forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Charlie Hebdo, heroji slobode govora
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 30

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 08/01/2015 : 21:24:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message
quote:
Originally posted by Kum Ruzvelt

quote:
Originally posted by xilrion

drugo je napasti fizički nekoga tko je uvrijedio tebe ili tvoju obitelj. na to smo svi slabi i to razumijem, ali drugo je smaknut čitavu redakciju zbog jebenih karikatura. wtf?!
to mogu samo ljudi koji nemaju osjećaja i razuma i kojima su mozgovi isprani do te mjere da ne razaznaju dobro od zla.

btw, ne opravdavam vrijeđanje bilo čije religije ili vjere na bilo koji način ali to to nije razlog za ubiti nekoga. to je jednostavno pogrešno.

A po cijem se to standardu I zakonu odredjuje sta je dobro a sta lose? Ili sta je smijesno a sta ne.. sta je uvreda a sta nije? Ti ne shvatas da su ti ljudi potpuno drugacija civilizcija koja ima skoro sve razlicito od Evropske. Od vjere, kulture, obicaja, zakona pa do tih sitnijih stvari kao sto su kultura izrazavanja, odjevanja ili postovanja.. Evropljani imaju te bez veze navike da svima kroje gace I namecu neke norme ka svemu I svacemu. Ovi su crtali karikature jer su mislili da je to smijesno.. iako su bezbroj puta upozoreni da to ne rade. Sa druge strane ovi"drugi" su regovali u skladu sa svojim vidjenjem stvari.. sto bi rekli sa tekovinama svoje civilizacije. I kad se desi ovako nesto svi se cesu po glavi pitaju sta bi? Pa za koji ste moj to radili? Sto je najgore kad opet bude mrtvih zbog iste stvari opet ce se svi nesto zgrazavati iako znaju sta ce se I zbog cega desiti.. kao sto rekoh za mene je to fanatizam. Izgubiti glavu zbog karikature.. sta recI.. ali ko sam ja da osporavam temelje moderne Evropske civilizacije.

Je,ali Francuska tako funkcionira.Sloboda govora je za Francuze praktički svetinja,osnovno pravo.
Po meni je za ovo i sve druge stvari koje bi se mogle dogoditi kriv agresivni multikulturalizam.
Naime,ne može se u skroz sekularnu državu konstantno puštati masa ljudi kojima je to stran pojam.Oni ne mogu prihvatiti da će se naći netko i na svoj način ismijati religijske vođe,predsjednike i običaje.

Ne bih nametao afričkim i arapskim državama europski stil razmišljanja,ali isto tako ne vidim razloga da se Francuzi prilagođavaju u vlastitoj državi.
Bolje selektirati tko ulazi u državu i kako su im djeca asimilirana u društvo.Oni su ti koji su došli ili pobjegli iz vlastitih država zbog neimaštine,plemenskih progona itd.

Te karikature fanaticima su blasfemija.Onda netko kaže zašto su nacrtane ako ih to vrijeđa.
Međutim,skroz predani vjernik bi ako se osili mogao tražiti svašta.Što je sljedeće dopustit šerijatske policije po europskim metropolama?

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 08/01/2015 : 21:32:32  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message
quote:
Originally posted by Dranki

http://douthat.blogs.nytimes.com/2015/01/07/the-blasphemy-we-need/?_r=0

quote:

1) The right to blaspheme (and otherwise give offense) is essential to the liberal order.

