Author |
Topic |
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 17/04/2015 : 09:46:52
|
quote: Originally posted by hamzik
Kad smo vec kod crtaca, jutros sam procito Indijanci iz preprije (prvi dio Kamenog Diva naravno) i to mi je prva prica sto je Rubini crto. Normalno da sam vec vidio hrpu njegovih crteza i ilustracija ali ovo je prvi strip sto drzim u ruci od njega. I covjece, koji je to majstor. I sto je najbolje, toliko posjeca na Andreuccija da bar za tren se izljeci rana sto je otiso. Ali onda se sjetim da i Rubini nece biti tu bas predugo i srce opet pukne...
Moram isto reci (iako sam samo privi dio od cetiri procito) da mi ovo izlgleda kao jedan od Buretovih boljih radova. Necu da mi ocekivanja fataju previse maha ali veoma veoma obecavajuce.
Da, dobra prica, u svakom pogledu. http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-vec-38-41-kameni-div/1286/ |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 17/04/2015 : 09:50:09
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by nagor
Složio si to ko da je Cibola promašaj zbog Chiraolle.
Nije tacno! Nikad nisam rekao da je Cibola promasaj, vec da je mogla biti top epizoda tog doba, mozda cak i ispred Morske strave.
Usuđujem se reći da bi Morska strava više profitirala da ju je crtao Chiraolla nego li bi Cibola da ju je crtao Andreucci.
Sokiran sam ovom izjavom.
Pa Cibola je top epizoda tog vremena? Većina fanova to misli. Pogledaj ocjene.
U biti najjače priča tog doba. Morska strava je na vrhu uz Cibolu.
Chiraolla? Pa sjećaš se kako je lijepo izgledao Boston u Tajni Jednoroga... odnosno izgledao je prljavo, mračno i opasno... kako i prilići jednom lučkom gradu. Kako bi to tek sjelo u Morskoj stravi... bila bi to i dalje top priča... možda i bolja nego li je sad. Nije Chiarolla za Darkwood, ali za takvo nešto bi bio, odnosno jest idealan. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 17/04/2015 : 10:05:32
|
quote: Originally posted by nagor Pa Cibola je top epizoda tog vremena? Većina fanova to misli. Pogledaj ocjene.
Prvo trebam riješiti Razbojnike od Della Monice pa onda prelazim na tu Cibolu da vidim što ima tako vrijedno u njoj. Ako se razočaram tebe ću smatrati odgovornim za to jer stalno tuliš o najboljoj priči serijala. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Posted - 17/04/2015 : 10:11:22
|
Nikako se ne razumijemo. Cibola jeste dobra prica, rijetko ko tvrdi nesto drugacije. Ja govorim o tome da bi bila mozda i ispred Morske strave da je crtao Andreucci. Kao sto mozes da vidis i na ukupnoj ocjeni recenzije, crtez Cibole ima prosjek 7, Morska strava 9. Kod Cibole su prica, scenario i naslovnice 9, crtez 7. Nakon 79 komentara. Morska strava ima 105 komentara, prosjek svih ocjena je 9. Dakle, u sustini ove dvije price imaju identicne ocjene, presudna je samo ona gdje se ocjenjuje crtez. Mislim da je s time jasno sta vecina fanova misli. Zato kazem, da su kojim slucajem crtaci zamijenjeni, vrlo vjerovatno bi sad i Cibola bila ispred Morske strave. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 17/04/2015 : 10:16:19
|
quote: Originally posted by DODSFERD
quote: Originally posted by nagor Pa Cibola je top epizoda tog vremena? Većina fanova to misli. Pogledaj ocjene.
Prvo trebam riješiti Razbojnike od Della Monice pa onda prelazim na tu Cibolu da vidim što ima tako vrijedno u njoj. Ako se razočaram tebe ću smatrati odgovornim za to jer stalno tuliš o najboljoj priči serijala.
Ako ti se svidio Bazileo sa svojim zadacima ("Noć užasa") i borba protiv Titana kod Hellingena, ovo bi ti se isto trebalo svidjet. Ni Čarolija nije toliko čarolijski tu. Uglavnom, priča koja dovodi fizičku pripremljenost našeg omiljenog junaka do samih granica. Oduševio me Patrick ovdje svojom fizičkom spremom i izdržljivošću. "Najfizikalnija" priča serijala sigurno. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 17/04/2015 : 10:23:10
|
Nisu ništa veličanstveno te stare priče ali nude dosta dobru zabavu, ako tako bude i kod Cibole bit' ću zadovoljan. |
Edited by - DODSFERD on 17/04/2015 10:23:31 |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 17/04/2015 : 10:26:49
|
Nikako se ne razumijemo. Cibola jeste dobra prica, rijetko ko tvrdi nesto drugacije. Ja govorim o tome da bi bila mozda i ispred Morske strave da je crtao Andreucci. Kao sto mozes da vidis i na ukupnoj ocjeni recenzije, crtez Cibole ima prosjek 7, Morska strava 9. Kod Cibole su prica, scenario i naslovnice 9, crtez 7. Nakon 79 komentara. Morska strava ima 105 komentara, prosjek svih ocjena je 9. Dakle, u sustini ove dvije price imaju identicne ocjene, presudna je samo ona gdje se ocjenjuje crtez. Mislim da je s time jasno sta vecina fanova misli. Zato kazem, da su kojim slucajem crtaci zamijenjeni, vrlo vjerovatno bi sad i Cibola bila ispred Morske strave.
