Author |
Topic  |
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 05/03/2015 : 20:02:22
|
quote: Originally posted by Darth Ivan Opet kažem, zar bismo za nešto što je domaće trebali automatski imati niže kriterije?
Iskreno, ja stvarno mislim tako. Govorim samo u svoje ime, naravno. Nikad razocaranja jer ne ocekujem nista, a na rijetke petke se iznenadim.
quote: Nije istina. Tebi očito ne znači ništa, zato što te takve stvari ne zanimaju.
Ne znam sad jel govoris za Novi val ili za Djukicu  Pa rekao sam za PROSJECNOG gledatelja, ne za povjesnicara umjetnosti ili nekog tko drzi Novi val u malom prstu. Mene zanima Novi val i veliki sam fan, isao sam na novovalne reunione i zasebne koncerte Haustora, Idola i slicno. Ali prosjecnom gledatelju to nije vazno, vjeruj mi. Prvu epizodu je gledalo preko 600 tisuca gledatelja, i ako mislis da je Stefici u Spickovini pocela ici pjena na usta kad je vidjela da mala drzi album koji jos nije izasao, zajebo si se gadno Njima je to samo jedna od fusnota u seriji. |
These pretzels are making me thirsty... |
Edited by - dante on 05/03/2015 20:03:37 |
 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 05/03/2015 : 20:13:25
|
quote: Originally posted by surfer Lik ide u ducan i kupi LP Pankrta koji je izasao tek krajem te godine??
Prema jednom izvoru, Dolgcajt je izasao u sijecnju 1980, na slovenskoj wiki stranici stoji da je izasao 8. veljace. Treca epizoda se dogadja u ozujku 1980. pa ovo zacudo nije greska. Neke stvari na internetu su stvarno klik daleko 
|
These pretzels are making me thirsty... |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29651 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 05/03/2015 : 20:22:32
|
Meni je serija odlična i jedva čekam sljedeću epizodu
quote: Originally posted by surfer
Lik ide u ducan i kupi LP Pankrta koji je izasao tek krajem te godine?
 Koje sranje od serije  Ovo mi je najgora serija ikad! |
 |
|
surfer
Average Member

Austria
967 Posts
Member since 09/05/2008 |
Posted - 05/03/2015 : 20:38:25
|
A pise tamo svasta, i da je to bio prvi punk album u Jugoslaviji, iako je P.kazaliste izaslo 1979. :-) Prestao sam gledati pa me vise i ne zanima.
quote: Originally posted by dante
quote: Originally posted by surfer Lik ide u ducan i kupi LP Pankrta koji je izasao tek krajem te godine??
Prema jednom izvoru, Dolgcajt je izasao u sijecnju 1980, na slovenskoj wiki stranici stoji da je izasao 8. veljace. Treca epizoda se dogadja u ozujku 1980. pa ovo zacudo nije greska. Neke stvari na internetu su stvarno klik daleko 
|
Edited by - surfer on 05/03/2015 20:48:14 |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 05/03/2015 : 20:52:47
|
odlična današnja epizoda! mislim dsa danas nije bilo grešaka a ak je nešto i bilo - nema veze,serija ima sve atribute da postane kultna! ja slušam novi val od najranijih nogu i konačno imamo seriju o najboljem glazbenom razdoblju kod nas- A za hejtere - nitko vas na šiša, psi laju,karavane prolaze zašto zagreb, nekima i to smeta...pa 80 % hrvatkog novog vala dolazi iz zagreba, a ostalo iz rijeke naravno da će biti tu snimano, pa najbolja glazbena scena bivše juge je bila tu, zg jebio glani grtad novoga vala. A osim toga drugi glavni lik je dalmoš, i putuju po cijeloj zemlji. uglvnom, kao i za sve, biti će hejtera ali meni je ovo poslije smogovaca najbolja serija o zagrebu ikada. a i pogođenje taj zagrebački štih - nitko se ne dere,nema urlanja, svi su kulturni...čak i punkeri ma bravo, svaka čast redattelju i scenaristu  
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 05/03/2015 : 20:57:00
|
A danas smo vidjeli i alana forda i stripoteku   |
|
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19903 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 05/03/2015 : 20:58:22
|
A pise tamo svasta, i da je to bio prvi punk album u Jugoslaviji, iako je P.kazaliste izaslo 1979. :-) Prestao sam gledati pa me vise i ne zanima.
