forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Manga
 Death Note
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

provodina
Average MemberCroatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 08/08/2008 : 20:47:36  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message  Reply with Quote
Strip koji je u meni pobudio znatiželju za mangama... apsolutno remek djelo ....
Kako ste ga vi vrsni poznavaoci stripa doživjeli ?
Meni je ovih 12 volumena proletjelo u trenu ... Nisam očekivao ništa od stripa, ali i sama tema je zvučala intrigantno ... Nakon pročitanog stripa pogledao sam i anime serijal koji me isto oduševija ... Preslika mange je očita ...
I još jedno pitanje dali ima ikakve šanse da ova manga doživi hrvatsko izdanje ?


Odlučio sam malo dodatno napisati o ovoj mangi.

Glavni lik je ništa drugo do serijski ubojica.Umjesto da ubija nožem ili pištoljem.
On je pronašao knjigu u kojoj upišeš ime i ta osoba umre.

Glavni junak zove se Light.
Hm što sad učiniti.Zamislite imate bilježnicu u ruci koja može ubiti bilo koga na svijetu samo znajući njegovo ime koje treba upisati.
On je odlučio tu bilježnicu isprobati na nekom kriminalcu kojeg je taj tren vidio na tv.I eto naš ubojica je
'' rođen ''.
Važna je i ona dilema na samom početku mange dali nastaviti koristiti bilježnicu ili ne.U strahu polako se njegov pomračeni um budi i on bez problema ubija i dalje misleći '' što je važno kroz cilu mangu '' da ne čini nikakvo zlo.

On je odlučio kako on kaže očistiti svijet od kriminalaca i vjeruje kako je ta bilježnica koju je dobio znak kojim će on vršiti pravdu u svijetu rješavajući se najokrutnijeg šljama.
Pošto manga ima svojih supernatural dijelova imamo shinigamija (boga smrti) Ryuka koji je tu bilježnicu bacio jer mu je bilo dosadno u shinigami svijetu.Htio se malo zabaviti i naša je pravu osobu za to.

Uglavnom neide bez nekog detektiva koji ga želi uhvatiti jer ustvari on čini zlo ubijajući tako ljude.
Detektiv L je tipični Sherlock Holmes ili Poirot koji je riješio sve moguće zbrkane i konfuze slučaje i sad se uvlači u koštac s ovim.

I ovo remek djelo može početi

Manga da nebi bila tako mračna ima i svojih shonen momenata koji su simpatični i daju na dodatnom razumjevanju pojedinog lika i njegovu inteligenciju.

Još da spomenem crtež bez kojeg ova manga bila nepotpun doživljaj.To je jedan od najboljih i najživljih crteža koje sam ja osobno vidio.Toliko je realističan i toliko filmski odrađen da je to prosto nevjerojatno.Svaka čast Obata.

Eto pokušao sam još malo dodatno približiti ovu mangu,a ne reći ništa što bi uništilo samo čitanje.
Nekome se sviđa nekome ne, ali meni ova manga uz Monster spada u sam vrh mangi i stripova uopće.Edited by - provodina on 13/02/2009 13:00:31

Markos
WebmasterCroatia
28931 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 09/08/2008 : 09:15:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Meni je dobar, ali mi je prema kraju poceo biti dosadan, kad se poceo ponavljati. Crtez mi se ne svidja, ali nije toliki problem. S obzirom da su mange kod nas pocele izlaziti, sanse uvijek postoje... Vidjet cemo!

Trouble will find me
Go to Top of Page

provodina
Average MemberCroatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 11/08/2008 : 13:05:48  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message  Reply with Quote
Hvala na replayu Markos ... Mislija sam do će još netko dati svoje mišljenje ... Ipak je ovo najprodavanija i najčitanija manga po anketama . Nema veze ... za par dana i ja ću postati vlasnik ovog remek djela u 12 volumena
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 11/08/2008 : 17:39:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
Meni su super zanimljive ove bizarnosti:

Imitations

On September 28, 2007, two notes stating "Watashi wa Kira dess"[sic] (a more phonetic spelling of #31169;#12399;#12461;#12521;#12391;#12377;#12288;or "Watashi wa Kira desu," meaning "I am Kira" in Japanese) were found near the unidentified remains of a Caucasian male in Belgium. Nothing was found on or near the victim besides these two notes. Belgian police are investigating the matter further.

A senior at the Franklin Military Academy in Richmond, Virginia was suspended after being caught possessing a replica Death Note notebook with the names of fellow students.

