Author |
Topic |
Dwayne_Looney
Advanced Member
6883 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 17/04/2015 : 22:28:50
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Meni su podjednako dobri i Tajanstveni samostan i klasici sa ove liste ali slažem se za Chico specijale da su precjenjeni.
Dod, koliko je "Tajanstveni samostan" dug (kad bi gledao ukupno, koliko epizoda ima stranica)? Čisto da znam bi li mogla nekad biti u VČ OP pošto tih prvih 45 SD-ova ne mislim kupovati, a ona me naslovnica uvijek intrigirala. Ali čekat ću da mi Extra poklopi tu rupu. |
loading...
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 17/04/2015 : 22:31:19
|
quote: Originally posted by nagor
60 godina izlaženja, 600 brojeva, na stotine tisuća tabli, junak za sva vremena vremena.. i njegove najbolje epizode su, najbolji Zagori svih vremena su.... *drum roll*... njam njam njam Čikoti... Čiko story, Fanta i Amerikanac... ma daj, neozbiljne su takve liste... nije ni čudno što se na zagorovce s visoka gleda.
Ove ostale priče su sve u redu. Pravi klasici u najtoplijem smislu te riječi. Zaslužuju da ih se spomene, ali daleko daleko je to od najboljeg u serijalu. Jedan Kameni div ili Tajanstveni samostan su jače i bolje priče od barem dvadesetak ovih gore na popisu.
Tvoje misljenje, kako mozes da vidis vecina ne razmislja tako. ;) Siguran sam da bi svako od nas korigovao ovu listu, jedni vise, drugi manje. Pretpostavljam da ima i onih koji bi svih ovih 25 epizoda prekrizili. |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Posted - 17/04/2015 : 22:37:57
|
quote: Originally posted by Elderane84
Sta mislite da napravimo neki presjek najboljih 25 epizoda? To je ipak veliki broj, nije poput top 10 ili top 5, gdje ne znas ni sta bi stavio... I nije poput onih topika gdje te ogranicavaju da glasas za vec ponudjeno?
25 samo? Ne znam da li to mogu. Previse je dobrih prica koje se razlikuju u nijansama. Dajte vi svoje, bas me interesuje poredak odredjenih forumasa. Jos nesto, stavite one price koje stvarno volite, glupo je praviti popis samo zbog toga da bi se ispalo "politicki korektno". |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 17/04/2015 : 22:38:30
|
Sta mislite da napravimo neki presjek najboljih 25 epizoda? To je ipak veliki broj, nije poput top 10 ili top 5, gdje ne znas ni sta bi stavio... I nije poput onih topika gdje te ogranicavaju da glasas za vec ponudjeno?
Moglo bi se tu nešto složiti. Forumaških top 30 epizoda... ili proširimo na neke oscare serijala. Najbolja origin priča, najbolji Čiko, najbolji Nollita, najbolji povratak...
Da timber nije zagadio podforum sa onim svojim debilnim topicima, ovo bi se dalo lijepo realizirat u posebnih topicima. Ovako me je sram otvarati zagorove topice. :( |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Posted - 17/04/2015 : 22:38:58
|
Sumnjam da bi iko izbacio bas sve sa ove liste. Nema sanse.
Da se kladimo?
Tintone, javi se. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 17/04/2015 : 22:42:00
|
quote: Originally posted by King Warrior
60 godina izlaženja, 600 brojeva, na stotine tisuća tabli, junak za sva vremena vremena.. i njegove najbolje epizode su, najbolji Zagori svih vremena su.... *drum roll*... njam njam njam Čikoti... Čiko story, Fanta i Amerikanac... ma daj, neozbiljne su takve liste... nije ni čudno što se na zagorovce s visoka gleda.
Ove ostale priče su sve u redu. Pravi klasici u najtoplijem smislu te riječi. Zaslužuju da ih se spomene, ali daleko daleko je to od najboljeg u serijalu. Jedan Kameni div ili Tajanstveni samostan su jače i bolje priče od barem dvadesetak ovih gore na popisu.
