Author |
Topic |
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6036 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 23/01/2015 : 14:19:46
|
quote: Originally posted by delboj
Ja znam za konkretne slučajeve u Trebinju, djeca prijete roditeljima da će im zvati policiju, neki i zovu. Ali pretpostavljam da toga ima u svim gradovima.
Sve ovo o čemu pričamo je jedan začarani krug, problemi u školstvu su tu na marginama.
U Čitluku nikad čuo za takvo nešto, a čuo bih da se dogodilo. U Mostaru sam novi pa i nisam upućen, a Mostar je i veći pa vjerojatno ne bih ni saznao. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
kriticni
New Member
Serbia
279 Posts
Member since 04/12/2009 |
Posted - 23/01/2015 : 14:35:49
|
quote: Originally posted by Beva
quote: Originally posted by kriticni
Danas, kad roditelj samo podvikne klinci odmah prete sa socijalnom sluzbom. Toliko o slobodnom izrazavanju i razgovorima.
A gdje to? Ovdje gdje ja živim to nije istina.
Daj stari ne budi bukvalista. Primjera ima bezbroj i vecina nas ih je cula iz prve ili druge ruke, ali licno nisam jos ni jednom cuo da je neko od tih klinaca stvarno nazvao socijalno.
|
www.deviantart.com/kriticni |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6036 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 23/01/2015 : 14:41:17
|
quote: Originally posted by kriticni
Daj stari ne budi bukvalista. Primjera ima bezbroj i vecina nas ih je cula iz prve ili druge ruke, ali licno nisam jos ni jednom cuo da je neko od tih klinaca stvarno nazvao socijalno.
Pa nisam bukvalist, ali znam za hrpu primjera gdje djeca roditeljima ne smiju pisnuti jer se boje, a za obratno baš i ne. Pa ja sam se prvi svog starog plašio ko đavla a nikad me nije tukao.
Nadam se da se moj sin mene neće bojati jer ne želim da s njim imam usiljen, gotovo pa formalan odnos kakav ja imam sa svojim starim, a sve zbog odgoja 'što će reći čaršija'. Doduše, ja i stari smo totalne suprotnosti karakterno pa je i do toga. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 23/01/2015 : 14:57:10
|
quote: Originally posted by vknez
ivica i marica. tata i pomajka su bili tako siromašni da su ih ostavili u šumi. ali oni su se vratili po tragu. onda su ih opet odveli u šumu, ovaj put uspješno...mislite da sam pričao ovu priču kćerki? ili djevojčica sa šibicama. 90 % klasičnih bajki je sranje. djeca su previše izložena nasilju
Ne misliš valda da će zbog djevojčice sa šibicima ili ovog stripa u prvom topicu tvoje dijete imati traume ili da će odrasti sa krivim vrijednostima? I sam znaš da si i ti u svojim "dječjim" godinama gledao i čitao svašta i ispao si (pretpostavljam ) dobro. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 23/01/2015 : 14:57:44
|
pa dobro gdje ste vi išli u školu? :D Kod mene nikad nije bilo nikakvihnereda :D Ok, naravno, bilo je markanja (u srednjoj), neopravdanih, nekakvih zezanja ali sve je to bilo na nekoj normalnoj, dječjoj razini. Ali činjenica je da se profesori danas manje cijene nego prije. Šteta, jer oni bi trebali biti stupovi društva. A što se tiče fizičkog kažnjavanja tu sam apsolutno protiv, kako doma, tako i u školama. naravno, uvijek ima extremnih situacija. Čitao sam jednom da je negdje bila ovakva situacija - klinka od nekih 15-16 let nije mogla ići van jer je bila popustila u školi. Mala je navaljivala ali staerci je nisu pustili. Znači nikakvo nasilje, vrijeđanje, ništa. ne mreš van i bok.
i mala nazove plavi telefon.
i nalaže da je roditelji maltretiraju.
I dođe murija. I socijalna služba. Cijelo sranje. prijavili roditelje, vuklo se to mjersecima. E u takvoj situaciji bi i ja maloj zviznul jednu ćušku - ak veeć zove plavi telefon, pa nek onda bude sa razlogom :D
Dobro, to su stvarno vanredne situacije ali opet mislim da su za ponašanje te male vjerojatno krivi roditelji koji su joj sve popuštali, uvijek je bilo po njenom, ona je bila "mala princeza", sve je uvijek dobivala i onda jednom kad nije bilo po njenom, mala napravi škandal. (Poslije su to sve i potvrdili). Tak da na kraju kad se sve zbroji - za bilo kakav oblik dječjeg nasilja su krivi roditelji. U 99% slučajeva.
A ovo sa klincem koji povlači noževe sa 9 godina - pa to je abnormalno. problem je u tome što prema kaznenom zakonu klinci kazneno nisu uopće odgovorni do 14 godine, a kasnije iznimno rijetko. A objektivno (građanski) su odgovorni roditelji jer štetu treba platiti. I tu je problem.
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 23/01/2015 : 15:22:07
|
Nasilje nad učenicima? Kod nas u osnovnoj (tamo negdje 99e) je stariji profesor matematike imao običaj čekati ispred vratiju učione ako smo bili nemirni prije početka nastave. Dakle, ako on čuje nemir, on čeka dok se ne primirimo. Jednom se nismo umirili i on uleti u razred i opali najglasnijeg školskim dnevnikom po glavi i nastavi dalje ko da se ništa nije dogodilo - sjeo se, upisao sat u dnevnik i počeo sa nastavom. Taj najglasniji je sjedio do mene i bio je dežurni, koji je u biti smirivao ostale. Meni se to nije dopalo, tako da sam protiv takvih metoda. :)
Ovo što delboj govori je realnost. Zna biti zajebano kad ga pošalješ van, a on veli da ne ide i stavi noge na stol. Što napraviti u takvom slučaju?
|
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17040 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 23/01/2015 : 15:27:42
|
quote: Originally posted by nagor
Ovo što delboj govori je realnost. Zna biti zajebano kad ga pošalješ van, a on veli da ne ide i stavi noge na stol. Što napraviti u takvom slučaju?
