forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1209

Dwayne_Looney
Advanced Member

6883 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 17/04/2015 : 22:28:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Meni su podjednako dobri i Tajanstveni samostan i klasici sa ove liste ali slažem se za Chico specijale da su precjenjeni.

Dod, koliko je "Tajanstveni samostan" dug (kad bi gledao ukupno, koliko epizoda ima stranica)? Čisto da znam bi li mogla nekad biti u VČ OP pošto tih prvih 45 SD-ova ne mislim kupovati, a ona me naslovnica uvijek intrigirala. Ali čekat ću da mi Extra poklopi tu rupu.

loading...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 17/04/2015 : 22:31:19  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

60 godina izlaženja, 600 brojeva, na stotine tisuća tabli, junak za sva vremena vremena.. i njegove najbolje epizode su, najbolji Zagori svih vremena su.... *drum roll*... njam njam njam Čikoti... Čiko story, Fanta i Amerikanac... ma daj, neozbiljne su takve liste... nije ni čudno što se na zagorovce s visoka gleda.

Ove ostale priče su sve u redu. Pravi klasici u najtoplijem smislu te riječi. Zaslužuju da ih se spomene, ali daleko daleko je to od najboljeg u serijalu. Jedan Kameni div ili Tajanstveni samostan su jače i bolje priče od barem dvadesetak ovih gore na popisu.

Tvoje misljenje, kako mozes da vidis vecina ne razmislja tako. ;)
Siguran sam da bi svako od nas korigovao ovu listu, jedni vise, drugi manje. Pretpostavljam da ima i onih koji bi svih ovih 25 epizoda prekrizili.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 17/04/2015 : 22:34:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Sumnjam da bi iko izbacio bas sve sa ove liste. Nema sanse.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 17/04/2015 : 22:37:57  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Sta mislite da napravimo neki presjek najboljih 25 epizoda? To je ipak veliki broj, nije poput top 10 ili top 5, gdje ne znas ni sta bi stavio... I nije poput onih topika gdje te ogranicavaju da glasas za vec ponudjeno?

25 samo? Ne znam da li to mogu. Previse je dobrih prica koje se razlikuju u nijansama. Dajte vi svoje, bas me interesuje poredak odredjenih forumasa. Jos nesto, stavite one price koje stvarno volite, glupo je praviti popis samo zbog toga da bi se ispalo "politicki korektno".
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 17/04/2015 : 22:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sta mislite da napravimo neki presjek najboljih 25 epizoda? To je ipak veliki broj, nije poput top 10 ili top 5, gdje ne znas ni sta bi stavio... I nije poput onih topika gdje te ogranicavaju da glasas za vec ponudjeno?

Moglo bi se tu nešto složiti. Forumaških top 30 epizoda... ili proširimo na neke oscare serijala. Najbolja origin priča, najbolji Čiko, najbolji Nollita, najbolji povratak...

Da timber nije zagadio podforum sa onim svojim debilnim topicima, ovo bi se dalo lijepo realizirat u posebnih topicima. Ovako me je sram otvarati zagorove topice. :(
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 17/04/2015 : 22:38:58  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da se kladimo?

Tintone, javi se.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 17/04/2015 : 22:42:00  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

60 godina izlaženja, 600 brojeva, na stotine tisuća tabli, junak za sva vremena vremena.. i njegove najbolje epizode su, najbolji Zagori svih vremena su.... *drum roll*... njam njam njam Čikoti... Čiko story, Fanta i Amerikanac... ma daj, neozbiljne su takve liste... nije ni čudno što se na zagorovce s visoka gleda.

Ove ostale priče su sve u redu. Pravi klasici u najtoplijem smislu te riječi. Zaslužuju da ih se spomene, ali daleko daleko je to od najboljeg u serijalu. Jedan Kameni div ili Tajanstveni samostan su jače i bolje priče od barem dvadesetak ovih gore na popisu.

Tvoje misljenje, kako mozes da vidis vecina ne razmislja tako. ;)
Siguran sam da bi svako od nas korigovao ovu listu, jedni vise, drugi manje. Pretpostavljam da ima i onih koji bi svih ovih 25 epizoda prekrizili.

