evo poslao sam i ja. kao outsider što se texa tiče, tu sam samo zabave radi. epizoda je uno sceriffo nei guai, a originalni cover je nenadjebiv. (nisam pročitao epizodu)
evo poslao sam i ja. kao outsider što se texa tiče, tu sam samo zabave radi. epizoda je uno sceriffo nei guai, a originalni cover je nenadjebiv. (nisam pročitao epizodu)
Koje behu propozicije za ovo? Obrada neke naslovne strane, a ne mora da sadrži isti motiv kao prava, već može i bilo koji vezan za sadržaj?
Da, bitno je samo da je Texova epizoda u pitanju, ne mora biti regularna serija, može i gigant ili maxi. Tako je barem dosad bilo.
I da je rad nov, namjenski za ovo uradjen. Da autor nije profesionalac koji zivi od toga...i da nema u svojoj zemlji objavljen ni jedan samostalni autorski rad/strip/album.
kao što rekoh meni je ovo čista zezancija i plan mi nije konkururati ozbiljno. nisam mislio ni poslati ovaj crtež ali sam rekao ko ga j... ima ljudi kojima ovo više znači i koji će se više potruditi.
Serafina je katastrofa (uz svo poštovanje autoru), jedino je lošija ova zadnja. Vama se sviđa, pretpostavljam, to što su Tex i konj nacrtani realno. Meni smeta što je Tex očito precrtan od Ville, a konj (čini mi se) od Galepa. No ni to ne bi bio toliki problem da ova perspektiva nije postavljena toliko loše...brrrr.
Poredak: Valenti Hrlić Di Pietro Baldi Anelli Faraone
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Valenti, svakako, najbolji. Recimo, zbog hrabre implementacije, za Bonelli, atipičnog stila, mada smo se već nagledali crtarija a la Moebius ili Janjetov. No, svakako jako dobro baratanje anatomijom i perspektivom. A, i kolorit je vražje veseo!
Serafina barem zna dobro precrtati. I za to je potrebno znanje. Baš me briga čiji je Tex, a čiji konj! Cura je to veselo nacrtala (precrtala) i autorizirala opet nekim svojim stilom, sa snažnim oštrim širokim potezima, poput Dušana Gačića iz ranijih faza. To je ipak, neko crtačko znanje.
Di Pietro je, valjda, išao na repeticije kod Hrape.
Naš Tihomir, iskren u svojoj samokritici, dobar izbor kadra (kojeg smo, svakako, više puta vidjeli), ali vrijedno iskadriran, nešto lošije (točnije nestrpljivije!) nacrtan.
Baldi je, očigledno, grafičar iz dubine duše. Ne robuje stripovskom jeziku. Njegovi nabori odjeće nisu stripovski, nego ekspresivni tragovi pera i kista, kao i njegova tjelesa i lica, koja iskrivljenošću ne govore o nepoznavanju anatomije, nego o negiranju savršenstva iste. Pogledajte mu pozadinske detalje, toliko precizne teksture arhitektonskih oblika i artefakata. Tako ne crta laik, zar ne!? Kolorit odaje osobu koja druguje s ilustracijom na duže staze...
Faraone je hrabar dečko, kojem treba čestitati na tome.
Kako nije mimo pravila jer je fragment studije (provjerio 100%), evo da ubijamo vrijeme: https://instagram.com/p/1WmEabH8Ll/ ...možda postavim još koji WIP u narednom periodu...