Author |
Topic |
Lastan
Senior Member
1096 Posts
Member since 22/07/2011 |
Posted - 10/05/2012 : 19:33:42
|
¨Naslovnica strip albuma(integrala):
U ovoj knjizi nalaze se 24 strip priče Ivice Bednjanca.Knjiga sadrži stripove "Osmoškolci" koji su obilježili gotovo nekoliko osnovnoškolskih generacija,koje su ove stripove pratili u osnovnoškolskom listu "Modra lasta". U knjizi su po prvi puta objavljene i 24 naslovnice(po jedna za svaki strip),a stripovi nisu posloženi kronološkim redom,već prema željama i sugestijama samog autora(zabilježeno i dokumentirano za života Ivice Bednjanca). Stripovi su štampani u c/b verziji na 360 stranica i popraćeni su sa četri teksta (B.Hlevnjak,D.Macan,F.Dulibić i R.Aljinović).
Cijena stripa je 240,00 KN
****************** Udruga prijatelja stripa "STRIPFORUM" posvećuje ovu knjigu samom autoru,Ivici Bednjancu.
Zahvaljujemo se obitelji Bednjanec na ustupljenim materijalima,razumijevanju i pomoći pri realizaciji ove knjige.Hvala Darku i Ani!
Osobno se zahvaljujem mojem prijatelju, velikom ljubitelju stripova,kolekcionaru i uredniku ovog izdanja - Jurici Kladušanu (predsjednik udruge ljubitelja stripa "DURICA" iz Karlovca) jer sam u razgovoru sa njime i došao na ideju oko realizacije ovog strip albuma.
|
www.lastan.hr https://www.facebook.com/lastan.striparnica
|
Edited by - Lastan on 11/05/2012 02:32:48
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
|
austin
Junior Member
Serbia
400 Posts
Member since 15/07/2009 |
Posted - 10/05/2012 : 21:41:45
|
Strip je odlichan, ali sma iznenadjen izborom papira koji je koriscen....posebno kad se uzme cena u obzir. Papir izgleda kao onaj sivkasti reciklirani iz stripoteke, samo deblji i kvalitetniji, ali definitivno ima taj reciklirani smek.
|
Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row. |
Edited by - austin on 10/05/2012 21:55:58 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26823 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5293 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 11/05/2012 : 00:07:55
|
Moj prvi (za sada i jedini) posjet strip knjižari Lastan bio je brzinski-dođoh, vidjeh i kupih "Osmoškolce"(dobio Genija na dar). Ovo je strip koji se mora imati pod obavezno i najljepši je način da se na domaći način vratite u prošlo stoljeće! Žao mi je što ispred svake priče ne piše godina u kojoj je ona nastala ili je prvi puta izdana,a što se svega ostalog tiče, ovo izdanje je savršeno i mislim da se radi o materijalu kojeg bi u školama trebalo uvesti pod obaveznu lektiru. Kako piše u predgovoru,žalosno je to što nijedna škola u Hrvatskoj ne nosi ime pokojnog majstora uz čije su stripove u modroj lasti odrasle generacije i generacije školaraca,pa neka prva novoizgrađena škola dobije ime po njemu!! Zanima me još koja je bila naklada ovog izdanja jer unutra ništa ne piše? |
|
|
Lastan
Senior Member
1096 Posts
Posted - 11/05/2012 : 02:58:45
|
quote: Originally posted by austin
Strip je odlichan, ali sma iznenadjen izborom papira koji je koriscen....posebno kad se uzme cena u obzir. Papir izgleda kao onaj sivkasti reciklirani iz stripoteke, samo deblji i kvalitetniji, ali definitivno ima taj reciklirani smek.
