Author |
Topic |
ZoranC
Senior Member
Germany
1917 Posts
Member since 20/09/2010 |
Posted - 09/04/2015 : 13:37:47
|
@zeljko: Meni su stripovi, generalno, preskupa stvar, bez obzira na izdanje i izdavaca. No svako ima svoj hobi. Meni LL Zagor nije ni po obimu ni boji ni kvaliteti ni u kom slucaju losiji od KIZ VC, a opet me oba izdanja kostaju 150/156 kuna po broju. Znaci skupo, ali u poredjenju s KIZ VC ili KIZ Ludens nimalo skuplje. Broj strana varira i kod VC i kod Ludensa, o tempu da i ne govorim. Ne vidim razlog zasto bi sad "svi" stali s LL izdanjem. Ne mora svaki broj planuti za dva dana. Ne ohrabruj izdavace u namjeri da se smanji naklada. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 09/04/2015 : 14:04:16
|
Ne vjerujem da će se u skorije vrijeme smanjivati tiraž jer dolazi zlatni period gdje je Zagor u nizu imao odlične priče. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
budo
Starting Member
Croatia
97 Posts
Member since 21/01/2008 |
Posted - 09/04/2015 : 14:19:59
|
Slažem se sa ZoranomC, stripovi su hobi i veselim se svakoj turi. LL mi je najdraži jer ima savršeno izdanje, ritam koji mi daje nadu da ću imati cijelu kolekciju u neko realno vrijeme od 10-ak godina. Ali isto tako kupujem Fibru i Darkwood, i ne zanima kolika je naklada kod ijednog od njih, to je njihova izdavačka politika. Moja pozitivna strast je već zarazila nekoliko ljudi, koji su kao i ja 90-ih bili odustali od stripova pa su sada još "luđi". Ja bih volio samo se da tempo LL održi na 8 knjiga mjesečno, divim se ljudima koji pored svog stalnog posla uspiju još toliko stripova pripremiti. Isto vrijedi i za Fibru, jer ja pored svog posla jedva uspijem to pročitati... |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 09/04/2015 : 14:34:47
|
nisam rekao da će svi stati nego da polako odustaju ljudi...
bas sam bio iznenadjen onim 1000+ tiražem i mislim da zagor ima najviše obožavatelja ali jbg riječ po sto puta pročitanim epizodama a iskreno boja me ne vraća u djetinjstvo :D čak naprotiv odbojna mi je
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
ZoranC
Senior Member
Germany
1917 Posts
Posted - 09/04/2015 : 14:52:50
|
quote: Originally posted by zeljko
nisam rekao da će svi stati nego da polako odustaju ljudi...
bas sam bio iznenadjen onim 1000+ tiražem i mislim da zagor ima najviše obožavatelja ali jbg riječ po sto puta pročitanim epizodama a iskreno boja me ne vraća u djetinjstvo :D čak naprotiv odbojna mi je
I ja sam npr. bio odustao nakon 4 knjige. Da spojim obje tvoje recenice i zbog boje. Sad mi je drago da sam nastavio, jer sam uvidio da me boja u pocetku smetala kao nesto "novo", a ne zato sto Zagoru "stoji samo c/b" kako neki kazu (ne mislim prvenstveno na tebe). Isto me je tesko ubijediti da neko SAD staje zbog boje, nakon 26 knjiga. Uvijek je bilo onih koji odustaju (brojim i sebe) i onih koji pocinju (opet brojim i sebe). Ne iskljucujem da mozda nekad dodje i do smanjenja naklade (ne dogodilo se), ali mislim da Dade nece paniciti i to uciniti u dogledno vrijeme. Znam da te epizode izlaze po deseti put, ali pravi kolekcionar ne skakuce od knjige do knjige i ceka neobjavljene epizode, nego hoce cijelu kolekciju kad je vec krenuo sa tim.
