Author |
Topic |
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 31/12/2014 : 11:08:18
|
quote: Originally posted by Gru
quote: Originally posted by nagor
U biti, to uopće nije loša ideja. Čarolija je rođen za takve horor priče. On bi trebao crtati sljedeću vudu priču. Trebalo bi mu dati jednu pravu gradsku horor priču... nešto u stilu Jacka Rasparača. Tu bi on zablistao. Zamislite kakav prljavi lučki grad u njegovoj izvedbi. Premija! Njegov crtež odgovora takvoj temi. Darkwood pustiti Verniju i Nucciu...
Imaš u "Tajni jednoroga" sve to! Chiarollu, prljavi lučki grad, poluraspadnuta skladišta, kao bonus su tu raspadajuća tijela od posljedica radijacije onih jaja na brodu...divota
Baš tu priču sam i imao u mislima dok sam pisao ovo gore. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 31/12/2014 : 11:33:34
|
Ova Blekova naslovnica gore je čisti promašaj što nije ništa čudno kada je Mastantuono u pitanju. On je nacrtao punoljetnu (ili barem blizu punoljetnosti) indijanku sa pravim atributima a unutar stripa je to tek djevojčica koja je barem 5-6 godina mlađa od ove na naslovnici. Sve mi se čini da je ta naslovnica rađena da natjera što više starih kostiju na kupovanje (ako je takve uopće i potrebno tjerati na to). |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 31/12/2014 : 11:46:37
|
Ja mislim da je Tutta sigurno kupio. Ali se svejedno mora priznati da je ovo najbolji rad Mastantuona kada su u pitanju Blekove naslovnice. |
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 31/12/2014 : 12:42:01
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by Tutta
U Italiji ne postoje takvi "FSK" zakoni. Kad bi oni poceli izdavati "odraslijeg" Zagora, kojeg bi Njemci oznacili sa +16, mozda bi Zagor dozivio jednu vrstu preporoda. PITANJE - Za koju grupu SBE "proizvodi" ZAGORA? (POLL)!!!
Tutta, druže, čitaš li ti Zagora? Evo ti jedan noviji primjer, epizoda "Povratak Digging Billa". Priča u kojoj se masovno sijeku glave i nabijaju na kolac, šta misliš s kojim bi FSK bio označen taj strip u Njemačkoj?
Naravno da citam, druze. I mores siguran bit, da je meni najmanje drago, kad procitam deset zagorovih epizoda i samo dvije mi se dopadnu. Kod Texa npr., isti slucaj, valjaju mozda tri, cetri epizode. Al sve mi je to nekako odmaklo u b.movie kategoriju. Spominjes "Povratak Digging Billa". Nepoznata mi je, al vjerujem ti, da je nesto po mom ukusu. E sad, evo nas opet kod (mog) problema. Bonelliju nedostaje konstantnost. Svako smije pomalo da isproba, sto slijedi, znas ono, "Viele Köche, verderben den Brei". Jbg |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Posted - 31/12/2014 : 12:43:24
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Ja mislim da je Tutta sigurno kupio. Ali se svejedno mora priznati da je ovo najbolji rad Mastantuona kada su u pitanju Blekove naslovnice.
Broj 50 je zadnji koji imam. Koji je to? Naravno da se uzima! |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13152 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 31/12/2014 : 12:55:13
|
nemoj se šaliti bonelli baš ima konstantnost ali ono što ti ne razumiješ: ne može se više KONSTANTNO čitati stripove, jednom, kada postaneš zreli čovjek. evo recimo ja - ne mogu čitati više gotovo ništa. meni više ne treba zabava. ostaje mi samo vraćanje zagoru s novim interpretacijama, veza onkraj sveg razuma, emocija, zabave... može se i jednostavno reći da zagor ima sve što imaju ostali (uglavnom dobro fabularno osmišljenu pustolovinu), a uz to ima i čistu lijepu jasnu podjelu dobro-zlo, što je ideja koja se nikako ne da odstraniti iz ljudskog svijeta. ti bi čitao priče, izmaštane svijetove, osmišljenne likove - to je tek početak puta povratka zavičaju... kako sam se ja lijepo krasno vratio. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22321 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 31/12/2014 : 12:58:04
|
quote: Originally posted by King Warrior
U Italiji ne postoje takvi "FSK" zakoni. Kad bi oni poceli izdavati "odraslijeg" Zagora, kojeg bi Njemci oznacili sa +16, mozda bi Zagor dozivio jednu vrstu preporoda. PITANJE - Za koju grupu SBE "proizvodi" ZAGORA? (POLL)!!!
Tutta, druže, čitaš li ti Zagora? Evo ti jedan noviji primjer, epizoda "Povratak Digging Billa". Priča u kojoj se masovno sijeku glave i nabijaju na kolac, šta misliš s kojim bi FSK bio označen taj strip u Njemačkoj?
Naravno da citam, druze. I mores siguran bit, da je meni najmanje drago, kad procitam deset zagorovih epizoda i samo dvije mi se dopadnu. Kod Texa npr., isti slucaj, valjaju mozda tri, cetri epizode. Al sve mi je to nekako odmaklo u b.movie kategoriju. Spominjes "Povratak Digging Billa". Nepoznata mi je, al vjerujem ti, da je nesto po mom ukusu. E sad, evo nas opet kod (mog) problema. Bonelliju nedostaje konstantnost. Svako smije pomalo da isproba, sto slijedi, znas ono, "Viele Köche, verderben den Brei". Jbg
Ma naravno, o ukusima ne treba raspravljati, medjutim nije to poenta mog posta. Znas i sam da je u Njemackoj dovoljna jedna scena klanja ili slicnog i bum, s malo (ne)srece, dobice FSK 16, ako ne i 18. Zagor bi definitivno trebao imati broj 16 u Njemackoj, ako gledamo njihove kriterije. Dylan 18, naravno. A to, koliko ko naraciju jednog stripa smatra losom ili naivnom, to je vec neka druga prica i nema sa FSK neke vece veze. :)
|
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 31/12/2014 : 13:03:08
|
Pih, kod nas na dječjem odjelu u knjižnicama se može naići na najkrvavije i najbrutalnije stripove (primjer - Oštrica Besmrtnika), i nitko se ne buni. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
Edited by - Zagor12 on 31/12/2014 13:03:22 |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 31/12/2014 : 14:12:37
|
quote: Originally posted by Zagor12
Pih, kod nas na dječjem odjelu u knjižnicama se može naići na najkrvavije i najbrutalnije stripove (primjer - Oštrica Besmrtnika), i nitko se ne buni.
Kad su sve knjižničarke mahom babetine i njima su stripovi dječja igrarija, ali kao što supermark kaže - čekaj da djeca nalete na Manaru pa će sve stvari spontano riješiti. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 31/12/2014 : 14:55:25
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Ja mislim da je Tutta sigurno kupio. Ali se svejedno mora priznati da je ovo najbolji rad Mastantuona kada su u pitanju Blekove naslovnice.
Broj 50 je zadnji koji imam. Koji je to? Naravno da se uzima!
Onda ga već imaš pošto je ovo broj 41 ali se vjerojatno ''izgubio'' u gomili vrućih naslovnica. |
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 31/12/2014 : 18:24:33
|
Crni popaj je na dječjem odjelu.....to je bolest. kAd djete vidi kako Popaj siluje mrtvu Olivu na odru imat će prekrasne snove. |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
Topic |
|