forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1209

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 09/02/2015 : 08:15:49  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
N
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 09/02/2015 : 10:44:58  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by thekide

quote:
Originally posted by velka031

Burattini daje sve od sebe da ugasi maxi ediciju. Vidjet ćemo da li će uspjeti.

Nadam se da neće. Jer ne treba zaboraviti da bi onda sav otpad išao direktno u redovnu seriju.

Ali o kom otpadu mi govorimo ovde? I, kad smo već kod toga, o kakvoj prenatrpanosti stafa Buratini priča kada odbija ambiciozne crtače?

Crtaju (prečesto)Verni,(prečesto)Sedioli, Laurenti, Mangiantini, Chiarolla (pred penzijom), (ponekad) Prisco i od nedavno (i dalje retko)Bisi.

Venturi, Della Monica, Barison i Nuccio se pojavljuju svake prestupne, (kao) gostujući, onako da nam zamažu oči.

Scenarija pišu samo Burattini, Burattini, Mignacco, Mignacco i Rauch
Marolla , Altariva i Perniola svake prestupne, (kao) gostujući. Uveren sam da će se nekoliko njih pitati "a ko su sad ta trojica?". Bosellija ne vredi da spominjem.

Primećujete status panike u redovima?
Svi ovi tvore i redovnu seriju i vanredna izdanja. Nema tu otpada u pričama koliko otpada uopšte u redovima, pogotovo među scenaristima. Koliko sam ljut na Burattinija, zabranio bih mu da uopšte piše. A tuga je da nam je on trenutno najbolje što imamo, iako je patetično loš koliko i ambiciozan (poput Raucha)

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 09/02/2015 10:52:30
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 09/02/2015 : 10:55:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
S tim da su svi zajedno napravili, u najmanju ruku, citljivu JA sagu. Sa nekim odlicnim pricama. I Rubinijem, cije cu radove na Zagoru da stavim na posebnu policu :) U kojoj je i LAurenti opet razbio crtezom, iako je debelo podbacio u Ratnicima noci i Prikrivenom uzasu, kako li vec bi... Steta samo sto ga je dopao mozda i najbezvezniji scenario JA sage, u kojoj je Buratini morao da pomalo degradira Boselijevog zanimljivog lika, tj. likusu :)
Tu je cak i Mignaco dobar, ne sjajan, ali dovoljan da se ne zapitas zasto si kupio strip koji je on napisao.
Sve to je samo pokazatelj kako moze da bude dobro, kad glavnu rijec vodi Boseli, a ne Buratini, i kad on osmisli koncept viseepizodne price. A moze da bude i jos bolje, ali definitivno Buratini ne moze to da ostvari kao glavni urednik.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 09/02/2015 : 13:27:29  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Ali o kom otpadu mi govorimo ovde? I, kad smo već kod toga, o kakvoj prenatrpanosti stafa Buratini priča kada odbija ambiciozne crtače?

Crtaju (prečesto)Verni,(prečesto)Sedioli, Laurenti, Mangiantini, Chiarolla (pred penzijom), (ponekad) Prisco i od nedavno (i dalje retko)Bisi.

Venturi, Della Monica, Barison i Nuccio se pojavljuju svake prestupne, (kao) gostujući, onako da nam zamažu oči.

Scenarija pišu samo Burattini, Burattini, Mignacco, Mignacco i Rauch
Marolla , Altariva i Perniola svake prestupne, (kao) gostujući. Uveren sam da će se nekoliko njih pitati "a ko su sad ta trojica?". Bosellija ne vredi da spominjem.

Primećujete status panike u redovima?
Svi ovi tvore i redovnu seriju i vanredna izdanja. Nema tu otpada u pričama koliko otpada uopšte u redovima, pogotovo među scenaristima. Koliko sam ljut na Burattinija, zabranio bih mu da uopšte piše. A tuga je da nam je on trenutno najbolje što imamo, iako je patetično loš koliko i ambiciozan (poput Raucha)

Pa upravo se o tome i radi, što Burattini nema staff.

