Author |
Topic |
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 20/05/2015 : 18:20:20
|
Ona prva Harisova, gdje Tex skace kroz vrata i puca, mogla je komotno i zasluzeno uci u top 3. Ova nova sumnjam da ce uci u uzi izbor. Drzim fige! |
|
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3023 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
MisterYES
Average Member
Bosnia and Herzegovina
559 Posts
Member since 01/10/2003 |
Posted - 20/05/2015 : 18:28:30
|
quote: Originally posted by mpavin
MisterYES kakva su ti očekivanja? Po meni, ovo ti nije dovoljno za pobjedu...
Činjenica je da ne živim u Italiji, tako da me organizovanje shippinga od nagrada, a pogotovo škole stripa, iskreno, više brinu nego drugi crteži...tj. plašim se da će izmuljati nešto da domaći poberu top 3 čisto iz tog tehničkog razloga. |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4313 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 20/05/2015 : 19:39:05
|
MisterYesova naslovnica je odlična. Ali zbog nespretnog kolora (opasač, hlače, čizme...) djeluje neprirodnije i voštanije nego što to stvarno jest. Mislim da je Bane već negdje na forumu objašnjavao kako to treba uštimavati kroz neke RGB-CMYK settingse bla bla da izgleda prirodnije. |
Bok, kako si.
|
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7820 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 20/05/2015 : 19:45:02
|
quote: Originally posted by MisterYES
Činjenica je da ne živim u Italiji, tako da me organizovanje shippinga od nagrada, a pogotovo škole stripa, iskreno, više brinu nego drugi crteži...tj. plašim se da će izmuljati nešto da domaći poberu top 3 čisto iz tog tehničkog razloga.
More biti, da... Meni je nevjerojatno da nisi moga smisliti bolji motiv, praktički si precrta originalnu naslovnu dok si recimo za DD-a bio pun odličnih ideja. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6029 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
MisterYES
Average Member
Bosnia and Herzegovina
559 Posts
Posted - 21/05/2015 : 12:58:56
|
quote: Originally posted by Cromwell
MisterYesova naslovnica je odlična. Ali zbog nespretnog kolora (opasač, hlače, čizme...) djeluje neprirodnije i voštanije nego što to stvarno jest. Mislim da je Bane već negdje na forumu objašnjavao kako to treba uštimavati kroz neke RGB-CMYK settingse bla bla da izgleda prirodnije.
Ja sam zadovoljan time što djeluje malo "ulašteno", htio sam tako, tacno sam dobio sto sam zelio, nije tu nista slucajno ispalo...kome se ne sviđa, ne mogu mu pomoći nikako ;)
Mozemo govoriti u kontekstu što mu čizme izgledaju "kao nove" umjesto da su prasnjave i izgrebane, ali takve su mu na svim naslovnicama (ukoliko baš nije blato/kiša). Tako da i to je opet namjerno.
|
Edited by - MisterYES on 21/05/2015 13:35:42 |
|
|
MisterYES
Average Member
Bosnia and Herzegovina
559 Posts
Posted - 21/05/2015 : 13:08:09
|
Činjenica je da ne živim u Italiji, tako da me organizovanje shippinga od nagrada, a pogotovo škole stripa, iskreno, više brinu nego drugi crteži...tj. plašim se da će izmuljati nešto da domaći poberu top 3 čisto iz tog tehničkog razloga.
More biti, da... Meni je nevjerojatno da nisi moga smisliti bolji motiv, praktički si precrta originalnu naslovnu dok si recimo za DD-a bio pun odličnih ideja.
Naravno da sam mogao smisliti štošta, ali nisam ni zelio da budem iskren. Niti trositi vrijeme ni zivce. Uzmimo Zagor CR, pobjedio je rad još manje "mastovit" nego ovaj, tek slikarska verzija postojece Ferrijeve.
Na Dylanu sam se izmucio da osmislim cool ideju i šta? Zavrsio 5-ti. Mogao sam mozda i bolje da sam se fokusirao manje na ideju a više na izvedbu, i tako mozemo u krug.
Evo, sviđao mi se detalj iz te epizode kada je Tex u onim drvenim koritima i spusta se njima, kao akciona scena, imao sam par skica, ali ipak, valjda je bitno ovo; da u kontekstu specijanog broja, koji nosi ime takvo kakvo nosi, po meni prosto trazi postersko/pozersku naslovnu; a uvijek mi je kod originalne smetalo sto Tex nije kompletan, tako da...
Namjerno sam i birao naslovnu koju Villa nije nikada radio, zbog zbog nekog straha vec radi fazona, da izbjegnem očekivano.
Stoga sam prosto zelio nacrtati Texa da meni bude O.K. uzevsi u obzir sve pomenuto, full figura, nekada da ga mogu isprintati i kao poster, da je univerzalan motiv, i crtacki dobar, sve drugo je...drugi plan.
Uvijek ima detalja kojima nisam najsretniji, ali šta? Svako ih ima, uvijek ce imati. (recimo treći lik koji ima ili pravo duge noge ili na nečemu stoji-kasno primjetio da bih ispravljao) No valjda je bitniji omjer takvih felera spram onoga sto je dobro ispalo? Jedino sto mi "smeta" je sto mi se nekada cini da se meni sjecira do u broj dugmadi na Texovoj kosulji (mozda samo zato jer sam dostupan na forumu, postavljam ovdje rad, i nije mi mrsko dogovoriti) dok se drugim radovima desi da budu okarakterisani kao dobri, ili ne. Bez pretjeranog razglabanja. Pogotovo sto mi se cini da kada bi se dubina kritike kao za mene, primjenila da ostale radove, da bi tema imala 1000 strana zamjerki
Evo neko je postavio svog favorita, sada ja mogu krenuti od kundaka puske koji je totalno u drugoj perspektivi nego li njen ostakak, od ručke pištolja koja je grozno uradjena (izgleda kao dječija drvena igračka u najboljem slučaju) preko metaka koji izgledaju prosto presmiješno, i do Texove face koja je, blago rečeno "ni nalik" itd itd ...i gdje ce nas to odvesti? |
Edited by - MisterYES on 21/05/2015 13:41:23 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6029 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7820 Posts
Posted - 21/05/2015 : 17:25:41
|
More biti, da... Meni je nevjerojatno da nisi moga smisliti bolji motiv, praktički si precrta originalnu naslovnu dok si recimo za DD-a bio pun odličnih ideja.
Naravno da sam mogao smisliti štošta, ali nisam ni zelio da budem iskren. Niti trositi vrijeme ni zivce. Uzmimo Zagor CR, pobjedio je rad još manje "mastovit" nego ovaj, tek slikarska verzija postojece Ferrijeve.
Na Dylanu sam se izmucio da osmislim cool ideju i šta? Zavrsio 5-ti. Mogao sam mozda i bolje da sam se fokusirao manje na ideju a više na izvedbu, i tako mozemo u krug.
Evo, sviđao mi se detalj iz te epizode kada je Tex u onim drvenim koritima i spusta se njima, kao akciona scena, imao sam par skica, ali ipak, valjda je bitno ovo; da u kontekstu specijanog broja, koji nosi ime takvo kakvo nosi, po meni prosto trazi postersko/pozersku naslovnu; a uvijek mi je kod originalne smetalo sto Tex nije kompletan, tako da...
Namjerno sam i birao naslovnu koju Villa nije nikada radio, zbog zbog nekog straha vec radi fazona, da izbjegnem očekivano.
Stoga sam prosto zelio nacrtati Texa da meni bude O.K. uzevsi u obzir sve pomenuto, full figura, nekada da ga mogu isprintati i kao poster, da je univerzalan motiv, i crtacki dobar, sve drugo je...drugi plan.
Uvijek ima detalja kojima nisam najsretniji, ali šta? Svako ih ima, uvijek ce imati. (recimo treći lik koji ima ili pravo duge noge ili na nečemu stoji-kasno primjetio da bih ispravljao) No valjda je bitniji omjer takvih felera spram onoga sto je dobro ispalo? Jedino sto mi "smeta" je sto mi se nekada cini da se meni sjecira do u broj dugmadi na Texovoj kosulji (mozda samo zato jer sam dostupan na forumu, postavljam ovdje rad, i nije mi mrsko dogovoriti) dok se drugim radovima desi da budu okarakterisani kao dobri, ili ne. Bez pretjeranog razglabanja. Pogotovo sto mi se cini da kada bi se dubina kritike kao za mene, primjenila da ostale radove, da bi tema imala 1000 strana zamjerki
Evo neko je postavio svog favorita, sada ja mogu krenuti od kundaka puske koji je totalno u drugoj perspektivi nego li njen ostakak, od ručke pištolja koja je grozno uradjena (izgleda kao dječija drvena igračka u najboljem slučaju) preko metaka koji izgledaju prosto presmiješno, i do Texove face koja je, blago rečeno "ni nalik" itd itd ...i gdje ce nas to odvesti?
Je, imaš pravo, na tvojoj se gleda i najmanja sitnica jer si jedino ti dostupan ovdje. Svakako je tvoja jedna od boljih + najviše liči na Villu i ima najmanje grešaka.
Složio bih se i sa senokuteom, na onoj Danteovoj naslovnici je Texovo lice loše nacrtano. |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7820 Posts
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 21/05/2015 : 18:38:19
|
Cestitam sudionicima sa foruma na CR natjecaju! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 29/05/2015 : 19:18:05
|
Evo, ovo je, po mojem izboru, šest najboljih ove godine.
Samo Milazzo od domaćih.
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3023 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7995 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7820 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Posted - 02/06/2015 : 18:38:48
|
quote: Originally posted by alexts
Sad primećujem da je treća prilično dobra.
Treća je još najbolja od ove tri. Prva mi je ok, originalna. Ali druga je baš . |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38059 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Topic |
|