Author |
Topic |
|
herlock sholmes
New Member
215 Posts
Member since 17/04/2010 |
Posted - 30/12/2014 : 11:46:16
|
Ross Macdonald (1915. - 1983.) je, nema sumnje, jedan od najboljih pisaca krimića u sveukupnoj povijesti žanra.
Ross Macdonald prije tridesetak godina bio je jedan od zaštitnih znakova Vjesnikove kultne edicije "Trag".
Kritičar uglednog dnevnika "The New York Timesa" svojedobno je primijetio: "Lik američkog privatnog istražitelja besmrtnim je učinio Dashiel Hammett, oplemenio ga je Raymond Chandler, a do savršenstva je doveden u peru Rossa Macdonalda!".
Privatni istražitelj kojeg spominje njujorški dnevnik je Lew Archer, a šest njegovih odabranih knjiga su se unazad koje godine po prvi put - u integralnom obliku - u tvrdom povezu i primjerenoj likovnoj obradi pojavile pred čitateljima.
To su: "Hladnoća", "Slučaj Galton", "Opsjena", "Tamna strana dolara", "Utopljenica" i "Crni novac".
Izabrana djela Rossa Macdonalda uređuje Veljko Krulčić.
www.vdt.hr
|
|
herlock sholmes
New Member
215 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 26/01/2015 : 00:18:15
|
Sjajno, 6 romana Rossa Macdonalda, aka Kennetha Millara. Imam 20-ak njegovih izvrsnih krimića u Tragu, ali ću i ovo postupno uzeti.
Edit: V.D.T. je svojedobno objavio roman Okorjeli nasilnik Billa Pronzinija, iz njegova serijala o Bezimenom, pa ima li šanse da jednog dana dočekamo još koji Pronzinijev naslov?
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 26/01/2015 00:20:51 |
|
|
herlock sholmes
New Member
215 Posts
|
|
Topic |
|