Nije baš toliko jednostavno "tvoje mišljenje, moje mišljenje". Većina je stavila Čiko Indijanca ispred Demona ludila? Zar ćemo takav poredak uzakoniti i poštovati? Nema šanse.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 17/04/2015 : 22:48:00  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije baš toliko jednostavno "tvoje mišljenje, moje mišljenje". Većina je stavila Čiko Indijanca ispred Demona ludila? Zar ćemo takav poredak uzakoniti i poštovati? Nema šanse.

Trebao bi da znas da je Demon ludila najomiljenija ali ujedno i najomrazenija epizoda. Slicno kao i Zagor...Ili Ronaldo, Kim Kakoseonovecpreziva itd. :D Imaju svoje fan baze, ruse rekorde, ali i grupacija protivnika je pozamasna.

Edited by - King Warrior on 18/04/2015 07:40:24
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 17/04/2015 : 22:54:58  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Da se kladimo?

Tintone, javi se.

Pa sigurno ne bih prekrižio Morsku stravu.
Negdje pola njih bih definitivno prekrižio.
Ali neke nisam ni čitao.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 17/04/2015 : 23:02:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma nisu ovi gore Čikoti precjenjeni. Zgodno je to štivo i svakom zagorovcu je jedan FantaČiko vrh - genijalan je to spoj sci fija i humora, ali Čikoti nemaju šta tražiti u best of serijala. Ne može biti Čiko indijanac ispred Demona ludila.

Upravo to, sami za sebe su ti specijali dobri i služe svojoj svrsi ali ih ne treba trpati u isti koš sa pravim Zagor pričama već gledati kao posebnu cjelinu.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 17/04/2015 : 23:08:21  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

quote:

Meni su podjednako dobri i Tajanstveni samostan i klasici sa ove liste ali slažem se za Chico specijale da su precjenjeni.

Dod, koliko je "Tajanstveni samostan" dug (kad bi gledao ukupno, koliko epizoda ima stranica)? Čisto da znam bi li mogla nekad biti u VČ OP pošto tih prvih 45 SD-ova ne mislim kupovati, a ona me naslovnica uvijek intrigirala. Ali čekat ću da mi Extra poklopi tu rupu.

Cijela priča ima oko 220 stranica, 2 cijela redovna broja (Tajanstveni samostan, Živi pokopani) plus zadnjih 30 stranica iz Kapetanove tajne gdje priča započinje.

Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6883 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 17/04/2015 : 23:15:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

quote:

Cijela priča ima oko 220 stranica, 2 cijela redovna broja (Tajanstveni samostan, Živi pokopani) plus zadnjih 30 stranica iz Kapetanove tajne gdje priča započinje.

Pa, moglo bi... nekako... možda

loading...
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 17/04/2015 : 23:50:49  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Ah, Tajanstveni samostan. Postoji li koja bolja Buretova priče od ove?

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 17/04/2015 : 23:59:45  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
U osnovnoj školi sam dobio peticu na račun ovog kadra, na satu likovnog sam prilično dobro iz sjećanja precrtao samostan i ove stijene a učiteljica je mislila da je to moje "originalno" djelo.

Hvala Ferri!
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 18/04/2015 : 00:07:26  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Za učiteljicu i Ferrija.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 18/04/2015 : 00:45:21  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Šteta što ta priča ima tako slab otisak u SD izdanju, nestrpljivo čekam Libellusov kolorac (a dug je put do njega).

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 18/04/2015 : 01:54:42  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:

Šteta što ta priča ima tako slab otisak u SD izdanju, nestrpljivo čekam Libellusov kolorac (a dug je put do njega).

