forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Kolorka sp. 9 - V kao vendetta
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 30/12/2014 : 16:41:29  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by mr murdoc
Divno,samo mi fali jos elaborat o gurmanizmu 'Don' Čiko Felipe Kajetano Lopez Martinez i Gonzalesa pa da zaokruzimo cjelinu

pa evo, kad znas kako se zove, sigurno znas i sta sve jede. tako da je svako dalje pisanje bespotrebno

ovde bi bilo dobro filozofirati na temu da li je moguce da Sekira bude nosilac Vendete, mozda bi se moglo elaborirati na tome?

Tesko,Moore je majstor ceremonije, a Bonelli i drustvo pak tvorci jako zabavnog stripa ogranicenog na odredeno zemljopisno podrucje i odredenu starosnu dob citateljstva .

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10884 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 30/12/2014 : 16:48:12  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Tesko,Moore je majstor ceremonije, a Bonelli i drustvo pak tvorci jako zabavnog stripa ogranicenog na odredeno zemljopisno podrucje i odredenu starosnu dob citateljstva .

u zivotu ti je sve kako se potrudis
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 30/12/2014 : 17:09:11  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

u zivotu ti je sve kako se potrudis

Ili percipiras.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10884 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 30/12/2014 : 17:21:04  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ili percipiras.

to je lakse resenje
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 30/12/2014 : 17:31:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ili percipiras.

to je lakse resenje

nope,vec omjer vrlo zahtijevnih cinbenika proizaslih iz moci prosudivanja .

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 30/12/2014 : 18:31:45  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Al mora se priznati, smradek bar zakuva svojim (većinom totalno promašenim, ali simpatičnim) 'demaskiranjima' ;)
Čak je u 'demaskiranju' From Hell bio i prilično uvjerljiv i primjetio dosta zanimljivih stvari. Druga je stvar što je tumačenje bilo promašaj.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 30/12/2014 : 20:06:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
da mi je do šale, objasnio bih ti i Pakao i Popišanu Pticu i Vendetu... i Čudovište iz močvare. ali, da se ne lažemo, ti si tek zbunjeni konzument fabularno uobličenog teksta i izvan toga ne razumiješ ništa. ali ne sekiraj se, nije to ništa strašno, 99% tvojih poznanika su isto to.

ja te ne bih zatukao, nek postojiš, ponekad si iritantan i svakako ne cijenim ovu tvoju podmuklost... ono što mene zanima, ima li među nama kvalitativna razlika: jesi li ti vrsta homo sapiens sapiens, a ja ... čuvar kraljevske pastirske vještine??!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10884 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 30/12/2014 : 21:02:13  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

do kojih se opet dolazi vezbom/radom/trudom
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21136 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/12/2014 : 21:16:56  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

da mi je do šale, objasnio bih ti i Pakao i Popišanu Pticu i Vendetu... i Čudovište iz močvare. ali, da se ne lažemo, ti si tek zbunjeni konzument fabularno uobličenog teksta i izvan toga ne razumiješ ništa. ali ne sekiraj se, nije to ništa strašno, 99% tvojih poznanika su isto to.

ja te ne bih zatukao, nek postojiš, ponekad si iritantan i svakako ne cijenim ovu tvoju podmuklost... ono što mene zanima, ima li među nama kvalitativna razlika: jesi li ti vrsta homo sapiens sapiens, a ja ... čuvar kraljevske pastirske vještine??!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 30/12/2014 : 23:33:34  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kako ti se samo da
Evo, da ti ja objasnim kako se to radi:
From Hell i Vendetta su vr'.
Lekcija gotova.
Nikakav mambo-džambo kao tvoji osvrti koji su samo vježba korišćenja riječi koje si naučio proteklog dana iz riječnika dok su ti đaci igrali između dvije vatre. Ali zabavno je to čitati, bar toliko da se iščudiš kako je neko uvjeren da je došao do nekih velikih istina... čitajući Zagora. Ili Vendettu. Ili Konzumov katalog.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21136 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 31/12/2014 : 08:35:16  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

quote:

Kako ti se samo da
Lekcija gotova.
Nikakav mambo-džambo kao tvoji osvrti koji su samo vježba korišćenja riječi koje si naučio proteklog dana iz riječnika dok su ti đaci igrali između dvije vatre. Ali zabavno je to čitati, bar toliko da se iščudiš kako je neko uvjeren da je došao do nekih velikih istina... čitajući Zagora. Ili Vendettu. Ili Konzumov katalog.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 31/12/2014 : 09:23:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa o tome ti govorim. tebi sve prestaje na zabavi i "vendeta je vr'". e pa skuži: zaboli me za tvoju zabavu. o vendeti ti ne znaš ni zucnuti, al' važno da je vr' i ajmo se vrtiti. e pa vrti se sa svojima, homo sapiensima sapiensima.