Ma razumijem što želiš reći. Pa bila bi sigurno ispred strave jer Chiraolla po defaultu ima uvijek niže ocjene. Andreucci je svima draži crča i tehnički puno bolji. Nema tu dileme, ali taj pojam "top priča" je opasan. Ti govoriš da je Cibola "dobra priča"... nije Cibola dobra... Cibola je odlična, vrh priča... i to većina fanova misli... "top priča"... sve 9ke osim crteža. Ne možeš postaviti "poll" u stilu "bi li strip kod vecine fanova vazio kao najbolja epizoda tog doba"? Već važi... to govorim. Zbog toga sam stavio ono sa "10 milijuna i 9,9999 milijuna".
|
|
|
hamzik
Junior Member
Sweden
406 Posts
Member since 27/04/2012 |
Posted - 17/04/2015 : 12:04:36
|
Ja se slazem sa Kingom da bi Cibola bila jos bolja da ju je Andreucci crto. Ali eto, on je po meni najbolji Zagijev crtac ikada. Iako Ferri ima posebno mjesto u srcu. Sa tim receno, Cibola je vrhunska epizoda i ona sto je pogurala Zagora u novi pravac. Zajedno sa Osvetom Vudu je pokrenula mnoge nasljednje price i kontinuitet.
Jedino sa cim se ne slazem sto se tice prosjecnih ocjena Cibole je 9 za naslovnice. Ako mene pitas mozda i nema te price u serijalu koja ima bas sve tri bolje naslovnice. Maestralne i mastovite i prosto te uvlace da otvoris strip. |
|
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Posted - 17/04/2015 : 16:26:34
|
Mala statistika o Zagorovim pricama i plasmanu na izboru za strip godine u zadnje cetiri godine.
2014: 1. Zagor priča 4. Morska strava 16. Čarobnjak Kandrax 19. Blago Crvene planine 24. Duhovi kapetana Fishlega 28. Skiptar Tin Hinan 35. Tigar 38. Priča o Betty Wilding 41. Supermike se vraća 42. Chico story
2013: 3. Nasilje u Darkwoodu 5. Čovjek koji je pobijedio smrt 11. Zagor protiv Supermikea 20. Poruke smrti 22. Nestali istraživač 29. Čarobnjak Kandraks 34. Povratak Supermajka 48. Bijes ratnika Osaga
2012: 1. Zasjeda u šumi (LIB) 10. VCKI 18 14. Senke nad Darkvudom 15. Vampir 27. Zasjeda u šumi (AG) 32. Povratak u Darkwood 35. Crni osvetnik 37. Dobar i loš 38. Zabranjena dolina 57. Okršaj u šumi 61. Vudu osveta
2011: 1. Demon ludila 11. LudensKI 1 13. Ocean 14. Zagor protiv Supermajka 17. Dvorac na nebu 20. Sloboda ili smrt 26. Plamena lubanja 33. Mračna predskazanja 34. Horde zla 39. Manituova škrinja 46. Vuk samotnjak
Najbolje plasirani stripovi 2006-2010: 2010: 2. Užas šeste planete
2009: 3. Velika zavera
2008: 6. Američka odiseja
2007: 3. Indijanska magija
2006: 8. Sedma runda
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 17/04/2015 : 16:43:02
|
Očekivao sam da će za prošlu godinu Tigar biti bolje plasiran a radi se o epizodi koja nadmašuje Zagor priča, jedino što je razlika u opremi nemjerljiva. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Posted - 17/04/2015 : 17:33:17
|
Iz prilozenog se jasno vidi da velika vecina perferira klasicne epizode. Tek tu i tamo uleti u top ten neka od novijih epizoda. |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 17/04/2015 : 17:43:14
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Očekivao sam da će za prošlu godinu Tigar biti bolje plasiran a radi se o epizodi koja nadmašuje Zagor priča, jedino što je razlika u opremi nemjerljiva.
Sve ove price su vec vidjene pa su ljudi verovatno glasali za nesto sto su sada po prvi put procitali ili za neku epizodu cije ih je ponovno reizdanje najvise obradovalo. Tigar je po meni najbolja Zagorova epizoda ikad, ali nisam glasao za nju na ovom izboru jer sam je vec citao u extra Zagoru. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Posted - 17/04/2015 : 17:48:25
|
Jos jedna statistika. Evo prvih 25 Zagorovih epizoda po prosjecnoj ocjeni forumasa. 20 klasicnih epizoda, samo 5 novijeg doba, tj. iz vremena od kada je Boselli startovao na serijalu. Od tih 25 Ferri je nacrtao 19. Boselli napisao 3, Burattini 2.
