forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Microwave oven?!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 08/03/2015 : 17:21:42  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
Pazario bih jednu, međutim, šta je ono što me grebe: ne znam ama baš ništa o tim pećkama, nemam nikakvog iskustva niti sam ikada imao kontakta sa ikakvim primerkom te rase.

Za šta bih je koristio? Za podgrevanje, kuvanje, pečenje (ako je to sve uopšte i moguće).

U Mercatorovom Centru tehnike na akciji je Bosch HMT75M451, cca 14k RSD (115€).

U Metrou je na akciji Tarrington House MWD4820, cca 6360 RSD (53€).

U Gigatronu je, recimo, Vox MWH-M21B, cca 7k RSD (58€).

Zamolba svih, štono dobre, a vala i zle volje, ali sa iskustvom sa gore pomenutim spravicama (naravno, ne nužno baš tih oznaka i tih firmi/robnih marki), baciti preterane pare na renomiranog proizvođača ili proći jeftinije sa neimenovanim kinezom, ali ko bos po trnju?

Troumljenje na delu!

Piši propalo!

izivko
Advanced Member

Germany
12523 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 08/03/2015 : 17:52:03  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Mikrovalna, šta će ti to? Bacanje love. Uzmi kakav šporet ako već nema

Have mercy
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 08/03/2015 : 17:56:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
Imam šporet; bez brige! No, mislio sam da će biti neke uštede sa ovom, za mene, novotarijom, a i dobitka u brzini pripreme/podgrevanja obroka.

Ili grešim?

Piši propalo!
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 08/03/2015 : 17:57:45  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ned_lynx

Imam šporet; bez brige! No, mislio sam da će biti neke uštede sa ovom, za mene, novotarijom, a i dobitka u brzini pripreme/podgrevanja obroka.

Ili grešim?

ne grešiš, odlična stvar...

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 08/03/2015 : 18:21:33  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Dobro dođe. S tim da ju se ne može koristiti za sve. Uglavnom je dobra za podgrijati, ali ne bih preporučao da se u njoj sve peće.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Residents
New Member

Serbia
138 Posts

Member since 15/02/2015

Posted - 08/03/2015 : 18:52:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Residents a Private Message  Reply with Quote
Za zagrevanje je nezamenjiva, rerna obično ugrije samo spolja, dok je to kod mikrotalasne i iznutra. Probao da pečem, picu,piletinu, čak i,roštilj ali to nije to. Pečeni krompiri u ljusci znaju biti jako lepi i naravno kokice, koje su zaista fantastične i to je to otprilike. Zaključak- vredi imati, ali nije baš neophodno.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 08/03/2015 : 19:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Nikada mi nije trebala iako mogu jesti samo toplu hranu, za tu namjenu je peć na drva zimi a plinska ljeti zakon.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 08/03/2015 : 19:13:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Kupis rabljenu preko oglasa za 20-30 eura
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 08/03/2015 : 19:42:36  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Uzmi neki dobar starinski sporet, oni su danas u modi jer se mnogi resavajj tih mikrovalnih. Nisu zdrave, dobre su kada nesta mkras na brzinu ali ovako lonstantno koristenje nije dobro...
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 08/03/2015 : 20:05:29  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
kazu nezdravo
jel istina?

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47169 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/03/2015 : 20:32:34  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
ako se navučeš na mikrovalnu ne gine ti debljanje

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3271 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 08/03/2015 : 20:40:34  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
imali smo je 5 godina. upotrebljavali naoko 5 puta mesečno a onda je bacili upm. zauzimala previše placa a neke odlučujuče koristi nije baš bilo od nje. Odmrzivanje je bilo kul ispočetka, pogrijavanje je super OK, ostalo ne.
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2474 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 09/03/2015 : 00:59:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
Imamo je već više godina.
Koristimo je za zagrevanje hrane, ponekad i za kokice.
Nije da je nešto neophodna, ali ponekad dobro dođe.
Uglavnom uzmi najjeftiniju, jer sve su u principu iste...

Carpe diem
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 09/03/2015 : 08:47:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Volimo te kućne gedžete i imamo svašta od tih sitnica. Možda nam jedino mikrovalna fali. Htjeli smo kupiti radi kokica i podgrijavanja. Oklijevali jer kažu nezdravo. Također, podgriješ stari kruh i bude dobar pa pojedeš pola kg. Ovako kad je tvrd, jedna kriška uvrh glave. Opet minus za mene.
Na kraju je prevagnulo pravljenje kokica. Iz mikrovalne sa sirom ili maslacem su odlične. Uzmem ja lijepo tu kesicu kokica za mikrovalnu i istresem u običnu šerpu na šporet. I zamisli ispalo je potpuno isto. Pa sam odustao od kupnje kada sam zbrojio plus i minus.
Znam da ovo nije pomoć koju si tražio u topicu, ali neće odmoći ta razmišljanja...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12523 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 09/03/2015 : 10:53:51  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