čitaj polako: vendeta je dosadna promašena zamorna glupost, koju sam jedva dovršio. v je poživinčeni stvor. moore je potpuno fulao. recimo, ti si također dokaz: ovoga trena ti je dozvoljeno da lupaš svoje postove ovdje i to na istoj ravni sa svojim učiteljem. i makar ti se neki smiju, ima i onih koji te shvaćaju ozbiljno.
slobodan si nositi anarchy majicu i smucati se sa homo sapiensima sapiensima (i čitati "praxis" kada bi znao što je to i kada bi znao čitati).
umjesto da si 24 sata pod nadzorom Velikog Brata da te se preodgoji, ti si dionik društva koje ti dozvoljava da budeš homo sapiens sapiens i sa istim takvim homo sapiensima sapiensima vrtiš svoju bezglavu vrtnju i 'boriš se' protiv sistema u svojoj glavici, jer vendeta je vr'.
zar to nije vic?!
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 31/12/2014 : 09:52:46  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa o tome ti govorim. tebi sve prestaje na zabavi i "vendeta je vr'". e pa skuži: zaboli me za tvoju zabavu. o vendeti ti ne znaš ni zucnuti, al' važno da je vr' i ajmo se vrtiti. e pa vrti se sa svojima, homo sapiensima sapiensima.

čitaj polako: vendeta je dosadna promašena zamorna glupost, koju sam jedva dovršio. v je poživinčeni stvor. moore je potpuno fulao. recimo, ti si također dokaz: ovoga trena ti je dozvoljeno da lupaš svoje postove ovdje i to na istoj ravni sa svojim učiteljem. i makar ti se neki smiju, ima i onih koji te shvaćaju ozbiljno.
slobodan si nositi anarchy majicu i smucati se sa homo sapiensima sapiensima (i čitati "praxis" kada bi znao što je to i kada bi znao čitati).
umjesto da si 24 sata pod nadzorom Velikog Brata da te se preodgoji, ti si dionik društva koje ti dozvoljava da budeš homo sapiens sapiens i sa istim takvim homo sapiensima sapiensima vrtiš svoju bezglavu vrtnju i 'boriš se' protiv sistema u svojoj glavici, jer vendeta je vr'.
zar to nije vic?!

Ne, vic je što ti misliš da neko kome je neki strip vr' odmah pripadnik te ideologije. Npr. ja sam zbog toga što mi se svidjela Vendetta anarhista i borac protiv sistema. Ha-ha.
Veliki brat je tu i ovako i onako. Tužno je da neki još toga nisu svjesni.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 31/12/2014 : 10:14:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
radi se o tome da ti ne znaš definiciju ideologije. ali sad bi bilo dosta, swamp. evo, malo si se primirio i nek ostane na tome.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 31/12/2014 : 11:06:08  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

do kojih se opet dolazi vezbom/radom/trudom

Ne nuzno.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 31/12/2014 : 11:35:01  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

zar to nije vic?!

Kazes da si vendetu procitao po drugi put.
Osobno se takoder nalazim u fazi "drugog" citanja a Moore je dio te faze.
Vendetu sam procitao jednom, ali posto mi paket stripova dolazi sljedeci tjedan uskoro sljedi i drugo citanje iste.
Osvrnuo bi se dakle na utiske iz tog prvog citanja glede ovog stripa koji datiraju iz perioda od plus-minus 15 godina.
Anarhisticki stih koji mnogi pripisuju ovom stripu je ustvari vise produkt ekranizacije istoga i simbolike odredene grupe haKera koji su ga preuzeli.
Mozemo naravno iscitati anarhizam ako bas zelimo, ali ne smatram da je Moore isao u tom smjeru stvarajuci ovaj strip.
Sa moje tocke gledista se ustvari vise radi o mehanizmima totalitaristickih ideologija i njihove prepoznatljive simbolike te fascinacije istom.
Vec nakon nekoliko stranica prilikom tog moga prvog citanja cijela struktura i kostur demagogskog pristupa me jako posjetio na album Pink Floyda The Wall i vjerujem da se Moore prilicno oslonio na isti kao sto se bez skrivanja oslonio na Orwellovu 1984.
Bas kao i kod Orwella i Moorova tematika je danas i vise nego aktualna, no moore nije ideolog niti anarhist vec pripovjedac koji citateljstvu ne namece stavove niti se trudi da razumiju sto je ustvari htio reci, i bas taj pristup mu je opskrbio kultni status kod citateljstva, sto takoder nije bila njegova namjera.
Tumacenje njegovih radova je nezahvalan posao, ali citanje njegovih stripova je uistinu prava uzivancija.
Nisam fan, ali volim zaviriti.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 31/12/2014 : 12:40:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa to ti i govorim. za mene su to gluposti, to njegovo viđenje "mehanizama totalitarističkog društva". bezrazložan strah, tobože briga podignuta na platformi ispraznih ljevičarskih brbljarija. ako se već želi pisati o totalitarizmu (i biti anakron) onda je bolji smjer baš suprotan, a vodi preko Solženjicina do našega Ante Cilige koji je praktički prvi progovorio o tome. zašto? zato jer su desni totalitarizmi već potpuno obrađeni, oni su arhivirani, a potezanje tog nazoviproblema je serviranje hrane za tebe, kikyja i slične "korisne budale". ali da je taj čarobnjak moore pisao o galopirajućim slobodama slizanim sa konzumacijama ljudskih prava i položaju čovjeka u kozmosu u odnosu na sve to, e to bi bilo nešto... tada bi bio aktualan. ovako je samo dosadan, onome tko ne dijeli njegovo viđenje svijeta. a to sam ja.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 31/12/2014 : 13:10:50  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Slazem se da Vendetta prenosi snazne poruke koje su mogu na raznorazne nacine tumaciti, takodje Moorea smatram jednim od najboljih autora u svijetu stripa, medjutim ovaj strip mi je bio jednostavno dosadan.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 31/12/2014 : 14:12:18  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa to ti i govorim. za mene su to gluposti, to njegovo viđenje "mehanizama totalitarističkog društva". bezrazložan strah, tobože briga podignuta na platformi ispraznih ljevičarskih brbljarija. ako se već želi pisati o totalitarizmu (i biti anakron) onda je bolji smjer baš suprotan, a vodi preko Solženjicina do našega Ante Cilige koji je praktički prvi progovorio o tome. zašto? zato jer su desni totalitarizmi već potpuno obrađeni, oni su arhivirani, a potezanje tog nazoviproblema je serviranje hrane za tebe, kikyja i slične "korisne budale". ali da je taj čarobnjak moore pisao o galopirajućim slobodama slizanim sa konzumacijama ljudskih prava i položaju čovjeka u kozmosu u odnosu na sve to, e to bi bilo nešto... tada bi bio aktualan. ovako je samo dosadan, onome tko ne dijeli njegovo viđenje svijeta. a to sam ja.