Debili svih zemalja, ujedinite se.

ovo također vrijedi i za slobodu vjeroispovjesti
ali vjera je, nažalost ispala i zajebata stvar
gledam si ono pripadnike nekih naroda ili sredina u prošlosti i to sa vjerom... Mongoli recimo od idolopoklonika i obožavatelja plemenskih bogova rata objedinjenih u jednom cilju su prihvaćanjem budizma postali najmiroljubivija nacija na svijetu, dok drugi neki....
ali sve u svemu o ovome što se nama tu sa fanaticima desili, čini mi se da je to u slijedećem kalup:
zapadni svijet je prihvatio pripadnike islamske vjeroispovjesti na svoje teritorije zbog ekonomskih, političkih, ostalih razloga a time im je zbog svojih načela dao i slobodu vjeroispovjesti, to je moralo tako biti po elementarnim slobodama, drukčije nije ni išlo... a onda kada su oni koji su ostali u kozojebini kako je to netko ovdje nazvao zaključili su da to tako ne može i poslali im prave "učitelje vjere" i vjeronauka - na tuđi teren! - koji su od njih napravili takve fanatike kakvim sad jesu, a ostalo je trkeljanje o društvenim, političkim i ekonomskim problemima istih
tako nekako ja sagledavam da je to taj kalup

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 08/01/2015 : 21:34:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by boddhisatva

treba biti svjestan da je islam još uvijek ratinčka religija i kao takva je i nastao i cilj mu je cijeli svijet osvojiti i podrediti jedino njegovoj univerzalnoj istini, to je proces koji još od Muhamedove objave nije prekinut

Ne slažem se. Islam nije ništa agresivnija vjera od kršćanstva.

quote:
Originally posted by boddhisatva

najstrašnije je ono po meni da su te stvari urađene tu u zapadnom svijetu, na terenu zapadnog svijeta, da je to urađeno od ljudi za koje se mislilo da su integrirani u taj zapadni svijet... a ispalo je to eto da nisu integrirani i da smo bili u jednoj velikoj, velikoj zabludi

Opet mislim da je problem malo dublji.
Ti ljudi su rođeni u Francuskoj i potpuno su integrirani u društvo. Okidač je nešto drugo. Situacija na drugom kraju planete.
Koliko god taj ISIL imao primitivne stavove, on se izrodio iz ogorčenja muslimana na zadiranje Zapada u njihovu "zonu utjecaja". Koliko je muslimanskih zemalja satrala vojska SAD-a u zadnjih 20 godina? Koju nije je bolje pitanje.
Onda ti jadni ljudi mogu bježati iz uništenih domova prema Europi na brodovima bez pogona ili se mogu boriti protiv "Križara".
Tu Europa puši. Zašto se te sirijske, libijske, iračke i itd. izbjeglice ne ukrca na kruzere i ne pošalje prema SAD-u pa neka ih oni integriraju i hrane kada su ih oslobađali?

Edited by - Dr. Westax on 08/01/2015 21:37:07
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/01/2015 : 21:34:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:

btw, policajac kojeg su ubili je bio musliman.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/policajac-hladnokrvno-smaknut-nasred-ulice-je-42godisnji-musliman-ahmed-merabet/793868.aspx

njih sigurno to ne brine, za njih je bio to samo jos jedan "izdajnicki musliman" kojega valja ubiti, a ubili su ih oni (ISIL) vec dovoljno

a ni ova dvojica, braca, nisu neka jaganjca

risar kaze da takvo nesto ne bi napravio "musliman koji ozbiljno i iskreno vjeruje u Boga",
pa oni iskreno i ozbiljno vjeruju u ove svoje pricice i kako ne samo valja, nego ti je to duznost ubiti "nevjernika", a tu se ubrajamo skoro svi mi, za njih

pa da se onda pitas kakva to maloumna gamad sa cjeloga svijeta ide dole u Siriju

a prijatelj iz Bosne mi kaze, "pa nemoj tako Poli, jadni su oni, prije su ih oni, pa prije njih oni", aha, znaci zato sada oni mogu da lomataju po tuđoj kuci, i ubijaju i terorisu i po susjedstvu? malo morgen kazem ja, i H-bomb je malo za njih, i da se to desi, samo bi prdnuo u cenifi za njih, to je sve, reap what you sow mf!

