forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1209

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4556 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 07/04/2015 : 19:21:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Timber Bil

quote:
Originally posted by Josip2000

Meni Donatelli nikad nije bio drag. Nerealna zubala, lubanje kao u kromanjonca.....pa umjetnici Kjarola i Laurenti ga pošalju po šibice jbt

Ajde bre ne lupaj gluposti, Ferri i Donatelli su Zagor

podrazumevano
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 08/04/2015 : 19:09:01  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

#366, #367 - Osveta vudu

Kad Mignacco, Burattini ili netko treći napiše jednu od onih beskrvnih, dosadnih, "popunit-ćemo-prostor" priča, ja bi im dao prvi dio "Osvete vudu" na čitanje da vide kako scenarij treba i može izgledati.
Prvih šezdesetak stranica je čista Nolittanština kakvu odavna nisam vidio. Zašto to kažem?
Bez obzira na spektakularnost i napetost avanture, nevjerovatne krajolike, upečatljive neprijatelje, žanrovsku raznovrsnost, misteriju i ostale trademark osobine Zagorovog tvorca, one ne bi puno vrijedile bez njegovog duha i živosti koje je prenosio na svoje likove.
"Osveta vudu" obiluje time, a posebno uvodni dio gdje ima toliko majstorskih minijatura i suptilnosti u karakternoj konstrukciji protagonista, a da ne spominjem odličnu upotrebu kontrastnih situacija.

Pokušat ću to ilustrirati s par primjera.
- Uvodni kadar odmah uspostavlja atmosferu i ton priče: groblje, mrkla noć, kiša, misteriozna kreatura i njezin pomoćnik. U sljedeće tri table upoznajemo simpatičnog čuvara groblja kojemu Criminel zabija motiku u vrat, odmah zatim imamo prvi veliki kontrast kada Marie otkriva svoje lice. Boselli nas već tu hvata, jer ako nismo odmah bili zaintrigirani radi prividne klišeiziranosti scenografije, disproporcija između ljepote Mariinog lica i grotesknosti zločina nas odmah obuhvaća, htjeli mi to ili ne.
Ispada da je to bio samo teaser jer nas radnja u najnapetijem trenutku vodi u močvaru ka Zagoru, Čiku i Digging Billu čime je odmah promijenjena atmosfera, a interakcija između likova je baš prava nolittanska.
- Pažljivo pratite od 13. stranice (SD izdanje) pa sve do 32. str. i pogledajte količinu "igre" tj. spontanosti u dijalozima, govoru tijela, izrazima lica koja nepogrešivo prate ton razgovora.
Ovdje imamo sve: klasično Čikovo kukanje, Zagorovu ulogu "starijeg brata" koji sve sluša sa simpatijom ali zna upozoriti kad se pretjera, Diggingovu odlučnosti, optimizam i dozu naivnosti. Amplitude u tih par tabli stalno variraju i dosežu vrhunac kada Čiko ulazi u kuću i vidi spodobu u crnom ogrtaču. Osim izvrsne prilike da ovaj umre od straha i pobjegne glavom bez obzira, tu je i trenutak u kojem je i sam čitatelj iznenađen jer nitko ne očekiva lijepu plavušu posebno nakon one scene na groblju, to je još jedan primjer ponavljanja motiva i izazivanja reakcije suprotne očekivanoj (kontrasti).
- Ipak, nemamo previše vremena da se pitamo što takva djevojka radi usred močvare jer se pojavljuje bijesna rulja. I sad, umjesto da se sve skupa pretvori u ozbiljan sukob iza kojeg ostaju leševi, Boselli sve majstorski drži u istom, zafrkantskom tonu. Čak je ta cijela situacija poslužila Zagoru da se malo napravi važan u očima Gambit, pa vidimo par izvrsnih kadrova gdje nadobudni momci lete pet-šest metara po zraku, Čiko s tavom u ruci mlati sve redom i sl.
Ta cijela igra upoznavanja, zadirkivanja i razmijena osmjeha traje cijelu prvu epizodu. Gambit ima očaravajući karakter koji zrači tajanstvenošću i seksipilom. Nitko u njezinom društvu nije ravnodušan.