Hmmm, i to mi sve kaze lik koji idealizira strip poput zagora.
Mislim da si se isuvise zabetonirao na jednoj poziciji i prestao evoluirati stvoreci iluziju da si dosao do nekakve ultimativne spoznaje..no dobro.
Moore svakako nije autor koji pise sa politickim predznakom i daleko je od tvoje vec izlizane averzije prema nekakvom ljevicarenju.
Nemojmo zaboraviti da se ovdje radi o mediju stripa i pokusajmo jednostavno uvidjeti cinjenicu da je za isti gospodin Moore jaaakom puno toga ucinio.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 31/12/2014 : 15:29:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ali ja to uopće ne sporim, samo što me ni ne zanima. mene ne zanima povijest stripa niti mooreovo (pa ni zagorovo!) mjesto u svemu tome. ne zanima me ni medij stripa. jednako tako gledam filmove. i baš ću ovih dana ponoviti ekranizaciju Vendete, čisto da vidim je li ona poslovična graja i halabuka koju dižu veliki-fanovi stripa - bez ikakve podloge.

mene u svemu zanima samo "ideja", "bit"... sve svesti na to. kad ovo shvatiš onda će ti biti jasnije zašto mogu voljeti zagora. a prezirati moorea.
Go to Top of Page

Villain
Average Member

Serbia
566 Posts

Member since 01/03/2011

Posted - 31/12/2014 : 15:33:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Villain a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Slazem se da Vendetta prenosi snazne poruke koje su mogu na raznorazne nacine tumaciti, takodje Moorea smatram jednim od najboljih autora u svijetu stripa, medjutim ovaj strip mi je bio jednostavno dosadan.

+++++
Meni je ovo na listi prioriteta. Ali slažem se u potpunosti sa K.W.
Jeste strip dosadnjikav. Možda malo više razvučen...

This is a bad time; show us the way. And if You can't show us the way. Then forgive us for being lost
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8064 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 31/12/2014 : 15:51:05  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Koliko se ja sećam, strip počinje dobro, ali se u drugoj polovini (ili više) gubi, ritam pada, scene su neupečatljive i monotonije, da bi se u finišu opet podigao.

Crtež je rutinski i konvencionalan, ali sa dobrom upotrebom senki tj crnih površina.
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3271 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 31/12/2014 : 17:40:03  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kako ti se samo da
Lekcija gotova.

Padni mi na grudi.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9406 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 01/01/2015 : 20:11:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Da i ja citiram močvarka i da kažem da je vendetta vr'! Imao sam dosta očekivanja budući da sam svim snagama izbjegavao film i beloputaško izdanje, gotovo da me bilo strah da će me razočarati. Drugi dio je malo dosadnjikav ali je i nužan da posloži domine za završnicu. Moram ga prvom prilikom još jedanput pročitati.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10884 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 01/01/2015 : 21:34:32  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
i mene je ranije ta sredina smarala, tipa kad je Evey sa onim dilerom, ili detalji kad se Finch seca seksa sa doktorkom i przenih jaja sa slaninom. sad je sve doslo na svoje mesto, bez ovih detalja to ne bi bilo to

doduse, nerirao me je i sad me nervira onaj biskup pedofil i krvolok, krajnje glup lik, drugo, ovaj razim mi vise lici na naciste nego li na fasiste

Edited by - kasper on 01/01/2015 22:13:25
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000