Album je štampan na recikliranom,"ciklus", eko-papiru,jer sam želio da papir ima tamniju nijansu,odnosno-samo da nije bijel i kričavo sjajan(kao npr. toliko razvikani "kunstdruck" bijeli sjajni papir).Ovaj papir,na kojem je štampan album, je 30-40% skuplji papir od toliko "omiljenog" kunstdruck-a. Mislim da je strip ovim eko-papirom dobio onaj retro,stripovski štih,onu toplinu i ugođaj,koju velika većina novonastalih strip albuma nema(moje osobno mišljenje).Meni je ovaj papir djelovao daleko "stripovski",jer me od kunstdruck-ove sjajne bijele boje jednostavno bole oči i taj odbljesak bijeline mi predstavlja problem(naročito prilikom čitanja strip albuma uz umjetno svijetlo).Izezev toga,ta bijelina u kadrovima(prilikom čitanja) mi znatno "osiromašuje" crtež(kadrove) i čini ga praznim,hladnim i uštigljenim.Jednostavno mi smeta ta "savršena" bijelina jer nosim i naočale("ćorav" sam). Imaš krivu pretpostavku oko cijene papira.Slobodno možeš provjerit u bilo kojoj tiskari. |
|
|
|
Lastan
Senior Member
1096 Posts
Posted - 11/05/2012 : 03:03:36
|
quote: Originally posted by Oki
Moj prvi (za sada i jedini) posjet strip knjižari Lastan bio je brzinski-dođoh, vidjeh i kupih "Osmoškolce"(dobio Genija na dar). Ovo je strip koji se mora imati pod obavezno i najljepši je način da se na domaći način vratite u prošlo stoljeće! Žao mi je što ispred svake priče ne piše godina u kojoj je ona nastala ili je prvi puta izdana,a što se svega ostalog tiče, ovo izdanje je savršeno i mislim da se radi o materijalu kojeg bi u školama trebalo uvesti pod obaveznu lektiru. Kako piše u predgovoru,žalosno je to što nijedna škola u Hrvatskoj ne nosi ime pokojnog majstora uz čije su stripove u modroj lasti odrasle generacije i generacije školaraca,pa neka prva novoizgrađena škola dobije ime po njemu!! Zanima me još koja je bila naklada ovog izdanja jer unutra ništa ne piše?
Ljepo sročeno! Slažem se,a možda bi i mogli pokrenut nekakvu građansku inicijativu u svezi tog!? Album je štampan u 1000 primjeraka,a kako stavri stoje,siguran sam da će bit i reizdanja! |
|
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 11/05/2012 : 07:41:31
|
Papir je super, meni se jako sviđa. Izdanje je isto super, ali je trebalo staviti sve epizode, a ne izostaviti njih 5-6 (ili više, ne znam) - jer ovo je bila jedinstvena prilika da se izda kompletan opus... Cijena meni odgovara, taj strip i izdanje toliko vrijedi, ali teško je na sjetiti se nekih davnih Ratkovih rasprava o cijenama stripova... |
Trouble will find me |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
Posted - 11/05/2012 : 08:17:09
|
quote: Originally posted by Lastan Album je štampan na recikliranom,"ciklus", eko-papiru,jer sam želio da papir ima tamniju nijansu,odnosno-samo da nije bijel i kričavo sjajan(kao npr. toliko razvikani "kunstdruck" bijeli sjajni papir).Ovaj papir,na kojem je štampan album, je 30-40% skuplji papir od toliko "omiljenog" kunstdruck-a. Mislim da je strip ovim eko-papirom dobio onaj retro,stripovski štih,onu toplinu i ugođaj,koju velika većina novonastalih strip albuma nema(moje osobno mišljenje).Meni je ovaj papir djelovao daleko "stripovski",jer me od kunstdruck-ove sjajne bijele boje jednostavno bole oči i taj odbljesak bijeline mi predstavlja problem(naročito prilikom čitanja strip albuma uz umjetno svijetlo).Izezev toga,ta bijelina u kadrovima(prilikom čitanja) mi znatno "osiromašuje" crtež(kadrove) i čini ga praznim,hladnim i uštigljenim.Jednostavno mi smeta ta "savršena" bijelina jer nosim i naočale("ćorav" sam). Imaš krivu pretpostavku oko cijene papira.Slobodno možeš provjerit u bilo kojoj tiskari.
Jel sam se ja to kojim slučajem uspio ulogirati pod Lastanovim profilom?
K'o da sam ja pisao tekst |
Moj strip Moje aukcije |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 11/05/2012 : 08:32:57
|
Sjajno, i dizajn izdanja i papir, a stvarno je šteta što se nisu objavile sve epizode, moguće i u dva integrala!
