Author |
Topic  |
www2
Senior Member

.jpg)
Croatia
1061 Posts
Member since 11/02/2009 |
Posted - 05/04/2015 : 19:06:48
|
1. Saga
...pa dugo ništa....
2. Metabaroni 3. The Wake 4. Akira (iako nije SF per se) 5. Uber (sf - horror - gore) 6. Global Frequency 7. Inkal 8. Nausicaä of the Valley of Wind (opet nategnuti SF) 9. Prophet (ne početak....poslije postaje jako zanimljivo)
|
The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli. |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 05/04/2015 : 19:08:23
|
quote: Originally posted by www2
1. Saga
...pa dugo ništa....
2. Metabaroni 3. The Wake 4. Akira (iako nije SF per se) 5. Uber (sf - horror - gore) 6. Global Frequency 7. Inkal 8. Nausicaä of the Valley of Wind (opet nategnuti SF) 9. Prophet (ne početak....poslije postaje jako zanimljivo)
Morat ću pogledati tu Sagu... |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8611 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 05/04/2015 : 19:15:18
|
Akira Transmetropolitan |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2912 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 05/04/2015 : 19:31:01
|
quote: Originally posted by ninel
Moji najdraži SF stripovi iz detinstva: Delta 99, Džef Hok, Arman i Ilva, a nijednog nema na listi...
Kao ni Buck Rogersa, Dan Darea, Gartha, Istraživača svemira, ...  Nema ni aktualnijih Svijetova Aldebarana.
Meni na listi najviše nedostaje Daleka planeta (Trigan Empire) preko koje smo većina mojih prijatelja i ja upoznali SF strip u danas zaboravljenom časopisu Popaj. |
 |
|
www2
Senior Member

.jpg)
Croatia
1061 Posts
Member since 11/02/2009 |
Posted - 05/04/2015 : 19:51:04
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
quote: Originally posted by www2
1. Saga
...pa dugo ništa....
Morat ću pogledati tu Sagu...
Svakako |
The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli. |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 05/04/2015 : 19:52:08
|
Inkal.
Nijedan me ni prije ni poslije nije puknuo onako kao on, i otvorio mi novi stripovski svijet baš u pravo vrijeme, u tinejdžerskoj dobi.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 05/04/2015 : 20:02:55
|
quote: Originally posted by Ernie Pike
Moji najdraži SF stripovi iz detinstva: Delta 99, Džef Hok, Arman i Ilva, a nijednog nema na listi...
Kao ni Buck Rogersa, Dan Darea, Gartha, Istraživača svemira, ...  Nema ni aktualnijih Svijetova Aldebarana.
Meni na listi najviše nedostaje Daleka planeta (Trigan Empire) preko koje smo većina mojih prijatelja i ja upoznali SF strip u danas zaboravljenom časopisu Popaj.
Zato i postoji opcija ništa od navedenog jer ima brdo SF stripova za koje nikad nisam čuo (a preko ovakvih tema saznajem za njih), samo Dan Dare ti je na listi. |
 |
|
Space Marine
Senior Member

