forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor kolor od prvog broja- LIBELLUS
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 149

ZoranC
Senior Member

Germany
1917 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 09/04/2015 : 13:37:47  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
@zeljko:
Meni su stripovi, generalno, preskupa stvar, bez obzira na izdanje i izdavaca. No svako ima svoj hobi. Meni LL Zagor nije ni po obimu ni boji ni kvaliteti ni u kom slucaju losiji od KIZ VC, a opet me oba izdanja kostaju 150/156 kuna po broju.
Znaci skupo, ali u poredjenju s KIZ VC ili KIZ Ludens nimalo skuplje.
Broj strana varira i kod VC i kod Ludensa, o tempu da i ne govorim.
Ne vidim razlog zasto bi sad "svi" stali s LL izdanjem.
Ne mora svaki broj planuti za dva dana. Ne ohrabruj izdavace u namjeri da se smanji naklada.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/04/2015 : 14:04:16  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ne vjerujem da će se u skorije vrijeme smanjivati tiraž jer dolazi zlatni period gdje je Zagor u nizu imao odlične priče.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

budo
Starting Member

Croatia
97 Posts

Member since 21/01/2008

Posted - 09/04/2015 : 14:19:59  Show Profile Show Extended Profile  Send budo a Private Message  Reply with Quote
Slažem se sa ZoranomC, stripovi su hobi i veselim se svakoj turi. LL mi je najdraži jer ima savršeno izdanje, ritam koji mi daje nadu da ću imati cijelu kolekciju u neko realno vrijeme od 10-ak godina. Ali isto tako kupujem Fibru i Darkwood, i ne zanima kolika je naklada kod ijednog od njih, to je njihova izdavačka politika.
Moja pozitivna strast je već zarazila nekoliko ljudi, koji su kao i ja 90-ih bili odustali od stripova pa su sada još "luđi".
Ja bih volio samo se da tempo LL održi na 8 knjiga mjesečno, divim se ljudima koji pored svog stalnog posla uspiju još toliko stripova pripremiti. Isto vrijedi i za Fibru, jer ja pored svog posla jedva uspijem to pročitati...
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17818 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 09/04/2015 : 14:34:47  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
nisam rekao da će svi stati nego da polako odustaju ljudi...

bas sam bio iznenadjen onim 1000+ tiražem i mislim da zagor ima najviše obožavatelja ali jbg riječ po sto puta pročitanim epizodama
a iskreno boja me ne vraća u djetinjstvo :D
čak naprotiv odbojna mi je

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1917 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 09/04/2015 : 14:52:50  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

nisam rekao da će svi stati nego da polako odustaju ljudi...

bas sam bio iznenadjen onim 1000+ tiražem i mislim da zagor ima najviše obožavatelja ali jbg riječ po sto puta pročitanim epizodama
a iskreno boja me ne vraća u djetinjstvo :D
čak naprotiv odbojna mi je

I ja sam npr. bio odustao nakon 4 knjige. Da spojim obje tvoje recenice i zbog boje. Sad mi je drago da sam nastavio, jer sam uvidio da me boja u pocetku smetala kao nesto "novo", a ne zato sto Zagoru "stoji samo c/b" kako neki kazu (ne mislim prvenstveno na tebe).
Isto me je tesko ubijediti da neko SAD staje zbog boje, nakon 26 knjiga. Uvijek je bilo onih koji odustaju (brojim i sebe) i onih koji pocinju (opet brojim i sebe).
Ne iskljucujem da mozda nekad dodje i do smanjenja naklade (ne dogodilo se), ali mislim da Dade nece paniciti i to uciniti u dogledno vrijeme.
Znam da te epizode izlaze po deseti put, ali pravi kolekcionar ne skakuce od knjige do knjige i ceka neobjavljene epizode, nego hoce cijelu kolekciju kad je vec krenuo sa tim.
Go to Top of Page

vknez
Average Member

Croatia
605 Posts

Member since 02/09/2009

Posted - 09/04/2015 : 15:48:21  Show Profile Show Extended Profile  Send vknez a Private Message  Reply with Quote
ja sam nepokolebljiv. dok traje ja kupujem