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/01/2015 : 21:38:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:
Originally posted by Leonid

svašta.Što je sljedeće dopustit šerijatske policije po europskim metropolama?

mislim da toga vec ima u Njemackoj

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 08/01/2015 : 21:41:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

quote:

Ma ima kitu!?
Od kuda ti to?
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/01/2015 : 21:46:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:
Originally posted by Dr. Westax

Ti ljudi su rođeni u Francuskoj i potpuno su integrirani u društvo. Okidač je nešto drugo. Situacija na drugom kraju planete.
Koliko god taj ISIL imao primitivne stavove, on se izrodio iz ogorčenja muslimana na zadiranje Zapada u njihovu "zonu utjecaja". Koliko je muslimanskih zemalja satrala vojska SAD-a u zadnjih 20 godina? Koju nije je bolje pitanje.
Onda ti jadni ljudi mogu bježati iz uništenih domova prema Europi na brodovima bez pogona ili se mogu boriti protiv "Križara".
Tu Europa puši. Zašto se te sirijske, libijske, iračke i itd. izbjeglice ne ukrca na kruzere i ne pošalje prema SAD-u pa neka ih oni integriraju i hrane kada su ih oslobađali?

Da, ali zasto onda ISIL, kojega veliki dio cine stranci, operira na podrucju Sirije i Iraka, a ne recimo Amerike ili Britanije? Neka se njima osvete. Samo sto je to malo teze, a tamo su 2 drzave vec u qrcu, prakticki ne postoje, pa ajmo tu, lakse je, pa onda te price o iskoristavanju sunita, valjda su im i zato Kurdi krivi.

A sirijske izbjeglice nitko ne zeli, trenutno se veliki dio njih smrzava u Libanonu i Turskoj, gjde vrijede manje od garavih psa za lokalce.

Naravno da su Zapadne sile, pogotovo Amerika, palile vatru, dugo i temeljito, dok nisu sjebale sve sto se moglo, pa im se i vlastiti nezakonski sinovi protive. A Izrael se samo smeska dok se Arapi međusobno mrcvare i oslabljuju.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/01/2015 : 21:48:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:

quote:

quote:

Ma ima kitu!?
Od kuda ti to?

pitaj Tuttu,

ali ajde, "serijatska policija" je mozda ipak prestrogo

http://www.dw.de/germany-wont-tolerate-sharia-police/a-17906086

Edited by - Poli on 08/01/2015 21:49:56
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 08/01/2015 : 21:51:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
Izgleda da sloboda govora vazi samo kad se rugaju islamu.

Ova slika na satirican (jel' de) nacin prikazuje Natanjahua kao krivca sto mirovni proces koči.

Munjevito su reagovale ambasada Izraela u Njem. te najveca svjetska jevrejska organizacija i trazili da se novine pod hitno izvinu.

Da li su se novine pozvale na slobodu govora? Ne, izvinile su se i obecale da vise nece stampati karikaturu.

http://www.juedische-allgemeine.de/article/view/id/16732

A drugi slucaj mi je jos u svjezem sjecanju, kakva se bura digla kad je njemacki nobelovac Günter Grass napisao pjesmu What must be sad

Evo je poema u punoj duzini:

http://www.sueddeutsche.de/kultur/gedicht-zum-konflikt-zwischen-israel-und-iran-was-gesagt-werden-muss-1.1325809

Na engl: http://www.theguardian.com/books/2012/apr/05/gunter-grass-what-must-be-said

I am tormented with an everlasting itch for things remote.
I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts.

Edited by - Dranki on 08/01/2015 21:58:04
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/01/2015 : 21:53:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

zna se da su Zidovi nedodirljivi

no, barem ne salju odma' kuglu u glavu,

ako nisi Palestinac

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 08/01/2015 : 21:58:31  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
quote:

quote:

drugo je napasti fizički nekoga tko je uvrijedio tebe ili tvoju obitelj. na to smo svi slabi i to razumijem, ali drugo je smaknut čitavu redakciju zbog jebenih karikatura. wtf?!
to mogu samo ljudi koji nemaju osjećaja i razuma i kojima su mozgovi isprani do te mjere da ne razaznaju dobro od zla.

btw, ne opravdavam vrijeđanje bilo čije religije ili vjere na bilo koji način ali to to nije razlog za ubiti nekoga. to je jednostavno pogrešno.

