forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Kolekcija ludosti i zanimljivosti iz novina
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 678

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 29/12/2014 : 12:57:16  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
A gdje će drugdje nego tamo gdje se ima što uzeti.

http://www.jutarnji.hr/roma-na-meti-lopova--opljackani-gervinho-i-radja-nainggolan/1264376/

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 29/12/2014 : 13:22:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 29/12/2014 : 13:28:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message
quote:
Originally posted by Just_Charlie

Zabavite se malo uz test (našla na fejsu.)

What Literary Character Is Your Mental Twin?

Hehehe, meni Atticus Finch ispa

quote:
Honorable and empathetic, your mental twin is the legendary Atticus Finch. A noble soul whose experiences in life have shaped you into the morally-balanced person you are today, few others share your genuine passion for equality and justice. Whether it's in everyday life or in terms of overarching societal change, you cannot help but feel connected and driven to changing what is not "right". Above all else, you are a rare combination - someone who is as forgiving as they are morally inflexible. After all, you know more than most that there is no truth in justice unless a person has attempted to walk in another's shoes. Only then can one truly understand another's plight.

Ko da je znalo da mi je To Kill a Mockingbird jedna od najdražih knjiga

Trljam ruke.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 29/12/2014 : 13:48:32  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
http://www.playbuzz.com/jonb10/what-literary-character-is-your-mental-twin

Sherlock Holmes? Može.

Bold and calculative, your mental twin is Sherlock Holmes! Deeply intuitive and a natural problem-solver, your instincts are uncanny and your knack for peer evaluation unmatched. Although you prefer a more introverted mindset, your tremendous knowledge of the workings of the mind allows you unlimited access to social peers and colleagues. Some may find you overly forward or quite abrasive, but the way you see it - it's their loss. Your brain is constantly working, and if you're not currently solving one of life's big problems you absolutely must keep yourself busy with something creative.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/12/2014 : 14:03:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
Fond of a warm hearth and a full belly, your mental twin is Bilbo Baggins! While you are typically a quiet and reserved individual, your adventurous imagination often gets the better of you as curiosity is constantly bubbling up from within. You may be absolutely in love with your books and maps and tokens of the world - but as a wise wizard once said - "The world is out THERE"! Your knack for exploring and discovering new things is unmatched, as is you're cunning when put under pressure. Yet no matter how far you travel or stray from the path you once thought you'd walk - there will never be any comforts quite like home.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 29/12/2014 : 14:21:47  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by VALTER

Zanimljiva usporedba Lenjinovog NEP-a iz 1921., jugoslavenskog samoupravljanja i Deng Xiaopingovog modela, s osvrtom na današnju dezorijentiranost europske ljevice:

http://www.portalnovosti.com/lekcije-za-novu-ljevicu

sve je to iskušano i propalo.

Zato je tu tvoj liberalni kapitalizam, "kraj povijesti"! Ljudi u čitavoj Europi, a naročito na njezinom jugu, skaču visoko u zrak od sreće.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/12/2014 : 14:27:35  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

quote:

Zanimljiva usporedba Lenjinovog NEP-a iz 1921., jugoslavenskog samoupravljanja i Deng Xiaopingovog modela, s osvrtom na današnju dezorijentiranost europske ljevice:

http://www.portalnovosti.com/lekcije-za-novu-ljevicu

sve je to iskušano i propalo.

Zato je tu tvoj liberalni kapitalizam, "kraj povijesti"! Ljudi u čitavoj Europi, a naročito na njezinom jugu, skaču visoko u zrak od sreće.

al si ti ispižđen
po čemu je on moj? patentira san ga?
povijest je sama odbacila neke stvari.
komunizmi,nacizmi ,vjerske države,autokracije i slične gluposti završile su na "smetlištu povijesti".
da citiran dragog ti Lenjina

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 29/12/2014 : 14:36:05  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Dakle, ti vjeruješ da je ovo "najbolji od mogućih svjetova"? Liberalni kapitalizam ukrašen višestranačjem kao kraj povijesti, kako to reče Fukuyama.

Pravednije društvo ne može se ostvariti iz prvog pokušaja.

