Author |
Topic |
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
|
ike666
Average Member
709 Posts
Member since 01/11/2012 |
Posted - 26/02/2015 : 20:27:25
|
Nikako. U mirovinu je odavno trebalo poslati zlikavce poput Laurentija, Chiarolle i Grammacionija |
Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko... |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 26/02/2015 : 20:55:24
|
quote: Originally posted by ike666
Nikako. U mirovinu je odavno trebalo poslati zlikavce poput Laurentija, Chiarolle i Grammacionija
A također i braću Cassaro ili ih vratiti da švrljaju po misterioznom Martinu. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 26/02/2015 : 21:25:26
|
Smiješno mi je to kako bi neki radije gledali brljotine na naslovnicama poput ove ispod (samo zbog tog potpisa "Ferri") nego dopustili jednom Nucciu da preuzme.
|
|
|
night
Senior Member
Serbia
1607 Posts
Member since 07/07/2006 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 26/02/2015 : 22:03:49
|
quote: Originally posted by nagor
Smiješno mi je to kako bi neki radije gledali brljotine na naslovnicama poput ove ispod (samo zbog tog potpisa "Ferri") nego dopustili jednom Nucciu da preuzme.
Ma daj, ovo meni više liči na Chiarollu iz njegovih priča Tajanstveni izvor i Prijetnja iz svemira nego na Ferrija. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 26/02/2015 : 22:08:58
|
Nisam sklon starog meštra samo tako otpisati na naslovnicama. Recimo zbog ove:
Ne kažem da i Nuccio ne bi to odlično napravio, ali i Ferrijev rad je izvrstan!
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2992 Posts
Member since 18/09/2004 |
Posted - 26/02/2015 : 23:13:58
|
treba ispljuskat ove koji bi htjeli da naslovnice crtaju delikventi umjesto "tate", zna se tko je i što je Ferri i realno penzija nije opcija! dok god se spominju delikventi kao zamjena za čovjeka koji crta od 1. broja.. aloooo od prvoga broja je tu i sada ga radi hira želite maknut... kao, hvala i doviđenja i to je to. dan kada Ferri ode biti će početak kraja Zagora |
|
|
gerilac1
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Member since 24/08/2013 |
Posted - 27/02/2015 : 00:59:30
|
quote: Originally posted by night
Samo Vila dolazi u obzir.
Taj mi je čovo, draži i od samog maestra. Svakog Texa, gledam bar 10-tak minuta, prije nego se bacim na čitanje.... jednostavno predobro do najsitniji detalja. |
Junak stavlja na kocku cak i prst! |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 27/02/2015 : 08:28:09
|
Nikako. U mirovinu je odavno trebalo poslati zlikavce poput Laurentija, Chiarolle i Grammacionija
U sta bi bilo jako da Laurenti preuzme naslovnice. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
ike666
Average Member
709 Posts
Posted - 27/02/2015 : 08:47:52
|
quote: Originally posted by tinton
U sta bi bilo jako da Laurenti preuzme naslovnice.
To bi nažalost bio kraj Zagora - presuda po kratkom postupku. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 27/02/2015 : 09:49:06
|
quote: Originally posted by tinton
Kraj losih odluka I ulagivanja tradiocionalistima.
Zajebavaš se za Laurentija? Kakvi tradicionalisti, nije su ti valjda Laurentijeve naslovnice za VČ bolje od ovih Nucciovih crteža, na stranu to što je to "ferrijev" stil. I otkad je to grijeh da netko ima takav stil. Dobar crtež je dobar crtež, a to Nucciov svakako jest, pa neka podsjeća na Ferrija, na moju babu, na šta god... A loš je loš, ma koliko on odudarao od Ferrija, a Laurenti je brljator prve klase. Da se razumijemo, ja nisam od onih koji će reći "samo Ferri"... Rubini, Andreucci, Della Monica, Prisco, Barison, ne idu Ferrijevim tragom, a odlični su mi crtači... A Laurentija, Chiarollu, Cassarove, Gramacconija - u top. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 27/02/2015 : 09:53:45
|
quote: Originally posted by Koresh
treba ispljuskat ove koji bi htjeli da naslovnice crtaju delikventi umjesto "tate", zna se tko je i što je Ferri i realno penzija nije opcija! dok god se spominju delikventi kao zamjena za čovjeka koji crta od 1. broja.. aloooo od prvoga broja je tu i sada ga radi hira želite maknut... kao, hvala i doviđenja i to je to. dan kada Ferri ode biti će početak kraja Zagora
I Galep je bio Texov tata, pa eto, taj junak je nadzivio i njega. Pocetak kraja je neizbjezan, sa ili bez Ferrija. Onog trenutka kada Zagor padne ispod 30.000, a to ce biti uskoro, nastupa countdown. Ljudi poput Piccinellija, Rubinija ili Nuccija bi mogli sa vizuelno lijepim naslovnicama da zaustave djelimicno taj pad na neko vrijeme. Svi ostali iz Zagorove ekipe nisu sposobni da na tom polju pomognu, bas naprotiv, samo bi pogorsali situaciju. Verni definitvno nije pravi izbor, jer bi njegove naslovnice kvalitetno bile na sadanjem Ferrijevom nivou, ako uopste. To nije pomak naprijed, vec tapkanje u mjestu. |
|
|
ike666
Average Member
709 Posts
Posted - 27/02/2015 : 10:37:27
|
Gledajući neke Vernijeve ilustracije u posljednje vrijeme ne bih se nikako mogao složiti s tobom. Po meni je on legitiman kandidat s punim pravom, ali opet draže mi je da ima više vremena za crtati epizode, pa neka bude neko drugi |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Posted - 27/02/2015 : 11:07:28
|
Laurentijeve naslovnice su odlicne. Nerijetko bolje od Ferrijevih. |
|
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4313 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 27/02/2015 : 11:17:09
|
Nuccia na naslovnice. Njegovi crteži su stara škola, on se drži onog Ferrijevog tajnog recepta za naslovnice koji opet imaju lagani štih modernog (vidjeti naslovnicu za Krvavi mjesec). Ima puno bolji osjećaj za ferrijansku atmosferu i ne boji se prolijevanja tuša, za razliku od Vernija čiji crtež je još uvijek preprazan za naslovnice, premda je s godinama sve bolji.