A po cijem se to standardu I zakonu odredjuje sta je dobro a sta lose? Ili sta je smijesno a sta ne.. sta je uvreda a sta nije? Ti ne shvatas da su ti ljudi potpuno drugacija civilizcija koja ima skoro sve razlicito od Evropske. Od vjere, kulture, obicaja, zakona pa do tih sitnijih stvari kao sto su kultura izrazavanja, odjevanja ili postovanja.. Evropljani imaju te bez veze navike da svima kroje gace I namecu neke norme ka svemu I svacemu. Ovi su crtali karikature jer su mislili da je to smijesno.. iako su bezbroj puta upozoreni da to ne rade. Sa druge strane ovi"drugi" su regovali u skladu sa svojim vidjenjem stvari.. sto bi rekli sa tekovinama svoje civilizacije. I kad se desi ovako nesto svi se cesu po glavi pitaju sta bi? Pa za koji ste moj to radili? Sto je najgore kad opet bude mrtvih zbog iste stvari opet ce se svi nesto zgrazavati iako znaju sta ce se I zbog cega desiti.. kao sto rekoh za mene je to fanatizam. Izgubiti glavu zbog karikature.. sta recI.. ali ko sam ja da osporavam temelje moderne Evropske civilizacije.

Po čijem standardu? Standardi evropske odnosno zapadne civilizacije. Charlie Hebdo nije izlazio niti forsirao svoju satiru u Teheranu. Izlazio je u srcu Evrope. Nije nikako u redu ubiti nekoga jer se doma! ponaša onako kako smije.

Sad imamo mrtve zbog karikatura. Počni cenzurirat i sutra će netko tebe koknut jer će nekom fanatiku smetat taj tvoj avatar koji ga previše podsjeća na proroka.

Izgovor po kojem dobili su svoje jer su provocirali ne može nikako proć. Ovdje nikako nije u redu ona "she was asking for it". Evropu ovdje nisu silovali jer se droljasto šetala po mračnim islamskim ulicama. Ovdje su ju silovali usred dana u svojoj kući dok je isprobavala odjeću.
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 08/01/2015 : 22:01:24  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message
quote:

zna se da su Zidovi nedodirljivi

no, barem ne salju odma' kuglu u glavu,

ako nisi Palestinac

a ne ne baš obratno, moraš malo ponoviti gradivo, šalju ti odma kuglu u glavu jer je svijet prešutno dozvolio Mossadu da ubija "one zloćeste" na njihovom teritoriju ... pa sad kako da sve sagledamo kao jedni smiju a drugi ne smiju, ne

Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 08/01/2015 : 22:03:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message
quote:

Ova slika na satirican (jel' de) nacin prikazuje Natanjahua kao krivca sto mirovni proces koči.

Munjevito su reagovale ambasada Izraela u Njem. te najveca svjetska jevrejska organizacija i trazili da se novine pod hitno izvinu.

Da li su se novine pozvale na slobodu govora? Ne, izvinile su se i obecale da vise nece stampati karikaturu.