Tvoje misljenje, kako mozes da vidis vecina ne razmislja tako. ;) Siguran sam da bi svako od nas korigovao ovu listu, jedni vise, drugi manje. Pretpostavljam da ima i onih koji bi svih ovih 25 epizoda prekrizili.
Nije baš toliko jednostavno "tvoje mišljenje, moje mišljenje". Većina je stavila Čiko Indijanca ispred Demona ludila? Zar ćemo takav poredak uzakoniti i poštovati? Nema šanse.
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Posted - 17/04/2015 : 22:48:00
|
Nije baš toliko jednostavno "tvoje mišljenje, moje mišljenje". Većina je stavila Čiko Indijanca ispred Demona ludila? Zar ćemo takav poredak uzakoniti i poštovati? Nema šanse.
Trebao bi da znas da je Demon ludila najomiljenija ali ujedno i najomrazenija epizoda. Slicno kao i Zagor...Ili Ronaldo, Kim Kakoseonovecpreziva itd. :D Imaju svoje fan baze, ruse rekorde, ali i grupacija protivnika je pozamasna. |
Edited by - King Warrior on 18/04/2015 07:40:24 |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19698 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 17/04/2015 : 22:54:58
|
quote: Originally posted by King Warrior
Sumnjam da bi iko izbacio bas sve sa ove liste. Nema sanse.
Da se kladimo?
Tintone, javi se.
Pa sigurno ne bih prekrižio Morsku stravu. Negdje pola njih bih definitivno prekrižio. Ali neke nisam ni čitao. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 17/04/2015 : 23:02:49
|
Ma nisu ovi gore Čikoti precjenjeni. Zgodno je to štivo i svakom zagorovcu je jedan FantaČiko vrh - genijalan je to spoj sci fija i humora, ali Čikoti nemaju šta tražiti u best of serijala. Ne može biti Čiko indijanac ispred Demona ludila.
Upravo to, sami za sebe su ti specijali dobri i služe svojoj svrsi ali ih ne treba trpati u isti koš sa pravim Zagor pričama već gledati kao posebnu cjelinu. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 17/04/2015 : 23:08:21
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Meni su podjednako dobri i Tajanstveni samostan i klasici sa ove liste ali slažem se za Chico specijale da su precjenjeni.
Dod, koliko je "Tajanstveni samostan" dug (kad bi gledao ukupno, koliko epizoda ima stranica)? Čisto da znam bi li mogla nekad biti u VČ OP pošto tih prvih 45 SD-ova ne mislim kupovati, a ona me naslovnica uvijek intrigirala. Ali čekat ću da mi Extra poklopi tu rupu.
Cijela priča ima oko 220 stranica, 2 cijela redovna broja (Tajanstveni samostan, Živi pokopani) plus zadnjih 30 stranica iz Kapetanove tajne gdje priča započinje. |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6883 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 17/04/2015 : 23:15:54
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Dod, koliko je "Tajanstveni samostan" dug (kad bi gledao ukupno, koliko epizoda ima stranica)? Čisto da znam bi li mogla nekad biti u VČ OP pošto tih prvih 45 SD-ova ne mislim kupovati, a ona me naslovnica uvijek intrigirala. Ali čekat ću da mi Extra poklopi tu rupu.
Cijela priča ima oko 220 stranica, 2 cijela redovna broja (Tajanstveni samostan, Živi pokopani) plus zadnjih 30 stranica iz Kapetanove tajne gdje priča započinje.
Pa, moglo bi... nekako... možda |
loading...
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 17/04/2015 : 23:59:45
|
U osnovnoj školi sam dobio peticu na račun ovog kadra, na satu likovnog sam prilično dobro iz sjećanja precrtao samostan i ove stijene a učiteljica je mislila da je to moje "originalno" djelo.