Što je Prljavo kazalište pank? Ne volim ih, ali zakleo bih se da je rok. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 05/03/2015 : 20:58:58
|
quote: Originally posted by dupli
Čitajući po web-u raznorazne komentare o seriji ne mogu da se ne sjetim komentara kada je prvi put emitirano Velo misto. Imao sam osam godina. Grad je istovremeno bio ponosan na to šta se o njemu snima serija ali i pun optužbi jer to tako nije bilo. Najvećem broju ljudi išlo je na živce to šta se sve vrtilo oko Hajduka. Ka da je Hajduk najvažnije šta se događalo u gradu. Gospodski klub. Jebalo se većini stanovnika Splita iz tog doba za nogomet . Ljudima u gradu išlo je na živce to šta se cila serija vrtila oko gospode. Težaci i radnici koji su činili većinu stanovništva tadašnjeg Splita bili su slabo zastupljeni. Tad nije bilo interneta i foruma pa lokalni dokumentaristi i povjesničari nisu imali di njergat, a da to bude primjećeno. Usprkos svim nedostacima Velo misto je postalo kultna serija. Bit će to i Crno bijeli svijet.
Scenarij je dobar i inteligentan. Radnje ima i fino se razvija. Mnogo toga se kaže između redova. Gluma možda ponegdje zašteka. S nestrpljenjem očekujem sljedeće epizode.
   |
|
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 05/03/2015 : 21:00:11
|
quote: Originally posted by mladjo
A danas smo vidjeli i alana forda i stripoteku  
Yeeep  
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 05/03/2015 : 21:00:53
|
kquote: Originally posted by tinton
Što je Prljavo kazalište pank? Ne volim ih, ali zakleo bih se da je rok.
ma nisu oni nikada bili punk, prije punk-rock poput the clasha, pa su ondana crno bijelom svbijetu već bili ska bend pa ond klasični rock,pa su oponašali dire straitse pa su oponašali bregu sa ravnicom... |
|
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 05/03/2015 : 21:09:29
|
U usporedbi s ostalim epizodama, ova mi je bila daleko najbolja. Ali, ne shvaćajte to kao kompliment.
Opet se uglavnom ništa ne događa, a na onu scenu o objavi Titove smrti, i kad nakon toga glavni likovi plaču, sam skoro umro (nije pun) od smijeha. Totalno isforsirano. |
"Nothing lasts forever." |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19903 Posts
Posted - 05/03/2015 : 21:10:02
|
odlična današnja epizoda! mislim dsa danas nije bilo grešaka a ak je nešto i bilo - nema veze,serija ima sve atribute da postane kultna! ja slušam novi val od najranijih nogu i konačno imamo seriju o najboljem glazbenom razdoblju kod nas- A za hejtere - nitko vas na šiša, psi laju,karavane prolaze zašto zagreb, nekima i to smeta...pa 80 % hrvatkog novog vala dolazi iz zagreba, a ostalo iz rijeke naravno da će biti tu snimano, pa najbolja glazbena scena bivše juge je bila tu, zg jebio glani grtad novoga vala. A osim toga drugi glavni lik je dalmoš, i putuju po cijeloj zemlji.
