Danas sam se, kao neiskusni brijac, gadno rasekao kao budala. Ali ne po licu. Nego po palcu, jer sam uzeo da skinem dlacice sa brijaca i tako sam se gadno posekao da sam odsekao i ogulio dobar deo vrha prsta.
Nemam tu britvu jer spadam u onu kategoriju sa nesigurnom rukom, više preferiram električne Braunove uz dodatak manje opasnog žileta za teško dostupna mjesta. Ovakvu britvu ima jedan moj poznanik pa sam je jednom prilikom isprobao i brije da je milina... ali pod uvjetom da udaraš po tuđoj koži (najbolje svinjskoj).
Danas ujutro idem na posao i uz brezuljak naleti mi obitelj divljih svinja.Zakacio srednju i razrovala mi prednju masku. Koje su to jake zivotinje osjetio sam po naletu na nju, tih nekih otprilike 100-tinjak kila. Zvao murju pitaju jel vepar prezivio rekao sa mogucim prijelomom natkoljenice i skocnog zgloba,ali je uplaseno otrcala u sumu. Sve u blizini autobusnih stanica i naseljenog podrucja..krive PETA-u za tu situaciju... Imao sam CSI ekpertizu nasli su veprove dlake na autu sto ce ici za osiguranje i popravak maske. Za kolegijat je steta sto nece biti kotlovine i gulasa:-) Da je bar blizu bio Obelix ne bi niti jedan pretrcao cestu. Sve ostalo proslo Ok,tnx God i Henry Fordu:-)
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
triba si uvatit bar jednog, živog ili mrtvog . veprovina nije loša
Jednom sam probao gulas od divljaci, od jelena mislim, u kutjevackoj dolini kad sam bio sa zdravstvenom ekipom na terenu 1997 u jednoj lovackoj kuci na veceri u gostima crvenog kriza, ali bilo papreno pa nisam ni dvije zlice mogao pojesti. To je bilo prvi i zadnji put da sam pojeo nesto slicno. Ali sam dobio poslije srneci paprikas sa pireom,malo pikantan ali ok...
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Ima dvi nedilje da san zva lika kojeg znan da mi priki sredi posal (dostavljac kruha po trgovinama). I ovaj pristane, zvalo konja na razgovor i unatoc tome sto od srednje skole nije kurcon mrdnija (ne posjeduje radnu knjizicu, eeeeej! ) - primili ga.
Danas me zove taj lik i kaze: "Pa jebenti mate teb i onomen tvomen stos mi ga priporucija! U tjedan dana 4x zakasnija na posal."
Debil dobija otkaz, a ja 20 minuta jezikove juhe.
Tako mi i triba kad podmecem ledja za mlatimudana.
Kod vas moze otkaz tako brzo? Kod nas u principu ako su neki krivdni razlozi (treba ih dokazati) ili ako je jos na pokusnom (uvjetnom?), a jos tada kada mu das otkaz ima jos ... koliko vec, 7 dana? Trebao bih provjeriti u ZDR. Zakomplicirano. Ali se smanjuju i odpovedni rokovoi.
Radna knjizica je kod nas ukinuta 2009 (sve staro upisano jos vazi). Sada trebas dobiti ispis iz Zavoda za pokojninsko i invalidsko zavarovanje.
Zlotvore, tako ti i treba kad salabajzeru sređujes rad. ;P
P.S. Zivot me vec nekoliko puta naucio da je "dobrota sirota". Koliko puta smo tu na poslu pomogli nekome, trudili se za njega na razne nacine, a na kraju ...
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
Pojist krkalinu ovakvih razmjera... To ti se ne dogadja svaki dan. Pribacilo me u tri picke materine, ne znan jesan li ljut, razocaran ili tuzan (ili svo troje).