Poštovani citaoci, za novosadski Sajam knjiga iz štampe izlazi nova knjiga Komikovog "Prvog izbora", za koju verujemo da će biti apsolutni favorit kod mnogih čitalaca. U pitanju je centralno delo kultnog Barua - "Kitaja bluz". Takodje, ovo je prva knjiga koju smo štampali na novom papiru, daleko najskupljem koji smo sreli do sada, i rekao bih da se rizik isplatio. Boje su apsolutno fenomenalne!
O delu:
Nova godina 1966. Jedna divlja noć grupe mladih Francuza, sinova emigranata iz Italije i Severne Afrike, u industrijskom gradiću u senci ogromne fabrike koja predstavlja sudbinu tolikog broja porodica i toliko života. Baru svoje uspomene slika na jedinstven način i stvara snažan i istovremeno pitak grafički roman - fresku o životu "siromašnih ali lepih" koji će učiniti sve da dođu do spasenja, devojaka i rokenrola.
"Baru je plemeniti otac modernog grafičkog romana. Njegova dela bave se političkim i društvenim temama, ali nikada ne omaše da budu apsolutno zabavna." - L'Espresso
"Moj uzor je italijanska komedija. Ali ja sam postao ono što jesam zato što se jednog dana pojavio rokenrol." - Baru
Tehnički podaci:
Baru: Kitaja bluz "Prvi izbor" Strana: 152 Format: B5 Štampa: u boji Povez: tvrdi Prevod s francuskog: Goran Kostrović Tiraž: 500 primaraka Cena: 1450 din ISBN: 9788687919457
Edit: Baruu su ovdje uzor Fellinijeve Dangube (I vitelloni), remek-djelo o životu petorice prijatelja iz malog talijanskog provincijskog grada, karakterna studija o mladim ljudima koji ne znaju da će im se životi ubrzo promijeniti, velikim dijelom i vlastitom krivnjom. Fellini je u film umetnuo i neke autobiografske detalje, pa me baš zanima kako je Baru to obradio.
I kad posuđuje zaplete i teme, Baru posuđuje od najboljih!
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Edit: Baruu su ovdje uzor Fellinijeve Dangube (I vitelloni), remek-djelo o životu petorice prijatelja iz malog talijanskog provincijskog grada, karakterna studija o mladim ljudima koji ne znaju da će im se životi ubrzo promijeniti, velikim dijelom i vlastitom krivnjom. Fellini je u film umetnuo i neke autobiografske detalje, pa me baš zanima kako je Baru to obradio.
I vitelloni mi je jedan od naj filmova ikad. Baruova autocesta sunca, iako nesto skroz drugacije, mi je jedan od naj stripova. Ocito slijedi da ovo moram procitati.
Ovo nisam znao, a Dangube su mi top 10 filmova ikad
Izaslo je, ali dobili smo tek jednocifren broj primeraka za Sajam u Novom Sadu. U narednih nedelju dana ce sigurno biti u striparnicama, a u knjizarama za jedno 2 nedelje.
I ja uzeh ovo danas...izdanje izgleda odlicno, na prvo prelistavanje vec sad mogu reci, potencijalni kandidat za strip godine. Vise o utiscima posle citanja
I ja uzeh ovo danas...izdanje izgleda odlicno, na prvo prelistavanje vec sad mogu reci, potencijalni kandidat za strip godine. Vise o utiscima posle citanja
Cijenim entuzijazam. Ali kandidat za strip godine a onda vise o utiscima nakon citanja?
Cijenim entuzijazam. Ali kandidat za strip godine a onda vise o utiscima nakon citanja?
Samo da uzmemo ovaj prsten u ABA ligi pa se bacam na citanje, ubi me Zvezda