Crtači su zna se koji i rade onoliko koliko su brzi. Plus što kažeš ovi gostujući, spori ili Texovi crtači. A nove će sve ređe primati jer posla nema ni za stare. Većina crtača su freelanceri koji nemaju gde da odu ako ih Bonelli najuri. Većina nema stalna primanja i neće imati ni penziju. Pa od čega Chiarolla da živi pod stare dane sem od crtanja Zagora, a teško da može da preživi od crtačke ušteđevine, jer to je svega par bednih stotina hiljada evrića, plafon milionče.

Što se tiče scenarista, pa ni Boselli ne bi mogao da izbacuje kvalitet u količini koju štancuje svakog meseca Bure. Naravno da su isti zaduženi za sve edicije, al to i jeste poenta maxija. Da primi najlošije što gore navedeni mogu da ponude. Naravno da je Burattiniju i u interesu da on piše što više, jer u džepu uvek ima mesta za još šuške. Ali ipak ne verujem da bi odbio da primi nekog mladog kvalitetnog scenaristu da takav postoji. Ali ono što vredi od scenarista je davno prešlo u druge medije kao Nathanov Ostini ili (sad već legendarni) Capone. Para više nema u stripovima, pa što bi neko došao da troši talenat na nešto što se prodaje u 30000 primeraka a uskoro ni toliko, kad su televizija i film sa svojim milionskim gledalištem prava meka za nove scenariste.

Edited by - thekide on 09/02/2015 13:37:54
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 09/02/2015 : 13:34:46  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

S tim da su svi zajedno napravili, u najmanju ruku, citljivu JA sagu. Sa nekim odlicnim pricama.

Što se tiče kvaliteta JA sage, koja je bar čitljiva (kako reče Elderane 84), a ja se nadam i odlična. Taj kontinuirani nivo kvaliteta se neće skoro ponoviti, jer su ovde uložene godine truda i bezbroj sati rada da bi sve ispalo na jednom visokom nivou, i to nivou o kom mi maštamo da bi trebao da bude stalan, a ne jednom svakih 10 godina. Sam Bure je rekao da ne planira nikakve sage narednih 5 godina.
Znači sad sledi brzopotezno štancovanje laganih pričica, začinjenih s vremena na vreme ponekim povratkom davno otpisanih negativaca, i to je to.

Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 09/02/2015 : 13:36:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Pa dobro što je onda Bure uzeo ovog Gramaccionija, em je star em nije baš nešto dobar, a mladaca ima sigurno.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4534 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 09/02/2015 : 15:28:09  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
da slušam ove komentare, ne bi ništa od Zagora čitao. Srećom u stvarnosti je to puno bolje.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 09/02/2015 : 16:03:34  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

...

Pa upravo se o tome i radi, što Burattini nema staff.

Nisi ukapirao poentu (da bude jasno, ne iniciram svađu već diskusiju "uz pivu")
Burattini ima svoj staff, sam ga je sebi izabrao - kopija Nolitte koja bi da se okruži samo kopijama Ferrija da bi on bio bolja kopija Nolitte. On je taj koji svako malo piše samo za Vernija ili Sediolija, od nedavno za obojicu, a ostalima samo kada su ova dvojica već zauzeta. Nuccia bi rado zgrabio, ali tome je stripi dalje hobi, a Venturi rado koristi svoje talente i na drugim ličnijim stranama (Dragonero, Veliki Belzoni). Ali u tome je fora. On bi grabio samo ferrijevce, koliko god loši oni bili. Da mu aplicira Da Vinči, mislim da ga ne bi primio zbog "nezagorovskog izraza". Hvala Bogu na Barisonu i Bisiju, ne znam kako su mu se omakli. Ali sećam se da je Capone u uvodnicima za LL-a obojicu hvalio kao veoma brze crtače koji nekako spontano dolaze do fantastičnih momenata u tablama. Pod kojim izgovorom se onda Bisi pojavljuje samo 4 puta u zadnjih nekoliko godina, a i Barison u sličnom ritmu, a s druge strane ne prođe godina da ne vidimo makar dve priče od Vernija i Sediolija, koliko god se prvi ekstremno patio da precrta određene Ferrijeve momente? Kažem ti, Burattini baš IMA svoj staff.

quote:
Što se tiče scenarista, pa ni Boselli ne bi mogao da izbacuje kvalitet u količini koju štancuje svakog meseca Bure.