.jpg)
Croatia
1309 Posts
Member since 08/09/2013 |
Posted - 05/04/2015 : 20:06:20
|
Nathan Never naravno izrazito slojevit strip koje sadrži manje-više sve podžanrove SF-a. |
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay. |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10576 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 05/04/2015 : 20:15:15
|
Zoroasterixx,
Jeff Hawke je vjerojatno ponajbolji SF strip, a nije na popisu.
S druge strane tu je Druuna koju uopće ne bih trpao u ovaj žanr iako će neki reći da tu rubno pripada.
Vidim da se kroz dosta topica pokušavaju složiti žanrovske liste.
Možda ne bi bilo loše kao zaseban sticky topic sastaviti liste svih žanrova koje bi odražavali ukus/mišljenje članova foruma i koje bi se mogli trajno dopunjavati s glasovima onih članova koji se kasnije priključe glasanju. To bi bili širi popisi s većim brojem naslova koji bi se po potrebi dopunjavali i proširivali.
Smisao toga bi bio da se pomogne mlađim članovima i da ih se usmjeri na neke naslove koji bi im možda potencijalno bili zanimljivi po mišljenju članova foruma.
Tim listama bi se mogle radi usporedbe dodavati i neke liste po mišljenju strip znalaca i/ili liste sastavljene prema broju prodanih primjeraka.
Možda bi to bilo od pomoći i izdavačima ... |
Edited by - Peyo on 05/04/2015 20:20:06 |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 05/04/2015 : 20:20:05
|
quote: Originally posted by Peyo
Zoroasterixx,
Jeff Hawke je vjerojatno ponajbolji SF strip, a nije na popisu.
S druge strane tu je Druuna koju uopće ne bih trpao u ovaj žanr iako će neki reći da tu rubno pripada.
Vidim da se kroz dosta topica pokušavaju složiti žanrovske liste.
Možda ne bi bilo loše kao zaseban sticky topic sastaviti liste svih žanrova koje bi odražavali ukus/mišljenje članova foruma i koje bi se mogli trajno dopunjavati s glasovima onih članova koji se kasnije priključe glasanju. To bi bili širi popisi s većim brojem naslova koji bi se po potrebi dopunjavali i proširivali.
Smisao toga bi bio da se pomogne mlađim članovima i da ih se usmjeri na neke naslove koji bi im možda potencijalno bili zanimljivi po mišljenju članova foruma.
Tim listama bi se mogle radi usporedbe dodavati i neke liste po mišljenju strip znalaca i/ili liste sastavljene prema broju prodanih primjeraka.
Nemam ništa protiv, ali ne kanim se zasad baviti tim. Ovaj poll je zamišljen kao način da se izraži mišljenje o stripovima SF žanra s jedne strane, a s druge da se upoznamo sa SF stripovima za koje nisam čuo. Evo npr sad si me uputio na Hawkea kojeg nisam čitao i možda ću mu dati priliku budem li mogao. Također bih volio da je više članova, osim samog glasanja, napisalo i razlog svog odabira. |
 |
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2912 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 05/04/2015 : 21:47:02
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
quote: Originally posted by Ernie Pike
Meni na listi najviše nedostaje Daleka planeta (Trigan Empire) preko koje smo većina mojih prijatelja i ja upoznali SF strip u danas zaboravljenom časopisu Popaj.
Zato i postoji opcija ništa od navedenog jer ima brdo SF stripova za koje nikad nisam čuo (a preko ovakvih tema saznajem za njih), samo Dan Dare ti je na listi.
Istina, previdio sam ga. 
Glasao sam za Inkal. |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
|
trolodtroje
Advanced Member

3278 Posts
Member since 14/09/2010 |
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 06/04/2015 : 11:06:29
|
quote: Originally posted by anto
Blasfemija je staviti Siročad na istu listu sa Eternautom,Inkalom,Asterom,...
A jos veca blasfemija formirati listu bez fontovog zarobljenika zvijezda.  |
 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9947 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 06/04/2015 : 11:12:14
|
quote: Originally posted by Mord
quote: Originally posted by anto
Blasfemija je staviti Siročad na istu listu sa Eternautom,Inkalom,Asterom,...
A jos veca blasfemija formirati listu bez fontovog zarobljenika zvijezda. 
Dobro da sam se sjetio staviti opciju "ništa od navedenog" jer i ovako gunđate, a što bi tek bilo onda... |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29630 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 06/04/2015 : 11:44:41
|
omiljeni SF strip? pokraj Inkala, Prije Inkala, Priča iz nesavršene budućnosti, Grendela... teško se odlučiti sad i od Thorgala očekujem velike stvari!
ali ipak dajem glas Metabarunima! |
 |
|
boddhisatva
Senior Member