Kakve veze ima što je drugi glavni lik Dalmatinac? Serija se bazira na Zagrebu. A to da je sve bilo bazirano na Zagrebu nije istina. Pogledaj najbolje bendove iz osamdesetih: KUD Idijoti, Pankrti, Daleka obala, Đavoli itd. Bilo je naravno i Zagreba, ali forsiranje Zagreba je, u najmanju ruku, nepravedno.
|
|
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19903 Posts
Posted - 05/03/2015 : 21:14:15
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
U usporedbi s ostalim epizodama, ova mi je bila daleko najbolja. Ali, ne shvaćajte to kao kompliment.
Opet se uglavnom ništa ne događa, a na onu scenu o objavi Titove smrti, i kad nakon toga glavni likovi plaču, sam skoro umro (nije pun) od smijeha. Totalno isforsirano.
Moja mama se smijala na tu scenu. Samo ne znam o kojem su derbiju oni pričali s obzirom da su očito navijači Dinama, a opće je poznato da je Titova smrt objavljena za vrijeme utakmice Hajduk - Zvezda. |
|
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 05/03/2015 : 21:18:09
|
Iskreno, ja stvarno mislim tako. Govorim samo u svoje ime, naravno. Nikad razocaranja jer ne ocekujem nista, a na rijetke petke se iznenadim.
Da ne bi krivo shvatio, nisam snob koji samo gleda kvalitetne filmove i serije i ništa drugo. Sve čemu sam se nadao jest zabavna serija. A ni od toga ništa.
quote: Ne znam sad jel govoris za Novi val ili za Djukicu 
Općenito.
quote: Pa rekao sam za PROSJECNOG gledatelja, ne za povjesnicara umjetnosti ili nekog tko drzi Novi val u malom prstu. Mene zanima Novi val i veliki sam fan, isao sam na novovalne reunione i zasebne koncerte Haustora, Idola i slicno. Ali prosjecnom gledatelju to nije vazno, vjeruj mi. Prvu epizodu je gledalo preko 600 tisuca gledatelja, i ako mislis da je Stefici u Spickovini pocela ici pjena na usta kad je vidjela da mala drzi album koji jos nije izasao, zajebo si se gadno Njima je to samo jedna od fusnota u seriji.
Prosječnom gledatelju, kažeš? Pa i mi se ubrajamo u prosječne gledatelje, jel tako?
Ili evo, ako nas recimo to razdoblje interesira, pa se u tu svrhu proglasimo "iznadprosječnima", što onda? Što s tim iznadprosječnima?
Serija bi trebala imati za svakoga ponešto, jel tako?
Naravno, nakon odgledane četiri epizode serije, da, jasno mi je na što su ciljali. |
 |
|
Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 05/03/2015 : 21:20:14
|
Nisan pogleda ni jednu epizodu jerbo mi je televizija rahmetla. Bice vrimena.
Ima li Goran Tribuson ikakvog utjecaja na ovi projekat - storija, koscenaris, vanjski suradnik... ista? |
Trljam ruke. |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 05/03/2015 : 21:20:29
|
quote: Originally posted by tinton
Moja mama se smijala na tu scenu. Samo ne znam o kojem su derbiju oni pričali s obzirom da su očito navijači Dinama, a opće je poznato da je Titova smrt objavljena za vrijeme utakmice Hajduk - Zvezda.
Ono što iz dotične scene možemo zaključit: da mali Žac nije nogometnom loptom pogodio antenu, njegova obitelj za Titovu smrt ne bi ni znala    |
 |
|
melkajk
Average Member

.JPG)
509 Posts
Member since 07/10/2011 |
Posted - 05/03/2015 : 21:21:01
|
Isforsirana je samo ona svirka u vojarni. Ja sam živio u to vrijeme na Pešči među 2 vojna nebodera i jako se dobro sjećam histerije u vrijeme Titove smrti. Nije bilo živog čovjeka na cesti, a iz svih stanova je brujao televizor ili radio. Nije to bilo nalik na one plaćene glumce iz sj. Koreje. Ljudi su stvarno bili utučeni. Sad, kak su ovi to odglumili, to ne komentiram, ali stvarno je bilo kak su prikazali. |
“Yesterday is but a dream, Tomorrow is only a vision. But today well lived makes every yesterday a dream of happiness, and every tomorrow a vision of hope.” |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 05/03/2015 : 21:21:07
|
quote: Originally posted by Zlotvor
Ima li Goran Tribuson ikakvog utjecaja na ovi projekat - storija, koscenaris, vanjski suradnik... ista?