Burattini je čovek brz na tastaturi. Čovek piše scenarija, blogove, uvode, statuse na fb i još na kraju dana pročita jedan ceo roman (ako mu je za verovati). Da se manje posvećuje makar jednome od tih zajebancija pisao bi bolje jer bi za isto imao više vremena. Boselli je dovoljno kvalitetan da istom hiperproduktivnošću pojede Burattinija. Capone (večna mu slava bila) je sam samcat 150 meseci izbacivao priče za Lazarusa jednu lepšu i kompleksniju od druge. Sclavi je nekoliko godina na Dylanu manifestovao priče o čijem kvalitetu Burattini može samo da sanja. Kada se predaš nekom poslu, ako si nadaren, imaš dovoljno bujnu maštu i pamet da je sklepaš u formu scenarija, ne bi smeo imati toliko problema oko kvaliteta svojih priča koliko ih on ima. Još ako je u stanju da piše onoliko brzo koliko tvrdi da može.

quote:
Naravno da su isti zaduženi za sve edicije, al to i jeste poenta maxija. Da primi najlošije što gore navedeni mogu da ponude.

Ni ovo nije istina Mnogi maxiji su izdani u ambiciji da na neki način obore sa stolice (Jaz među milenijumima, Tonkin bes, Crni osvetnik, Tajna ostrva itd.). Što se tiče loših priča...malo mi je debilno da dopuštaš izdavanje priča za koje smatraš da su "najošije". Pitam se šta je uopšte Burattiniju "loše".

quote:
Naravno da je Burattiniju i u interesu da on piše što više, jer u džepu uvek ima mesta za još šuške. Ali ipak ne verujem da bi odbio da primi nekog mladog kvalitetnog scenaristu da takav postoji.

Upravo sam pročitao "Hellgate u plamenu", Marollin scenaristički debi. Sjajna priča, još bolje nacrtana (Bisi). Još uvek čekamo na Altarivu. Prosto sumnjam da u zemlji koja prosto vrvi dobrim i nezaposlenim piscima manjka par glava koji su u stanju da rasture Zagora uzduž i popreko. Opet dovodim u pitanje njegove kriterijume i uopšte kriterijume izdavačke kuće koja još uvek baca novac na Mignaccove škrabotine umesto da ustupe mesto bilo kome drugome.

U kompletnom staffu je mnogo poslovnih nelogičnosti: od naslovnica, preko urednika, scenarista i crtača.

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 09/02/2015 : 16:07:20  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Za sada, posle JA sage su se zaredale tri veoma sočne priče (Mortimer, Hellgate u plamenu i nova Nuciova epizoda)...nadam se da će tako da se nastavi

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/02/2015 : 16:15:27  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Patak, kao i obično, dobro detektira probleme, tu se nema što puno dodati.
Mene ta učmalost i mediokritetstvo u Zagoru staffu ubijaju u pojam tako da nemam previše volje razmišljati o njima, nek ide dok može... čitam Zagora kao i uvijek, veselim se pokojoj dobroj priči svakih par godina, a ko želi nešto više nek se prebaci na Dragonera ili na Orfane.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 09/02/2015 : 16:25:06  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

da slušam ove komentare, ne bi ništa od Zagora čitao. Srećom u stvarnosti je to puno bolje.

Pa, gledaj, diskusija je krenula u smeru detektovanja smeća. Da mi Zagor nije drag koliko jeste, ćutao bih poput većine forumaša na tu temu.