Moje aukcije:
https://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=vknez
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17818 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 09/04/2015 : 15:51:29  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
i ja kupujem nathana
ali ne kupujem reprinte koje već imam u slobodnoj dalmaciji i ludensu

a ovo sa zagorom je misterij :D zapravo nije nego je riječ o zagorologiji mitologiji :D
imate ZS, pa onda Slobodnu dalmaciju, ludens, VČ, kolekcionarsko izdanje, i ne znam šta još i na kraju još u boji Zagora :D i opet se kupuje

zaista fascinantno
još neki kažu da i ne čitaju samo slažu

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/04/2015 : 17:15:44  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
a ovo sa zagorom je misterij :D zapravo nije nego je riječ o zagorologiji mitologiji :D

A neki scenaristi pokušavaju napraviti od njega mitološko biće.
quote:
imate ZS

Izdanje prepuno mana: WC papir, slab otisak, cenzure, naslovnice od Mikice.
quote:
pa onda Slobodnu dalmaciju

Slab otisak i ostale greške, preskakanje brojeva.
quote:
ludens

Neprikladan prijevod Elizabete Garber.
quote:

Slab otisak.
quote:
kolekcionarsko izdanje

Kod VČ-a loše naslovnice Laurentija, kod Ludensa c/b naslovnice i spori tempo.
quote:
i na kraju još u boji Zagora :D i opet se kupuje

Ljudi traže savršeno izdanje a to je Libellusovo... ma koga ja to zavaravam, i Libellus ima manu sa onim nastavlja se na kraju knjiga.
quote:
još neki kažu da i ne čitaju samo slažu

Za čitanje služe sva ona manjkava kiosk izdanja a ovo je za napasanje očiju.

Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1917 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 09/04/2015 : 18:12:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Ma kakvo citanje!
Ovo ide direktno iz tiska u inkubator: 18°C, relativna vlaznost zraka po propisu, mraaak, izolacijska spuzvasta traka oko vrata vitrine...
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17818 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 09/04/2015 : 18:41:27  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
@DODSFERD
onda ne čitamo stripove iz sličnih ili istih razloga... u sauper duper savršenim libelusima sa savršenim svemirskim prijevodom ne možeš kupovati razbijene dijelove prohujalog djetinjstva...

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 09/04/2015 : 20:29:43  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Libellusi su realno daleko najkvalitetniji stripovi... Samo da su malčice jeftiniji.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 09/04/2015 : 22:03:34  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Libellus ima manu sa onim nastavlja se na kraju knjiga.

Tu je i navlakusa..
Da su cjelovite price bili bi hrbati siri-tanji i nekome bi bilo trn u oku sto mu na polici izgleda raspasoj...
Osobno dok mogu pratit cu ali evo nisam ni zadnjih 13 knjiga procitao ...malo i ja gubim feeling za citanje jednog te istog a u slijedecih 10 godina sumnjam da cu jos jednom procitati..mozda uzmem Dostojevskog ili Dylan Thomasa...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/04/2015 : 22:13:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

quote:

Tu je i navlakusa..
Da su cjelovite price bili bi hrbati siri-tanji i nekome bi bilo trn u oku sto mu na polici izgleda raspasoj...

Meni ne bi smetale različite debljine jer sam se tako navikao kod Tex i Mister No biblioteke a završene priče unutar iste knjige su mi posebno privlačne. Ne mora to nužno biti po sistemu 1 knjiga-1 priča već mi odgovara i ovako kako je kod Ludens kolekcionarca.
Ali, sada je ionako suvišno o tome razmišljati jer su i u Libellusu rekli da neće ništa mijenjati.

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 09/04/2015 : 22:17:21  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

quote:

Tu je i navlakusa..
Osobno dok mogu pratit cu ali evo nisam ni zadnjih 13 knjiga procitao ...malo i ja gubim feeling za citanje jednog te istog a u slijedecih 10 godina sumnjam da cu jos jednom procitati..mozda uzmem Dostojevskog ili Dylan Thomasa...

Ti si dobar, ja sam pročitao prvih 9 knjiga... Ima toliko toga novog za pročitati, a vremena malo, sve manje...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/04/2015 : 23:19:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ja sam pročitao 22 knjige i sada čekam da dođe do 30. da opet nastavim.

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 10/04/2015 : 10:16:29  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja sam pročitao 22 knjige i sada čekam da dođe do 30. da opet nastavim.