Tintone nemoj pretjerivati. Ja jako volim Laurentija ali za naslovnice jednostavno nije jer njegova se ˝lepršavost˝ na naslovnicama pretvara u nekonkretnost. Za naslovnice treba jasan i pomalo statičan stil a Laurenti je sve samo to ne.
|
Bok, kako si.
|
|
|
writer
Starting Member
Slovenia
95 Posts
Member since 30/12/2008 |
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 27/02/2015 : 11:54:49
|
Ja kategorički tvrdim da bi Nuccio,Toricelli,Rubini ili Andreucci bili daleko bolji na naslovnicama od trenutnog Ferrija. Nuccio naravno prvi izbor...ne znam koliko bi mu to oduzimalo vremena pošto se ne bavi primarno crtanjem stripova. Ako ne može on,onda pokušati sklopiti dogovor sa Rubinijem ili Toricellijem.Ne znam je li moguće da Rubini crta priče za Texa,a naslovnice za Zagora?
Ovdje se ne govori o potpunom umirovljenju Ferrija,ne znam zašto se potežu "strawman" argumenti i spominjanje Gramaccionija i Cassarovih? Gdje su oni uopće u ovoj raspravi? Tko je njih dovodio kontekst naslovnica? Sastavni dio stripa je naslovnica,ako ima netko tko može puno bolje nacrtati naslovnicu od Ferrija...onda ne vidim zašto se to ne bi učinilo.Najviše bi profitirao sam strip Zagor.
Onaj tko donosi sud na osnovu emocija ne može objektivno sagledati problem.
|
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
writer
Starting Member
Slovenia
95 Posts
Member since 30/12/2008 |
|
hamzik
Junior Member
Sweden
406 Posts
Member since 27/04/2012 |
Posted - 27/02/2015 : 13:41:19
|
quote: Originally posted by Leonid Onaj tko donosi sud na osnovu emocija ne može objektivno sagledati problem.
Upravo to! Ovdje poneki gledaju kao pljuvanje sto se uopste raspravlja Ferrijeva penzija. A ja bi reko da i Bureta upravlja emocija. Jel, ruku na srce, Ferrijeve naslovnice su vec odavno spale na daleko nizi kvalitet nego sto Zagor, a i Ferrijeva legenda, zasluzuje.
Svi mi volimo i postujemo Ferrija, to nije na raspravi ovdje. Ali svi volimo i Zagora i ako cemo gledati dobro stripa onda su naslovnice veoma vazne u privlacenju novih citalaca.
Broj 600 bi bio perfektan oprostaj Ferriju od naslovnica ali ja smatram da se mogo iskoristiti hype oko JA-sage za uvod nove krvi vec tada. Skiptar Tin-Hinan je mogla biti perfektna prilika, za naprimjer Rubinija, da nacrta svoju prvu naslovnicu. To je moglo podgnuti tirazu i jos vise znatizelje oko Zagora i te nove pustolovine. |
|
|
Zagor i Ogi
Average Member
Serbia
851 Posts
Member since 16/09/2013 |
Posted - 27/02/2015 : 16:08:59
|
Bilo bi dobro da ga zameni neki tredicionalicta tipa Vernija, ili sa nekim ko sporije ali lepo crta poput Nuccia. |
The only good thing in life isZAGOR |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Posted - 27/02/2015 : 16:13:50
|
quote: Originally posted by Cromwell
Tintone nemoj pretjerivati. Ja jako volim Laurentija ali za naslovnice jednostavno nije jer njegova se ˝lepršavost˝ na naslovnicama pretvara u nekonkretnost. Za naslovnice treba jasan i pomalo statičan stil a Laurenti je sve samo to ne.
Ne pretjerujem. Laurenti je u mnogo slucajeva puno bolji od Ferrija.
Pogledaj recimo samo naslovnice za price Decko pik, Zagor prica i Zagor story. |
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 27/02/2015 : 20:03:45
|
quote: Originally posted by hamzik
Broj 600 bi bio perfektan oprostaj Ferriju od naslovnica ali ja smatram da se mogo iskoristiti hype oko JA-sage za uvod nove krvi vec tada. Skiptar Tin-Hinan je mogla biti perfektna prilika, za naprimjer Rubinija, da nacrta svoju prvu naslovnicu. To je moglo podgnuti tirazu i jos vise znatizelje oko Zagora i te nove pustolovine.
Odlicna ideja za Skiptar Tin Hinan! Mogli su vec tada da stave novog naslovnicara, povodom 50 godina serijala. Prethodni broj je Manituova skrinja i od narednog broja novi pocetak za novih 50 godina. |
|
|
Topic |
|