Problem je u konstantnom neiskorištavanju ogromnog potencijala. To me hebeno boli kada god naletim na prosek koji je obećavao više od toga.

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 09/02/2015 : 17:33:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Naravno, a sto bi uopste i citao Zagora da ne vidim potencijal. Samo me iznervira kad vidim da ljudi maxi proglasavaju smecem, a on je miljama daleko od toga, naravno, u okvirima Zagorovih prica. Kad malo bolje razmislim, vise se obradujem svakom maksiju, nego pricama u redovnoj seriji, koje sluze za popunjavanje prostora izmedju bitnijih epizoda. I, ono najbitnije, u maksijima VERNI NE CRTA! To je dovoljan razlog da kupujem sve maksije redom :)
Jos jedna cinjenica protiv Buratinija: Covjek je dobio gigant ediciju i sta je s njom uradio? Dok kod Teksa imamo blago receno fantasticne crtace na gigantima (doduse, uz pojedine stvarno upitne scenarije, ali to je uglavnom ta vjecita Boneli boljka), Buratini je sam napisao price za 3 giganta, u kojem je jedino u broju 2 uradio iole valjan posao. U prvoj prici se upetljao u fantastiku, a svi znamo da mu to nije nikako najjaca strana, toliko je tu namlatio, da ga ni Toriceli nije izvukao. U trojci je bespotrebno petljao sa Zagorovom majkom, sto bi trebalo samim tim biti vrhunska i nezaboravna epizoda, a dobili smo to da se ja vise ni ne sjecam sta se u toj epizodi uopste radi.
A crtace, dao je opet Verniju crtez, i da stvar bude jos gora, Feriju, kojem to nista nije trebalo u karijeri. Greske su dosle jos vise do izrazaja, tako da je gigant 3 najveci promasaj i scenaristicki i crtacki, od svih Boneli gigant izdanja koje sam uopste procitao.
Da li je on tu mogao ikako da pozove na gostovanje nekog iz druge Boneli ekipe, da ucini izdanje zanimljviijem, ili se plasio reakcije tradicionalista, ja ne znam... Ne znam samo kako se Boseliju jebe za tradicionaliste, eno Serpieri crta Teksa, za kojeg ne bi u zivotu pomislio da je Teks, na prvi pogled, i vec vidim horde ogorcenih tradicionalista, ali to je njihov problem. Imaju redovnu seriju, imaju maksije, almanahe, sta li vec, a u toj ediciji ce gledati Teksa koji ne lici na sebe, ali ga rade VRHUNSKI umjetnici, sto bi trebala biti cast za svakog fana :)
Nabacah svasta ovdje, ali valjda je poenta jasna...
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 09/02/2015 : 17:57:39  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
veoma jasna...
da sam imao priliku uzivo nagovoriti Caponea da napise Zagorovu pricu po Boccijevom ukusu i istoga nagovori da je nacrta, mislim da bi nas fanovi svu trojicu kamenovali. U Italiji sigurno. Nije bitno sto covek RASTURA sa crtrzom. Ne lici na Ferrija i dzaba

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 09/02/2015 : 17:58:53  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisi ukapirao poentu (da bude jasno, ne iniciram svađu već diskusiju "uz pivu")
Burattini ima svoj staff, sam ga je sebi izabrao - kopija Nolitte koja bi da se okruži samo kopijama Ferrija da bi on bio bolja kopija Nolitte.

Kažem ti, Burattini baš IMA svoj staff.

Ni ovo nije istina Mnogi maxiji su izdani u ambiciji da na neki način obore sa stolice (Jaz među milenijumima, Tonkin bes, Crni osvetnik, Tajna ostrva itd.). Što se tiče loših priča...malo mi je debilno da dopuštaš izdavanje priča za koje smatraš da su "najošije". Pitam se šta je uopšte Burattiniju "loše".

Auu, al si me secirao, reč po reč. Šta bi tek bilo da se ne slažemo u stavovima.
Al kad već ćaskamo ajd još jedared.

