forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Charlie Hebdo, heroji slobode govora
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 30

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 08/01/2015 : 19:30:34  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message
quote:
Originally posted by xilrion

btw, ne opravdavam vrijeđanje bilo čije religije ili vjere na bilo koji način ali to to nije razlog za ubiti nekoga. to je jednostavno pogrešno.

Ne samo pogresno nego je to nazalost i najgora moguca poruka koju jedna religija o sebi moze prenijeti ... na zalost i onih pravih i miroljubivih vjernika islama ;o((

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 08/01/2015 : 19:40:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
Šefica mi ima bolesno dijete.
Od sutra ću početi crtati karikature nje i djeteta i lijepiti po uredima. Kada dobijem otkaz ili me njezin muž prebije/osakati/izbode/propuca, žalit ću se da je to ugrožavanje moje slobode govora
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 08/01/2015 : 19:43:30  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message
Ovo gorecsto sam napisao napisao sam sa naseg zapadnjackog gledista
Onda je murdoc poceo spominjati i vrijednosti ... nase vrijednosti pa njihove vrijednosti... pa se zamislih tu koje su to vrijednosti vjere
Nisam ni sam vjerovao prije ali nakon ovoga sam dogadaja i sam uvjeren u to sto se tu desava

http://www.prometej.ba/index.php/home-9/297-der-islam-will-die-welteroberung-prijevod

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 08/01/2015 : 19:45:22  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
Sljedeceg tjedna u 1000000 primjeraka.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Svijet/tabid/67/articleType/ArticleView/articleId/270432/Default.aspx

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4402 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 08/01/2015 : 19:46:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message
O čemu pričaš ti Ruzvelte??
Fanaticima i jebivjetrima usijanih glava je stvarno nebitno da li je netko nacrtao proroka ili samo uzeo ime Allahovo u svoja prljava nevjernička usta.
Njima je svetinja prorok a tebi obitelj. Evo ti onda ova slika

pa ti meni reci što je ljudska priroda i afekt. Želiš li sada skočiti u forum i izrešetati mene i još 13 ljudi?

Nema relativiziranja i nema opravdanja za ovo sranje u Francuskoj!

Bok, kako si.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 08/01/2015 : 19:57:34  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
Nova knjiga Michel Houellebecqa je ustvari trebala biti jedna od glavnih tema novog broja satiricnog magazina .
Michel Houellebecq je u svojoj novoj knjigi opisao mogucu islamizaciju francuske i europe,a posto je tema aktualna i polarizira urednici Charlie Hebdo su odlucili napraviti interviu sa piscem.
Osobno obozavam knjige Michel Houellebecqa,a njegove Elementarne čestice mi je jedna od najboljih knjiga koje sam procitao.
Poslje ove knjige i sam Houellebecq se moze smatrati potencialnom metom kao sto je to bio, a vjerovatno jos uvijek i je Salman Rushdie sa svojim Satanskim Stihovima.
Gamad koja proganja pisce i satiricare ne postoji jos od jucer..naprotiv.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9434 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 08/01/2015 : 20:01:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message
quote:
Originally posted by Dr. Westax

Od sutra ću početi crtati karikature nje i djeteta i lijepiti po uredima. Kada dobijem otkaz ili me njezin muž prebije/osakati/izbode/propuca, žalit ću se da je to ugrožavanje moje slobode govora

Bokte koji primjer.

Vjera je osobni odabir (u zapadnoj kulturi gdje se i dogodila ova pizdarija) a religija je ipak javna stvar i kao takva naravno da mora trpiti kritiku. Ako si pogledao ove karikature vidjet ćeš da iza šaljivog tona su tu prije svega ozbiljne kritike od kojih bi mnoge vjerske zajednice, a pogotovo kršćanska, trebale izvuć pouku.

Za kritiziranje osnova fanatizma sam uvijek, pa bili to vjerski ili đastinbiberovi jer se inače se shvaćaju preozbiljno.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 08/01/2015 : 20:04:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
Teziste nije samo na francuskoj,Danska i Njemačka ključaju tjednima. Nije dobro a biti će i gore...,ovaj dogadaj je samo prelio casu koja je vec bila puna.

Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 08/01/2015 : 20:17:04  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message
quote:

a eto i bez uvrede ali ovdje moram reči da je ovo klasičan slučaj brkanja krušaka i jabuka
to što ti šefica ima bolesno dijete nije tema za satiru a niti je to ikada i bila, to je već vrijeđanje i to je istina
ali ono što ti šefica radi sa tim bolesnim djetetom je ona stvar koja je za satiru... jer je to ono što odudara
uostalom kad vidiš povijest satirične književnosti i humora još su se u starom Rimu pisali satirički tekstovi o tzv. umišljenim božanskim osobinama rimskih careva
a ni Francuzi tu nisu bili u povijesti svoje karikature naodmet ... ali ovo više izlazi iz okvira ove rasprave

Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 08/01/2015 : 20:19:21  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message
Eto mu slobodan govor i pičke materine - završi sa metkom!
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 08/01/2015 : 20:25:24  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message
quote:
Originally posted by WOLF-HUNTER

eto i tebi i svima nama ostalima zamo zato što smo takvi kakvi jesmo to što hodamo po cesti i digne nas skupa sa drugima nevinima ni krive ni dužne neki fanatik u zrak, jel to hoćeš reči?

