Author |
Topic |
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 31/01/2015 : 08:15:53
|
quote: Originally posted by igor 12
hi hi hi hi... moram primjetiti čitajući ovih par zadnjih strana da adriano nema pojma o Zagoru...
a kruger ko kruger.. uvijek uleti spašvat nekakvu zabludjelu dušu koju su ovi uzeli na pik pa se i on sam pogubi
isprike adriano,ovo nije išlo tebi već tvojim oponentima koji misle da su zagorovu materiju uhvatili za jaja pa lamataju njome po forumu. isključivi su i agresivni kad im se sučeli mišljenje poput tvoga |
Vamos a la playa tralalalala |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4573 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 31/01/2015 : 20:07:43
|
Ja imam svoj stav, o ukusima se ne raspravlja
Slabo držite stav, rasprava vam slabo ide. Sad jel to posljedica slijepog obožavanja Bureta...hmmm... dalo bi se napraviti rad o postojanju uzročno-posljednične veze.
Al uvijek u paru Bure i Verni , nevjerojatno |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14724 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 31/01/2015 : 20:10:59
|
quote: Originally posted by nagor
Dobro, ajmo ovako... Klasici su američka odiseja, zimska zmija, supermajk. Najbolje priče u serijalu su nestali istraživač, aljaska, razbojnici, sedam gradova cibolje, teksaški rendžeri, osveta vudu, hellingen je živ, morska strava, kapetan midnight tajna fride lang, dugin most, krvna braća, atlantida, carstvo songhaya, crni brod, crna duša, anđeo smrti, huroni...
Slazem se! Najbolje price su jos demoni ludila, hiljadu lica straha, hagot,zmajevi gusari,dimni signali,golgota,prokleto zlato... Nevjerovatnih 16 stranica ovog topica. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17022 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 31/01/2015 : 21:54:36
|
quote: Originally posted by thekide
quote: Originally posted by King Warrior Burattini mi isto nije drag jer srlja u propast. Apsolutno nema nikakvu ideju kako da spasi serijal, ali kormilo ipak ne ispusta iz ruku. On je solidan autor, veliki fan, ali pozicija glavnog urednika nije za njega. Svidjalo se to njemu ili ne, on ce biti covjek koji ce otjerati Zagora u grob.
Možda bude karakter kao Toninelli, pa odustane kad vidi da je kraj blizu. Pa dođe neki, novi, mlađi i spase serijal (bar na neko vreme). Doduše ako se to ne dogodi uskoro (a neće), posle će bit kasno.
Nažalost, King je u pravu, ako Rauch u dogledno vrijeme ne bude išao u pravom smjeru, bojim se da se Zagoru crno piše. Burattini može napisati izvanredan scenarij, ali ne može držati konstantu kvalitete, kao što to radi Boselli na Texu. Eh, Boselli... |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 31/01/2015 : 22:33:21
|
Rauch je pogodio sa epizodom Grad ludila iako tematika priče nije ništa novo, nadam se da neće ostati samo na takvim povremenim bljeskovima. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17022 Posts
Posted - 31/01/2015 : 22:47:10
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Rauch je pogodio sa epizodom Grad ludila iako tematika priče nije ništa novo, nadam se da neće ostati samo na takvim povremenim bljeskovima.
Baš zbog te epizode imam nade u vezi njega |
|
|
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
Posted - 01/02/2015 : 02:07:01
|
quote: Originally posted by velka031
quote: Originally posted by thekide
quote: Originally posted by King Warrior Burattini mi isto nije drag jer srlja u propast. Apsolutno nema nikakvu ideju kako da spasi serijal, ali kormilo ipak ne ispusta iz ruku. On je solidan autor, veliki fan, ali pozicija glavnog urednika nije za njega. Svidjalo se to njemu ili ne, on ce biti covjek koji ce otjerati Zagora u grob.
Možda bude karakter kao Toninelli, pa odustane kad vidi da je kraj blizu. Pa dođe neki, novi, mlađi i spase serijal (bar na neko vreme). Doduše ako se to ne dogodi uskoro (a neće), posle će bit kasno.
Nažalost, King je u pravu, ako Rauch u dogledno vrijeme ne bude išao u pravom smjeru, bojim s e da se Zagoru crno piše. Burattini može napisati izvanredan scenarij, ali ne može držati konstantu kvalitete, kao što to radi Boselli na Texu. Eh, Boselli...