A drugi slucaj mi je jos u svjezem sjecanju, kakva se bura digla kad je njemacki nobelovac Günter Grass napisao pjesmu What must be sad

http://www.sueddeutsche.de/kultur/gedicht-zum-konflikt-zwischen-israel-und-iran-was-gesagt-werden-muss-1.1325809

Na engl: http://www.theguardian.com/books/2012/apr/05/gunter-grass-what-must-be-said

A čuj,jedno su Nijemci.....oni moraju paziti kod takvih stvari.
Uostalom,neke novine se povuku jer su im vlasnici ljudi koji paze na novac i boje se da ne budu uništeni.
Međutim,mali list kao ovaj što je napadnut sumnjam da bi podlegao ikakvom pritisku.
Kažu da su se sviju dotakli u satiri,sigurno je bilo karikatura i o Židovima.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"

Edited by - Leonid on 08/01/2015 22:03:43
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 08/01/2015 : 22:03:16  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:
Originally posted by nagor

quote:

quote:

Po čijem standardu? Standardi evropske odnosno zapadne civilizacije. Charlie Hebdo nije izlazio niti forsirao svoju satiru u Teheranu. Izlazio je u srcu Evrope. Nije nikako u redu ubiti nekoga jer se doma! ponaša onako kako smije.

Sad imamo mrtve zbog karikatura. Počni cenzurirat i sutra će netko tebe koknut jer će nekom fanatiku smetat taj tvoj avatar koji ga previše podsjeća na proroka.

Izgovor po kojem dobili su svoje jer su provocirali ne može nikako proć. Ovdje nikako nije u redu ona "she was asking for it". Evropu ovdje nisu silovali jer se droljasto šetala po mračnim islamskim ulicama. Ovdje su ju silovali usred dana u svojoj kući dok je isprobavala odjeću.

Upravo tako, bilo kakva relativizacija ili trpanje u isti kos ravna je podrzavanju onoga sto se dogodilo...tocka.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/01/2015 : 22:03:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

danas vidio i vise policije ispred francuske ambasade kod nas, kao i svijece ispred ulaza

"Sa druge strane ovi"drugi" su regovali u skladu sa svojim vidjenjem stvari.. sto bi rekli sa tekovinama svoje civilizacije." kaze kume, ali ja kazem da takvoj civilizaciji nema mjesta na ovome svijetu, pogotovo ne u Europi. Tacka.

Kad bismo tako gledali stvari, onda mozemo reci i da je superturbokapitalizam u redu, jer korumpirani zapadnjacki um tako danas funkcionira, pa dajmo i Bushu jr. onda kredibilitet jer tako izgleda razmislja zapadna nacija, da se lazima i fabrikacijama moze ostvariti sve, ja kazem ne!

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 08/01/2015 : 22:03:42  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
quote:

Bla bla bla...

Daj pogledaj koju epizodu South Parka, koji je puno veća institucija od Charlie Hebdoja. Na stotine milijuna ljudi svaki tjedan sluša kako su židovi zlo svijeta iz ustiju Erica Cartmana. Puno veća provokacija jer židovi za razliku od izmišljenih bogova stvarno postoje. Nijedan židov se još nije ušetao sa kalašnjikovom u redakciju South Parka.

Edited by - nagor on 08/01/2015 22:04:11
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 08/01/2015 : 22:04:12  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message
quote:

ajde, pa to su bile Švabe, a Švabe i Židovi zašto su si dobri ... pa znaš tu pričicu?
A da je to izašlo u nekoj drugoj zemlji recimo u Turskoj ili Rusiji, ma otpilili bi ih

Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 08/01/2015 : 22:09:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
quote:
Nijedan židov se još nije ušetao sa kalašnjikovom u redakciju South Parka.

Zato sto se svih 600 hiljada zidovskih fanatika preselilo na Zapadnu obalu.
A tvoja argumentacija me podsjeca na ono tipa kad neko nekome kaze: "Ajde sto se ljutis sto ti vredjaju majku, ionako je kurva".

Otprilike razmisljam slicno kao Ruzvelt.

Edited by - Dranki on 08/01/2015 22:11:42
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 08/01/2015 : 22:11:44  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:

quote:

A čuj,jedno su Nijemci.....oni moraju paziti kod takvih stvari.
Uostalom,neke novine se povuku jer su im vlasnici ljudi koji paze na novac i boje se da ne budu uništeni.
Međutim,mali list kao ovaj što je napadnut sumnjam da bi podlegao ikakvom pritisku.
Kažu da su se sviju dotakli u satiri,sigurno je bilo karikatura i o Židovima.

