U biti, to uopće nije loša ideja. Čarolija je rođen za takve horor priče. On bi trebao crtati sljedeću vudu priču. Trebalo bi mu dati jednu pravu gradsku horor priču... nešto u stilu Jacka Rasparača. Tu bi on zablistao. Zamislite kakav prljavi lučki grad u njegovoj izvedbi. Premija! Njegov crtež odgovora takvoj temi. Darkwood pustiti Verniju i Nucciu...
Imaš u "Tajni jednoroga" sve to! Chiarollu, prljavi lučki grad, poluraspadnuta skladišta, kao bonus su tu raspadajuća tijela od posljedica radijacije onih jaja na brodu...divota
Baš tu priču sam i imao u mislima dok sam pisao ovo gore.
Ova Blekova naslovnica gore je čisti promašaj što nije ništa čudno kada je Mastantuono u pitanju. On je nacrtao punoljetnu (ili barem blizu punoljetnosti) indijanku sa pravim atributima a unutar stripa je to tek djevojčica koja je barem 5-6 godina mlađa od ove na naslovnici. Sve mi se čini da je ta naslovnica rađena da natjera što više starih kostiju na kupovanje (ako je takve uopće i potrebno tjerati na to).
U Italiji ne postoje takvi "FSK" zakoni. Kad bi oni poceli izdavati "odraslijeg" Zagora, kojeg bi Njemci oznacili sa +16, mozda bi Zagor dozivio jednu vrstu preporoda. PITANJE - Za koju grupu SBE "proizvodi" ZAGORA? (POLL)!!!
Tutta, druže, čitaš li ti Zagora? Evo ti jedan noviji primjer, epizoda "Povratak Digging Billa". Priča u kojoj se masovno sijeku glave i nabijaju na kolac, šta misliš s kojim bi FSK bio označen taj strip u Njemačkoj?
Naravno da citam, druze. I mores siguran bit, da je meni najmanje drago, kad procitam deset zagorovih epizoda i samo dvije mi se dopadnu. Kod Texa npr., isti slucaj, valjaju mozda tri, cetri epizode. Al sve mi je to nekako odmaklo u b.movie kategoriju. Spominjes "Povratak Digging Billa". Nepoznata mi je, al vjerujem ti, da je nesto po mom ukusu. E sad, evo nas opet kod (mog) problema. Bonelliju nedostaje konstantnost. Svako smije pomalo da isproba, sto slijedi, znas ono, "Viele Köche, verderben den Brei". Jbg
nemoj se šaliti bonelli baš ima konstantnost ali ono što ti ne razumiješ: ne može se više KONSTANTNO čitati stripove, jednom, kada postaneš zreli čovjek. evo recimo ja - ne mogu čitati više gotovo ništa. meni više ne treba zabava. ostaje mi samo vraćanje zagoru s novim interpretacijama, veza onkraj sveg razuma, emocija, zabave... može se i jednostavno reći da zagor ima sve što imaju ostali (uglavnom dobro fabularno osmišljenu pustolovinu), a uz to ima i čistu lijepu jasnu podjelu dobro-zlo, što je ideja koja se nikako ne da odstraniti iz ljudskog svijeta. ti bi čitao priče, izmaštane svijetove, osmišljenne likove - to je tek početak puta povratka zavičaju... kako sam se ja lijepo krasno vratio.
U Italiji ne postoje takvi "FSK" zakoni. Kad bi oni poceli izdavati "odraslijeg" Zagora, kojeg bi Njemci oznacili sa +16, mozda bi Zagor dozivio jednu vrstu preporoda. PITANJE - Za koju grupu SBE "proizvodi" ZAGORA? (POLL)!!!
Tutta, druže, čitaš li ti Zagora? Evo ti jedan noviji primjer, epizoda "Povratak Digging Billa". Priča u kojoj se masovno sijeku glave i nabijaju na kolac, šta misliš s kojim bi FSK bio označen taj strip u Njemačkoj?
Naravno da citam, druze. I mores siguran bit, da je meni najmanje drago, kad procitam deset zagorovih epizoda i samo dvije mi se dopadnu. Kod Texa npr., isti slucaj, valjaju mozda tri, cetri epizode. Al sve mi je to nekako odmaklo u b.movie kategoriju. Spominjes "Povratak Digging Billa". Nepoznata mi je, al vjerujem ti, da je nesto po mom ukusu. E sad, evo nas opet kod (mog) problema. Bonelliju nedostaje konstantnost. Svako smije pomalo da isproba, sto slijedi, znas ono, "Viele Köche, verderben den Brei". Jbg
Ma naravno, o ukusima ne treba raspravljati, medjutim nije to poenta mog posta. Znas i sam da je u Njemackoj dovoljna jedna scena klanja ili slicnog i bum, s malo (ne)srece, dobice FSK 16, ako ne i 18. Zagor bi definitivno trebao imati broj 16 u Njemackoj, ako gledamo njihove kriterije. Dylan 18, naravno. A to, koliko ko naraciju jednog stripa smatra losom ili naivnom, to je vec neka druga prica i nema sa FSK neke vece veze. :)
Pih, kod nas na dječjem odjelu u knjižnicama se može naići na najkrvavije i najbrutalnije stripove (primjer - Oštrica Besmrtnika), i nitko se ne buni.
Kad su sve knjižničarke mahom babetine i njima su stripovi dječja igrarija, ali kao što supermark kaže - čekaj da djeca nalete na Manaru pa će sve stvari spontano riješiti.