forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Manga
 Čitate li mange?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 11/01/2015 : 13:23:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Ali tako ispada iz tvog posta. Manga podrazumijeva japansku strip školu. Ja ne mogu smisliti superherojštinu recimo, ali nije mi zbog toga mrzak američki strip kao takav jer su superheroji samo jedan od puno žanrova.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29620 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 11/01/2015 : 13:37:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by delboj

quote:
Originally posted by supermark

quote:
Originally posted by izivko

Tko će pročitati tisuće i tisuće dok ne nađeš nešto što ti se sviđa?

kao da kažeš:
pogledao sam dva-tri filma i nije mi se svidjelo, odustajem od toga
tko će pogledati tisuće i tisuće dok ne nađeš nešto što ti se sviđa?

Ne, to nikako nije dobro poređenje. Možeš govoriti o jednom filmskom žanru.

ne,
dobru sam usporedbu napravio
ti si za svojom usporedbom previše "suzio" mange
Go to Top of Page

ZagorXXL
New Member

Croatia
146 Posts

Member since 30/12/2012

Posted - 11/01/2015 : 13:39:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ZagorXXL a Private Message  Reply with Quote
Mange su toliko raznovrsne da bi baš svatko našao nešto za sebe,pa reć da ti se gade mange je skroz neozbiljno a da nisi probao ništa čitat.

Go to Top of Page

xander
Junior Member

Serbia
402 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 11/01/2015 : 18:51:01  Show Profile Show Extended Profile  Send xander a Private Message  Reply with Quote
Čitam evo od 2009. na ovamo. Ali izbegavam serijale koji još uvek izlaze. Volim kad mogu da pročitam komplet priču.
Prilično se ograničavaš delboj time što ne čitaš mange. Crtež ostavi po strani. Dobra priča je uvek važnija od crteža.
Go to Top of Page

ZagorXXL
New Member

Croatia
146 Posts

Member since 30/12/2012

Posted - 11/01/2015 : 21:16:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ZagorXXL a Private Message  Reply with Quote
I što se crteža tiče dosta mangi ima stvarno odličan crtež.Od ozbiljnijih mangi Berserk npr.
Go to Top of Page

maddjuro
Average Member

673 Posts

Member since 08/01/2008

Posted - 11/01/2015 : 22:06:11  Show Profile Show Extended Profile  Send maddjuro a Private Message  Reply with Quote
čitam i skupljam, no volio bi da su jeftinije. Tipa po cijenama po kojima je algoritam prodavao svoje naslove
Go to Top of Page

Gru
Average Member

832 Posts

Member since 07/01/2014

Posted - 11/01/2015 : 22:26:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Gru a Private Message  Reply with Quote
probao čitati i nije išlo...
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10398 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 11/01/2015 : 23:54:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Čemu se siliti ako ne možete čitati mange?

Iako mi je to neshvatljivo jer sam siguran da bi u tom moru stripova našli puno toga zanimljivoga i čitljivoga.

A posebno mi je neshvatljivo zašto oni koji ne vole i ne čitaju mange čitaju topike i postove o mangama.

izivko, ako voliš Lone Wolfa možda ti se i ovo svidi:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kamui_(manga_series)
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12676 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 12/01/2015 : 00:02:46  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:

Tko će pročitati tisuće i tisuće dok ne nađeš nešto što ti se sviđa?

kao da kažeš:
pogledao sam dva-tri filma i nije mi se svidjelo, odustajem od toga
tko će pogledati tisuće i tisuće dok ne nađeš nešto što ti se sviđa?

