opet kraduckao od Nosferatua...

Yup, tako nekako.
Meni je Lugosi najdrazi, ali ipak je Lee najbolje i njastrasnije docarao krvopiju.

Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 27/12/2014 : 21:03:05  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
Uh, sa ovim sličicama si me samo podsetio koliko je Ferri tu bio dobar. Vampir MORA da se izda pod obavezno.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/12/2014 : 21:08:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
al s obzirom da je upitanju i isti medij, lako bi mogao postati Bonellijev problem.

ne vjerujem
to je teško istjerati na čistac, jer nije doslovno kopiranje niti pod istim imenom. može biti omaž itd.
osim toga, DJ-evo izdanje će biti, za američke pojmove, gotovo undeground. 1000 komada bez ikakve kampanje, promidžbe itd.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 27/12/2014 : 21:27:24  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
al s obzirom da je upitanju i isti medij, lako bi mogao postati Bonellijev problem.

ne vjerujem
to je teško istjerati na čistac, jer nije doslovno kopiranje niti pod istim imenom. može biti omaž itd.
osim toga, DJ-evo izdanje će biti, za američke pojmove, gotovo undeground. 1000 komada bez ikakve kampanje, promidžbe itd.

Moguće da si u pravu, nikad mi nije bilo jasno gde prestaje omaž a gde počinje krađa, dal je dovoljno samo zameniti imena sa sličnim, kao što non-stop rade u Bonelliju.

Jel šta bi bilo da se recimo sutra pojavi strip o čiki koji kad se iznervira postane neuništivo plavo čudovište i zove se Tulk ili Hulp?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/12/2014 : 21:39:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa sad, nisam pravnik niti se posebno zanimam za ove slučajeve
ovako, općenito razmišljanje, ako je stvoreno novo "djelo" ne bi trebao biti problem. čak i kad ubaciš globalno poznate ikone. to može biti "citatnost". Morska strava je novo djelo, po meni. pa makar je to Lovecraft, pa upakiran Cain/Kane itd.
valjda bi trebalo dokazati da je to POTPUNO isto djelo, prepisano od nekog, a eventualno samo promijenjena imena i slično.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 27/12/2014 : 22:04:34  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

ovako, općenito razmišljanje, ako je stvoreno novo "djelo" ne bi trebao biti problem. čak i kad ubaciš globalno poznate ikone. to može biti "citatnost". Morska strava je novo djelo, po meni. pa makar je to Lovecraft, pa upakiran Cain/Kane itd.
valjda bi trebalo dokazati da je to POTPUNO isto djelo, prepisano od nekog, a eventualno samo promijenjena imena i slično.

Morska strava kao delo uopšte nije sporno, to jest sporan je samo Cain, koji po svim stavkama liči na Kanea (origin story, izgled, ime, vreme dešavanja). Ali s obzirom da je Howardov original nastao pre 85 godina, moguće je i da on potpada pod public domain. Ali ako je Cain više zasnovan na stripovima novijeg datuma, to bi mogao biti problem. A njih nisam čitao pa ćemo pitati King Warriora da ih uporedi.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7142 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 27/12/2014 : 22:06:36  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:

Milsim da ne bi trebalo biti problema s Cainom, stavi se neki disclamer na pocetku knjige i trebalo bi biti OK.

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 27/12/2014 : 22:09:27  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.
Milsim da ne bi trebalo biti problema s Cainom, stavi se neki disclamer na pocetku knjige i trebalo bi biti OK.

Eto, rešen problem, idemo dalje.
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.7 seconds. Snitz Forums 2000