forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1209

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 10/04/2015 : 09:49:34  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
slažem se, ali nije dobro ni da ta epizoda ima 72.

Pa poanta prosječne ocjene je u tome da bude realan reprezent mišljenja svih fanova.
Postoji bezbroj priča s čijom se prosječnom ocjenom nikako ne slažem, ali nikad nisam išao u ekstreme da dijelim jedinice samo da prosjek bude manji.

Edited by - solar on 10/04/2015 09:50:52
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 10/04/2015 : 09:56:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

quote:
Originally posted by Elderane84

Prosjek bio 72% prije mog glasanja. :) Ne sumnjam da ces spustiti prosjek, i bolje price od ovog Kandraksa si popljuvao.

Pa da, ako mu je Osveta Vudu slaba u kojoj je Boselli jos "pod kontrolom" sto ce tek biti s Kandraxom.

Osveti Vudu sam dao 65 što za mene nije slaba ocjena već nekakva srednja žalost.
Kada se dočepam Kandraxa ne vjerujem da ću mu dati sve jedinice jer takve ocjene još nisam nikada dao ali ću gledati da budem objektivno kritičan.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17016 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 10/04/2015 : 10:15:42  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Ni meni ta Osveta Vudu nije baš toliko dobra, možda sam malo i subjektivan po tom pitanju... Ne znam... Iz tog perioda po meni ima puno boljih priča.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4528 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 10/04/2015 : 13:02:08  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
morao sam biti strog. pokvario mi je uspomenu na Kandraksa i ukrao dio djetinjstva.
quote:
Originally posted by solar

quote:
slažem se, ali nije dobro ni da ta epizoda ima 72.

Pa poanta prosječne ocjene je u tome da bude realan reprezent mišljenja svih fanova.
Postoji bezbroj priča s čijom se prosječnom ocjenom nikako ne slažem, ali nikad nisam išao u ekstreme da dijelim jedinice samo da prosjek bude manji.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 10/04/2015 : 13:24:02  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Bosellija u zatvor zbog kvarenja lijepih uspomena.

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4528 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 10/04/2015 : 13:31:53  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
da su bar samo uspomene ugrožene
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
406 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 10/04/2015 : 14:21:39  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by hamzik

mistiku i mocnost druida Kandraksa

Samo jos da je imao tu mistiku i mocnost...
Apsolutno se ne slazem sa tobom.
Malo mi je bezveze sto se na forumu, u poslednje vrijeme, najglasnije "cuju" ljubitelji starijih epizoda.

Pa normalno da je Kandrax prije bio vise misteriozan kad je bio samo jedan druid iz proslosti a Mracni Donn bilo jedno zastarsujuce ime i figura o kojoj nismo vise znali. U Bosselijevom Kandraksu misterija nestane kad saznas ko je ciji tetak i tetka.

Sto ce tice tvog drugog komentara ja ne pripadam u te "ljubitelje starijeg Zagora". Volim i starog i novog a Boselli (pogotovo sa epskom SA-odisejom) je moj absolutni favorit. Samo zato sto nevolim novog Kandraxa nemora znaciti da sam nostalgicar. Ocigledno je da i majstori kao Boselli mogu napisati lose price a Povratak Kandraxa je, sto se mene tice, veliki promasaj.

Nemoras se slagati ali nemoj odpisivati kritiku sa tim argumentima o nostalgiji.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7269 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 10/04/2015 : 15:34:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

hehe, opet klasicni nostalgicari vs. nostalgicari .
Cini mi se da ovdje ima istine:

quote:
Originally posted by Jerry Krause

King je sinonim za odmjerenog i realnog Zagorovog fana.

Ha,ha, izvukao si ovo iz konteksta.

Nego očekivao sam tvoj odgovor na onom topicu. Kako može Guthrumov povratak može imati onako visoke ocjene?

Realno: priča- 2, scenarij- 2, crtež- 3. S naslovnicom bi se mogao složiti.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/04/2015 : 16:34:39  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Pa valjda zbog toga jer se ukusi razlikuju, najbolji primjer ti je aktuelna diskusija na ovoj temi.
I ja se pitam kako neko moze perferirati Nathana pored zivog Zagora. :D
Dvadesetak forumasa je dalo na toj recki svoju ocjenu, ukupna ocjena bi bila tu negdje da nije jedan tip spucao sve jedinice i napisao "Nisam pročitao strip...".

Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 10/04/2015 : 18:55:52  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Nego očekivao sam tvoj odgovor na onom topicu. Kako može Guthrumov povratak može imati onako visoke ocjene?