Filmove sam prestao gledati prije nekih 20 godina

Have mercy
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26952 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 12/01/2015 : 00:07:02  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by udarnik007

Iz nekog samo meni znanog razloga izbjegavao sam mange
u širokom luku, a onda sam pročitao Autocestu sunca.

to i nije manga
prije bi to mogli nazvati manganoidi

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12676 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 12/01/2015 : 00:07:42  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
@ peyo
hvala jarane, pogledaću ako se nađe šta na netu. Ovo mi je potpuno nepoznato

Inače da dodam da sam na preporuku jednog forumaša pročitao i Samurai Executioner. Prva liga

Have mercy
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3274 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 12/01/2015 : 08:05:04  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote

@ peyo
i ja se zahvaljujem za preporuku.
Počeo sa One piece od DW pa ostavio, nije išlo. Pa probao još jednom i sad sam na Naruto, Shaman Warrior, Lone wolf%....Nije da sam frik na mange, al mi paše svake toliko neka manga, posebno samurajština.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12676 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 12/01/2015 : 13:31:42  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Iako mi je to neshvatljivo jer sam siguran da bi u tom moru stripova našli puno toga zanimljivoga i čitljivoga.

A posebno mi je neshvatljivo zašto oni koji ne vole i ne čitaju mange čitaju topike i postove o mangama.

izivko, ako voliš Lone Wolfa možda ti se i ovo svidi:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kamui_(manga_series)

Evo pronašao sam na netu njemački sken. Nakladnik Carlsen izdao 2 knjige, oko 500 strana. Obećava, obećava

Have mercy
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10398 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 12/01/2015 : 13:37:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Inače da dodam da sam na preporuku jednog forumaša pročitao i Samurai Executioner. Prva liga

Postoji i treći strip (pored Lone Wolfa i Samurai Executionera) u izdanju Dark Horsea kojeg potpisuju Koike i Kojime, a zove se Path of Assassin:

http://www.amazon.com/Path-Assassin-vol-Serving-Dark-ebook/dp/B00Q5CFNHW/

U njemu se opisuje razdoblje pred uspostavu šogunata, a glavni lik je ninja kojemu je zadaća zaštita budućeg šoguna Tokugawe Ieyasua. Zbog opširnog prikaza običaja i kulture tog razdoblja pomalo je razvučen i meni nešto slabiji od prva dva serijala (naravno da sam i njega kompletirao).

Ne znam da li vam je poznata i meni odlična Lady Snowblood
http://www.amazon.com/Lady-Snowblood-1-Kazuo-Koike-ebook/dp/B00PHS4664/

ili izvrsni Crying Freeman
http://www.amazon.com/Crying-Freeman-Vol-Kazuo-Koike/dp/1593074786/

I njih potpisuje sveprisutni Kazuo Koike kao scenarist što je samo po sebi preporuka.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12676 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 12/01/2015 : 14:03:40  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Postoji i treći strip (pored Lone Wolfa i Samurai Executionera) u izdanju Dark Horsea kojeg potpisuju Koike i Kojime, a zove se Path of Assassin:

http://www.amazon.com/Path-Assassin-vol-Serving-Dark-ebook/dp/B00Q5CFNHW/

U njemu se opisuje razdoblje pred uspostavu šogunata, a glavni lik je ninja kojemu je zadaća zaštita budućeg šoguna Tokugawe Ieyasua. Zbog opširnog prikaza običaja i kulture tog razdoblja pomalo je razvučen i meni nešto slabiji od prva dva serijala (naravno da sam i njega kompletirao).

Ne znam da li vam je poznata i meni odlična Lady Snowblood
http://www.amazon.com/Lady-Snowblood-1-Kazuo-Koike-ebook/dp/B00PHS4664/

ili izvrsni Crying Freeman
http://www.amazon.com/Crying-Freeman-Vol-Kazuo-Koike/dp/1593074786/

I njih potpisuje sveprisutni Kazuo Koike kao scenarist što je samo po sebi preporuka.

Čitao sam ovo na istu preporuku. Meni se nije svidjelo, priča me nije držala pa sam odustao brzo

Have mercy
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12676 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 12/01/2015 : 14:30:24  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by trolodtroje

@ peyo
i ja se zahvaljujem za preporuku.
Počeo sa One piece od DW pa ostavio, nije išlo. Pa probao još jednom i sad sam na Naruto, Shaman Warrior, Lone wolf%....Nije da sam frik na mange, al mi paše svake toliko neka manga, posebno samurajština.