Ne vjerujem ni da Rauch može pomoći Zagoru, serijalu treba neki novi Recchioni. A ni Boselli neće moći vući Texa puno vremena sam, najbolje se to vidi na primjeru Claudija Nizzija. Uostalom, nisu ni baš sve Bosellijeve epizode vrhunske i epske kao što je to slučaj na Zagoru. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17022 Posts
|
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
Posted - 01/02/2015 : 12:51:06
|
quote: Originally posted by velka031
Nisu ni sve Bosellijeve na Zagoru baš bajne.
Mislio sam na to da Boselli uvijek radi epske priče velikih razmjera na Zagoru. Inače, nisam njegov fan i u prosjeku mi se ne sviđaju njegove epizode, mada ima odličnih koji spadaju u sam vrh npr. Crni brod. Dok na Texu ipak bude negdje u rangu Bureta na Zagoru u najboljim epizodama po meni. Evo u zadnje vrijeme čitam almanah ediciju; Boselli u nekim epizodama pogodi točno u dušu da se tako izrazim (nešto kao Buretov Kameni div itd.) dok su neke epizode tako dosadne kao da čitam Mignaccovog Zagora. Nema nekih epskih stvari, vidimo da Boselli još nema priču sa Mefistom dok je na Zagoru uredno popunio veliku trojiu. Mada, ova priča sa Yamom koja uskoro izlazi bi trebala biti podloga za njegovog Mefista. |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 01/02/2015 : 13:11:06
|
Rauch je vječni talent. Koliko se dugo čeka taj Rauch da sazrije, eksplodira itd.
Tu se on mota ima 10 godina i još je talent. Kažem vam nema ništa od njega. Ako je on budućnost Zagora onda ga je bolje odmah ugasiti. |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7834 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
Posted - 01/02/2015 : 14:13:33
|
Mišljenja sam da će Rauch ostati ovakav kakav je i danas; već spomenuti vječni talent kojemu fali jedna velika priča da bi napravio korak dalje. Imao je priliku sa Ylenijom gdje je uprskao totalno, a sad je dobio tu čast da radi priču sa Rakosijem ne temelju čega?! Iz onih tabli što imamo da se naslutiti što će se dogoditi u toj epizodi; vidimo na početku onoga tipa sa broda kapetana Wallacea koji je došao u Transilvaniju vjerovatno tražiti Yleniju. Dakle, priču sa legendarnim vampirom idemo temeljiti na prkosu jednog sluge od momka u kojega se zaljubila Ylenia?? Nema više Parkmana i drugih likova iz prva dva dijela, vidjet ćemo hoće li se pojaviti Metrevelic, mada je veća vjerovatnost da to bude Korasi. Ali neka, možda Rauch iznenadi no mislim da za to nema nekih izgleda. Ne vjerujem da će Rauch postati novi Mignacco, barem ne po onome što sam imao vidjeti do sada. Ali postavljam si pitanje; može li taj čovjek napisati neku priču u kojoj nema duhova, mračne atmosfere itd. Očito je veliki ljubitelj strave i horora. I još k tome na kraju većine tih horor priča ispadne tamo neki detektivski triler sa dosta nesporazuma kako bi rekao King :) Sa ovom zadnjom pričom koja je izašla kod nas je napravio dobar posao i uspio održati radnju na nivou od početka do kraja. Tako da ipak ostaje nada u vezi njega. |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17140 Posts
Member since 25/10/2001 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 03/02/2015 : 22:41:18
|
Od Nolitte i Castellija nije bolji, možda eventualno od Bosellija. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Posted - 04/02/2015 : 07:58:01
|
Nolitta je napravio najlošijeg vampira,Castelli i Boselli ga šiju za kilometre..između ove dvojice dajem prednost Boselliju i trećem vampiru. uopće ne sumnjam da će Rauch napraviti najboljeg vampira do sada |
|
|
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
Posted - 04/02/2015 : 10:08:53
|
Nolitta je napravio najlošijeg vampira,Castelli i Boselli ga šiju za kilometre..između ove dvojice dajem prednost Boselliju i trećem vampiru. uopće ne sumnjam da će Rauch napraviti najboljeg vampira do sada
Ovisi sa kojeg gledišta to govoriš, sad bih ti pokazao jedan poll sa talijanskoga foruma gdje Nollitin vampira uvjerljivo šiša ostalu dvojicu s tim da je treći na zadnjem mjestu koliko se sjećam. Ali ne mogu ti sad pokazati taj poll je je izgleda stranica od tog foruma pala. Tako da ti kažem, starijoj generaciji koja je na tom forumu je prvi vampir dakako najbolji dok je novijim generacijama treći najbolji. Naravno, my opinion.
|
Edited by - Tintilinic on 04/02/2015 10:10:10 |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7131 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 04/02/2015 : 10:21:43
|
Meni je inace Nolitta najjaci, ali sto se tice vampira njegov mi je najgori. Previse omaza klasicnim filmovima, previse humora, premalo napetosti i strave. Drzim fige Rauchu, ali sumnjam da moze bolje od Bosellijevog, kao sto nije uspio ni sa svojom Ylenijom biti bolji od Crnog broda. |
www.epicentercomics.com |
|
|
kasper
Advanced Member
10890 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 04/02/2015 : 10:31:47
|
quote: Originally posted by D.J.
