Ja danas oko jedan sat ložim vatru i pečem lipe podlanice i po kila liganja. Najstariji mali nešto kenja oko ribe, pa ćemo nabaciti i zelenu paštu s gamberima jer to voli. Za prilog blitva, salata putarica i rotkvice. Zaključak sa čašom crnog domaćeg i popodnevnom meditacijom. Navečer je klanjanje Križu i kući leći. Veliki petak po mojoj mjeri.
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Ja danas oko jedan sat ložim vatru i pečem lipe podlanice i po kila liganja. Najstariji mali nešto kenja oko ribe, pa ćemo nabaciti i zelenu paštu s gamberima jer to voli. Za prilog blitva, salata putarica i rotkvice. Zaključak sa čašom crnog domaćeg i popodnevnom meditacijom. Navečer je klanjanje Križu i kući leći. Veliki petak po mojoj mjeri.
Vidi, vidi. Hedonistički Veliki petak!? Poznato mi je sve ovo, ali svaki put se iznova čudim. Kršćanstvo se u praksi zaista pretvorilo u vlastitu karikaturu.
Zaključak sa čašom crnog domaćeg i popodnevnom meditacijom.
Ja san uz svoja dva mlatimudana zaboravija šta je popodnevna meditacija. Boga mi si dobar ako ti sa svojon četon đaka možeš sebi priuštit popodnevnu meditaciju
@ VALTER Valjda se nesto mora rucati. :) Bitno je ne pretjerivati ni sa ilom ni sa pilom. Dostojanstvenost u svemu (ili barem teznja da se bude dostojanstven) je nesto sto je tisucljecima obiljezavalo krscansku uljudbu.
@NESVRSTANI Stari moj, razumin te. Taj popodnevi odmor nije pravilo. Od moje brigade neki popodne odspavaju, neki malo gledaju crtice ili se igraju s Lego kockama. Nabirka se nekako po ure mira, a meni je to dosta za malu pauzu.
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Kako ovo zadrto balkanski zvuci :) Osim toga mozes ih jest bilo koji dan a ne kao da bas hoces danas da istaknes svoj ateizam.
Toliko je divan, topao, suncan dan, rascistila ga sinoc bura, osjecam se leprsavo i za rucak mi file oslica s krumpirom u puno maslinovog ulja i riblja juha s rizom.. Ostajes leprsav a ne tromi ateista.
Sorry sto sam ti prckala po jelovniku, nisam mogla odolit:)
Ja sam danas malo sudjelovao u muci Kristovoj na Misi,barem malim djelom. Naime od treniga ne mogu bas dugo stajati na nogama,mislim mogu pola sta ali sve iznad velike bolove osjetim u ledima....danas sam cijelu Misu bio na nogama ubijalo me,ali eto izdrza sam ta dva sata.
Danas sam bila totalno vjernica. Ali najviše u onom dijelu u kom riba iz današnjeg posta mora tri puta plivati. U moru, ulju i vinu. Taj dio smo najbolje savladali, ja i moje društvo bezbožnika, koji religiju nađu u opravdanju kad popiju.
Vidi, vidi. Hedonistički Veliki petak!? Poznato mi je sve ovo, ali svaki put se iznova čudim. Kršćanstvo se u praksi zaista pretvorilo u vlastitu karikaturu.
Vidis neki krscani kao amos na veliki petak samo sto ne pecu jastoga i kavijar kao prilog i to smatraju postom...a neki krscani kao ja cijeli dan sam popio dvije case vode...sto ne znaco da sam ja veci od amosa,zato nemoj pod pojedince svrstavati sve krcane.