Slične stvari se ponavljaju u gradu Lafayettu, Gambit nije mnogo otkrila o sebi, ali zato njeno ponašanje govori više od riječi, dovoljno je bilo vidjeti s kojom je lakoćom i lukavošću upala na raskošnu zabavu bogatih južnjaka.
Na tom mjestu događaji počinju poprimati ozbiljan ton poput onog na prvih par tabli, to je bila očita Bosellijeva namjera jer je cijelo vrijeme postupno gradio radnju, scenom vladaju jaki likovi, a pozadinska priča o onim postojećima se još više produbljava i vrhunac prvog dijela jest Zagorova "smrt". Tu dolazimo do paralelizma u scenariju jer se odmah prisjećamo događaja s početka gdje Jacques Lassalle postaje zombi i pitamo se hoće li ista sudbina zadesiti i Zagora.

Nove perspektive
Ipak Boselli ne gubi vrijeme zavlačenjem čitatelja oko njegove sudbine, nego nam na početku druge epizode servira iznenađenje koje otvara nova pitanja i nove perspektive jer se Duh sa sjekirom budi u kraljevstvu Songaja usred crne Afrike.
Povezivanje Zagora sa reinkarnacijom princa Damballaha produbljuje i obogaćuje njegovu simboliku i stavlja ga u širi kontekst za razliku od dotadašnjeg.
Zagor u darkvudskoj šumi nije običan čovjek nego je - Duh sa sjekirom, Vladar, Heroj, Pravednik. Ipak za bilo koga izvan Darkvuda njegova "titula" nema nikakvo stvarno značenje. Simboličko povezivanje sa herojskim mitovima drugih naroda Zagoru daje legitimitet, proširuje njegovu "duhovnu nadležnost" na ostale kulture i daje mu onu mističnu auru koju u Darkvudu već posjeduje. To je praktična narativna svrha povezivanja, a ne izjednačavanja kako neki imputiraju.
Bosellijevi scenariji nikad nisu skup nabacanih događaja nego je priča redovito dio veće ideje od koje mi vidimo samo djelove. Uspostavljanje univerzalnosti dopušta maštovitim scenaristima velike mogućnosti u konstrukciji budućih avantura tako su scene u palači na početku poslužile kao prolog afričke avanture čak tri i pol godine prije nego što je ona uopće počela, a slično je i sa oslobađanjem demona Majstora Carrefoura.