Koja je razlika između mog stava da Burattini NEMA (dobar) STAFF i tvog da Burattini IMA (loš) STAFF. Sem što ti precizno kažeš da ima ono što je i hteo, al to je nama nebitno kad nema ono što mi hoćemo.

Druga stvar, oko maxija. Naravno da su mnogi neki maxiji pravljeni da obore sa stolice, ali sad smo pričali o TRENUTNOJ situaciji, jer sumnjam da je Mignacca ubacio u maxije da bi obarao sa stolice.

A inače istorijat maxija smo pročešljali pre mesec-dva (verovatno si tad bio u (sve ređoj) fazi učenja pa nisi video), kad smo i konstatovali da je prvobitno izmišljen da bi se uzela dodatna kinta na Texu i da je pisan baš za to izdanje. Dok su kod nekih serijala isključivo uglavnom otpad iz redovnog (Dylan, Nathan). Čak sam i tad pomenuo Zagora kao primer šarenila, to jest da su neke priče pisane baš za maxi, dok neke, recimo trojka služe kao kanta za (prastare otpatke). Čudo nisu tu ubacili i oproštajnog Segnu.

Ostalo se sve slažemo.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 09/02/2015 : 18:11:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
thekide, ali ti ne uzimas u obzir da Buratiniju Mignaco nije nikakav otpad, vec regularan dio ekipe, koji ima zapazenu ulogu i u JA sagi. Nimalo nije beznacajan igrac. I uopste nije tolika muka u tom Mignacu, vec bas u tome sto na njega padne obaveza kad treba napisati bitne price, umjesto da sluzi tome da pise simpaticne price kao sto je "Kaznionica na jezeru", ili odradi poprilicno dobar posao kao "U zemlji Dakota". Pa, bolje su mu te dvije od vecine Rauchevih, a siju i veliki broj Buratinijevih prica. Nemamo se mi sta onda na Mignaca zestiti, on, zapravo, fakticki nista ne smeta.
Problem je iskljucivo u tome sto je Buratini scenarist sa limitima, koji nece to da shvati i prihvati, te pokusava da sam vodi jedan pedesetogodisnji serijal sa strasnim potencijalom, a to mu, evidentno, i ne ide bas od ruke.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 09/02/2015 : 18:45:44  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

thekide, ali ti ne uzimas u obzir da Buratiniju Mignaco nije nikakav otpad, vec regularan dio ekipe, koji ima zapazenu ulogu i u JA sagi. Nimalo nije beznacajan igrac.

Pa i ne mislim da je otpad. Ko što reče Patak, Burattini ga je izabrao.
Iako i dalje nisam siguran da neko može da kaže: hoću Mignacca u svoj staff. Logičnije mi je da su ga tu stavili a da niko Bureta nije ni pito oćel il ne. Jednostavno tu će da pravi najmanje štete i eto ti ga.

Cela moja današnja priča se svodi na sledeći primer:

Burattini pročita jedan Mignaccov scenario od 200 stranica i šta kaže:
a) Ovo nije sjajno, ali dopiši 100 stranica i ide u maxi.
b) Ovo nije sjajno, doradi malo i ide u redovnu seriju.
c) Ovo nije sjajno, pocepaću ga a ti piši novo iz početka.

Po meni tačan odgovor je pod a), dok je c) naučna fantastika.

Pa svi se sećamo Buretove priče kad je Sergiu doneo gomile Čikovih scenarija-gegova pa je ovaj pola bacio u kantu a Burattini ga pitao zašto da se baca kad može da se preradi, pa umalo dobio batine od matorog.

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 09/02/2015 : 18:52:47  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Auu, al si me secirao, reč po reč. Šta bi tek bilo da se ne slažemo u stavovima.

Dotakao si se nekoliko stvari pa sam odgovarao segment po segment.

quote:
Koja je razlika između mog stava da Burattini NEMA (dobar) STAFF i tvog da Burattini IMA (loš) STAFF. Sem što ti precizno kažeš da ima ono što je i hteo, al to je nama nebitno kad nema ono što mi hoćemo.