|
|
|
vknez
Average Member
Croatia
605 Posts
Member since 02/09/2009 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
Posted - 09/04/2015 : 15:51:29
|
i ja kupujem nathana ali ne kupujem reprinte koje već imam u slobodnoj dalmaciji i ludensu
a ovo sa zagorom je misterij :D zapravo nije nego je riječ o zagorologiji mitologiji :D imate ZS, pa onda Slobodnu dalmaciju, ludens, VČ, kolekcionarsko izdanje, i ne znam šta još i na kraju još u boji Zagora :D i opet se kupuje
zaista fascinantno još neki kažu da i ne čitaju samo slažu
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 09/04/2015 : 17:15:44
|
quote: Originally posted by zeljko a ovo sa zagorom je misterij :D zapravo nije nego je riječ o zagorologiji mitologiji :D
A neki scenaristi pokušavaju napraviti od njega mitološko biće. quote: imate ZS
Izdanje prepuno mana: WC papir, slab otisak, cenzure, naslovnice od Mikice. quote: pa onda Slobodnu dalmaciju
Slab otisak i ostale greške, preskakanje brojeva. quote: ludens
Neprikladan prijevod Elizabete Garber. quote: VČ
Slab otisak. quote: kolekcionarsko izdanje
Kod VČ-a loše naslovnice Laurentija, kod Ludensa c/b naslovnice i spori tempo. quote: i na kraju još u boji Zagora :D i opet se kupuje
Ljudi traže savršeno izdanje a to je Libellusovo... ma koga ja to zavaravam, i Libellus ima manu sa onim nastavlja se na kraju knjiga. quote: još neki kažu da i ne čitaju samo slažu
Za čitanje služe sva ona manjkava kiosk izdanja a ovo je za napasanje očiju. |
|
|
ZoranC
Senior Member
Germany
1917 Posts
Posted - 09/04/2015 : 18:12:58
|
Ma kakvo citanje! Ovo ide direktno iz tiska u inkubator: 18°C, relativna vlaznost zraka po propisu, mraaak, izolacijska spuzvasta traka oko vrata vitrine... |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
Posted - 09/04/2015 : 18:41:27
|
@DODSFERD onda ne čitamo stripove iz sličnih ili istih razloga... u sauper duper savršenim libelusima sa savršenim svemirskim prijevodom ne možeš kupovati razbijene dijelove prohujalog djetinjstva... |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 09/04/2015 : 22:03:34
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Libellus ima manu sa onim nastavlja se na kraju knjiga.
Tu je i navlakusa.. Da su cjelovite price bili bi hrbati siri-tanji i nekome bi bilo trn u oku sto mu na polici izgleda raspasoj... Osobno dok mogu pratit cu ali evo nisam ni zadnjih 13 knjiga procitao ...malo i ja gubim feeling za citanje jednog te istog a u slijedecih 10 godina sumnjam da cu jos jednom procitati..mozda uzmem Dostojevskog ili Dylan Thomasa... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 09/04/2015 : 22:13:14
|
quote: Originally posted by emirem
Tu je i navlakusa.. Da su cjelovite price bili bi hrbati siri-tanji i nekome bi bilo trn u oku sto mu na polici izgleda raspasoj...
Meni ne bi smetale različite debljine jer sam se tako navikao kod Tex i Mister No biblioteke a završene priče unutar iste knjige su mi posebno privlačne. Ne mora to nužno biti po sistemu 1 knjiga-1 priča već mi odgovara i ovako kako je kod Ludens kolekcionarca. Ali, sada je ionako suvišno o tome razmišljati jer su i u Libellusu rekli da neće ništa mijenjati. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Posted - 09/04/2015 : 22:17:21
|
quote: Originally posted by emirem
Tu je i navlakusa.. Da su cjelovite price bili bi hrbati siri-tanji i nekome bi bilo trn u oku sto mu na polici izgleda raspasoj... Osobno dok mogu pratit cu ali evo nisam ni zadnjih 13 knjiga procitao ...malo i ja gubim feeling za citanje jednog te istog a u slijedecih 10 godina sumnjam da cu jos jednom procitati..mozda uzmem Dostojevskog ili Dylan Thomasa...
Ti si dobar, ja sam pročitao prvih 9 knjiga... Ima toliko toga novog za pročitati, a vremena malo, sve manje... |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 09/04/2015 : 23:19:06
|
Ja sam pročitao 22 knjige i sada čekam da dođe do 30. da opet nastavim. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Posted - 10/04/2015 : 10:16:29
|
Ja sam pročitao 22 knjige i sada čekam da dođe do 30. da opet nastavim.
