forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1209

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 09/02/2015 : 21:42:58  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Pa, ako je istina, onda je ovaj problem problemčina. Nije do čoveka nego čitave kuće.

Opet, Burattini je taj koji daje zeleno svetlo pričama

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/02/2015 : 21:48:56  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Burattini je jednom izjavio da bi Zagorova ekipa izgledala dosta drugacije da on moze da je kroji po svojoj zelji.

Sjećam se i ja da je nešto slično bilo, ali mislim da je to rečeno u kontekstu "kad bi se moglo početi iznova", tj. da nema onih koji tu moraju biti zbog godina itd., (vidi pod Cassaro).
A opet, ja Burattiniju ne vjerujem, jer i danas vidimo da mu najviše crtaju Sedioli i slični.

Kad bi on stvarno imao vizije i talenta, mogao bi mnogo toga promijeniti, inače kako to drugima uspijeva.

Edited by - solar on 09/02/2015 21:50:18
Go to Top of Page

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 09/02/2015 : 21:57:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
Problem je sto je kod njih Tex omiljen, a kod nas Zagor(najvise).Ljudi razumno gledaju, bolje crtace koji su bolji da ubaci u serijal koji ima 200.000 citatelja, nego u neki koji ima 40.000.Tako da slabiji crtaci ostaju u Zagoru.Sad najbolje bi bilo ostaviti šacicu crtaca a sve ostale otpustiti(ako se to moze, da otpustis ljude odmah), i naci mlade nade, koji bi pristojno crtali,ali sa godinama unapredjivati.

The only good thing in life isZAGOR
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 09/02/2015 : 21:58:26  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by thekide

Iako i dalje nisam siguran da neko može da kaže: hoću Mignacca u svoj staff. Logičnije mi je da su ga tu stavili a da niko Bureta nije ni pito oćel il ne.

Ma naravno! Mignacco je vec vise od deset godina u Zagorovoj ekipi, jos iz doba kada je Sergio imao glavnu rijec. On je tada sve trecerazredne scenariste i crtace trpao u Zagora, tek toliko da stari frendovi imaju posao. Danas ih se tesko rijesiti, ne moze ih niko tek tako ostaviti na ulici.

Pa to je ok, tolike godine drže bagru da ne bi završili na ulici. Mislim i ja bi to isto radio, prvo zaposlim bližu i dalju rodbinu, pa prijatelje, pa poznanike... Al posle nemam prava da se žalim kako mi poso propada.

Sećam se Sergiovog intervjua od pre desetak godina, gde kuka kako je prodaja sredinom devedesetih bila 4 milke svezaka mesečno a sad (tad) je spala na trećinu od nekadašnje cifre. Danas više ne smeju ni da prebroje da junior ne doživi srčku.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 09/02/2015 : 22:02:48  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Da, i meni se čini da je glavni problem bonellija to da je to u biti obiteljska firma u kojoj su svi oni kao neki frendovi... i ne možeš frenda samo tako skenclati iako je očito da mu ne ide (Cassarovi, današnji Ferri na naslovnicama, potpaliti malo Laurentiju)... Bure se ne želi zamjeriti, a nije to toliko do njega. To mora šef firme raditi, a Bure to nije. On je tip, koji roštilja i pije sa njima. Sergio je pri svom kraju bio još i gori... i do Zagora pri izboru suradnika.

Problem je također i ovo što King govori. Zagor je nekako na kraju hierarhije. Lako je Boselliju na Texu, koji je prestiž za Talijane i koji se dobro plaća... nije teško birati ekipu za najbolje plaćani posao. Zagor ima svoje tradicionaliste i izgleda, da jednostavno ne žele ulagati u taj serijal, dok je ta čitateljska baza, koja želi samo Vernija, Darkwood i vatrenu vodu zacementirana.