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Posted - 17/04/2015 : 17:52:00
|
Epizodu "Covjek koji je pobijedio smrt, koja odise klasicnim duhom, sam svrstao ,naravno, u novo doba, mada je i to pokazitelj da se vecini vise svidjaju stare price. |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 17/04/2015 : 18:36:05
|
Ne volim ja ovako ove ribute epizoda sa boljim crtezom jer kvare dozivljaj - ostavi klasik kakav je bio a ne da kvaris staru car. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 17/04/2015 : 18:38:29
|
Ove Chico specijale ja ne uzimam za ozbiljno kao prave Zagorove edicije i kada se oni eliminiraju lista stvarno ima dosta realan izgled. |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6883 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 17/04/2015 : 19:09:46
|
Od tih 25 po mom ocito cudnom ukusu za top 5 mogu proci "Dobar i los" i "Sotonski Mortimer". Iznenadjuje me da u top 25 nema prvog Rakosijeva pojavljivanja, ta atmosfera, sjajni Ferri a nema ga tu (ili ja ne vidim). "Sveti breg" je isto pri vrhu ali citao sam ga u Odabranim pricama a kako je to uradjeno ne treba spominjati. |
loading...
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 17/04/2015 : 19:37:26
|
Zarobljenici Crvene Vještice je najstarija priča na ovoj listi i pravi primjer kako klasici ne mogu zastarjeti ni nakon toliko godina, u takvim pomalo naivnim vremenima samo je Nolitta mogao napraviti ovako moćnog Zagora. |
|
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 17/04/2015 : 20:21:05
|
Ako izabacimo priče s Chicom,moralo bi se naći mjesta za Teksaške rendžere,Sedam gradova Cibole i Osvetu Vudu. Bar to,mada po meni ima još par priča koje su bolje od recimo Velike zavjere,Ratnika Pequota i Uklete zemlje. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 17/04/2015 : 20:44:31
|
quote: Originally posted by Elderane84
King, moguce da bi Andreuci odradio " bolje", ali ovako je vec fantasticna, pa bi se to "bolje" ipak svelo na licni dozivljaj. :)
Pitanje za tebe, ali pokusaj realno da odgovoris: Da je kojim slucajem Andreucci nacrtao Cibolu, Chiarolla Morsku stravu, sta mislis koji bi strip kod vecine fanova vazio kao najbolja epizoda tog doba?
Sigurno da bi kod dosta fanova bolje prosao Andreuci, ali to nista ne znaci. Vecina istih tih fanova bi izabrala da Osvetu Vudu radi npr. Feri ili Donateli, a svi znamo kako bi to ispalo. Zapravo, ti fanovi bi najradije da su sve epizode ikad nacrtali Feri i Donateli, a sve napisao Nolita, ponesto Tonineli. Ja sam stvarno prezadovoljan kako je Chiarolla odradio Cibolu, tako da uopste ne mogu da zamislim kako bi izgledalo da je crtao neko drugi.
Glede liste recenziranih epizoda, opet nista cudno. Takvo raspolozenje generalno vecinski vlada, sto naravno ne znaci da je smisleno, ni prvi ni poslednji put nije da vecina debelo grijesi :) |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 17/04/2015 : 21:42:56
|
60 godina izlaženja, 600 brojeva, na stotine tisuća tabli, junak za sva vremena vremena.. i njegove najbolje epizode su, najbolji Zagori svih vremena su.... *drum roll*... njam njam njam Čikoti... Čiko story, Fanta i Amerikanac... ma daj, neozbiljne su takve liste... nije ni čudno što se na zagorovce s visoka gleda.
Ove ostale priče su sve u redu. Pravi klasici u najtoplijem smislu te riječi. Zaslužuju da ih se spomene, ali daleko daleko je to od najboljeg u serijalu. Jedan Kameni div ili Tajanstveni samostan su jače i bolje priče od barem dvadesetak ovih gore na popisu. |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 17/04/2015 : 22:17:41
|
Sta mislite da napravimo neki presjek najboljih 25 epizoda? To je ipak veliki broj, nije poput top 10 ili top 5, gdje ne znas ni sta bi stavio... I nije poput onih topika gdje te ogranicavaju da glasas za vec ponudjeno? |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 17/04/2015 : 22:18:10
|
Meni su podjednako dobri i Tajanstveni samostan i klasici sa ove liste ali slažem se za Chico specijale da su precjenjeni. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 17/04/2015 : 22:27:16
|
Ma nisu ovi gore Čikoti precjenjeni. Zgodno je to štivo i svakom zagorovcu je jedan FantaČiko vrh - genijalan je to spoj sci fija i humora, ali Čikoti nemaju šta tražiti u best of serijala. Ne može biti Čiko indijanac ispred Demona ludila. |
|
|
Topic |
|