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 08/01/2015 : 20:26:46  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:

Da,postoje ljudi koji se izrazavaju kroz karikature i satiru, i postoje ljudi koji se izrazavaju kroz nasilje,mislim da ne moram pitati sa kojima bi radije dijelio svoju sredinu

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 08/01/2015 : 20:26:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by Deers

quote:

Bokte koji primjer.

Vjera je osobni odabir (u zapadnoj kulturi gdje se i dogodila ova pizdarija) a religija je ipak javna stvar i kao takva naravno da mora trpiti kritiku. Ako si pogledao ove karikature vidjet ćeš da iza šaljivog tona su tu prije svega ozbiljne kritike od kojih bi mnoge vjerske zajednice, a pogotovo kršćanska, trebale izvuć pouku.

Za kritiziranje osnova fanatizma sam uvijek, pa bili to vjerski ili đastinbiberovi jer se inače se shvaćaju preozbiljno.

Meni je osobno nevjerojatno da netko može zbog karikatura poubijati 12 ljudi kao i da netko zbog Boga ljudima reže glave. Bolesni fanatici!

Strah me da će ove gluposti povući za sobom druge fanatike i da će se dogoditi veliko zlo nevinima koji na kraju najviše ispaštaju.
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 08/01/2015 : 20:29:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:

Ako je pero jače od mača, gađaj ga perima dok ne umre.
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 08/01/2015 : 20:31:53  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message
quote:

quote:

Ako je pero jače od mača, gađaj ga perima dok ne umre.

;o))

Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 08/01/2015 : 20:40:01  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Deers

quote:

Bokte koji primjer.

Meni je osobno nevjerojatno da netko može zbog karikatura poubijati 12 ljudi kao i da netko zbog Boga ljudima reže glave. Bolesni fanatici!

Strah me da će ove gluposti povući za sobom druge fanatike i da će se dogoditi veliko zlo nevinima koji na kraju najviše ispaštaju.

a gle strah je sada ono o čemu nakon ovoga sad i živimo
treba tu sada realno i racionalno uvidjeti sa kime i imamo posla, sa kojom vrstom fanatika (kažem izdvojenih fanatika a ne sa svim pripadnicima) i koje su im vrijednosti
treba biti svjestan da je islam još uvijek ratinčka religija i kao takva je i nastao i cilj mu je cijeli svijet osvojiti i podrediti jedino njegovoj univerzalnoj istini, to je proces koji još od Muhamedove objave nije prekinut
posla imamo sa ljudima kojima su vrijednosti da svi drugi pripadnici neke druge vjere moraju biti istrijebljeni, žene kršćanke kamenovane, pa pogledaj što ISIS radi
to još i okej, onaj tko to nije želio na zapadu priznavati sada to i priznaje sa kakvom vrstom tu ima posla
a što je tu u toj cijeloj situaciji najgore?
da li su najgori ti razlozi da je povod tome karikatura, pa to nama sad izgleda nevjerojatno i smiješno ali cilj je onim činom sa njihove strane da nas šokiraju i zastraše več postignut
razlozi za rušenje Blizanaca 11 rujna, pa i nema ih nekih očiglednih ako maknemo teorije zavjere
ne... najstrašnije je ono po meni da su te stvari urađene tu u zapadnom svijetu, na terenu zapadnog svijeta, da je to urađeno od ljudi za koje se mislilo da su integrirani u taj zapadni svijet... a ispalo je to eto da nisu integrirani i da smo bili u jednoj velikoj, velikoj zabludi

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 08/01/2015 : 20:43:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
Da,to je ogroman problem koji ce nas neminovno odvesti u radikalizaciju jer su svi drugi pokusaji kako vidimo propali..nazalost.

Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 08/01/2015 : 20:50:45  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message
quote:
Originally posted by boddhisatva

quote:

eto i tebi i svima nama ostalima zamo zato što smo takvi kakvi jesmo to što hodamo po cesti i digne nas skupa sa drugima nevinima ni krive ni dužne neki fanatik u zrak, jel to hoćeš reči?

Samo želim da kažem da nije srao onoliko po novinama ne bi završio ovako kako ej završio. Neka mu je laka zemlja i neka zvarši na boljemu svijetu nego što je ovaj, ali je moglo i da prođe i bez ovoga...
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 08/01/2015 : 20:51:27  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message
da parafraziram Westaxa:
Eto nam pričanja viceva o Muji i pičke materine - završi sa metkom!

Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 08/01/2015 : 20:53:45  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message
quote:
Originally posted by mr murdoc

quote:

Da,postoje ljudi koji se izrazavaju kroz karikature i satiru, i postoje ljudi koji se izrazavaju kroz nasilje,mislim da ne moram pitati sa kojima bi radije dijelio svoju sredinu

Ako dođe do toga, neće mi faliti mnogo a da ne izvučem oružje i počnem se boriti protiv te terorističke gamadi koja nije nimalo vjerski nastrojena nego psihopatski ali ni Zapad nije ništa bolji. Neka pocrkaju i jedni i drugi, ali ako nas pipnu, možemo mi se braniti, ako nemate šta, doletite do mene, imam ja oružja za svakoga
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 08/01/2015 : 20:58:05  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message
quote:

quote:

quote:

Samo želim da kažem da nije srao onoliko po novinama ne bi završio ovako kako ej završio. Neka mu je laka zemlja i neka zvarši na boljemu svijetu nego što je ovaj, ali je moglo i da prođe i bez ovoga...

ja pak mislim da ne i da je povod zapravo besmislen i beznačajan ma šta god oni ili mi radili, jučer su to bili članovi Charlie Hebra, a danas i inače to može biti bilo tko od nas ... svi su njima i svi smo mete

Go to Top of Page

Kum Ruzvelt
Junior Member

357 Posts

Member since 03/09/2011

Posted - 08/01/2015 : 21:07:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Kum Ruzvelt a Private Message
quote:
Originally posted by xilrion

drugo je napasti fizički nekoga tko je uvrijedio tebe ili tvoju obitelj. na to smo svi slabi i to razumijem, ali drugo je smaknut čitavu redakciju zbog jebenih karikatura. wtf?!
to mogu samo ljudi koji nemaju osjećaja i razuma i kojima su mozgovi isprani do te mjere da ne razaznaju dobro od zla.

btw, ne opravdavam vrijeđanje bilo čije religije ili vjere na bilo koji način ali to to nije razlog za ubiti nekoga. to je jednostavno pogrešno.

A po cijem se to standardu I zakonu odredjuje sta je dobro a sta lose? Ili sta je smijesno a sta ne.. sta je uvreda a sta nije? Ti ne shvatas da su ti ljudi potpuno drugacija civilizcija koja ima skoro sve razlicito od Evropske. Od vjere, kulture, obicaja, zakona pa do tih sitnijih stvari kao sto su kultura izrazavanja, odjevanja ili postovanja.. Evropljani imaju te bez veze navike da svima kroje gace I namecu neke norme ka svemu I svacemu. Ovi su crtali karikature jer su mislili da je to smijesno.. iako su bezbroj puta upozoreni da to ne rade. Sa druge strane ovi"drugi" su regovali u skladu sa svojim vidjenjem stvari.. sto bi rekli sa tekovinama svoje civilizacije. I kad se desi ovako nesto svi se cesu po glavi pitaju sta bi? Pa za koji ste moj to radili? Sto je najgore kad opet bude mrtvih zbog iste stvari opet ce se svi nesto zgrazavati iako znaju sta ce se I zbog cega desiti.. kao sto rekoh za mene je to fanatizam. Izgubiti glavu zbog karikature.. sta recI.. ali ko sam ja da osporavam temelje moderne Evropske civilizacije.
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 08/01/2015 : 21:13:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message
quote:

Da ne postoji sloboda govora, ti bi za svaku ovakvu provalu dobija jednu za usi. Na dobar dan.

Na los me se straj i pomislit sto bi se zbilo s tobon.

Dakle, iako pises gluposti (a nerijetko i gadarije) tekovine zapadne civilizacije ce branit tvoje pravo da ih pises unatoc tome sto djeluju kao produkt uma prosjecnog sticenika doma za djecu s posebnim potrebama.

Trljam ruke.

Edited by - Zlotvor on 08/01/2015 21:14:46
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 08/01/2015 : 21:14:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
http://douthat.blogs.nytimes.com/2015/01/07/the-blasphemy-we-need/?_r=0

quote:

1) The right to blaspheme (and otherwise give offense) is essential to the liberal order.

Debili svih zemalja, ujedinite se.

I am tormented with an everlasting itch for things remote.
I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 08/01/2015 : 21:22:44  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Upravo tako,bilo kakvo pokusavanje relativiziranja i trpanja u isti kos ravno je podrzavanju ovog zlodjela.

ja pak mislim da ne i da je povod zapravo besmislen i beznačajan ma šta god oni ili mi radili, jučer su to bili članovi Charlie Hebra, a danas i inače to može biti bilo tko od nas ... svi su njima i svi smo mete

Go to Top of Page
Page: of 30 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.72 seconds. Snitz Forums 2000