Edited by - nagor on 09/02/2015 22:03:44
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 09/02/2015 : 22:31:04  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
uffff

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/02/2015 : 22:41:24  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Evo malog detaljčića:

Dylanovi crtači naslovnica:

Stano (regularna serija)
Cavenago (Maxi, Old Boy)
Brindisi (Almanah)
Carnevale (Special)
razni crtači (KolorFest)
Villa (SuperBook)
Roi (Granderistampa)

Zagorovi crtači naslovnica:

Ferri (sva moguća izdanja)

Edited by - solar on 09/02/2015 22:43:51
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/02/2015 : 23:05:35  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor i Ogi

Problem je sto je kod njih Tex omiljen, a kod nas Zagor(najvise).Ljudi razumno gledaju, bolje crtace koji su bolji da ubaci u serijal koji ima 200.000 citatelja, nego u neki koji ima 40.000.Tako da slabiji crtaci ostaju u Zagoru.Sad najbolje bi bilo ostaviti šacicu crtaca a sve ostale otpustiti(ako se to moze, da otpustis ljude odmah), i naci mlade nade, koji bi pristojno crtali,ali sa godinama unapredjivati.

Nije to bas tako.
Inace je normalno u svijetu da slabiji stripovi dobiju bolje crtace, na taj nacin mogu da ojacaju. Od jednog serijala rijetko koja izdavacka kuca moze da zivi.
Problem je sto je licno Sergio bio zaljubljen u Texa, pa je trpao sve najbolje autore u njegov staf. Nije tesko ostati na vrhu kada imas sve najbolje sto se moze ponuditi.
S druge strane, Dragonero ima odlicnu ekipu, iako prodaja nije bajna.
Dampyra da i ne spominjem.
Vise se radi o celnicima serijala, o glavnim urednicima, koliko su u stanju da se izbore za svoj serijal. U Boselliju je Sergio nasao dostojnog nasljednika. On je vodja copora, covjek koji moze da se izbori za svoje stavove. Ponekad su njegove odluke nepopularne i hinjske, kao npr. preotimanje crtaca, ali to je taj biznis.
Burattini nije taj tip, kao sto sam u vise navrata rekao, on nije covjek koji treba da vodi jedan serijal, za njega je posao obicnog autora. On je previse fin, ne voli nikome da se zamjera. Kao covjek sigurno je pozitivac, ali takvi ljudi su vecinom losi funkcioneri.

slika koja govori vise od hiljadu rijeci:
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/02/2015 : 23:14:05  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Daj King, još će ovo netko doslovno shvatiti.

quote:
S druge strane, Dragonero ima odlicnu ekipu, iako prodaja nije bajna.
Dampyra da i ne spominjem.
Vise se radi o celnicima serijala, o glavnim urednicima, koliko su u stanju da se izbore za svoj serijal

Ovo je ključ svega, ima dosta serijala koji su u rangu pa čak i ispod Zagora po prodaji, a imaju odlične autore.
Kako je to moguće? Ako isključimo teorije zavjere po kojima SBE pokušava uništiti Zagora ili ga u najmanju ruku osakatiti na račun drugih, ostaje nam jedino logično objašnjenje - urednik.

Edited by - solar on 09/02/2015 23:17:48
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/02/2015 : 23:17:19  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa to je ok, tolike godine drže bagru da ne bi završili na ulici. Mislim i ja bi to isto radio, prvo zaposlim bližu i dalju rodbinu, pa prijatelje, pa poznanike... Al posle nemam prava da se žalim kako mi poso propada.

Sećam se Sergiovog intervjua od pre desetak godina, gde kuka kako je prodaja sredinom devedesetih bila 4 milke svezaka mesečno a sad (tad) je spala na trećinu od nekadašnje cifre. Danas više ne smeju ni da prebroje da junior ne doživi srčku.

