forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Crno - bijeli svijet
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 20

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1624 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 18/03/2015 : 20:58:59  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
U vecerasnjoj epizodi, u sceni u Lapu, na sve strane Stuliceva poznata crno-bijela slika koja je krasila omot albuma Kad fazani lete koji je, cini mi se, izasao 1986.

Elvis has just left the building!
Go to Top of Page

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1624 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 18/03/2015 : 21:06:23  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
Provjerio sam. Fazani su izasli 1983., ne 1985.kako sam u prvi mah mislio. Ali svejedno, tri godine poslije negoli se radnja i seriji desava.

Elvis has just left the building!
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 18/03/2015 : 21:49:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
Večerašnja epizoda meni je bila u rangu onih prvih. Opet bez neke načelne radnje, mislio sam si, koliko dugo moramo slušati usiljene razgovore između Kipe i njegovih frendova u bircu?

Još neke temeljne stvari:

Do sada sam o tome šutio, ali mi još uvijek nije jasno čemu uopće služi onaj deda kojeg glumi Otokar Levaj? Osim toga da dođe do svoje kćeri svako malo i blebeće ni o čemu? Isto kao i onaj polu - pijandura Robert Ugrina?

Zašto su neke ključne stvari spomenute u epizodi ostale samo na razini "reci, ali nemoj prikazati?" Primjerice, Una i njen bend predgrupa Prljavcima? Nastup Električnog Orgazma? Ksenija i onaj njen odlazak i pobjeda na natjecanju?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47237 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/03/2015 : 22:00:15  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dante

quote:
Originally posted by lwood
hehe
pa več par puta napisah ,aj opet ču.
serija se reklamirala ka luda i na kraju ispala lokalna.
normalno da je rulja dobrim dilon i razočarana.
pa i u bivšoj jugi smogovci ovde nisu imali neku prođu.
a npr Bolji život svako malo repriziraju na lokalnim kanalima,virova ili ne.

Ali kad je splitski lokalna onda nema veze
I ja rekoh vec jednom, pa cu ponovit...Ako ulozis pare u seriju, naravno da ces ju reklamirati kako bi imala sto vecu gledanost. Ne radis ju da bude najbolje cuvana tajna. A to da ce biti ZG lokalna valjda si mogao pretpostaviti po samoj temi koju obradjuje. Mirkovic nije mogao nostalgicno obradjivati splitske 80-te kad tamo nije bilo ni njega ni Novog vala. Eto Svilicica ili Ostojica, neka sklepaju neku splitsku storiju od prije 30 g. i prodaju nekoj TV

pa čemu onda čuđenje da serija izvan zg-a nije dobro prihvačena?
imaš npr radio emisiju "izgubljena generacija" na radio dalmaciji.
tip čita vijesti iz sd-a od 1945-90. koje su se dogodile više manje na isti dan uz popratnu muziku.
da to puštaju na hr radiju čisto sumnjan da bi zanimalo nešto previše ljudi u zg.
isti q i sa ovom serijon

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu

Edited by - lwood on 18/03/2015 22:01:36
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/03/2015 : 00:29:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
E vidiš, ja već neke dvi i po godine u Mixcloudu sa starim emisijama preslušavam Duplog i Izgubljenu generaciju, izvrsne, neposredne i iskreno prijateljske intervjue s Josipom Gendom, Meri Cetinić, Mosorom, Ksenijom Prohaskom, Čobijem, Brankom Kockicom, Rambom Amadeusom, Draženom Dalipagićem, Đermanom Senjanovićem, Renatom Baretićem...

I guštan samo tako, uz čovika znanog užon i širon rodbinon, uz njegovu poeziju i pisme za trudnice, uz onu Njemicu koja se muči s izgovoron, uz pisme iz onog vrimena, uz čitanja Slobodne. Emisije su bile bolje dok su išle na KL Eurodomu i dok je bilo zanimljivih gostiju, ali i sad su vrlo dobre.

Samo pustin neku emisiju od 2, 2,5 ili 3 sata, i uživaj u nostalgiji!