S druge strane, netočno je i da su "nacizmi, vjerske države i autokracije" završili na smetlištu povijesti. Sve je to tu, u nekim dijelovima svijeta u punom mahu, a nagdje u potaji čeka svoj trenutak, kao 1933.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/12/2014 : 14:54:38  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

Dakle, ti vjeruješ da je ovo "najbolji od mogućih svjetova"? Liberalni kapitalizam ukrašen višestranačjem kao kraj povijesti, kako to reče Fukuyama.

S druge strane, netočno je i da su "nacizmi, vjerske države i autokracije" završili na smetlištu povijesti. Sve je to tu, u nekim dijelovima svijeta u punom mahu, a nagdje u potaji čeka svoj trenutak, kao 1933.

naravno da postoji al uglavnom u pripizdinama i vukojebinama koje su nebitne za ostatak svita.
šta je uopče tvoj pojam "pravednijeg društva"?

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 29/12/2014 : 14:59:21  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
quote:

Voljela bih ako bi netko stavio što je dobio da znam da doista šljaka
ili smo svi na koncu Holmes. Sherlock Holmes.

http://www.playbuzz.com/jonb10/what-literary-character-is-your-mental-twin?utm_source=facebook.com&utm_medium=prom-hotstuff&utm_campaign=what-literary-character-is-your-mental-twin&utm_term=visitors

meni reklo da sam ko atticus finch iz 'ubiti pticu rugalicu'
i moram priznat da bih volio da sam takav

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 29/12/2014 : 15:07:28  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by Zlotvor

quote:

Hehehe, meni Atticus Finch ispa

I meni.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

raic1922
Senior Member

Croatia
1388 Posts

Member since 05/07/2014

Posted - 29/12/2014 : 15:23:49  Show Profile Show Extended Profile  Send raic1922 a Private Message
I meni, vjerovatno šta god zaokružiš na kraju ti ispadne on
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/12/2014 : 17:27:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:
Originally posted by raic1922

I meni, vjerovatno šta god zaokružiš na kraju ti ispadne on

Da, zato je meni ispao Bilbo Baggins, a nagoru Sherlock Holmes.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 29/12/2014 : 18:54:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message
Svi smo mi Atticus Finch!

P.S. Ništa čudno što smo u društvu tinton, ken2 i moja malenkost. Čudno mi što je raic1922 tu

Trljam ruke.
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 29/12/2014 : 19:50:38  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
quote:

quote:

naravno da postoji al uglavnom u pripizdinama i vukojebinama koje su nebitne za ostatak svita.

Ma nitko ni neće tvrditi da je današnji sustav vrijednosti sam po sebi dobar (osim tajkuna i slične bagre) ali tragikomični su ovi što zazivaju propale vrijednosti i režime koji su u svojoj biti totalitaristički i zločinački. Dakle, u nedostatku konkretnih rješenja i ideja pati se za vremenima u kojima je njima očito bilo dobro, bez obzira na milijune koji su u takvim režimima završili pod zemljom.
Kako god, barem se ne ide u gulage zbog izgovorene riječi.
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 29/12/2014 : 20:16:48  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Netočno. Moguće je da netko zaista pati za prošlim vremenima, što je razumljivo. Ljudi pate za izgubljenom mladošću, a što samo po sebi veže osjećaj da je prije bilo bolje. Što opet ne znači da u nekim aspektima zaista nije bilo tako.

Prijašnja iskustva mogu biti samo to - iskustva koja treba uzeti u obzir u novom pokušaju.

Proglašavati lijevu, posebno Marxovu ideju apropo zločinačkom - to je kao proglasiti kršćanstvo zločinačkom ideologijom. Zbog 2000 godina paleža, pljačke i klanja pod znakom križa. Mogu se složiti da to ipak nije tako.

Ili proglasiti takvom ideju modernog građanskog društva, za koju se borilo u krvavoj Velikoj francuskoj revoluciji.

Kad smo kod toga, samouvjerenost onih koji govore o smetlištima povijesti vjerojatno je slična samouvjerenosti pripadnika francuskog plemstva, nakon restauracije Bourbona 1815. I među njima su moguće mnogi smatrali da je sve što je donijela 1789. završilo na smetlištu.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/12/2014 : 21:00:15  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by wolf

quote:

quote:

Ma nitko ni neće tvrditi da je današnji sustav vrijednosti sam po sebi dobar (osim tajkuna i slične bagre) ali tragikomični su ovi što zazivaju propale vrijednosti i režime koji su u svojoj biti totalitaristički i zločinački. Dakle, u nedostatku konkretnih rješenja i ideja pati se za vremenima u kojima je njima očito bilo dobro, bez obzira na milijune koji su u takvim režimima završili pod zemljom.
Kako god, barem se ne ide u gulage zbog izgovorene riječi.