Kupis rabljenu preko oglasa za 20-30 eura

Ovo ti ne bi ni u kojem slučaju preporučio. Ako je mikrovalna defektna, recimo ne dihtuju dobro vrata, onda zračenje izlazi vani, pa može doći do oštećenja očiju jer recimo ljudi imaju naviku gledati kroz staklo kako im napreduje hrana

Have mercy
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25317 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 09/03/2015 : 14:18:32  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Uzmem ja lijepo tu kesicu kokica za mikrovalnu

Ovo ti je nešto najnezdravije što možeš da staviš u usta. Znam da mnoge nije briga da znaju sve sastojke onoga čime se hrane, ali eto, ja sm ti rekao...

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9402 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 09/03/2015 : 14:51:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Za kokice ovakvo čudo:

A kokice kupljene rinfuzo ili domaće. Gotovo da i nema neotvorenih a okus je miljama bolji od onih u mikrovalnoj.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 10/03/2015 : 02:35:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

Ovo ti je nešto najnezdravije što možeš da staviš u usta. Znam da mnoge nije briga da znaju sve sastojke onoga čime se hrane, ali eto, ja sm ti rekao...

Ček časak, šta to TOLIKO može nezdravo biti u kesici kukuruza kokičara, plus malo soli i nešto zejtina?

Piši propalo!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 10/03/2015 : 08:48:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je posve jasno da ćeš ako kupiš mikrovalnu oslijepiti, otrovati i udebljati se u najmanju ruku...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 10/03/2015 : 10:27:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
Moji su pre 4-5 godina uzeli neku najjeftiniju, oko 3 hiljade dinara.I dan danas radi ko zmaj.Sve su ti te iste, uzmi najjeftiniju.

The only good thing in life isZAGOR
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 10/03/2015 : 10:30:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mislim da je posve jasno da ćeš ako kupiš mikrovalnu oslijepiti, otrovati i udebljati se u najmanju ruku...

neki dan baš kupil novu (400kn), ona stara je potrajala 10-tak godina!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2535 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 10/03/2015 : 10:51:56  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message  Reply with Quote
Kod nas najviše ide grijanje mljeka, onda hrenovke, tu i tamo več pomenute kokice. OK je za odmrzavanje a več smo i par puta skuhali rižu (u staklenoj zdjelo). Neke razlike između poznatih marki ili kineza nema - meni se je naprije par godina na novom Moulinex-u odlomio plastični dio zatvarača vrata, pa bi morao nabaviti cijela nova vrata, koja koštaju više od no-name mikrovalne.
Ne kupuj kombinacije sa žarom, IR ili ventilatorskom pečnicom, jer je to bez veze

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 10/03/2015 : 18:04:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Za kokice ovakvo čudo:

A kokice kupljene rinfuzo ili domaće. Gotovo da i nema neotvorenih a okus je miljama bolji od onih u mikrovalnoj.

+1

Iman sličan stroj, malo drugačijeg oblika (ka toranj) ali iste namjene.
Platija ga sto krznaša i nikad požalija. Već 7 ljeta radi besprijekorno. Doduše, i ja možda jednom misečno se kokica zaželin pa je vjerojatno i zbog toga u dobroj kondiciji

Baren ne moran makinjat sa zdilon po špakeru ka manit

Trljam ruke.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47169 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 10/03/2015 : 22:41:29  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
ma uzmeš staru duboku teču i to je to.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 12/03/2015 : 03:53:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
Naprava je nabavljena; Čime li će se to njen ubitačni rad odraziti na neukog vlasnika: Slepilom? Možda, no, kako bi iko na drugi način spoznao sve prednosti dotične sprave, a, uostalom, nije li slepilo možda najučinkovitiji lek za galopirajući daltonizam?

Što se radijacije tiče, a kako inače postati superheroj?!

A debljanje, pa, ide to s godinama;)

Piši propalo!
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2426 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 12/03/2015 : 18:26:52  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ned_lynx

quote:
Originally posted by manhunter

quote:

Ček časak, šta to TOLIKO može nezdravo biti u kesici kukuruza kokičara, plus malo soli i nešto zejtina?

Paa... u stvari, ništa... ako ne čitaš deklaraciju nećeš se opterečivati GMO kukuruzom, a ni tom kesicom koja je tretirana svaćim da izdrži temperaturu i pritisak... i onda, pod tom temperaturom te se tvari pomješaju sa zejtinom na kesici i...
pa, kako je znala upozoravati štampa- čestom konzumacijom takvih kokica značajno povečavaš rizik od raka.
Dobar tek
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.97 seconds. Snitz Forums 2000