forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagorova južnoamerička odiseja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 59

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 14/02/2015 : 17:46:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Uf, sta znam. Meni je Ludens ponekad toliko naporan zbog prevoda, da je to nevjerovatno. I daleko od toga da je to zbog minornih razlika na relaciji srpski/hrvatski, vec im je prosto prevod los i tacka.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19707 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/02/2015 : 17:49:11  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
To je istina, no meni su prevagnule ove stvari ipak. Na Ludens sam nekako naviknut tako da mi ne smeta toliko.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - tinton on 14/02/2015 17:52:33
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 14/02/2015 : 19:57:42  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Inace, cini mi se da generalno izuzetno malo komentarisemo JA sagu... Razlog je ocigledan, jedni prate Italiju, drugi VC, treci Ludens. I nikako da se uklopimo.

Da. Steta. Niko nije ostavio ni jedan komentar o Zalivu aligatora ni ni o pocetku ove nove naredne price.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 14/02/2015 : 20:03:40  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Na ovom forumu najviše ljudi prati Ludens, vidjeli smo koliko je bilo puno komentara na ovu Burattini/Pesce priču.
Treba još malo pričekati, a na kraju krajeva u ove 33 stranice ima zaista dosta komentara o raznim epizodama, samo ih treba pronaći.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 14/02/2015 : 20:27:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Naravno, cekacemo. Ja ionako svako malo procitam ponesto iz JA sage, stvarno su sve epizode miljama daleko od prosjecnih Zagorovih epizoda.
Go to Top of Page

Kauboj
New Member

100 Posts

Member since 29/12/2012

Posted - 14/02/2015 : 21:57:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Kauboj a Private Message  Reply with Quote
Decki, meni se Perniola u JA sagi svidio. Prica pitka, opustajuca i zanimljiva. Boseli me na pocetku, ma koliko to nekima zvucalo bogohulno :) bas bio zamorio. Mogao je slobodno u toj njegovoj prici Zagora zamjeniti dobri stric Martin ili neki drugi junak, ne bi nastao nikakav problem za radnju :). Sve u svemu nakon bezbroj likova i izmjena radnji koje nam je priustio Boseli ( meni ponekad je sve to skupa izgledlo kaoticno) ovaj Perinoli nastavak me zainteresirao za nastavak JA sage i Zgora opcenito.

Edited by - Kauboj on 14/02/2015 22:04:47
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 14/02/2015 : 23:29:40  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Da, Perniolina priča je baš solidna, čak i malo preko toga, mene je to također iznenadilo na prvo čitanje pogotovo jer ona nikad nije bila predviđena za JA sagu nego za maxi ediciju.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 14/02/2015 : 23:30:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Meni je taj, vec toliko puta izrabljivan, argument protiv Boselija, najlosiji od svih argumenata protiv njega. Pa, u vecini Boneli prica jedan junak moze zamijeniti drugog, samo su metode drugacije. Sve su to, vecinom, avanturisticki stripovi.
Skiptar Tin Hinan je odlicna uvodna prica, prava avantura, sa sjajnim crtezom, koja ima svoju svrhu o kojoj vise mozemo pricati kad je Ludensovci procitaju :)
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 14/02/2015 : 23:32:27  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
- copy/paste komentara "Ponekad se vraćaju" ("Povratak u pećinu") i "Sjeme/Izdanci zla" s drugog topica:

quote:
Originally posted by ike666

Teško smeće. Ne sjećam se kada sam se toliko namučio da pročitam strip do kraja. Brdo glupavog teksta na bazi petparačkih self-help priručnika, i akcija koja je toliko "dinamična" da te uspava.
Najžalosnije od svega je što je ovakve teme Castelli obrađivao u MM prije više od 30 godina, i to na puno bolji način.
Zagor ide prema konačnom kraju.

quote:
Originally posted by jaki

Haha
Ja sam ga čitao u digitalnom obliku tj.počeo a onda jedva do kraja preskrolao.Smeće!
A vidim ovdje da ga puno njih hvali pa se pitam imaju li ti ljudi imalo stripovskog ukusa?

quote:
Originally posted by DODSFERD

Eh, jedva čekam da to nabavim i pročitam (skupa s prijašnjim brojem) pa da i ja bacim koju hračku ako je stvarno toliko loše.

Edited by - solar on 17/03/2015 07:29:53
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 15/02/2015 : 00:24:15  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
Moram priznati da me jeIke-ov komentar iznenadio. Nisam to očekivao od njega. Kapu dole za napisano. Jaki konstantno realan i nema se šta dodati.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 15/02/2015 : 00:41:48  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tin Hinan je odlicna uvodna prica, prava avantura, sa sjajnim crtezom, koja ima svoju svrhu o kojoj vise mozemo pricati kad je Ludensovci procitaju :)

Slobodno napisi i sada Eldrane! Vapim za dobrom diskusijom o Skiptru Tin Hinan jos od pre 5 meseci kada sam je procitao i bila je mala rasprava ali vrlo kratka.
Zato slobodno pisi
Go to Top of Page