Naravno da je, i te kakvih.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 08/01/2015 : 22:13:51  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message
quote:
Originally posted by Zlotvor

quote:
Originally posted by WOLF-HUNTER

Eto mu slobodan govor i pičke materine - završi sa metkom!

Da ne postoji sloboda govora, ti bi za svaku ovakvu provalu dobija jednu za usi. Na dobar dan.

Na los me se straj i pomislit sto bi se zbilo s tobon.

Dakle, iako pises gluposti (a nerijetko i gadarije) tekovine zapadne civilizacije ce branit tvoje pravo da ih pises unatoc tome sto djeluju kao produkt uma prosjecnog sticenika doma za djecu s posebnim potrebama.

Bitno je da si ti intelektualac, a i da samo znaš, čuvar doma za djecu sa posebnim potrebama ne može da bude svako, moraš i za to da budeš kvalifikovan, a ne fini gospodićići kao što si ti koji se uvijek dižu kada neko opsuje ili u mojem slučaju psuju na pravo govora. Ja samo kažem da je zbog njegovog prava govora otišao na drugi svijet a zbog njega još 11, ili su neki mrtvi ili neki sada pate po bolnicama. Oni su to sami tražili i na kraju su dobili ono što su želili - smrt! Nekada je bolje šutiti nego govoriti, ali ljudska glupost je nepopravljiva, on je tako tražio i na kraju je dobio.

Da sam demokratski čovjek, bio bi na strani "prava govora" a pošto nisam demokratski čovjek tako da to za mene ništa ne znači. Ja niti imam koga vrijeđati preko novina, niti imam koga psovati preko novina niti imam kome davati kritike preko novina, ali sigurno ni niko od vas - to ćemo da prepustimo kolegama novinarima i karikaturistima.

Nasilje nije dobro, ali je ponekad nužno, i ako bude trebalo to nasilje da privedemo kako bi odbranili domove i djecu od tih terorističkih kopiladi, prihvatit će te vi gospodićići nasilje i moć oružja...
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 08/01/2015 : 22:15:29  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:

quote:
Nijedan židov se još nije ušetao sa kalašnjikovom u redakciju South Parka.

Zato sto se svih 600 hiljada zidovskih fanatika preselilo na Zapadnu obalu.
A tvoja argumentacija me podsjeca na ono tipa kad neko nekome kaze: "Ajde sto se ljutis sto ti vredjaju majku, ionako je kurva".

Otprilike razmisljam slicno kao Ruzvelt.

Slaba ti je argumentacija, ali ajde dobro, shvatili smo.

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 08/01/2015 : 22:16:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:

quote:

Da, ali zasto onda ISIL, kojega veliki dio cine stranci, operira na podrucju Sirije i Iraka, a ne recimo Amerike ili Britanije? Neka se njima osvete. Samo sto je to malo teze, a tamo su 2 drzave vec u qrcu, prakticki ne postoje, pa ajmo tu, lakse je, pa onda te price o iskoristavanju sunita, valjda su im i zato Kurdi krivi.

A sirijske izbjeglice nitko ne zeli, trenutno se veliki dio njih smrzava u Libanonu i Turskoj, gjde vrijede manje od garavih psa za lokalce.

A i ti isto lupetaš
Kako će ISIL ratovati u Americi kada jedva da imaju za cipele. Vidiš da sirotinja ni za gaće nemaju. Doći će do SAD-a plivajući, a jadni sigurno ni to ne znaju.
Ratuju tamo gdje mogu i pokušavaju na ruševinama kolijevke civilizacije (Irak to i je), stvoriti nešto sebi po volji. Tko im je to omogućio? Osloboditelji iz svemira tj. sa nosača aviona, ali njima Ameri sigurno liče na izvanzemaljce.