Nema.
Ima Igor Mirković.
I Ivan Maloča. |
 |
|
cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1671 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 05/03/2015 : 21:25:34
|
Nisam skuzio koji je broj Alana Forda drzao u ruci, ali cini mi se da je Stripoteka bila ona sa Maurovicevim Krvolokom iz Tanipura. A ta j Stripoteka broj 852 izasla daleko od 80-te, negdje mozda 1985.cak. Pa onda ona referenca na Letece medvjedice, koji su takodjer bili aktualni u drugoj polovini 80-ih. A u najavi Zac komentira Ratove zvijezda i to, cini mi se, epizodu koja je izasla iza 80-te. Previse je neautenticnih detalja. Mozda ce neko reci da su minorni, ali kvare opci dojam. |
Elvis has just left the building! |
 |
|
Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 05/03/2015 : 21:25:52
|
Hmm... To znaci da ova serija sa 148-og mista na "to do" listi pada na 12 629. misto, odma poslije ciscenja sufita u kuci od pokojnog dida.
Pravilo za sve buduce vonabi vintage/retro serije: nazovite strica Gorana i on ce van dat kostur. Meso nabacite sami 
Edit: el barem koja bradavca bljesnila u pocetnin epizodan? |
Trljam ruke. |
Edited by - Zlotvor on 05/03/2015 21:26:56 |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 05/03/2015 : 21:30:04
|
quote: Originally posted by cerichus
Pa onda ona referenca na Letece medvjedice, koji su takodjer bili aktualni u drugoj polovini 80-ih.
Čekaj, to se mislilo na onaj crtić za djecu?
On je produciran tek '90 - e. |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 05/03/2015 : 21:33:20
|
quote: Originally posted by cerichus
Nisam skuzio koji je broj Alana Forda drzao u ruci, ali cini mi se da je Stripoteka bila ona sa Maurovicevim Krvolokom iz Tanipura. A ta j Stripoteka broj 852 izasla daleko od 80-te, negdje mozda 1985.cak. Pa onda ona referenca na Letece medvjedice, koji su takodjer bili aktualni u drugoj polovini 80-ih. A u najavi Zac komentira Ratove zvijezda i to, cini mi se, epizodu koja je izasla iza 80-te. Previse je neautenticnih detalja. Mozda ce neko reci da su minorni, ali kvare opci dojam.
Nagađam da se išlo logikom "joj, ovdje bi nam super uletjela jedna Stripoteka, daj nađi neki broj, bilo koji od bilo kad". A tako je moguće bilo i s Alanom, i s Ratovima zvijezda, i s Malim letećim medvjedićima i sa svim drugim. Jednostavno, "to i to bi bilo super fora ovdje ubaciti", i nema veze je li to bilo baš tada i tako, ili koju godinu kasnije i nekako drugačije, važno je da draškamo nostalgiju gledateljima. Ako ovo gledam kao parodiju na 80-e, onda je čak i zabavno.
Edit: dok je Tito bio živ, pa i negdje do početka 1981., u Jugoslaviji je bilo svega, tj. nije bilo nestašica ni goriva, ni šećera ni bilo čega sličnog, tako da je i to greška.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 05/03/2015 21:35:29 |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29651 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 05/03/2015 : 21:37:15
|
Eto, Male leteće medvjediće ubaciše čitavih 10 (DESET!) godina ranije, kao da se baš nitko ničega ne sjeća i kao da je serija napravljena za maksimalno 25-godišnjake.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
Topic  |
|