Prije ce ti izaci u Ludensovoj Extra seriji.
Inace odgovor na Nagorovo retoricko pitanje... ima ih boljih, npr. Kameni div.
(Iako morat cu ponovo procitati Tajanstveni samostan jer proslo je dugo vremena od zadnjeg citanja, ali sjecam se da me nije oborila s nogu.)

www.epicentercomics.com

Edited by - D.J. on 18/04/2015 07:30:58
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 18/04/2015 : 07:24:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Meni je odlična jer me posebne uspomene vežu za nju.
Ako Ludens bude ponavljao te SD brojeve baš me zanima što će napraviti kada dođe do onih preskočenih koje su naknadno objavili ali... dug je put i do toga.

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 18/04/2015 : 07:29:31  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Evo bas sam ponovo procitao Tajanstveni samostan nakon vise od 10 godina i mogu reci da mi je epizoda jos bolja nego prvi put. Definitivno jedan od Burattinijevih vrhunaca. Stvarno mu idu detektivski trileri.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 18/04/2015 : 07:34:37  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Jos malo statistike, 25 epizoda sa najgorim prosjecnim ocjenama:

Da li zaista na ovu listu pripadaju epizode poput Sablasnog jedrenjaka, Nocna mora na moru i Divlja horda, veoma je diskutabilno.

Edited by - King Warrior on 18/04/2015 07:36:58
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 18/04/2015 : 07:45:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ja sam je čitao prošli mjesec nakon dobrih 20 godina pauze, tj. od njenog objavljivanja. Koje su to uspomene bile iako mi je malo toga ostalo u sjećanju što se tiče radnje ali barem mi je bilo napetije za čitanje.

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 18/04/2015 : 19:08:06  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Mislim da kod ove liste najboljih treba uračunati da Morska strava ima 105 ocjena+ recenzent, a Ukleta zemlja 29+recenzent.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
406 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 18/04/2015 : 21:42:53  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
U ovom trenutku sam zatvorio Kameni div. I moj prvi utisak je da je ovo Buretov najbolji rad na Zagoru. Mozda cak i desetka!

EDIT. Evo i malo duzi komentar:

Koje odusevljenje! Ovo je, drago mi je reci, Buretov daleko najbolji rad na Zagoru. Prosto se osjeti inspiracija na svakoj stranici u ovoj netipicnoj prici naseg junaka. A i naseg scenariste.

Umjerenje i samopouzdanost kojom ova prica odise je daleko od Buretovih mnogih radova gdje on vjecno ganja duh Nolitte. Ovo nije klasicni Zagor, ovdje nema naivnosti, forsirane akcije i bezkrajnih prepricavanja. Ne, ovo je prava pustolovina sa odahom te Buretu tako omiljene detektivske misterije. Sve kroz sloj poezije, gdje je surova priroda i predmet divljenja a i najveci neprijatelj.

Ovo je jednostavno novi Zagor i dokaz da i Bure moze napisati pravo remek djelo kada se usudi napustiti Nolittinu sjenu. Naravno, pomaze mu da je izabro Rubinija da crta. I kako je to covjek nacrto! Vidi se da je ucenik Anderuccija, sto je naravno samo pozitivno, ali Rubini je vec ovdje razvio svoj stil koji je nista drugo nego maestralan. Valjda je i Ferri dobio inspiraciju od ove fantasticne price i napravio odlicne naslovnice, moguce mimo one posljednje.

Drago mi je vidjeti da moze kad hoce, i kad se ne gusi pod pritiskom hiperprodukcije. Kameni div je Buretov Nestali Iztrazivac
96%

Edited by - hamzik on 19/04/2015 00:54:47
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 19/04/2015 : 15:23:39  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Zar moze postojati gora epizoda od "Krvavog pisma"?
Go to Top of Page

raic1922
Senior Member

Croatia
1388 Posts

Member since 05/07/2014

Posted - 19/04/2015 : 23:14:31  Show Profile Show Extended Profile  Send raic1922 a Private Message  Reply with Quote
Gledam onaj topic 'Zagor: top 25' i vidim da je puno ljudi stavilo Američku odiseju i Prvog Kandraxa, pa zar su vam te epizode bas vrhunske pa su vam u top 25 serijala? Pa meni je Američka odiseja jedna od najprecijenjenijh epizoda.
Go to Top of Page
Page: of 1209 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.75 seconds. Snitz Forums 2000