In South Carolina in 2008, school officials seized a Death Note notebook from a Hartsville Middle School student. District officials linked the notebook to the anime/manga. The notebook listed seven students' names. The school planned a disciplinary hearing and contacted the seven students' parents. The principal, Chris Roger, sent letters to all the students' parents saying "Regardless of the origin of the book, we take the situation very seriously. The safety of our school family is always our top priority. We treat situations like this the same as if a student called in a bomb threat or brought a weapon to school. While there may not be any serious intent to do anyone harm, we cannot and will not take that chance with our students. We will take all steps necessary to ensure our students' well-being."

In Gadsden, Alabama, two 12-year-old sixth grade boys were arrested for possessions of Death Notes that listed names of several staff members and fellow students. According to Etowah County Sheriff's Department Sgt. Lanny Handy, the notebook was found the previous afternoon by a staffer. The students were suspended from the county's schools. The students, their parents, and school officials had met with Handy and a junior probation officer.

In Gig Harbor, Washington, one middle school student was expelled and three were suspended on May 14, 2008 for having their own Death Note books. A father of one of the students said that the notebook was "an outlet for frustration from about two years of bullying."

Go to Top of Page

Raymond
Senior MemberUSA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 11/08/2008 : 20:22:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
btw, death note od septe,bra izl;azi u HC na boljem papiru, sa omotom i ponekom stranicom u boji!

ima pre--order na amazon.com i druga mjesta...
http://www.amazon.com/Death-Note-Vol-Collectors/dp/1421525771/ref=sr_1_12?ie=UTF8&s=books&qid=1218478805&sr=1-12

a moze se i svih 13 komada komplet u karton paketu naruciti pre-order [meke knjige]:
http://www.amazon.com/Death-Note-Box-Volumes-1-13/dp/142152581X/ref=sr_1_7?ie=UTF8&s=books&qid=1218478805&sr=1-7
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member1398 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 11/08/2008 : 23:11:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
Pa, čuj, mogla bi se napisati i knjiga o ovoj mangi, i ona tu nije izuzetak. Ja generalno izbegavam bilo kakav komentar koji bi bio spojler za neupućene. Čak i kada sam pisao o nekim mangama, nikad nisam ulazio u dubinsku analizu koliko sam mogao. Promeniću stav jedino kada krug čitaoca bude na zavidnom nivou.

A ako te samo zanima vrednosni sud, onda: Death Note je sigurno jedna od najboljih shonen mangi ikad. Za čitaoce koji dolaze iz kruga fanova drugih Jumpovih mangi, ona verovatno dolazi kao šok ili otkrovenje. Međutim, ja sam počeo da čitam mange zbog seinen i josei žanrova (za odrasle, u prevodu) i nisam siguran da li bi Death Note ušao među mojih prvih deset. Nisam siguran ni u tih deset, zavisi od raspoloženja, ali 5-6 imena mi uvek pada na pamet. (I, usput, Death Note sam pročitao skoro, iako je imam već dugo na kompjuteru.)

Mene u stvari zanima i gde su to shinigamiji počeli da se pojavljuju u japanskoj pop-kulturi. Izgleda mi da je Boogiepop kriv za to (1998). Bilo ih je i ranije, ali tu je pojam postao jezivo popularan, rekao bih.

Postoji i roman Death Note: Another Note: The Los Angeles BB Serial Killings i kako znam engleskog prevodioca i verujem u njegov sud, trebalo bi biti dobro. U prilog tome ide i činjenica da je pisac NisiOisin, jedan od najperspektivnijih mlađih pisaca misterija u Japanu, po nekim teorijama, čovek koji se krio iza imena Tsugumi Oba. Ono što je sigurno je da malo pisaca uzima likove sa imenima kao što je Nanananami Nanami.

In Love, if Love be Love, if Love be ours,
Faith and unfaith can ne'er be equal powers
Go to Top of Page

GauSs_
Starting MemberCroatia
21 Posts

Member since 06/01/2008

Posted - 12/08/2008 : 00:35:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit GauSs_'s Homepage  Send GauSs_ a Private Message  Reply with Quote
meni je DN dosadan
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 12/08/2008 : 00:50:35  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raymond

btw, death note od septe,bra izl;azi u HC na boljem papiru, sa omotom i ponekom stranicom u boji!