Likovi, ženstvenost i scenografija
Zašto je Marie Laveau toliko upečatljiva? Već sam u prvom dijelu komentara spomenuo raskorak između ljepote i zločina, ali nije samo to po srijedi. Njezina tragična ljubavna priča svjedoči o snažnim osjećajima i nekom ostatku dobrote u njenoj duši, njezina motivacija nije čisto egoistična, jer ljutnja i želja za osvetom imaju podlogu i u potlačenosti domoradačkog naroda kojeg je ona dio. Možemo je zamisliti kao mladu djevojku koja je zasljepljena osjećajima prema Lassalleu i kada je ta mladost bila izdana i iznevjerena, nastupa ogorčenje, ljutnja pa mržnja. Opet ne možemo reći da su njezini postupci ishitreni, vidimo da se prilagodila, prikrila i stavila u samo osinje gnijezdo gdje spremno čeka svoju osvetu. Takva razina kompleksnosti u karakterizaciji vuče korjene od Nolitte, jer su njegove najuspjelije priče imale jake i komplicirane ličnosti koje su uvijek bile na granici dobra i zla (Zimska zmija, brat iz "Dobar i loš", Salomon Kinsky, Supermajk itd.).
Sam lik je utemeljen na stvarnoj vudu svećenici koja je živjela u to doba, to joj daje dodatnu dubinu koju pojačava Laurentijeva izvrsna vizualna interpretacija.
Ipak, za razliku od Nolittinog doba stvari su se promijenile, a Zagorov odnos sa ženama u ovoj priči je najveći svjedok tome. Frida je prototip idealne žene onog vremena: lijepa, obrazovana, dobroćudna i nadasve nevina. S druge strane, Gambit i Marie odražavaju duh današnjeg vremena koje ne idealizira žene, nego ih najčešće prikazuje zavodničkom i pomalo ironičnom kontekstu, a iskrenost, ranjivost i dobroćudnost su i dalje poželjne samo u manjim količinama, najčešće u traumatičnim trenucima.
Gambit je definitivno bila u prvom planu jer onoliku količinu dekoltea i flerta nitko ne može ignorirati pa ni naš Patrik. Ni Marie Laveau nije baš nevinašce, jedna od njenih najboljih osobina je upravo ta što radi loša i pokvarena djela ali na jedan puten, seksualan način. Čini mi se da ni Zagor u određenim trenutcima nije znao što bi s njome. ;)
U svakom slučaju Boselliju treba čestitati na hrabrosti jer staviti Zagora u vatru između onakve dvije žene nije mala stvar. Burattini je jednom prilikom izjavio kako je Sergio Bonelli dozvolio takvo nešto jedino zbog vjere u Bosellijev talenat i sposobnost jer nikome drugome takvi scenariji ne bi prošli.
Kadar u kojem Gambit shvaća da njezin život sa Zagorom nije moguć je baš pravi filmski, jednom riječju - izvrstan!

Osim izvrsno prikazanih likova, scenografija je također odlična, bilo da se radi o močvarama, raskošnim južnjačkim kućama ili afričkim palačama. Laurenti je tada bio u svojem "početnom periodu", vidljiv je znatan trud da se što više približi Ferrijevoj interpretaciji glavnih likova ali opet sa nekim svojim twistom. Za razliku od njegovog današnjeg crteža, tada je posjedovao određenu dozu samokontrole, još uvijek je bio precizan u iscrtavanju likova, izvrsnim tuširanjem je stvarao tmurnu atmosferu itd. Slobodna Dalmacija je tada tiskala stripove na tamnijem papiru što je još i više pospješilo ukupni dojam.
Kao što sam spomenuo na početku, dvodjelne epizode u pravilu ne bi trebale biti ovako dobre, ali tu je Boselli da nam dokaže suprotno.
I za kraj, bez obzira što je ovaj komentar prilično dug, čini mi se da sam tek zagrebao po površini same priče koja je toliko bogata da bi ovo mogao bez problema biti početak neke nove Zagor-edicije.

On a personal note: Jebote koja priča!!

10/10

Komentar koji zaslužuje povratak na "vrh".
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 08/04/2015 : 19:09:58  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote

http://www.stripovi.com/recenzije/undefined-undefined-osveta-vudu/300/

Da se nadovežem na Solara...

Hebote, koji blockbuster! Najbolja dvodjelna priča u serijalu i jedna od temeljnih priča novog doba… Što reći, a da nije već rečeno. Marie Laveau, Gambit, kraken, vudu na moderniji (bolji) način… zatim Jacques Lasalle, Jean Lafitte, John Connor… Nabrojano je poslužilo za ponajbolje priče serijala… »Kraken«, afrička saga, dijelom i južnoamerička saga… Milina je čitati ovakvo štivo. Flert Zagora i Gambit duž priče je ujedno toliko jednostavan koliko i maestralan. Boselli mi je to super izveo – romansa, koja ima efektan početak i još efektniji završetak sa onom ironičnom porukom Zagoru. Marie Laveau je opasna i prekrasna u režiji Laurentija, koji je, vidi se, baš uživao crtajući ovu priču… Solar je gore lijepo uočio kontraste, koji se protežu kroz priču. U ovom metežu strave i vudua baš iskaču ovakve dvije ljepotice i daju dodatni draž priči. Respekt za Čika, koji je odbio vjerovati da je Zagor mrtav i bio spreman riskirati život u potrazi za Zagorom – to je definicija pravog prijateljstva. Bravo za Bosellija, koji uz sve te likove ovdje, nije zaboravio na Čika. Još jednom, bravo Boselli i bravo Laurenti! Uz ovakve priče Zagor ne može umrijeti! : )
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 08/04/2015 : 19:18:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Možda ću sada navući bijes drugih ali to je za mene možda najprecjenjenija priča u serijalu i ne vidim ništa posebno u njoj, Nolittin Vudu je daleko od nekog savršenstva ali je bolji od ovoga.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua

Edited by - DODSFERD on 08/04/2015 19:18:44
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 08/04/2015 : 19:20:25  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Možda ću sada navući bijes drugih ali to je za mene možda i najprecjenjenija priča u serijalu i ne vidim ništa posebno u njoj, Nolittin Vudu je daleko od nekog savršenstva ali je bolji od ovoga.

Možeš reći da je priča precjenjena (dopuštam tu mogućnost iako ju ne nikako ne vidim), ali to da ti je Nollitin naivni Vudu bolji od ovoga ti ne opraštam.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 08/04/2015 : 19:25:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
A ovdje kao nema naivnosti, dovoljno je samo pogledati zadnju stranicu i veliki dio priče pada u vodu ako tražiš neku logiku u njoj.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 08/04/2015 : 19:33:56  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

A ovdje kao nema naivnosti, dovoljno je samo pogledati zadnju stranicu i veliki dio priče pada u vodu ako tražiš neku logiku u njoj.

Ne... to se zove "ne podilaženje čitatelju i efektan završetak". Zar je baš trebalo crtati desetak tabli kako se Marie u jednom trenutku dotiće dna živog pijeska i izvlači do ruba, pada u nesvijest gdje ju je kasnije nalazi ona starica. Nepotrebno.

Imaš što jače?
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 08/04/2015 : 19:54:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Možda ću sada navući bijes drugih ali to je za mene možda najprecjenjenija priča u serijalu i ne vidim ništa posebno u njoj, Nolittin Vudu je daleko od nekog savršenstva ali je bolji od ovoga.

Eh... Neces navuci bijes, nema tome mjesta... Ali cinjenica je da je za tebe Zagor iskljucivo nostalgija, i da jos nisi uspio reci lijepu rijec na mnoge price, uslovno receno, novijeg perioda.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 08/04/2015 : 20:30:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

quote:

Ne... to se zove "ne podilaženje čitatelju i efektan završetak". Zar je baš trebalo crtati desetak tabli kako se Marie u jednom trenutku dotiće dna živog pijeska i izvlači do ruba, pada u nesvijest gdje ju je kasnije nalazi ona starica. Nepotrebno.

Imaš što jače?

Naravno da to nije trebalo crtati kada je već sama zadnja scena promašaj, naime Marie je trebala i ostati pod tim pijeskom jer je naivno da nije umrla od gušenja.
Na stranu to što u realnom svijetu uopće ne možeš toliko propasti u živi pijesak ali kada je ta scena već napravljena onda je trebalo ostati do kraja dosljedan.
Da se npr. u nekoj novoj epizodi pojavi Kanoxen svi bi vikali vidi koje nebuloze, kako je to mogao preživjeti.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 08/04/2015 : 20:38:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

quote:

Eh... Neces navuci bijes, nema tome mjesta... Ali cinjenica je da je za tebe Zagor iskljucivo nostalgija, i da jos nisi uspio reci lijepu rijec na mnoge price, uslovno receno, novijeg perioda.

Kako nisam, već sam govorio da su mi Pun mjesec, U potrazi za Zagorom i Grad ludila dosta dobre priče a sve su izašle u kratkom periodu.
Druga je stvar što takve priče ljubitelji Bosellija i njegovih fantasy novotarija ne priznaju.

Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 08/04/2015 : 20:50:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Ko ne priznaje, u pravu si za sve tri od nabrojanih. Mozda malo manje za Pun Mjesec, ali moze proci... Grad ludila i u potrazi za Zagorom su sasvim dobre price.

A ovo za kraj od Mari Lavo vec zajebavas :) Pa zar u Zagoru da zakeramo o realnosti, pobogu?

Edited by - Elderane84 on 08/04/2015 20:55:35
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 08/04/2015 : 21:09:53  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Znam da ne treba očekivati realnost, ali čak i u takvom nerealnom stripu kao što je Zagor nisam ranije vidio situaciju preživljavanja propadanja u živi pijesak.
Ako čak i zanemarim tu situaciju opet ostaju scene gdje Zagor ima vizije odlaska u Gvineju ili onom borbom s demonima što mi je baš bezveze i nepotrebno.
Općenito gledajući, prvi dio priče je u redu ali druga polovina sa Marie i Zagorovim vizijama je srozala ukupan dojam.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 08/04/2015 : 21:10:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Zagora će ubiti logika jednog dana :D
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
406 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 08/04/2015 : 21:19:07  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
Juce sam napokon procito Kraljevstvo Straha. spoilers

Nakon ovih visokih ocjena i velikih pohvala ocekivao sam i vise od ove price. Nazalost, nije me bas toliko odusevila da se radi o nekim desetkama. Sa usporedu mnogim pricama iz ovog razdoblja Zagora ovo jest maestralno, ali ovaj odah stare skole ja usporedujem upravo sa starom skolom. U prvu ruku sa radovima samog Capona. I Sveti Breg ili Hagot nazalost ovo nije.

Jedan minus je bas sto prica ima vise elemenata nama vec poznatih iz navedenih Caponovih klasika tako da se cini manje originalna. Najveci minus je sam kraj price koji se sroza na Buratinievsko objasnjavanje a i malo mi se cini premekano to sto Entak prezivi. Bio mi je poetski kraj da on umre od ruke jednog od svojih najvecih fanova, ako mozemo tako reci. Kad vec kritikujem mogu navesti i jos jedan kiks ove price, a to je da se misterija poprilicno razjasni vec u (sjajnoj) sredini drugog dijela i na taj nacin izgubi malo tezine u zadnjem aktu.

Ali sad vec previse kukam. Razlog zasto pretjerano kritikujem je taj da mi se prica zapravo veoma puno svidjela i posjetila na najbolje dane Zagora. Svida mi se misterija a atmosfera koju maestro Ferri nam ovdje priprema je prosto receno mitska. Ja bih reko da je ovo njegov najbolji rad vec odavno. Onih tridesetak stranica u Kraljevstvu Strave kada se Zagor prvi put uputi na otok i suoci sa Entakom je da se covjek najezi.
83%

Edited by - hamzik on 08/04/2015 21:33:04
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 08/04/2015 : 22:13:25  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Da se nadovežem na nagora.
Ova priča, kada bi se napravila u film bi vjerojatno bila blockbuster. Ali ovo treba u potpunosti pretvoriti u film bez ikakvog dodavanja ili skidanja dijelova stripa (scenarija). Današnja publika traži malo romantike, malo akcije i malo dubine. A ovdje sve imamo, tako da ako želimo ikad imat film koji će probiti Zagora u svijet to bi bio film o ovome

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 08/04/2015 : 22:18:25  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Nego da vas nesta pitam, fale mi nekoliko epizoda iz redovne serije izmedu kojima su poaljednji okrsaj sa Kandraxom. Nisam je citao pa da vas pitam kakva je?
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 08/04/2015 : 22:27:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by WOLF-HUNTER

Nego da vas nesta pitam, fale mi nekoliko epizoda iz redovne serije izmedu kojima su poaljednji okrsaj sa Kandraxom. Nisam je citao pa da vas pitam kakva je?