ljudska vrsta nije savršena niti če to ikad bit.
znači triba prihvatit neko rješenje odnosno sistem koji če bit najmanje loš.
a to sigurno nije komunizam i ovo drugo šta san nabroja

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/12/2014 : 21:10:45  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

Netočno. Moguće je da netko zaista pati za prošlim vremenima, što je razumljivo. Ljudi pate za izgubljenom mladošću, a što samo po sebi veže osjećaj da je prije bilo bolje. Što opet ne znači da u nekim aspektima zaista nije bilo tako.

Prijašnja iskustva mogu biti samo to - iskustva koja treba uzeti u obzir u novom pokušaju.

Proglašavati lijevu, posebno Marxovu ideju apropo zločinačkom - to je kao proglasiti kršćanstvo zločinačkom ideologijom. Zbog 2000 godina paleža, pljačke i klanja pod znakom križa. Mogu se složiti da to ipak nije tako.

Ili proglasiti takvom ideju modernog građanskog društva, za koju se borilo u krvavoj Velikoj francuskoj revoluciji.

Kad smo kod toga, samouvjerenost onih koji govore o smetlištima povijesti vjerojatno je slična samouvjerenosti pripadnika francuskog plemstva, nakon restauracije Bourbona 1815. I među njima su moguće mnogi smatrali da je sve što je donijela 1789. završilo na smetlištu.

čekaj ,ti misliš da če negdi stvarno opet puknit marxizam?
ajmo na realnom primjeru;Brazil; Kp ima jednog senatora od 81.
šta če reč da rulja masovno ne glasa za njih?
aj,baš me zanima odgovor

Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 29/12/2014 : 21:41:17  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Što ti uopće znači "puknit marxizam"? Marksizam je možda bio vladajuća ideologija, ali nikada nigdje nije vladao, niti bio proveden u praksi. Kao niti "komunizam", termin koji je skovao katolički svetac Thomas More.

Možda je snaga KP Brazila simbolična, ali tu su PODEMOS u Španjolskoj i SYRIZA u Grčkoj, koje artikuliraju lijeve politike radikalnije od socijaldemokratskih. A čak i u ideji socijaldemokracije ima ponešto Marxa.

Čini mi se da padaš u zamku idealističkog nominalizma kada govoriš o komunističkim partijama i komunizmu. Zašto onda prešućuješ da je najveća politička stranka na svijetu Komunistička partija Kine, kako to ovdje reče KRAS? A ipak, u Kini od komunizma niti K.

Povijest nije statična. Ljudi u Europi su 1920-ih mislili da novi Veliki rat nije moguć.

I mi danas živimo u vremenu u kojemu neposredna budućnost može donijeti i novi veliki rat, i fašističke diktatute, i lijeve revolucije.

Fukuyama je davno demantiran.

Edited by - VALTER on 29/12/2014 21:44:26
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 29/12/2014 : 21:52:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
opa ...
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 29/12/2014 : 21:54:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
đes mlađo??

imal te otklem??
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 29/12/2014 : 21:57:25  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Ne raspravljamo o politici na način kako ju ti doživljavaš: nema tu ustaša, partizana i četnika.

Više općenito i filozofski.

Dakle, ne vidim u čemu je problem.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 29/12/2014 : 22:15:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
ti ne vidjeh, ali mnogi su ti koji gledaju. dal si se ti ikad zapitao VALTER-e kakve su tvoje mogućnosti?? ja mislin nikakve!
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 29/12/2014 : 22:16:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

Ne raspravljamo o politici na način kako ju ti doživljavaš: nema tu ustaša, partizana i četnika.

Više općenito i filozofski.

Dakle, ne vidim u čemu je problem.

??
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 29/12/2014 : 22:35:50  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by Zlotvor

Svi smo mi Atticus Finch!

P.S. Ništa čudno što smo u društvu tinton, ken2 i moja malenkost. Čudno mi što je raic1922 tu

Ipak je to odabrano društvo.
Mada jos nisam čitao tu knjigu. Sigurno hoću u budućnosti.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page
Page: of 678 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.2 seconds. Snitz Forums 2000