Ha, vidi ko je našao da Kingu zamera na nerealnim fanovskim ocenama.
Pa Nathanu nikad manju ocenu od petice nisi dao. Jest da nisam još pročitao ovog kolorca al Zagor po defaultu ne mož' dobiti manju ocenu od recimo... petice.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 10/04/2015 : 19:49:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
@Hamzik, nisam konkretno mislio na tebe... Vise sam uopsteno pisao, iako sam tebe citirao :)

@adriano Naravno da sam dao sve desetke, nista cudno. To mi je stvarno jedna od odlicnih prica. Potrazio sam recenziju, i zacudio se da nisam ostavio komentar. Stavio sam sve desetke bez komentara, jer bas hocu sad da opet procitam pricu i napisem neki smislen komentar.
Takodje, tvoje davanje svih jedinica me ne dotice ni najmanje, sto se mene tice moze imati i zbirnu ocjenu 42%, meni ce opet biti sjajan strip.
Kod Zagora ionako treba ukinuti ocjene citalaca, jer su potpuno besmislene. Ni neki dokazani svjetski klasici nemaju iznad 90%, dok je kod Zagora to redovan slucaj cak i za uzasne i besmislene price, koje su dio necijeg djetinjstva, blablabla...
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 10/04/2015 : 20:08:47  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Kada se dočepam Kandraxa ne vjerujem da ću mu dati sve jedinice jer takve ocjene još nisam nikada dao ali ću gledati da budem objektivno kritičan.

Misliš nisi nikada dao jedinice Zagoru, jer ak me sećanje ne vara zalepio si tri, četiri keca Šetaču.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 10/04/2015 : 20:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Dodsferde, pročitaj ponovno Nollitine klasike i budi objektivno kritičan. Zar su "Svemirska braća" vrh Zagora. Pa tu priču je Nollita pijan pisao... u pauzi dok je smišljao Mister Noa.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 10/04/2015 : 20:27:10  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kod Zagora ionako treba ukinuti ocjene citalaca, jer su potpuno besmislene. Ni neki dokazani svjetski klasici nemaju iznad 90%, dok je kod Zagora to redovan slucaj cak i za uzasne i besmislene price, koje su dio necijeg djetinjstva, blablabla...

Da, zanimljivo kako im uspomene nedaju da prihvate Zagora koji razmišlja, Zagora koji pojebe tu i tamo nešto, negativce koji imaju neki story arc, Čika koji zna biti sposoban, priče kod kojih ne možeš predvidjeti završetak već na desetoj stranici...

Uvjeravaju se da Boselli previše fantazira i da je Zagor postao bog Atlantide, a nijedno ni drugo nije istina... žalosno mi je takve komentare čitati...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 10/04/2015 : 20:56:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by thekide

quote:

Misliš nisi nikada dao jedinice Zagoru, jer ak me sećanje ne vara zalepio si tri, četiri keca Šetaču.

Mislim da je bilo 3 ali i kod Zagora ima takvih priča, u sjećanju mi je ostala Ljudi iz močvare kojoj sam dao 3 jedinice, crtežu ipak nisam mogao zbog Ferrija.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 10/04/2015 : 21:18:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Dodsferde, pročitaj ponovno Nollitine klasike i budi objektivno kritičan. Zar su "Svemirska braća" vrh Zagora. Pa tu priču je Nollita pijan pisao... u pauzi dok je smišljao Mister Noa.

Ocjenjujem samo ono što sam friško čitao tako da je sve ovo što sam do sada ocjenjivao moje objektivno mišljenje s nekim malim popustima prema određenim epizodama. Istina, još nisam ocjenjivao Svemirsku braću ali zato što je prošlo nekoliko godina od čitanja pa čekam slijedeći put kao i kod nekih drugih Nolittinih priča.
Stvar je u tome što mnogi ljubitelji novijeg perioda olako posežu za stotkama ako je u pitanju njihov omiljeni scenarist. Koliko me sjećanje služi, ja sam samo za 3 priče dao maksimalnu ocjenu (od nekih 115 ocjenjivanih), u pitanju su oba Supermikea i Velika zavjera, znači samo jednoj Nolittinoj priči a on mi je najbolji scenarist. Čak ni svevremenskoj Zimskoj zmiji nisam dao stotku zbog uplitanja Bignottija a to najbolje govori da nisam darežljiv ni prema takvim klasicima.

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 10/04/2015 : 21:35:51  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bosellija u zatvor zbog kvarenja lijepih uspomena.

Dobro da ovi autori ne ljetuju po istočnoj obali Jadrana. Kakvo je raspoloženje bilo bi mrtvih na kubik

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7269 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 10/04/2015 : 21:58:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by thekide

Ha, vidi ko je našao da Kingu zamera na nerealnim fanovskim ocenama.
Pa Nathanu nikad manju ocenu od petice nisi dao. Jest da nisam još pročitao ovog kolorca al Zagor po defaultu ne mož' dobiti manju ocenu od recimo... petice.

Samo sam te čekao kad ćeš me poklopiti.