Došao do famozne 23 i stao
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 10/04/2015 : 10:44:16  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Imam ja njih sve ali čekam da se skupi više materijala da mogu šibati priče zaredom bez zaustavljanja.
Ionako mi je period od 23 nadalje dobro poznat dok je u prve 22 knjige bilo puno priča koje sam po prvi put čitao.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 10/04/2015 : 11:34:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:

@DODSFERD
onda ne čitamo stripove iz sličnih ili istih razloga... u sauper duper savršenim libelusima sa savršenim svemirskim prijevodom ne možeš kupovati razbijene dijelove prohujalog djetinjstva...

A što misliš zašto mi određene stripove koje smo odavno višekratno pročitali čitamo opet i iznova?

Ili, ako ih zbog naivnosti i pregaženosti vremenom više ne možemo čitati, barem spremamo na police i uživamo u gledanju i listanju istih, svejedno radilo se o Marku, Bleku ili ranom Zagoru.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1917 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 10/04/2015 : 13:23:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

quote:

@DODSFERD

A što misliš zašto mi određene stripove koje smo odavno višekratno pročitali čitamo opet i iznova?

Ili, ako ih zbog naivnosti i pregaženosti vremenom više ne možemo čitati, barem spremamo na police i uživamo u gledanju i listanju istih, svejedno radilo se o Marku, Bleku ili ranom Zagoru.

Johnnyja i sluzbeno za Tellerovog nasljednika! Samo jos nekoliko ovih.
Ovo je u pozitivnom smislu, volim kad se netko odusevi pomenutim junacima.
Pretpostavljam da je i Zeljko strastveni stripofil mada nece da prizna da nas stripovi vracaju tamo gdje je za neke od nas vrijeme stalo. Kako ono rece Momo Kapor u "Uni": "Kad sam je vidio sat mi je stao."
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17818 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 10/04/2015 : 13:28:27  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote

ja kažem 2 + 2 = 4 a vi nije nego je 3+3 = 6

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 10/04/2015 : 13:51:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Razumijem što si htio reći, mislio si da Libellusovo izdanje ne može vraćati uspomene.
I ne može onome tko gleda samo na ambalažu a proizvod koji se nalazi unutra zanemaruje. Ne znam kako je kod drugih ali kod mene je nostalgija prisutna samo za epizode koje sam tada čitao a ne za izdanje u kojemu su se one nalazile jer bih u protivnom još uvijek skupljao ZS i LMS (a davnih dana sam ih se riješio i ne želim takva izdanja jer postoje bolja).
Libellus je samo šlag na tortu gdje te stare epizode dobijaju najkvalitetniju ambalažu do sada.

Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1917 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 10/04/2015 : 15:08:05  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Zeljko, mi smo istomisljenici, nemoj mi sto zamjeriti.
Sve su to samo nijanse.
Dodi, i ja sam, kao ti, vezan za epizode, a ne za LMS i ZS kao takve. Isto nemam nijedan broj od Dnevnika. Sam sebe kritiziram sto sam se obrusio na LL izdanja kao kamikaza, ali jednom se zivi.
Netko ima 14 motornih pila u podrumu, a ne sijece drva, netko ima 34 zidna sata po 1000 eura a na ruci nosi LIDL-ov sat od 3,99 Eura.
Mora li za svasto u zivotu postojati objasnjenje? Ne mora!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 10/04/2015 : 15:45:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Istina, ja sam nedavno čuo slučaj gdje čovjek ima oko 200 ribičkih štapova i to onih skupocjenih a kada povremeno ode u ribolov koristi uvijek ista 2-3.
Kolekcionarstvo je sport kojega je teško objasniti koristeći logiku.

Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2629 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 15/04/2015 : 20:02:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Ljudi, ne razumijem se u Libellus niti me zanima, ali recite mi da ovo sto pise nije istina. Ako je onda je to krah...

http://libellus.hr/i/kralj-orlova--sablast--352estorica-s-plave-zvijezde/1001/0/-2

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 15/04/2015 : 20:15:13  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Giuda Ballerino

Ljudi, ne razumijem se u Libellus niti me zanima, ali recite mi da ovo sto pise nije istina. Ako je onda je to krah...

http://libellus.hr/i/kralj-orlova--sablast--352estorica-s-plave-zvijezde/1001/0/-2

Šta te tu buni?
Ako je 0 na stanju, to je zato što još nije ni pušten u prodaju, al će biti ubrzo.
Go to Top of Page
Page: of 149 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.37 seconds. Snitz Forums 2000