Koje pucanje nostalgijom, nakon Genija prije nekoliko godina sad smo dobili i Osmoškolce, još jednu madlenu za povratak na stranice Modre laste... |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
Posted - 11/05/2012 : 09:40:29
|
Odličan strip. Tisak također. Meni kao starijoj generaciji znači više od stripa jer sam na tome doslovno odrastao. Kad sam ga donio doma najviše se razveselila supruga. Inače ne čita stripove, ali ovaj mi je doslovno istrgnula iz ruke. Još ga čita tako da nisam došao na red. A i starija kćer pokazuje interes da ga uzme prije mene. |
always progressive, never conventional! |
|
|
Shuckey
Average Member
Croatia
730 Posts
Member since 18/12/2008 |
Posted - 11/05/2012 : 19:49:58
|
quote: Originally posted by Markos
(...) Izdanje je isto super, ali je trebalo staviti sve epizode, a ne izostaviti njih 5-6 (ili više, ne znam) - jer ovo je bila jedinstvena prilika da se izda kompletan opus...
Moguće da uvjeravam samog sebe da kupljeni integral više vrijedi kako bih si opravdao kupnju (kognitivna disonanca), ali meni je fakat draže da je integral "director's cut", da su sve epizode probrane rukom samog autora, nego da su ama baš sve epizode unutra. Već i sada unutra ima epizoda koje su ispod razine (ali cjelina je, vrijedi ponoviti, savršena).
I da, papir je fakat super. |
Hrvoje Bratanic AKA Šuki |
|
|
Misso
Starting Member
Serbia
68 Posts
Member since 25/01/2011 |
Posted - 12/05/2012 : 09:19:35
|
Kakvi su izgledi da se "Osmoškolci" pojave u striparnicama u Srbiji? Bednjanec je stari majstor od koga može mnogo da se vidi i nauči. Rado bih kupio ovo izdanje. |
|
|
Lastan
Senior Member
1096 Posts
|
austin
Junior Member
Serbia
400 Posts
Member since 15/07/2009 |
Posted - 12/05/2012 : 18:23:04
|
Nisam imao predstavu da je taj papir skuplji....cak i pod rukom deluje mekshe i slabije od klasichnog....kao sto ej u Machku npr. Od tih nijansiranih papira mnogo mi se svideo onaj u Fibrinom Blastu. |
Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row. |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 12/05/2012 : 20:53:33
|
quote: Originally posted by Lastan
quote: Originally posted by austin
Album je štampan na recikliranom,"ciklus", eko-papiru,jer sam želio da papir ima tamniju nijansu,odnosno-samo da nije bijel i kričavo sjajan(kao npr. toliko razvikani "kunstdruck" bijeli sjajni papir).Ovaj papir,na kojem je štampan album, je 30-40% skuplji papir od toliko "omiljenog" kunstdruck-a. Mislim da je strip ovim eko-papirom dobio onaj retro,stripovski štih,onu toplinu i ugođaj,koju velika većina novonastalih strip albuma nema(moje osobno mišljenje).Meni je ovaj papir djelovao daleko "stripovski",jer me od kunstdruck-ove sjajne bijele boje jednostavno bole oči i taj odbljesak bijeline mi predstavlja problem(naročito prilikom čitanja strip albuma uz umjetno svijetlo).Izezev toga,ta bijelina u kadrovima(prilikom čitanja) mi znatno "osiromašuje" crtež(kadrove) i čini ga praznim,hladnim i uštigljenim.Jednostavno mi smeta ta "savršena" bijelina jer nosim i naočale("ćorav" sam). Imaš krivu pretpostavku oko cijene papira.Slobodno možeš provjerit u bilo kojoj tiskari.
Ovaj album svakako treba pozdraviti. Čestitke ekipi na istom. Također dobro je da se upotrebio taj eko papir, no nije loš kunzdruk, ali mat ne sjajni. |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
|
|
Misso
Starting Member
Serbia
68 Posts
Member since 25/01/2011 |
|
Lastan
Senior Member
1096 Posts
Posted - 13/05/2012 : 00:23:28
|
quote: Originally posted by fikus
Odličan strip. Tisak također. Meni kao starijoj generaciji znači više od stripa jer sam na tome doslovno odrastao. Kad sam ga donio doma najviše se razveselila supruga. Inače ne čita stripove, ali ovaj mi je doslovno istrgnula iz ruke. Još ga čita tako da nisam došao na red. A i starija kćer pokazuje interes da ga uzme prije mene.