Moj omiljeni žanr. Ako voliš samurajštinu pogledaj ovo
- Okko (Hub) - ovo je meni nešto izvanredno
- Samurai (Di Giorgio & Genet) - izvrsno
- Kogaratsu (Bosse & Michetz) - jako dobro

Have mercy
Go to Top of Page

ZagorXXL
New Member

Croatia
146 Posts

Member since 30/12/2012

Posted - 12/01/2015 : 15:00:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ZagorXXL a Private Message  Reply with Quote
Sad da vas pitam da mi preporučite dobru samurajsku mangu,zapravo najbolju jer nisam nikad čito samurajske osim malo Oštrice Besmrtnika.
Vjerojatno tu spada Lone Wolf and Cub ili ima i bolja neka?
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10398 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 12/01/2015 : 15:21:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Lone Wolf mi je najbolji od samurajskih mangi od onog što sam ja čitao.

Neke priče su mi ponajbolje uopće od svih stripova koje sam pročitao, a to nije mala gomilica.

@izivko
Okko imam scanove, ali nikako da dođe na red. Budući da si ga preporučio pomaknut ću ga na listi.
Koigaratszu mi se svidio.
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3274 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 12/01/2015 : 19:01:38  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
quote:

Moj omiljeni žanr. Ako voliš samurajštinu pogledaj ovo
- Okko (Hub) - ovo je meni nešto izvanredno
- Samurai (Di Giorgio & Genet) - izvrsno
- Kogaratsu (Bosse & Michetz) - jako dobro

imam prve tri Okko. Jel to manga ili nešto kao francomanga?

A za ostalo hvala za preporuku.

Naravno imam i Oštricu (Algoritam). Dobar. I Vagabonda. Vrlo dobar.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29620 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 12/01/2015 : 19:18:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ZagorXXL

Sad da vas pitam da mi preporučite dobru samurajsku mangu,zapravo najbolju jer nisam nikad čito samurajske osim malo Oštrice Besmrtnika.

Vrh Bogova obavezno
Go to Top of Page

Gru
Average Member

832 Posts

Member since 07/01/2014

Posted - 12/01/2015 : 21:00:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Gru a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sigurno da bi našao zanimljive literature, ali ono što sam do sad čitao nije mi sjelo, uzimao sam povremeno kad su izlazile na kioscima (neznam da li još uvijek izlaze), a u knjižnici gdje sam upisan ima jako malen izbor mangi...
Go to Top of Page

drablj
New Member

Serbia
233 Posts

Member since 06/06/2007

Posted - 12/01/2015 : 22:19:24  Show Profile Show Extended Profile  Send drablj a Private Message  Reply with Quote
pa nemoj citati mange za devojcice, komedije ako jos uvek nisi navikao na njihov humor, bolesne ako ti to ne prija. istrazuj i probaj preporuke sa foruma. pod tim ne mislim da sad svako posebno otvara temu "preporucite mi neku mangu" nego da procitate sta se sve ovde vec opisivalo i preporucivalo. verujte, dovoljan broj dobrih je pomenut.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12676 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 14/01/2015 : 17:52:07  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Dobar je ovaj Kamui!
Priča o doživljajima mladog ninje lijepo teče i to s malo teksta, što mi se posebno svidjelo. Tu su mnoge table bez ijedne riječi. (Rekao bih da je ovo tipično za mange) Crtež je detaljan i precizan. Lijepo je prikazan život seljaka, lovaca, ribara i nedirnute prirode, njihova svakodnevna borba, osjećaji na licima ljudi...
Ono što mi se nije baš dopalo su za moj ukus predugačke scene borbe i previše fantazije u njima. Npr. borba sa morskim psima u vodi, fantastični skokovi, sva ta brzina... ali ninje su to

Jako lijepo

Have mercy
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10398 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 14/01/2015 : 18:10:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Drago mi je da ti se svidio.

Komentar je većim dijelom kao da sam ga ja napisao.

Pročitao sam te dvije knjige na engleskom.

Ne znam kakav dojam ostavlja serijal kada se pročita više knjiga, ali definitivno ima kvalitetu.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12676 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 14/01/2015 : 18:33:09  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Kod mene je njemačko izdanje prevedeno s engleskog, 2 knjige, ukupno 490 stranica

Have mercy
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000