Razlika je u tome što Burattini verovatno stava da IMA dobar staff. I ceo problem je ustvari u tome - u njegovom mišljenju u svemu šta izbacuje

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 09/02/2015 : 18:58:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Simpaticna je ta prica, ali bojim se da bi je Buratini ipak trebao primijeniti na sebi. A pokojni Sergio je odobrio stripove kao sto je Ciko pracovjek, tako da se ta prica svodi na jednu zanimljivu legendu i posvetu genijalnom Noliti, a ne na zvanicnu SBE politiku, koja je, uslijed hiperprodukcije, pretrpana jako losim stripovima. Razlika izmedju serijala je u tome sto neki imaju veci procenat, a neki manji procenat odlicnih prica, a kod Zagora je muka sto je procenat dobrih prica u jedno vrijeme postao opasno nizak. (ogradjujem se od trenutne situacije, i u VC i u LU ide JA saga, a ona je stvarno ok, s tim da je preslikana situacija iz Sjeverne Amerike, gdje Zagor putuje po cijelom kontinentu iz ovog ili onog razloga, i biva uvucen u sve moguce lokalne probleme. Mozda je vrijeme da i taj sablon malo obogate...)
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 09/02/2015 : 19:05:09  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Dotakao si se nekoliko stvari pa sam odgovarao segment po segment.

quote:

Razlika je u tome što Burattini verovatno stava da IMA dobar staff. I ceo problem je ustvari u tome - u njegovom mišljenju u svemu šta izbacuje

Da, to je to! Štaviše siguran je da IMA dobar staff.
Ali to niko ne može da promeni. I kad dođe vreme za ukidanje on će tvrditi da je učinio sve što je mogao.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/02/2015 : 21:06:09  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Osim Espositovog giganta, koji je prebacen u maxi zbog gasenja edicije, i Sediolijevog nastavka epizode Ukleta zemlja, ovo su maxi izdanja koja nas cekaju u naredno vrijeme:

Zamberletti/Chiarolla - Legija ubojica (Maxi, 1.2015.)
Burattini/Gramaccioni - Pioniri (Maxi, 5.2015)
Altariva/Mangiantini - Projekt Mentis (Maxi, 9.2015.)
Burattini/Mangiantini - New York (Maxi)
Mignacco/Cassaro - Grad bezakonja (Maxi)
Bartoli/Collalto/Chiarolla - Smrt iz prošlosti (Maksi)

Elderane ce biti zadovoljan ovim najavama, ali bojim se samo on i niko vise. :D
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/02/2015 : 21:12:56  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Iako i dalje nisam siguran da neko može da kaže: hoću Mignacca u svoj staff. Logičnije mi je da su ga tu stavili a da niko Bureta nije ni pito oćel il ne.

Ma naravno! Mignacco je vec vise od deset godina u Zagorovoj ekipi, jos iz doba kada je Sergio imao glavnu rijec. On je tada sve trecerazredne scenariste i crtace trpao u Zagora, tek toliko da stari frendovi imaju posao. Danas ih se tesko rijesiti, ne moze ih niko tek tako ostaviti na ulici.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/02/2015 : 21:14:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Uh, da mi je znati po kojem sistemu su odabirali likove za rad na tim maxijima, trebali su onda preimenovati ediciju u maxi almanah da ''ugođaj bude potpun''.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/02/2015 : 21:16:46  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Burattini je jednom izjavio da bi Zagorova ekipa izgledala dosta drugacije da on moze da je kroji po svojoj zelji.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 09/02/2015 : 21:25:49  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Burattini je jednom izjavio da bi Zagorova ekipa izgledala dosta drugacije da on moze da je kroji po svojoj zelji.

Sećaš li se možda gde je to izjavio?

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/02/2015 : 21:30:04  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Ne sjecam, ima nekoliko godina od tada.
Go to Top of Page
Page: of 1209 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.95 seconds. Snitz Forums 2000