Da, nažalost, to je realnost. Ne možeš ništa. Bilo je situacija da čak neki izađu i onda se vrate da lupaju u vrata, da ometaju i dalje još gore. |
|
|
boddhisatva
Senior Member
Croatia
1315 Posts
Member since 08/01/2013 |
|
kriticni
New Member
Serbia
279 Posts
Member since 04/12/2009 |
Posted - 23/01/2015 : 15:47:32
|
Pod uslovom da je ucenik problem kao sto i jeste u vecini slucajeva:
Realan ali jako malo moguc scenarij:
- ako razgovor sa direktorom, pedagogom i roditeljima ne pokaze rezultate izbaciti ga iz skole do kraja skolske godine pa nek se kiseli. Sto ga ranije pedaliraju ucenik ce imati vise vremena za razmisljanje.
Nerealan ali vrlo moguc scenarij:
Pa, spisak dovitljivosti kako roditelja tako i djece je podugacak, nema potrebe izlagati na koje se sve nacine moze uticati na odluke direktora i nastavnika, (ucjene i pretnje po verbalnoj, fizickoj ili partijsko-stranackoj liniji).
Daleko od toga da neki od direktora i nastavnika nisu podlozni mitu i diskriminaciji ali ja ovog puta dajem primjer kada ucenik predstavlja problem. |
www.deviantart.com/kriticni |
|
|
xander
Junior Member
Serbia
401 Posts
Member since 01/03/2012 |
Posted - 23/01/2015 : 15:52:05
|
Znao je kod mene u osnovnoj nastavnik srpskog da nemirnog učenika prvo dobro povuče za zuluf i onda mu odvali šamarčinu da zvoni cela učionica. I nastavnik likovnog je imao običaj da se prikrade sa leđa nekome ko priča i zvekne mu „macolu”, a znao je jako da udari.
Ali nije se to događalo ni previše često, ni svima. Na meti su bili samo oni koji imaju reputaciju nemirnih. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19701 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 23/01/2015 : 18:18:14
|
Nema fizičkog kažnjavanja? haha Možda ne u školama, ali na drugim mjestima ta vrst kažnjavanja djece je sasvim prihvatljiva. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8032 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3017 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 23/01/2015 : 18:43:51
|
Danasnja dica su kaznjena,a da to i ne znaju,na zalost...S druge strane,nije zaludu ona stara:maloj dici uvik triba bit malo hladno i da je malo gladno. |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3023 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17040 Posts
Posted - 23/01/2015 : 19:16:34
|
quote: Originally posted by xilrion
roditelji današnju djecu kažnjavaju tako što im pišu komentare na facebook.
Plate hakera da im ugasi profil |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 23/01/2015 : 20:36:31
|
quote: Originally posted by vknez
ivica i marica. tata i pomajka su bili tako siromašni da su ih ostavili u šumi. ali oni su se vratili po tragu. onda su ih opet odveli u šumu, ovaj put uspješno...mislite da sam pričao ovu priču kćerki? ili djevojčica sa šibicama. 90 % klasičnih bajki je sranje. djeca su previše izložena nasilju
Ne misliš valda da će zbog djevojčice sa šibicima ili ovog stripa u prvom topicu tvoje dijete imati traume ili da će odrasti sa krivim vrijednostima? I sam znaš da si i ti u svojim "dječjim" godinama gledao i čitao svašta i ispao si (pretpostavljam ) dobro.
ko zna kako takve priče mogu uticat na dite? pa eto ti imaš traume od Biblije btw djevojčica sa šibicama mi je bila jedna od najdražih |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17040 Posts
Posted - 23/01/2015 : 21:38:34
|
quote: Originally posted by lwood
btw djevojčica sa šibicama mi je bila jedna od najdražih
Posebno ako je pročitaš na ruskom Dovoljno je samo da pogledaš naslov. |
|
|
Villain
Average Member
Serbia
566 Posts
Member since 01/03/2011 |
Posted - 23/01/2015 : 22:26:03
|
Naredni broj je PZ Specijal, sa stripom Crossed....exkluzivna premijera..
|
This is a bad time; show us the way. And if You can't show us the way. Then forgive us for being lost |
Edited by - Villain on 24/01/2015 13:16:36 |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Posted - 24/01/2015 : 00:16:57
|
odlična slika |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38104 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
vknez
Average Member
Croatia
605 Posts
Member since 02/09/2009 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19701 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 24/01/2015 : 10:14:29
|
Mene je Peppa Pig duboko istraumatizirala s onim retardiranim glasovima i sličnim stvarima. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17040 Posts
Posted - 24/01/2015 : 11:04:54
|
quote: Originally posted by tinton
Mene je Peppa Pig duboko istraumatizirala s onim retardiranim glasovima i sličnim stvarima.
Odvratan crtani, nepodnošljiv. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Posted - 24/01/2015 : 11:13:58
|
quote: Originally posted by delboj
quote: Originally posted by lwood
btw djevojčica sa šibicama mi je bila jedna od najdražih
Posebno ako je pročitaš na ruskom Dovoljno je samo da pogledaš naslov.
jbga ne znan ruski. |
|
|
Topic |
|