.jpg)
Croatia
1315 Posts
Member since 08/01/2013 |
Posted - 06/04/2015 : 12:37:29
|
Osim kako je Deers dobro primijetio
quote: Originally posted by Deers
Balada o Halo Jones
Nedostaje ovdje i dosta naslova: - Keepers of the Masers - Storm - Judge Dredd ...
|
Pike Bishop: Let's go! Lyle Gorch: Why not? |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 06/04/2015 : 12:41:02
|
quote: Originally posted by boddhisatva
Balada o Halo Jones
Nedostaje ovdje i dosta naslova: - Keepers of the Masers - Storm - Judge Dredd ...
U pollu ima ograničen broj mjesta, a svatko može sam napisati svoje favorite ako mu se izbor ne sviđa. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 06/04/2015 : 12:49:26
|
Balada o Halo Jones
Akira Clarke i Kubrick Martha Washington Svemirski Patroldžija |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29630 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 06/04/2015 : 13:24:34
|
quote: Originally posted by Tonto
Balada o Halo Jones
Akira Clarke i Kubrick Martha Washington Svemirski Patroldžija
Grendel... |
 |
|
Jozzinelli
Senior Member

1663 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 06/04/2015 : 17:31:14
|
Pošto sam ja retro tip, glasao sam za Kosmičke Putnike. Od novih serijala slabo sam šta čitao. Kod Natana Nevera je problem što ima previše epizoda, pa ne bih mogao sve da pohvatam, čak i kad bih krenuo s njim, a ni Eternauta nisam još bio u prilici da pročitam. Kod Putnika je prednost to što nema mnogo epizoda, pa nije neki problem da se kompletira serijal, a dobro je i s druge strane što nije opao kvalitet priča, da se nastavilo s njima unedogled.
Inače, jeste da to nije strip koji je za čitanje onako u prolazu, može da bude naporan, zato ga treba čitati kad ste u odgovarajućem raspoloženju. Ja sam zimus pročitao u kontinuitetu priče 5-10 i baš su mi "legle". Za razliku od većine francuskih autora, Žijonov crtež je dobar i bez kolora, što meni, kao ljubitelju crno-belog stripa, savršeno odgovara. Poslednja epizoda je malo lošija, pogotovo kraj, nekako je zbrzan i nedorečen, ali, celokupno gledano, serijal je dobar, bar po mom ukusu. Kad sam već kod Žijona, čitao sam i na engleskom jeziku skeniranu prvu epizodu njegovog serijala "La Survivante", još jedan SF-erotski postapokaliptični strip, mislim da bi bio dobar za objavljivanje, ima svega 4 epizode. |
Mek Koj nema alternativu |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 06/04/2015 : 19:02:48
|
quote: Originally posted by Jozzinelli
Pošto sam ja retro tip, glasao sam za Kosmičke Putnike. Od novih serijala slabo sam šta čitao. Kod Natana Nevera je problem što ima previše epizoda, pa ne bih mogao sve da pohvatam, čak i kad bih krenuo s njim, a ni Eternauta nisam još bio u prilici da pročitam. Kod Putnika je prednost to što nema mnogo epizoda, pa nije neki problem da se kompletira serijal, a dobro je i s druge strane što nije opao kvalitet priča, da se nastavilo s njima unedogled.
Inače, jeste da to nije strip koji je za čitanje onako u prolazu, može da bude naporan, zato ga treba čitati kad ste u odgovarajućem raspoloženju. Ja sam zimus pročitao u kontinuitetu priče 5-10 i baš su mi "legle". Za razliku od većine francuskih autora, Žijonov crtež je dobar i bez kolora, što meni, kao ljubitelju crno-belog stripa, savršeno odgovara. Poslednja epizoda je malo lošija, pogotovo kraj, nekako je zbrzan i nedorečen, ali, celokupno gledano, serijal je dobar, bar po mom ukusu. Kad sam već kod Žijona, čitao sam i na engleskom jeziku skeniranu prvu epizodu njegovog serijala "La Survivante", još jedan SF-erotski postapokaliptični strip, mislim da bi bio dobar za objavljivanje, ima svega 4 epizode.
I ja sam retro tip, ali od Kosmičkih Putnika su mi puno bolji i draži Inkal, Aster i Eternaut. |
 |
|
C Celtic
Average Member

Serbia
894 Posts
Member since 20/05/2009 |
|
Topic  |
|