Hvala Ferri! |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 18/04/2015 : 00:45:21
|
Šteta što ta priča ima tako slab otisak u SD izdanju, nestrpljivo čekam Libellusov kolorac (a dug je put do njega). |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 18/04/2015 : 01:54:42
|
Šteta što ta priča ima tako slab otisak u SD izdanju, nestrpljivo čekam Libellusov kolorac (a dug je put do njega).
Prije ce ti izaci u Ludensovoj Extra seriji. Inace odgovor na Nagorovo retoricko pitanje... ima ih boljih, npr. Kameni div. (Iako morat cu ponovo procitati Tajanstveni samostan jer proslo je dugo vremena od zadnjeg citanja, ali sjecam se da me nije oborila s nogu.) |
www.epicentercomics.com |
Edited by - D.J. on 18/04/2015 07:30:58 |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 18/04/2015 : 07:24:12
|
Meni je odlična jer me posebne uspomene vežu za nju. Ako Ludens bude ponavljao te SD brojeve baš me zanima što će napraviti kada dođe do onih preskočenih koje su naknadno objavili ali... dug je put i do toga. |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Posted - 18/04/2015 : 07:34:37
|
Jos malo statistike, 25 epizoda sa najgorim prosjecnim ocjenama:
Da li zaista na ovu listu pripadaju epizode poput Sablasnog jedrenjaka, Nocna mora na moru i Divlja horda, veoma je diskutabilno. |
Edited by - King Warrior on 18/04/2015 07:36:58 |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 18/04/2015 : 07:45:30
|
Ja sam je čitao prošli mjesec nakon dobrih 20 godina pauze, tj. od njenog objavljivanja. Koje su to uspomene bile iako mi je malo toga ostalo u sjećanju što se tiče radnje ali barem mi je bilo napetije za čitanje. |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
hamzik
Junior Member
Sweden
406 Posts
Member since 27/04/2012 |
Posted - 18/04/2015 : 21:42:53
|
U ovom trenutku sam zatvorio Kameni div. I moj prvi utisak je da je ovo Buretov najbolji rad na Zagoru. Mozda cak i desetka!
EDIT. Evo i malo duzi komentar:
Koje odusevljenje! Ovo je, drago mi je reci, Buretov daleko najbolji rad na Zagoru. Prosto se osjeti inspiracija na svakoj stranici u ovoj netipicnoj prici naseg junaka. A i naseg scenariste.
Umjerenje i samopouzdanost kojom ova prica odise je daleko od Buretovih mnogih radova gdje on vjecno ganja duh Nolitte. Ovo nije klasicni Zagor, ovdje nema naivnosti, forsirane akcije i bezkrajnih prepricavanja. Ne, ovo je prava pustolovina sa odahom te Buretu tako omiljene detektivske misterije. Sve kroz sloj poezije, gdje je surova priroda i predmet divljenja a i najveci neprijatelj.
Ovo je jednostavno novi Zagor i dokaz da i Bure moze napisati pravo remek djelo kada se usudi napustiti Nolittinu sjenu. Naravno, pomaze mu da je izabro Rubinija da crta. I kako je to covjek nacrto! Vidi se da je ucenik Anderuccija, sto je naravno samo pozitivno, ali Rubini je vec ovdje razvio svoj stil koji je nista drugo nego maestralan. Valjda je i Ferri dobio inspiraciju od ove fantasticne price i napravio odlicne naslovnice, moguce mimo one posljednje.
Drago mi je vidjeti da moze kad hoce, i kad se ne gusi pod pritiskom hiperprodukcije. Kameni div je Buretov Nestali Iztrazivac 96% |
Edited by - hamzik on 19/04/2015 00:54:47 |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
|
raic1922
Senior Member
Croatia
1388 Posts
Member since 05/07/2014 |
Posted - 19/04/2015 : 23:14:31
|
Gledam onaj topic 'Zagor: top 25' i vidim da je puno ljudi stavilo Američku odiseju i Prvog Kandraxa, pa zar su vam te epizode bas vrhunske pa su vam u top 25 serijala? Pa meni je Američka odiseja jedna od najprecijenjenijh epizoda. |
|
|
Topic |
|