Ovo mi je vrlo drag post.Ne znam da li se poznajemo,ali upravo si napisao ono što mi je i bila želja kod izdavanja ovog albuma.Čak i kupci koji ulaze u striparnicu su vrlo šaroliki i po prvi puta unatrag nekoliko godina primjećujem da se pojavljuje sve više ženske populacije u svijetu stripa.Pretpostavljao sam da će se svi sjetit stripova iz Modre laste.Kad je dolazio novi broj Modre laste u školu,svi smo jedva čekali da pročitamo nastavke Osmoškolaca. Žao mi je samo što je album skup,ali probat ćemo napravit znatno jeftiniju verziju,kako bi taj strip svi mogli pročitat i prisjetit se odrastanja. Ovaj post mi je definitivno potvrda da taj strip ide u mekim koricama sa što nižom cijenom. Prestavite mi se kad navratite-častim! Živjeli! |
|
|
|
Friki
Junior Member
Croatia
477 Posts
Member since 23/12/2010 |
Posted - 17/05/2012 : 00:42:49
|
Odličan strip. Tisak također. Meni kao starijoj generaciji znači više od stripa jer sam na tome doslovno odrastao. Kad sam ga donio doma najviše se razveselila supruga. Inače ne čita stripove, ali ovaj mi je doslovno istrgnula iz ruke. Još ga čita tako da nisam došao na red. A i starija kćer pokazuje interes da ga uzme prije mene.
Ovo mi je vrlo drag post.Ne znam da li se poznajemo,ali upravo si napisao ono što mi je i bila želja kod izdavanja ovog albuma.Čak i kupci koji ulaze u striparnicu su vrlo šaroliki i po prvi puta unatrag nekoliko godina primjećujem da se pojavljuje sve više ženske populacije u svijetu stripa.Pretpostavljao sam da će se svi sjetit stripova iz Modre laste.Kad je dolazio novi broj Modre laste u školu,svi smo jedva čekali da pročitamo nastavke Osmoškolaca. Žao mi je samo što je album skup,ali probat ćemo napravit znatno jeftiniju verziju,kako bi taj strip svi mogli pročitat i prisjetit se odrastanja. Ovaj post mi je definitivno potvrda da taj strip ide u mekim koricama sa što nižom cijenom. Prestavite mi se kad navratite-častim! Živjeli!
Samo da ne zatraži LMS 4 kao poklon
---------- Trenutačno se sluša: George Michael - A Different Corner |
|
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
Posted - 17/05/2012 : 09:52:58
|
Ovo mi je vrlo drag post.Ne znam da li se poznajemo,ali upravo si napisao ono što mi je i bila želja kod izdavanja ovog albuma.Čak i kupci koji ulaze u striparnicu su vrlo šaroliki i po prvi puta unatrag nekoliko godina primjećujem da se pojavljuje sve više ženske populacije u svijetu stripa.Pretpostavljao sam da će se svi sjetit stripova iz Modre laste.Kad je dolazio novi broj Modre laste u školu,svi smo jedva čekali da pročitamo nastavke Osmoškolaca. Žao mi je samo što je album skup,ali probat ćemo napravit znatno jeftiniju verziju,kako bi taj strip svi mogli pročitat i prisjetit se odrastanja. Ovaj post mi je definitivno potvrda da taj strip ide u mekim koricama sa što nižom cijenom. Prestavite mi se kad navratite-častim! Živjeli!
Eto riješili smo i to. Kao što rekoh "kupio si me". I drago mi je da isto razmišljamo (o odnosu prema kupcima). Vidimo se. |
always progressive, never conventional! |
|
|
Lastan
Senior Member
1096 Posts
Posted - 19/05/2012 : 00:46:38
|
Eto riješili smo i to. Kao što rekoh "kupio si me". I drago mi je da isto razmišljamo (o odnosu prema kupcima). Vidimo se.
Svakao.Hvala na posjetu i kupnji. Živio! |
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 05/02/2015 : 18:02:45
|
pročitao i ja ovaj strip kupio nedavno
ja nisam ovo prije čitao pa nostalgija kod mene ne igra ulogu meni je ovo skroz simpatično nešto u stilu rip kirbyja, nije remek djelo, ali ima neku neodoljivu draž... a kao i Rip pokazuje nevinost svoga vremena |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
ninel
Senior Member
Serbia
1583 Posts