Nisan Splićanin, ali jesan Šibenčanin, pa će biti da je to to.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3024 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 19/03/2015 : 01:38:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
čujem jučer u tramvaju starijeg lika kao kaže frendu: "ma idem doma gledat crno-bijeli svijet, pratim to s klincima pa im objašnjavam kak je bilo, njih to zanima."

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 19/03/2015 : 08:58:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
tip čita vijesti iz sd-a od 1945-90. koje su se dogodile više manje na isti dan uz popratnu muziku.
da to puštaju na hr radiju čisto sumnjan da bi zanimalo nešto previše ljudi u zg.
isti q i sa ovom serijon

A jel moze biti da mrvicu pretjerujes?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47237 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/03/2015 : 10:08:17  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

E vidiš, ja već neke dvi i po godine u Mixcloudu sa starim emisijama preslušavam Duplog i Izgubljenu generaciju, izvrsne, neposredne i iskreno prijateljske intervjue s Josipom Gendom, Meri Cetinić, Mosorom, Ksenijom Prohaskom, Čobijem, Brankom Kockicom, Rambom Amadeusom, Draženom Dalipagićem, Đermanom Senjanovićem, Renatom Baretićem...

I guštan samo tako, uz čovika znanog užon i širon rodbinon, uz njegovu poeziju i pisme za trudnice, uz onu Njemicu koja se muči s izgovoron, uz pisme iz onog vrimena, uz čitanja Slobodne. Emisije su bile bolje dok su išle na KL Eurodomu i dok je bilo zanimljivih gostiju, ali i sad su vrlo dobre.

Samo pustin neku emisiju od 2, 2,5 ili 3 sata, i uživaj u nostalgiji!

Nisan Splićanin, ali jesan Šibenčanin, pa će biti da je to to.

u tome i je stvar.
ko bi iz zg-a ili karlovca ili zagorja to sluša a da bi ga zanimalo?
vrlo rijetko bi se takvi našli.
isti đava i sa ovon serijon

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47237 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/03/2015 : 10:09:35  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

quote:
isti q i sa ovom serijon

nimalo.

Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 19/03/2015 : 10:14:33  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Gluposti. Pa Split i Zagreb su povezani brojnim osobnim vezama kao rijetko koja dva grada u svijetu.

Serija je zanimljiva svima u HR. Npr., moji starci žive u Slavoniji, u drugoj polovici sedamdesetih su žvijeli i studirali u Zgb., i serija im je zanimljiva jednako kao da se radnja događa u njihovom rodnom gradu.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10243 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 19/03/2015 : 10:14:58  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
isti q i sa ovom serijon

Pretjeruje.
Ja seriju ne doživljavan lokalno, i iako je serija poprilično loša ipak je gledan.

Inače, Split ne da nije ima novi val, nego u ciloj svojoj povijesti nije izbacija niti jedan rock band. Eventualno "Metak", al oni su prekratko trajali i previše naginjal pastirskom rocku.

Po lwood-u Velo misto bi se gledalo od Kaštel Štafilića do Stobreča.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47237 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/03/2015 : 10:21:22  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VALTER

Gluposti. Pa Split i Zagreb su povezani brojnim osobnim vezama kao rijetko koja dva grada u svijetu.

Serija je zanimljiva svima u HR. Npr., moji starci žive u Slavoniji, u drugoj polovici sedamdesetih su žvijeli i studirali u Zgb., i serija im je zanimljiva jednako kao da se radnja događa u njihovom rodnom gradu.

baš svima? sve si ispita pa znaš?
i baš čudno šta ti je starcima zanimljiva a gle čuda živili su tamo i studirali.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47237 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/03/2015 : 10:21:55  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

quote:
isti q i sa ovom serijon

Pretjeruje.
Ja seriju ne doživljavan lokalno, i iako je serija poprilično loša ipak je gledan.

Inače, Split ne da nije ima novi val, nego u ciloj svojoj povijesti nije izbacija niti jedan rock band. Eventualno "Metak", al oni su prekratko trajali i previše naginjal pastirskom rocku.

ne pretjerujen nimalo.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10243 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 19/03/2015 : 10:23:53  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:
isti q i sa ovom serijon

Pretjeruje.

ne pretjerujen nimalo.