Kauboj
New Member

100 Posts

Member since 29/12/2012

Posted - 15/02/2015 : 13:51:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Kauboj a Private Message  Reply with Quote
Rijetko sam ovdje pa nism vidio da je toliko cesto koristen argument slican onome koji sam ja iznio o Boselliju i njegovoj gradnji price :). Meni je Boseli osobno odlican scenarist, pratim ga na Texu i posebno Dampiru. Vrlo lucidan, ali na nekim Zgorovim pricama, za mene osobno preambiciozan s nizom aktera i neprekidnom akcijom. Postoje velike price, kao uostalom i u stvarnom zivotu koje same po sebi treba postaviti ambiciozno, zustro. Koje vas ostavljaju bez daha i bez sekunde " nedogadjanja". No Boseli bas svaku pricu postavlja na preambicozan nacin, pa kad ona ni svojom bazicnom idejom, unutarnjom snagom to ne zasluzuje. Naprosto se nakon nekih njegovih prica pozelim nekog poput Perniole. :)

Edited by - Kauboj on 15/02/2015 13:53:49
Go to Top of Page

sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts

Member since 03/06/2012

Posted - 15/02/2015 : 19:57:36  Show Profile Show Extended Profile  Send sergej773 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:

Zbog otiska?

Djelomično, a djelomično i zbog toga što im je svako izdanje drugačijeg formata. Zatim neke manje stvari poput te njihove narančaste boje koja je svuda, zatim ovog glupog "br." na hrbatu...I tako.

Otisak je sada pristojan, a ne vidim koja izdanja su različitog formata.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19707 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 15/02/2015 : 20:54:09  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sergej773

quote:

quote:

Zbog otiska?

Djelomično, a djelomično i zbog toga što im je svako izdanje drugačijeg formata. Zatim neke manje stvari poput te njihove narančaste boje koja je svuda, zatim ovog glupog "br." na hrbatu...I tako.

Otisak je pristojan u odnosu na ranije, ali još uvijek ej to dosta loše.
Pod format mislim da je svaki broj drugačijeg formata.

Go to Top of Page

sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts

Member since 03/06/2012

Posted - 15/02/2015 : 21:16:14  Show Profile Show Extended Profile  Send sergej773 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Zbog otiska?

Još uvek nisam primetio to za format.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19707 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 15/02/2015 : 21:54:36  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Pa pogledaj ih malo na polici jednog do drugog.

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 16/02/2015 : 10:09:59  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Zbog otiska?

Još uvek nisam primetio to za format.

misli na razlike od +- 5mm u visini svake sveske. Kada ih staviš na policu gornja ivica kolekcije nije ravna već "čupava"

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19707 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 16/02/2015 : 17:13:35  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Da, na to. I nije mi uopće jasno azšto je toliko teško da sve bude jednako.

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4540 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 17/02/2015 : 08:18:17  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
to je upravo i moje mišljenje, ali novije generacije čitatelja vole baš takav bozelijev pristup. ne znam kako je u Italiji, ali nekako mi se čini da oni tamo nisu previše oduševljeni Bozelijem.
quote:
Originally posted by Kauboj

Rijetko sam ovdje pa nism vidio da je toliko cesto koristen argument slican onome koji sam ja iznio o Boselliju i njegovoj gradnji price :). Meni je Boseli osobno odlican scenarist, pratim ga na Texu i posebno Dampiru. Vrlo lucidan, ali na nekim Zgorovim pricama, za mene osobno preambiciozan s nizom aktera i neprekidnom akcijom. Postoje velike price, kao uostalom i u stvarnom zivotu koje same po sebi treba postaviti ambiciozno, zustro. Koje vas ostavljaju bez daha i bez sekunde " nedogadjanja". No Boseli bas svaku pricu postavlja na preambicozan nacin, pa kad ona ni svojom bazicnom idejom, unutarnjom snagom to ne zasluzuje. Naprosto se nakon nekih njegovih prica pozelim nekog poput Perniole. :)

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4540 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 17/02/2015 : 08:21:18  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
sori na elementarnom neznanju u ovom pitanju. Kada ta Južna Amerika stiže na naše kioske?
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 17/02/2015 : 08:31:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Već idući mjesec ide početak prve priče.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 17/02/2015 : 09:31:40  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Skiptar Tin Hinan, koliko vidim, vrlo, vrlo hvaljena priča u nas.
Go to Top of Page

nightman36
Starting Member

Croatia
53 Posts

Member since 09/01/2012

Posted - 17/02/2015 : 11:12:48  Show Profile Show Extended Profile  Send nightman36 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ajde super, jedva čekam!

Naime, do sada sam već u nekoliko navrata odustajao od "novog" Zagora, jednostavno mi to nije to (čitaj: Nolitta / Ferri), ali nakon pročitanih komentara ovdje u svezi JA odiseje sam odlučio pokušati još jednom..da ne ispadne da čitam Zagora samo zbog nostalgije na zlatne 70-te.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 17/02/2015 : 11:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ja sam u periodu 2009.-2013. zbog prijašnjih razočaranja bio potpuno odustao od redovnih epizoda ali sada sve uzimam bez obzira na kvalitetu i još usput pokušavam nadoknaditi zaostatke.
Što se može nego žrtvovati za budućnost serijala.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 17/02/2015 : 13:32:43  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
To sam i ja napravia dok nisan skuzija da je to veliki promasaj

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page
Page: of 59 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000