Meni je inace Nolitta najjaci, ali sto se tice vampira njegov mi je najgori. Previse omaza klasicnim filmovima, previse humora, premalo napetosti i strave. Drzim fige Rauchu, ali sumnjam da moze bolje od Bosellijevog, kao sto nije uspio ni sa svojom Ylenijom biti bolji od Crnog broda.
realno, taj Vampir je morao da ide jos na 100 strana. + I nastavak je sjajan. al ovo sto ide posle, Zagorova odiseja je savrsensto |
|
|
kasper
Advanced Member
10890 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 04/02/2015 : 10:34:06
|
zapravo, nema tu neke pevelike razlike kod Vampira u Zagora, Nolita nesto slabiji, ova dva posle nesto bolja. taj koji kaze da ima loseg Rakosija - SERE |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Posted - 04/02/2015 : 11:14:20
|
quote: Originally posted by Tintilinic
Nolitta je napravio najlošijeg vampira,Castelli i Boselli ga šiju za kilometre..između ove dvojice dajem prednost Boselliju i trećem vampiru. uopće ne sumnjam da će Rauch napraviti najboljeg vampira do sada
Ovisi sa kojeg gledišta to govoriš, sad bih ti pokazao jedan poll sa talijanskoga foruma gdje Nollitin vampira uvjerljivo šiša ostalu dvojicu s tim da je treći na zadnjem mjestu koliko se sjećam. Ali ne mogu ti sad pokazati taj poll je je izgleda stranica od tog foruma pala. Tako da ti kažem, starijoj generaciji koja je na tom forumu je prvi vampir dakako najbolji dok je novijim generacijama treći najbolji. Naravno, my opinion.
ma talijančići,šta oni znaju? ja se ubrajam u tu stariju generaciju koja je odrastala na ZS I LMS Zagorovim epizodama. iako sam tog prvog vampira pročitao tek prije nekoliko godina.nekako mi je previše ispao humorističan(zbog onih Čikovih gluposti sa Rakosijem).ovo sam napisao u komentarima: ovu epizodu sam prvi puta pročitao prije tri godine.dosta loše i traljavo je odrađena(osim crteža)
prvih petnaestak stranica doista nije trebalo,bolje da su se upotrijebile u završnom obračunu sa Rakosijem.
ne znam kako je Rakosi odabrao sebi za mjesto prebivališta staru napuštenu crkvu i groblje kada su to posvećena mjesta!?
isto tako i križeve koje je Čiko sklepao na brzinu od jedaćeg pribora bi trebali biti posvećeni da posluže svojoj svrsi.
također i one dvije scene humoristične scene sa Čikom i Rakosijem nisu trebale(dovoljna je jedna).trebalo je izbaciti scenu sa češnjakom jer ne vjerujem da bi vampirove sluge napravile takav propust i dopustile da češnjak raste uokolo crkve
i doktor Metervelic trabunja kojekakve gluposti..u tome vremenu nikakva klošarska tvorevina poput Jugoslavije nije postojala
sviđa mi se ona naslovnica gdje vidimo vampirovu sjenu n a zidu.to je hommage filmu Nosferatu iz 1922 godine sa glumcem Maxom Schreckom.
sve u svemu više sam očekivao od prvog vampira,nekakva prolazna navučena ocjena je i previše
da je bila objavljena u ZS i da sam ju čitao kao klinac dobila bi veće ocjene čisto zbog zajebane nostalgije i još bi nadodao da uopće nismo imali priliku vidjeti Rakosija u njegovoj pravoj ulozi vampira:da siše nečiju krv. to je ispravljeno u Castellijevom vampiru.ono je baš punokrvni horrorac za razliku od prvog.
|
|
|
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Posted - 04/02/2015 : 11:32:03
|
quote: Originally posted by Tintilinic
Ma sve je to kod Nolitte ok s obzirom na period kad je nastala priča
ne bi se baš sa tom tezom složio. primjetio sam da je mnogima taj nekakav period nastanka priče jeftin izgovor za loše Zagorove epizode. mislim da to jednostavno nije točno. i prije i poslije prvog vampira bilo je odličnih,solidnih i loših epizoda. |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4573 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
Topic |
|