Pa ja sam vec jednom napravio poredjenje izmedju Sergia i Tita; stvorio je nesto sto je kaskalo za vremenom, nesto sto je vec za njegovog zivota bilo osudjeno na propast. Ali, otisao je na vrijeme, tako da ce se za propast optuziti neki drugi ljudi, oni koji ce biti prisutni u trenutku konacnog kolapsa. A mi cemo govoriti: Eh, dok je dobri Sergio bio ziv, sve je bilo kako treba...
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 10/02/2015 : 00:00:00  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pa ja sam vec jednom napravio poredjenje izmedju Sergia i Tita; stvorio je nesto sto je kaskalo za vremenom, nesto sto je vec za njegovog zivota bilo osudjeno na propast. Ali, otisao je na vrijeme, tako da ce se za propast optuziti neki drugi ljudi, oni koji ce biti prisutni u trenutku konacnog kolapsa. A mi cemo govoriti: Eh, dok je dobri Sergio bio ziv, sve je bilo kako treba...

Baš kad smo spomenuli Sergia prvi put danas, odmah sam pomislio na Tita. I kako stoji da su obojica bili pametni, a opet su imali više sreće nego pameti u životu. Al neću o Tiletu da ne popijem mesec lađenja.
Al Bonelli je trebao da bankrotira još krajem osamdesetih i onda ga usere Dylan Dog i neočekivano poslednje zlatno doba stripa, koje je potrajalo do leta 1997.

Pa ga usere Nathan, prvi SF serijal u Italiji i to iako su sa tom vrstom cyberpunk Sfa zakasnili skoro 10 godina i pustili ga tek 1991. kad je pravac bio na samrti.

Pa 1995. odbije Viettija i Enocha i njihovog Dragonera, kao ne zanima ga fantazija. Dal neko može da zamisli koji bi bum Dragonero napravio sredinom devedesetih kad je svaki serijal startovao sa minimum 200000 prodatih primeraka. I taman kad bi krenuo da pada stigli bi LOTR filmovi i vratili ga na pravi put. Garantujem da bi i danas bio iznad Dylana po prodaji.

Al ne vredi, matorog je teško bilo ubediti da bilo šta pokrene što nije njegov žanr. Ma uopšte u poslednjih 35 godina čovek je imao minimum 5 western serijala, žanra koji je klinički mrtav od kraja šezdesetih. Osnovno pravilo svakog biznisa je da pratiš trendove i inovacije. Al ne Bonelli, koji je ko Henry Ford gurao jedan te isti model automobila 20 godina.

Ne vredi nam sad plakati, evo Patku pozlilo, samo uzdiše i ufće. Nego treba napisati poduže pismo-mail Burattiniju i sve mu reći u lice, drsko. Naši Talijani da prevedu i stavimo u potpis Balkanišen Bastrds, da se ne bi svi zamerali Buretu. A ako pita Patka koji su ti ovi. On samo kaže ma to su neki čobani, budale i promeni slajd. Izvinjavam se ode ja opet u filmove.

Go to Top of Page

vešmašina
Average Member

599 Posts

Member since 12/10/2013

Posted - 10/02/2015 : 08:01:51  Show Profile Show Extended Profile  Send vešmašina a Private Message  Reply with Quote
uletavam iz neba pa u njedra u raspravu pa se ispričavam ak je već negdje eventualno spomenuto.

da li je itko burattiniju za vrijeme njegovih putešestvija po strip festivalima na našim meridijanima umjesto fine i umjerene kritičnosti u rukavicama, sasuo u lice direktno i koncizno kaj ne valja s njim te zagorom kao takvim kao posljedica njegove (ne)sposobnosti?
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 10/02/2015 : 08:47:45  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vešmašina

uletavam iz neba pa u njedra u raspravu pa se ispričavam ak je već negdje eventualno spomenuto.

da li je itko burattiniju za vrijeme njegovih putešestvija po strip festivalima na našim meridijanima umjesto fine i umjerene kritičnosti u rukavicama, sasuo u lice direktno i koncizno kaj ne valja s njim te zagorom kao takvim kao posljedica njegove (ne)sposobnosti?

to sam bas tija napisati ali si me preteka
pa kad ga toliko kudite ,barem vi koji ste ga imali prilike viditi i pricati s njime otvoreno mu recite da je Verni plagijator,da Cassaro i Chiarolla nesmiju biti u stafu kao ni Sedioli
ja sam procita onaj intervju koji je bia na sajtu i nigdje nema prave "bezobrazne" kritike

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 10/02/2015 : 10:17:15  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by markotamara

quote:

pa kad ga toliko kudite ,barem vi koji ste ga imali prilike viditi i pricati s njime otvoreno mu recite da je Verni plagijator,da Cassaro i Chiarolla nesmiju biti u stafu kao ni Sedioli
ja sam procita onaj intervju koji je bia na sajtu i nigdje nema prave "bezobrazne" kritike

Meni se ukazala prilika u septembru 2014. u Herceg-Novom. Stao sam u red gde su fanovi čekali na potpis i čašicu razgovora. Gledam ih i mislim kolko su smešni sa svojim oduševljenjem ko da su upoznali samog Zagora, a ne čoveka koji će ga uništiti. A onda je došao red na mene i odmah sam mu, bez ikakvog ustručavanja, u lice... čestitao rođendan, a on mi napisao posvetu u mom "Čoveku s puškom", malo pročavrljali na engleskom u stilu keep up the good work i na kraju sam veselo odskakutao u noć.

Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 10/02/2015 : 10:41:17  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
kada on dođe opet na neki festival,triba naći "nekog Stankovića (nedjeljom u 2)" da ga malo izrešeta,a ne da mu se kada ga vidimo divimo a u biti misli se drukčije

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 10/02/2015 : 11:20:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by markotamara

quote:

Meni se ukazala prilika u septembru 2014. u Herceg-Novom. Stao sam u red gde su fanovi čekali na potpis i čašicu razgovora. Gledam ih i mislim kolko su smešni sa svojim oduševljenjem ko da su upoznali samog Zagora, a ne čoveka koji će ga uništiti. A onda je došao red na mene i odmah sam mu, bez ikakvog ustručavanja, u lice... čestitao rođendan, a on mi napisao posvetu u mom "Čoveku s puškom", malo pročavrljali na engleskom u stilu keep up the good work i na kraju sam veselo odskakutao u noć.

Sva sreća što mu je bio rođendan, inače se ne bi dobro proveo.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4534 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 10/02/2015 : 13:13:44  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
On je glavni urednik, a ne vlasnik. MOžda mu nameću crtače i scenariste, ne mislim pritom na Vernia koji je meni odličan, nego na ove druge kjarole, laurentie i kasare.
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 10/02/2015 : 15:15:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Zagor ima svoje tradicionaliste i izgleda, da jednostavno ne žele ulagati u taj serijal, dok je ta čitateljska baza, koja želi samo Vernija, Darkwood i vatrenu vodu zacementirana.

To je to.
Burattini se ne može dozvati pameti jer ta talijanska čitateljska baza svršava na Vernija i nostalgiju.
Zato čim Moreno "ubode" s nekom pričom nalik starim i pripadajućim crtežom vjerojatno dobije salvu odobravanja od nostalgičnih likova koji su očito većina.
Sigurno je i sam Burattini takav.Ferri,Ferri i samo Ferri...mora i pramen kose biti kako je Maestro nekada crtao.
Ima li itko muda reći starome da žele novog crtača na naslovnicama i neka se posveti polaganom crtanju priči koje dobije?

Mislim,ne mogu se previše nervirati ako je to tako.Ja sam debela manjina.
Njima očito odgovara status quo i hebeno vraćanje Supermikea i sličnih.Umjesto da uz pomoć malo mašte smisle nešto novo.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

vešmašina
Average Member

599 Posts

Member since 12/10/2013

Posted - 10/02/2015 : 15:29:02  Show Profile Show Extended Profile  Send vešmašina a Private Message  Reply with Quote
pa dobro, koliko je ta talijanska baza tradicionalista velika?

ne vjerujem baš da mu mlađe generacije titraju tipa "moreno, samo vatrene vode, drunky ducka i fajta s indijancima u darkwoodu nam daj"?

Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 10/02/2015 : 15:56:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa dobro, koliko je ta talijanska baza tradicionalista velika?

ne vjerujem baš da mu mlađe generacije titraju tipa "moreno, samo vatrene vode, drunky ducka i fajta s indijancima u darkwoodu nam daj"?

Koliko sam ja uspio razumjeti,Zagora najviše kupuju baš tradicionalisti.
Ne znam koliko je jaka mlađa generacija....to bi Patak ili Solar mogli znati.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
32401 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 10/02/2015 : 16:15:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
SBE zivi od domaceg trzista, tj. talijanskog (pretpostavljam). Naravno da ce gledati da ugode svojima. Izuzevsi ex.yu., gdje je to Bonelli jos uspjesan? U Njemackoj nije, nije ni u Americi. Koliki je postotak njihove zarade, od prodaje izdavackih prava nasim izdavacima? Jeste li misljenja, da bi Bonelli propao da ga Balkanci bojkotiraju. Imali netko ko prati talijanske forume, sto oni pisu, traze i zele? Kukaju li i oni il je to samo nas specijalitet?

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 10/02/2015 : 19:45:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tutta

SBE zivi od domaceg trzista, tj. talijanskog (pretpostavljam). Naravno da ce gledati da ugode svojima. Izuzevsi ex.yu., gdje je to Bonelli jos uspjesan? U Njemackoj nije, nije ni u Americi. Koliki je postotak njihove zarade, od prodaje izdavackih prava nasim izdavacima? Jeste li misljenja, da bi Bonelli propao da ga Balkanci bojkotiraju. Imali netko ko prati talijanske forume, sto oni pisu, traze i zele? Kukaju li i oni il je to samo nas specijalitet?

Mislim da su oni yadovoljniji i da su tradicionalisti, a da se samo mi zalimo.

The only good thing in life isZAGOR
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 10/02/2015 : 22:04:26  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Koliko sam ja uspio razumjeti,Zagora najviše kupuju baš tradicionalisti.
Ne znam koliko je jaka mlađa generacija....to bi Patak ili Solar mogli znati.

Tko kupuje Zagora nitko ne zna.
Pri tom ne mislim na prosječnu dob čitatelja koja je sigurno visoka, nego na ovo pitanje tradicionalista/progresivaca.
Jedno je sigurno, najglasniji su tradicionalisti, ali to je samo zbog toga jer ih ima najviše na dva talijanska foruma, ipak gledajući u globalu oni nisu nikakav reprezentativan uzorak jer se radi o najviše pedesetak ljudi.
Sve se svodi na šačicu glasnih ljudi kojima Burattini pridaje previše pažnje, a to mu je i Boselli u jednom postu na forumu ili na fejsu (ne sjećam se više) prigovorio.
Rečenica je išla otprilike ovako: "Moreno previše dopušta da ga komentari nekih čitatelja pogađaju/utječu na njega".

Pametnom dosta.
Go to Top of Page

vešmašina
Average Member

599 Posts

Member since 12/10/2013

Posted - 10/02/2015 : 22:11:06  Show Profile Show Extended Profile  Send vešmašina a Private Message  Reply with Quote
pa ako Morena previše pogađaju komentari čitatelja, ne vidim razloga da se oformi jedna dobro organizirana brigada s ovih prostora pa da mu se sve kaj zamjeramo direktno veli, zatrpavši mu e-mail, inbox ili fejsbuk stranicu.

Pa onda nek Moreno vrišti od bola kak ga nitko ne voli i nek mu dođe iz guzice u glavu oko promjena nekih stvari.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9403 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 10/02/2015 : 22:27:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Preko interneta još daj daj ali u živo je teško njemu sasut u lice što mislimo da ne valja s njegovim urednikovanjem i pisanjem jer ima jednu bitnu stvar na svojoj strani - on je fan kao i mi, on je naš. Plus zrači tim entuzijazmom,pozitivnošću i dobrim vibracijama da ti bude muka.

Smeta mi kod nejga što zaboravlja da je on došao u staff tako što je (konstruktivno) kritizirao Nolittu a sada takve iste kritike ignorira.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page
Page: of 1209 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.14 seconds. Snitz Forums 2000