Došao do famozne 23 i stao |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 10/04/2015 : 10:44:16
|
Imam ja njih sve ali čekam da se skupi više materijala da mogu šibati priče zaredom bez zaustavljanja. Ionako mi je period od 23 nadalje dobro poznat dok je u prve 22 knjige bilo puno priča koje sam po prvi put čitao. |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 10/04/2015 : 11:34:04
|
@DODSFERD onda ne čitamo stripove iz sličnih ili istih razloga... u sauper duper savršenim libelusima sa savršenim svemirskim prijevodom ne možeš kupovati razbijene dijelove prohujalog djetinjstva...
A što misliš zašto mi određene stripove koje smo odavno višekratno pročitali čitamo opet i iznova?
Ili, ako ih zbog naivnosti i pregaženosti vremenom više ne možemo čitati, barem spremamo na police i uživamo u gledanju i listanju istih, svejedno radilo se o Marku, Bleku ili ranom Zagoru.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
ZoranC
Senior Member
Germany
1917 Posts
Posted - 10/04/2015 : 13:23:19
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
@DODSFERD onda ne čitamo stripove iz sličnih ili istih razloga... u sauper duper savršenim libelusima sa savršenim svemirskim prijevodom ne možeš kupovati razbijene dijelove prohujalog djetinjstva...
A što misliš zašto mi određene stripove koje smo odavno višekratno pročitali čitamo opet i iznova?
Ili, ako ih zbog naivnosti i pregaženosti vremenom više ne možemo čitati, barem spremamo na police i uživamo u gledanju i listanju istih, svejedno radilo se o Marku, Bleku ili ranom Zagoru.
Johnnyja i sluzbeno za Tellerovog nasljednika! Samo jos nekoliko ovih. Ovo je u pozitivnom smislu, volim kad se netko odusevi pomenutim junacima. Pretpostavljam da je i Zeljko strastveni stripofil mada nece da prizna da nas stripovi vracaju tamo gdje je za neke od nas vrijeme stalo. Kako ono rece Momo Kapor u "Uni": "Kad sam je vidio sat mi je stao." |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 10/04/2015 : 13:51:54
|
Razumijem što si htio reći, mislio si da Libellusovo izdanje ne može vraćati uspomene. I ne može onome tko gleda samo na ambalažu a proizvod koji se nalazi unutra zanemaruje. Ne znam kako je kod drugih ali kod mene je nostalgija prisutna samo za epizode koje sam tada čitao a ne za izdanje u kojemu su se one nalazile jer bih u protivnom još uvijek skupljao ZS i LMS (a davnih dana sam ih se riješio i ne želim takva izdanja jer postoje bolja). Libellus je samo šlag na tortu gdje te stare epizode dobijaju najkvalitetniju ambalažu do sada. |
|
|
ZoranC
Senior Member
Germany
1917 Posts
Posted - 10/04/2015 : 15:08:05
|
Zeljko, mi smo istomisljenici, nemoj mi sto zamjeriti. Sve su to samo nijanse. Dodi, i ja sam, kao ti, vezan za epizode, a ne za LMS i ZS kao takve. Isto nemam nijedan broj od Dnevnika. Sam sebe kritiziram sto sam se obrusio na LL izdanja kao kamikaza, ali jednom se zivi. Netko ima 14 motornih pila u podrumu, a ne sijece drva, netko ima 34 zidna sata po 1000 eura a na ruci nosi LIDL-ov sat od 3,99 Eura. Mora li za svasto u zivotu postojati objasnjenje? Ne mora! |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 10/04/2015 : 15:45:06
|
Istina, ja sam nedavno čuo slučaj gdje čovjek ima oko 200 ribičkih štapova i to onih skupocjenih a kada povremeno ode u ribolov koristi uvijek ista 2-3. Kolekcionarstvo je sport kojega je teško objasniti koristeći logiku. |
|
|
Giuda Ballerino
Senior Member
Japan
2629 Posts
Member since 02/03/2014 |
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia