Poll Question:
Kao što je poznato Zagor je završio sa svojim avanturama u almanah ediciji. Izašlo je četrnaest stripova, biramo najbolji.
Choices:
Stazama sjevera – Boselli/Della Monica
Bijeli vrac – Burattini/Verni
Utrka na rijeci – Burattini/Della Monica
Krvavi ocnjaci – Burattini/Chiarolla
Sveta puma – Russo/Colombi
Covjek koji je došao s kišom – Colombi-Cajeli/Rubini
Blago Digging Billa – Mignacco/Bisi
Krvavo pismo – Cajelli/Chiarolla
U oluji – Rauch/ d'Arcangelo
Demonski otok – Boselli/Laurenti
Cudovište crnog mjeseca – Mignacco/Chiarolla
Bez milosti za Colemana – Cajelli/ d'Arcangelo
Doktor Knox – Perniola/Chiarolla
Sablasni jedrenjak – Rauch/Gramaccioni
Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.
Meni se jedino svideo ovaj poslednji, Sablasni jedrenjak.
Sa almanahom sam prvi put došao u kontakt sa neka dva piratska izdanja iz Bosne sa po dve epizode.
Posle Sablasnog jedrenjaka izdvojio bih Doktora Knox, Otok demona i Vernijev Beli vrač, ostale epizode su blaga katastrofa.
Budimo iskreni Almanax Zagor je najlošija edicija ovog junaka ubedljivo, loši autori, blede epizode. I ovih 14 brojeva je puno i nije ni čudo što se edicija ugasila.
Neka vrsta naslednika Zagor Color mnogo bolja, i zbog boje, autora, samog koncepta edicije...Znači stvari se ipak menjaju na bolje.
U svakom slučaju Almanax ostaje na polici kao deo serijala o Zagoru.
Glasao za "Čovjek koji je došao s kišom". Bilo je ili to ili "Bijeli vrač" ili "U oluji". Bijelog vrača se i ne sjećam najbolje, ali znam da je priča bila dobra. A ovog Rubinijevog se ipak bolje sjećam pa zato on pobjeđuje u tom dvoboju. Ovaj Rauch/D'Arcangelo bi odnio pobjedu samo da je netko drugio dobio zadatak za crtanje.
Propustio sam četiri Almanaha...prva tri silom prilika i "U oluji" jer mi se tad edicija bila smučila koliko i Chico specijalci...Elem, to je bilo u tom trenutku i sada nadoknađujem preko aukcija da kompletiram ediciju. Ima tu solidan procenat solidnih epizoda. Krvavi ocnjaci, Sveta puma, Covjek koji je došao s kišom, Blago Digging Billa i Sablasni jedrenjak (5/14) su priče koje mi ni najmanje nisu bile dosadne. Veliki plus eiciji su odlični tekstovi u prilogu. Iako konceptom nisu vezani za priču u svesci, opet su za klince (ili neupućene matorce) edukativnog karaktera i interesantne tematike.
Loša edicija, ali zbog onih gore par svesaka je vredela
Glasam za "Čoveka koji je došao sa kišom"
edit: Colombi se možda nije baš najbolje iskazao svojim treperavim stilom, ali je imao i gomilu fantastičnih momenata, a sama priča "Sveta puma" mi je lično odmah ispod "Čoveka...".
Covjek koji je dosao s kisom je po mom misljenju jedini almanah za koji bih mogao reci da je odlicna epizoda. U oluji je izuzetno dobra prica. Svi ostali su ispod, na samom dnu je Krvavo pismo, jedna od najgorih Zagorovih epizoda ikad.
Čovjek koji je došao s kišom – Colombi-Cajeli/Rubini
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Loša edicija i pošteno da kažem čitao sam svaki broj jednom uz muke a radnji se ne sjećam (tako da nisam nikom ni dao glas), kao ni naslova jer mi je glupo da nije na naslovnici. Shodno tome dvojba: je li s kišom došao dugokosi (slika 6) ili ovaj sa slike 9 pošto se čini da imamo dvije "mokre" epizode? Naravno, znam da je ovaj u obračunu ali isto tako znam da o radnji nijednog broja ništa ne znam . Toliko o tom da me se dojmila. Ali nije rečeno da do 2040. neću obnoviti gradivo
Nema najboljeg, svi su loši. Ali Čovjek koji je došao s kišom je dosta zanimljiv s obzirom na broj stranica, a dodajmo da je Ludens totalno uništio cijelo izdanje i raskupusio ga.
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Meni iskreno i nije toliko bila losa Almanah edicija, ali je moj favorit Covjek koji je dosao sa kisom, napeta i dosta emocionalna epizoda sa odlicnim crtezom...
Bez imalo dvoumljenja to je Čovjek koji je došao s kišom. Iako je strip relativno kratak, ima apsolutno sve što jedna epizoda treba da ima da bi bila zanimljiva.
They have money for wars, but can't feed the poor!
"Covjek koji je dosao sa kisom" je sjajna epizoda, mozda je scenarista htio nesta originalno pogotovo jer je u pitanju bio novi i talentovani crtac pa je htio jedan hit od epizode a ne neko sranje kao sto je bilo "Krvavo pismo."
"Covjek koji je dosao sa kisom" je sjajna epizoda, mozda je scenarista htio nesta originalno pogotovo jer je u pitanju bio novi i talentovani crtac pa je htio jedan hit od epizode a ne neko sranje kao sto je bilo "Krvavo pismo."
Lakše malo, ima ljudi kojima je dobro i Krvavo pismo.
Ja sam pročitao prva 4 almanaha i nakon Krvavih očnjaka, gdje sam ostao razočaran svime a najviše crtežom, odustao sam i ništa me više nije moglo natjerati da uzimam dalje. Danas vjerojatno ne bih tako reagirao ali onda sam bio puno manje tolerantan.