Znači, Velo misto i Malo misto smi puštat samo TV Jadran?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47237 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/03/2015 : 10:24:40  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
aj daj pročitaj opet sve šta san posta na ovom topicu.

Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 19/03/2015 : 10:26:07  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

i baš čudno šta ti je starcima zanimljiva a gle čuda živili su tamo i studirali.

Ogroman je broj Splićana i tada živio, studirao i radio u Zagrebu. Nadalje, zagrebački Novi val nipošto nije lokalna zagrebačka tema. Treće, dobro ti je rekao Nesvrstani. "Malo misto" se gledalo u cijeloj Jugi, iako je većina gledateljstva jedva razumjela što likovi govore. Ali ne bih htio uspoređivati klasike s ovom serijom, koja je u najboljem slučaju osrednja, a zanimljiva je tek zbog vremena u kojem se odvija.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47237 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/03/2015 : 10:30:16  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
zbog vremena da,ali ne i zbog prostora.
osim nekome šta je osobno vezan za zg.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10243 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 19/03/2015 : 10:36:10  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne da mi se. Mislin da san razumija iz prve.
Kažeš da se ni Smogovci nisu gledalu u Splitu??????
Neznan, možda su "Siromašna" i Mertojak jedan Split, a Spinut drugi.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47237 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/03/2015 : 10:56:05  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne da mi se. Mislin da san razumija iz prve.
Kažeš da se ni Smogovci nisu gledalu u Splitu??????
Neznan, možda su "Siromašna" i Mertojak jedan Split, a Spinut drugi.

nisan reka da se nisu gledali nego da su imali slabu prođu.
baš je bija onomad bija golem izbor tv emisija i programa pa si moga previše birat.
koliko se ja sičan na smogovce se jedva iko puca.
a vidiš ,kad se dava bolji život to je gotovo cili razred gleda.
e sad šta se to kome sviđa ili ne sviđa to je druga stvar.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47237 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/03/2015 : 11:01:42  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
usput ja san oduvik isključivo na južnoj strani. Od Fira priko Trstenika ,Mertojaka pa sad Žnjana.
Siromašna je tu slučajno upala

Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 19/03/2015 : 11:30:57  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
To je ko da neko ne voli 'Život na Sjeveru' zato što se događa u Cicely-u na Aljasci.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47237 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/03/2015 : 12:15:37  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
vidin sve si svatija ka i obično

Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 19/03/2015 : 12:30:35  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
ajde priznaj da ti serija nije legla jer se u jednoj epizodi pojavljuje mladi vladimir vladimirovič
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13154 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 19/03/2015 : 13:01:12  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Meni serija, iako je ograničena uglavnom na Zg, baš i nije nešto zanimljiva.
Nisam gledao sve epizode, više onako malo pogledavao dok sam nešto radio na kompu, ali nije ostavila neki dojam na mene. Jest da me ponekad primi nostalgija za 80-ima (naravno ne za bivšom državom već za mladošću i djetinjstvom), ali ova serija nije kod mene proizvela taj učinak. Ne znam, možda sam trebao svaku epizodu cijelu pogledati, a ne onako malo pogledavati svaku drugu...
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13154 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 19/03/2015 : 13:07:32  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:
isti q i sa ovom serijon

Pretjeruje.

ne pretjerujen nimalo.

Znači, Velo misto i Malo misto smi puštat samo TV Jadran?

Malo misto je odlična serija koju uvijek rado pogledam kad ju emitiraju na TV-u. Smoje, kojeg inače nisam baš volio, napisao je izvrstan scenarij za tu seriju. Prema Velom mistu imam neke rezerve (previše je ideološki obojena), iako moram priznati da ima i neke kvalitete (najveća joj je vrijednost u nekim upečatljivim likovima).
Dakle, nije sve u lokalnim okvirima.

Edited by - dsormaz1 on 19/03/2015 13:08:43
Go to Top of Page
Page: of 20 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.78 seconds. Snitz Forums 2000