Sve izbjeglice lijepo za SAD pa neka i dalje oslobađaju. Slao bih čak i izbjeglice iz Ukrajine jer su i oni zrtve "osloboditelja", "donosioca slobode i demokracije".
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 08/01/2015 : 22:18:07  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Zlotvor

quote:

Eto mu slobodan govor i pičke materine - završi sa metkom!

Da ne postoji sloboda govora, ti bi za svaku ovakvu provalu dobija jednu za usi. Na dobar dan.

Na los me se straj i pomislit sto bi se zbilo s tobon.

Dakle, iako pises gluposti (a nerijetko i gadarije) tekovine zapadne civilizacije ce branit tvoje pravo da ih pises unatoc tome sto djeluju kao produkt uma prosjecnog sticenika doma za djecu s posebnim potrebama.

Bitno je da si ti intelektualac, a i da samo znaš, čuvar doma za djecu sa posebnim potrebama ne može da bude svako, moraš i za to da budeš kvalifikovan, a ne fini gospodićići kao što si ti koji se uvijek dižu kada neko opsuje ili u mojem slučaju psuju na pravo govora. Ja samo kažem da je zbog njegovog prava govora otišao na drugi svijet a zbog njega još 11, ili su neki mrtvi ili neki sada pate po bolnicama. Oni su to sami tražili i na kraju su dobili ono što su želili - smrt! Nekada je bolje šutiti nego govoriti, ali ljudska glupost je nepopravljiva, on je tako tražio i na kraju je dobio.

Da sam demokratski čovjek, bio bi na strani "prava govora" a pošto nisam demokratski čovjek tako da to za mene ništa ne znači. Ja niti imam koga vrijeđati preko novina, niti imam koga psovati preko novina niti imam kome davati kritike preko novina, ali sigurno ni niko od vas - to ćemo da prepustimo kolegama novinarima i karikaturistima.

Nasilje nije dobro, ali je ponekad nužno, i ako bude trebalo to nasilje da privedemo kako bi odbranili domove i djecu od tih terorističkih kopiladi, prihvatit će te vi gospodićići nasilje i moć oružja...

Ajde sad molim te ono gore crveno boldano procitaj sebi na glas i priznaj da si napisao malo zescu nebulozu.

Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 08/01/2015 : 22:19:21  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message
quote:
Originally posted by nagor

quote:

Bla bla bla...

Daj pogledaj koju epizodu South Parka, koji je puno veća institucija od Charlie Hebdoja. Na stotine milijuna ljudi svaki tjedan sluša kako su židovi zlo svijeta iz ustiju Erica Cartmana. Puno veća provokacija jer židovi za razliku od izmišljenih bogova stvarno postoje. Nijedan židov se još nije ušetao sa kalašnjikovom u redakciju South Parka.

Židovi kao pod prvo nemaju muda da ulete sa kalašnjikovom jer se uvijek drže strane iza mraka dok za njih sve rade tajne službe i ostale kabadahije... Tako rade i sa Palestinom, drže se iza sjene sa svojim prljavim novcem dok jadna djeca Palestine svaki dan ginu zbog ničega. Dao će pokositi Izrael pa onda Europu...

P.S.
Eric Cartman mi je inaće najdraži lik
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 08/01/2015 : 22:23:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
quote:

Plus za ovo. Svi na Zapadu se prave dusebriznici muslimana i toplo im savjetuju da se ne ljute kad im gaze nogama najvecu svetinju, najveci paradoks je sto su dobrim dijelom ti dusebriznici ateisti, pa jos zacine sa: "Ionako je to lik iz bajke". Da bi neko nekome rekao da nema pravo da se ljuti, mora da razumije zasto se uopste ljuti, mora se staviti u njegovu poziciju i pokazati malo postovanja, a ne kao razlog da nema pravo da se ljuti navoditi da je njegov Bog ionako fantazija.

Edited by - Dranki on 08/01/2015 22:27:46
Go to Top of Page
Page: of 30 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000