Razlika je velika. Svi već znaju da mi je način ocjenjivanja malo prerazvučen, pa kad Nathanu dam peticu onda je to strašno loše. Ali ovdje je stvarno riječ o rerecikliranoj i naivnoj epizodi, a svi se raspištoljili po osmicama. Kakve su tek ostale epizode.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 11/04/2015 : 12:11:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

ovo je više bilo glasanje iz protesta. kako je elderane dao 100, tako sam ja 10.

A cekaj zasto to radite?
Pa recenzije su za nesto sasvim drugo a ne za inacenje.
To je isto kao da ja sad odem na zimsku zmiju dati sve jedinice zato jer je aceatroke dao jako niske ocjene hellingen je ziv.
Mislim da bi se trebali kaniti tih gluposti,nemojte upropastavat recenzije svojim prepucavanjem.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 11/04/2015 : 12:12:46  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Bravo Tonka. ;)
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 11/04/2015 : 12:17:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

mistiku i mocnost druida Kandraksa

Samo jos da je imao tu mistiku i mocnost...
Apsolutno se ne slazem sa tobom.
Malo mi je bezveze sto se na forumu, u poslednje vrijeme, najglasnije "cuju" ljubitelji starijih epizoda.

Ma zagor u periodu SD sve price su uvjerljivo najbolji period zagora.
Nestali istrazivac,osveta vudu,izgubljeni rudnik,sedam gradova cibole,vjestica iz sieere,svratiste objesenih,krake ,hellingen je ziv,mortimer,zuti zmaj....jedino taj period moze da ugrozi JA saga.
Pa normalno da je Kandrax prije bio vise misteriozan kad je bio samo jedan druid iz proslosti a Mracni Donn bilo jedno zastarsujuce ime i figura o kojoj nismo vise znali. U Bosselijevom Kandraksu misterija nestane kad saznas ko je ciji tetak i tetka.

Sto ce tice tvog drugog komentara ja ne pripadam u te "ljubitelje starijeg Zagora". Volim i starog i novog a Boselli (pogotovo sa epskom SA-odisejom) je moj absolutni favorit. Samo zato sto nevolim novog Kandraxa nemora znaciti da sam nostalgicar. Ocigledno je da i majstori kao Boselli mogu napisati lose price a Povratak Kandraxa je, sto se mene tice, veliki promasaj.

Nemoras se slagati ali nemoj odpisivati kritiku sa tim argumentima o nostalgiji.

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 11/04/2015 : 12:19:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Nego očekivao sam tvoj odgovor na onom topicu. Kako može Guthrumov povratak
može imati onako visoke ocjene?

Realno meni je ta prica vrh...to je jednostavno tako...pogledaj nprm moje ocjene maxi nocna mora na moru i pogledaj druge komentare...sve je receno
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 11/04/2015 : 12:28:02  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Ah, Jerry... pusti te specijalce... uglavnom je to sve reciklaža i ispod prosjeka... nije to na razini sjevernoameričke sage, koju si (negdje si rekao) čitao i uživao u njoj... Volio bih čuti tvoje mišljenje o "Ponekad se vraćaju" jer nostalgičari misle da je to pravi sci fi u rangu Nathana... vi nathanovci bi morali reći da li je to takav teški sci fi ili samo nagoviještaj JA sage odnosno zanimljivijeg čitanja.

Deecay nije shvatio. Možda ćeš ti. ;)

http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sr-549-550-ponekad-se-vracaju/1350/

EDIT:

Možda je vrijeme, da se osvježi recenzija sa novim VČ&Ludens naslovnicama.

Edited by - nagor on 11/04/2015 12:30:13
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
406 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 11/04/2015 : 12:43:34  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

quote:
Originally posted by adriano

ovo je više bilo glasanje iz protesta. kako je elderane dao 100, tako sam ja 10.

A cekaj zasto to radite?
Pa recenzije su za nesto sasvim drugo a ne za inacenje.
To je isto kao da ja sad odem na zimsku zmiju dati sve jedinice zato jer je aceatroke dao jako niske ocjene hellingen je ziv.
Mislim da bi se trebali kaniti tih gluposti,nemojte upropastavat recenzije svojim prepucavanjem.

Slazem se! Meni su recenzije ogromno pomogle kada sam se prije godinu dana vratio citanju Zagora. Bacio sam se na citanje donekle od pocetka i putem recenzija sam izabiro koje cu price citati jer nemam ni vremena niti volje da citam sve i jedan broj a mnogi nazalost nisu bas i cemu. Ja kad bacim pogled na ocjene prvo pocinjem sa prosjescnom jer to mi je opet glas svih Zagorovaca a onda se malo vise ugledam u komentare specificnih forumasa sa kojima mi se ukus obisno sklapa.

To desetke i jedinice sto se daju od inata urusavaju citavu svrhu prosjecne ocjene i nimalo ne pomazu novim ili novostarim citaocima.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 11/04/2015 : 12:47:58  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Nitko nije dao 10ke iz inata. A ovi drugi nek budu djeca zauvijek.
Go to Top of Page
Page: of 1209 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.06 seconds. Snitz Forums 2000