Još da su kompilacije, da ne kažem integrali, to bi bilo super i više bi se isplatilo. Ovako, samo za sulude kolekcionare. Doduše, edicija se i zove Collector's edition. :)
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 12/08/2008 : 01:32:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
E da, pošto je Ridiculus ispucao foru sa romanom prikvelom, ostaje mi samo da se pravim pametan i obavešten o trinaestoj knjizi. A, a... Znam i ja nešto. :P
Go to Top of Page

provodina
Average MemberCroatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 12/08/2008 : 14:49:07  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message  Reply with Quote
Hvala lipa na replayu svima ... Nisam ni mislija da se priča o sadržaju jer je to očiti spoiler ... Nego neko vaše stručno mišljenje jer ste više upoznati sa mangama od mene ... Ova je meni manga probila led da uopće upustim u taj žanr, kao npr i spawn sa američkim stripom pa sam kasnije otkrija sandmana i from hell npr tako me je ova manga natirala da pročitam monster,Battle Royale itd ... ima toga još a i biće ubuduće
Go to Top of Page

provodina
Average MemberCroatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 12/08/2008 : 14:50:38  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DusMan

Meni su super zanimljive ove bizarnosti:

Imitations

On September 28, 2007, two notes stating "Watashi wa Kira dess"[sic] (a more phonetic spelling of #31169;#12399;#12461;#12521;#12391;#12377;#12288;or "Watashi wa Kira desu," meaning "I am Kira" in Japanese) were found near the unidentified remains of a Caucasian male in Belgium. Nothing was found on or near the victim besides these two notes. Belgian police are investigating the matter further.

A senior at the Franklin Military Academy in Richmond, Virginia was suspended after being caught possessing a replica Death Note notebook with the names of fellow students.

In South Carolina in 2008, school officials seized a Death Note notebook from a Hartsville Middle School student. District officials linked the notebook to the anime/manga. The notebook listed seven students' names. The school planned a disciplinary hearing and contacted the seven students' parents. The principal, Chris Roger, sent letters to all the students' parents saying "Regardless of the origin of the book, we take the situation very seriously. The safety of our school family is always our top priority. We treat situations like this the same as if a student called in a bomb threat or brought a weapon to school. While there may not be any serious intent to do anyone harm, we cannot and will not take that chance with our students. We will take all steps necessary to ensure our students' well-being."

In Gadsden, Alabama, two 12-year-old sixth grade boys were arrested for possessions of Death Notes that listed names of several staff members and fellow students. According to Etowah County Sheriff's Department Sgt. Lanny Handy, the notebook was found the previous afternoon by a staffer. The students were suspended from the county's schools. The students, their parents, and school officials had met with Handy and a junior probation officer.

In Gig Harbor, Washington, one middle school student was expelled and three were suspended on May 14, 2008 for having their own Death Note books. A father of one of the students said that the notebook was "an outlet for frustration from about two years of bullying."Svaka čast di si to naša koji biseri
Go to Top of Page

Raymond
Senior MemberUSA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 12/08/2008 : 14:54:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DusMan

quote:
Originally posted by Raymond

btw, death note od septe,bra izl;azi u HC na boljem papiru, sa omotom i ponekom stranicom u boji!

Još da su kompilacije, da ne kažem integrali, to bi bilo super i više bi se isplatilo. Ovako, samo za sulude kolekcionare. Doduše, edicija se i zove Collector's edition. :)


jes, i ja bi volio one vizbig edicije ali izgleda Viz ide na Vizbig samo na duge serije [one sto idu 20-30 trejda]...ali isto tako zbunjuje da i sa Narutom koji jos ide... idu na HC collector' ed. od septembra.. itd...

btw, o cemu je radnja u Narutu jel; interesantno ili je samo za djecu
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 12/08/2008 : 15:05:16  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
Ono što sam ja video od Naruta mi je bilo suviše nezanimljivo za nazovi 'ozbiljno' interesovanje, ali ja nisam voleo ni Dragon Ball. Mislim da je to kvalitetno štivo za decu i malo starije i da bih se verovatno ložio na to da sam mogao da čitam pre nekih 10 godina. Fantasy, borilačke veštine, misterija, neizvesnost...

Ako te zanima konkretan sinopsis, probaj ovde: http://en.wikipedia.org/wiki/Naruto

Edited by - DusMan on 12/08/2008 15:06:17
Go to Top of Page

boris.predic
New MemberBosnia and Herzegovina
161 Posts

Member since 26/12/2004

Posted - 14/08/2008 : 15:48:14  Show Profile Show Extended Profile  Send boris.predic a Private Message  Reply with Quote
Slažem se, apsolutno remek djelo
počeo ga čitati iz čiste slučajnosti, slučajno vidio wallpaper na google-u i htio doznati o čemu je riječ...
ludnica
Go to Top of Page

mcn
Advanced MemberCroatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 14/08/2008 : 17:48:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Dushman:

> verovatno ložio na to da sam mogao da čitam pre nekih 10 godina.

U obdanisstu?

Enivej, poccetak Naruta (knjiga i pol) mi je bila priliccno dobra, ali onda nisam bass pozzelio dohvatiti trechu knjigu, jednom kad se status quo ekipe i misija uspostavio. Ne mislim da je losse, samo mislim da ima i drugih stvari koje bih želio proccitati.

Iako, da ide kod nas na kioscima, da to bih uzimao. A možda i prvi Dragonball, koji mi je isto blago dosadio nakon prve dvije knjige (prva misija okoncca sredinom druge).

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 14/08/2008 : 20:47:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

U obdanisstu?

[sarcasm]Ahahahahaha[/sarcasm]

Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 26/08/2008 : 01:10:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with QuoteCool. Šteta što nema kod nas da se kupi. Ima na netu masa DN majica, ali su uglavnom kičaste. Ova deluje pristojno. A i ove torba je simpa:Go to Top of Page

sonjecka
Senior MemberCroatia
1172 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 01/09/2008 : 22:30:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit sonjecka's Homepage  Send sonjecka a Private Message  Reply with Quote
sestra mi negdje po splitu nasla laznjak za 50 kn :)
Samo mi malo ovaj kostur isao na zivce pa sam ga prebojala :)

[URL=http://imageshack.us][/URL]


sva djeca bez nadzora biti ce pojedena!

Edited by - sonjecka on 01/09/2008 22:31:50
Go to Top of Page

provodina
Average MemberCroatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 03/09/2008 : 11:42:07  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message  Reply with Quote
Vidin da je ovaj topic pun i modnih detalja ... aj baš lipo iako bi volija da još ko izrazi mišljenje o ovoj mangi
Svejedno kako bilo ovaj topic je još živ

Da malo nadopunimo ... Izašla je i nova verzija animea malo priča s Ryukove strane gledanja, a ima i dodatnih scena ...
može se skinit na Demonoidu

Izašla je i novela Death Note: Another Note koja govori o prijašnjem slučaju L koji se spominje u Vol 2.


Edited by - provodina on 10/09/2008 12:13:23
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 10/09/2008 : 19:38:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
... a za 6 dana će se u prodavnicama širom USA pojaviti i DVD sa filmom.
Go to Top of Page

provodina
Average MemberCroatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 10/09/2008 : 23:58:49  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kornboy

quote:
Originally posted by provodina

Da malo nadopunimo ... Izašla je i nova verzija animea malo priča s Ryukove strane gledanja, a ima i dodatnih scena ...
može se skinit na DemonoiduJel ovo nekakva OVA ili remix serijala ili nesto trece?
Javi ako imas kakvih dodatnih informacija.

Nije remix nego priča ispričana iz Ryuk-ovog kuta gledanja ... anime film traje 2 sata i ovo je samo prvi dio izaša na demonoid ''Death Note Rewrite: The Visualizing God'' a slijedi i još jedan '' Conclusion Rewrite 2: L's Successors koji još nije stavljen na demonoid
nisam pogleda još nijedan pa nemogu više komentirat o tome

I još nešto : Izaša je OneShoot u WeaklyShonenJump magazine chapter 109 kao nastavak nakon kraja, ali nije bog zna što

Go to Top of Page

provodina
Average MemberCroatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 14/09/2008 : 16:32:05  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message  Reply with Quote
Tko ste od likova u Death Note ... Odgovorite na kviz i pokaže vam se lik kojem ste najbliži kao osoba

http://www.theotaku.com/quizzes/view/922/what_death_note_character_are_you

Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 14/09/2008 : 16:44:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
Ja se zaglavio na ovom pitanju:

If you had never heard of the series Death Note, and a Death Note notebook fell into your hands, would you test it out?

:)

Edited by - DusMan on 14/09/2008 16:50:52
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 14/09/2008 : 16:50:02  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
Ispadoh L. Ne mogu reći da sam to očekivao. Da sam ispao Shinigami, to bi mi bilo normalnije.

Go to Top of Page

provodina
Average MemberCroatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 14/09/2008 : 17:16:19  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message  Reply with Quote
Bolje ispast L nego glavni negativac
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 14/09/2008 : 17:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
Eh, pa sad...
Glavni negativac je Death Note. :) Ne bi Light bio takav da nije došao u njen posed. :)
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.18 seconds. Snitz Forums 2000