Loša :D
Prvi dio s Ferrijem je zanimljiv, a drugi dio s Toricellijem je teški čušpajz, a kraj sa Marcellom mlak.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 08/04/2015 : 23:36:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Eto imam pitanje za one koji prate Libellusova izdanja,jel epizoda o vikinzima u jednoj knjizi pod nazivom "Vikinzi"???
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/04/2015 : 00:12:21  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

Eto imam pitanje za one koji prate Libellusova izdanja,jel epizoda o vikinzima u jednoj knjizi pod nazivom "Vikinzi"???

Naravno da... nije tako jednostavno.
Moraš imati i drugu knjigu pod imenom Magic bat ako hoćeš pročitati cijelu priču o Vikinzima jer se ona proteže od polovine jedne do polovine druge knjige.

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4529 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 09/04/2015 : 09:11:22  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
meni se čini da bozeli uvijek dobro počne i onda sve upropasti u drugoj i trečoj epizodi. prva epizoda često nagovješta doživljaj velike avanture, ali kasnije redovito pretjeruje želeći Zagora staviti u neki širi mitološki kontekst di je Zagor kao nešto više od gospodara darkvuda. To mi tako ide na živce, jer ustvari rastače samu bit Zagora. možda je u redu imati jednu takvu epizodu, ali ne svaku drugu. Ako se pak ne ide u neke mitologije ili fantazije onda priča redovito završava nekakvim nizanjem bitaka di se onda gubi napetost radnje. volio bi više pravih avantura ko šta je bio nestali istraživač. Osim toga bozelijev čiko mi je najmanje duhovit u odnosu na druge scenariste, kao ozbiljniji je nego inače, ali u isto vrijem pokušava bit duhovit, samo što mu to ne uspijeva.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/04/2015 : 10:27:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
I ja imam neki sličan dojam s time da njegovog Kandraxa nisam čitao, vidio sam neke table koje mi se ne sviđaju a kako su mnogi kritizirali tu epizodu ne vjerujem da ičemu vrijedi. Najbolje što sam od njega čitao su Huroni, i Nestali istraživač ako zanemarim crtež.

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4529 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 09/04/2015 : 10:30:09  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
nisam ni znao da su huroni njegovi, ali to je dobra epizoda. možeš pročitati prvi, feriev dio zadnjeg kadraksa. taj je dobar a ima i završetak. ostalo je gluparija.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 09/04/2015 : 13:12:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne bih se slozio ali kako je netko napisao prije mene previse si vezan za taj zs period.
Osveta Vudu je fantasticna prica, a i po ocjenama se vidi.
Nolitin vudu je za tri koplja ispod Bosselijevog.

Drugo pojavljivanje alkemicara mi je kultna prica...
Zna li netko gdje mogu vidjeti izbacene stranice?
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 09/04/2015 : 13:15:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Elderane84

quote:

Kako nisam, već sam govorio da su mi Pun mjesec, U potrazi za Zagorom i Grad ludila dosta dobre priče a sve su izašle u kratkom periodu.
Druga je stvar što takve priče ljubitelji Bosellija i njegovih fantasy novotarija ne priznaju.

Te tri price su fantasticene isto...i to kazem na temelju onog sto sma vidio na recenzijama, komentarima i malo sam prelistao stripove.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/04/2015 : 13:55:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24
Osveta Vudu je fantasticna prica, a i po ocjenama se vidi.
Nolitin vudu je za tri koplja ispod Bosselijevog.

Pa nije velika razlika u ocjenama te dvije priče, 86-80.
quote:
Drugo pojavljivanje alkemicara mi je kultna prica...
Zna li netko gdje mogu vidjeti izbacene stranice?

Mislim da Horusovo izdanje ima sve stranice a koliko je teško nabavljivo ne znam.

Go to Top of Page
Page: of 1209 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.18 seconds. Snitz Forums 2000