forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Darkwood noviteti! (uskoro)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 182

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 13/05/2015 : 17:44:54  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Evo jos informacija oko Marvel Hronologije, najavljena su jos 2 izdanja

1. PLANETA HULK
2. GRAĐANSKI RAT
3. OSVETNICI: ULTRON NAPADA
4. HULK: SVETSKI RAT
5. TAJNA INVAZIJA (u pripremi)
6. ??
7. ??
8. OPSADA (u planu)
9. ??
10. DOBA ULTRONA
11. ??

Pretpostavljam da je izmedju Tajne invazije i Opsade Dark Reign, a mozda i Secret wars i House of M. To sam zakljucio po godinama izdavanja stripova i wikipedije. Mozda Bushido ima tu nesto da doda odnosno kaze?

Edited by - going going on 13/05/2015 17:45:06
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 13/05/2015 : 18:52:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
ja mislim da bi prema godištima izdavanja najviše šanse imali
6.War of Kings
7.Fall of the Hulks
9.Fear Itself
11.Avengers VS X-Men

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 15/05/2015 : 21:18:16  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Nabavio sam Darkvudove knjige Srebrnog letaca 1 i 2 i samo da pitam posto ima veliki tekstualni predgovor i zivotopis Surferovo i tekst o hronologiji izlaska i o ostalim likovima, interesuje me da li to moze da se cita pre samog citanja stripa da ne sadrzi neke spoilere?
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1933 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 16/05/2015 : 09:41:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
Možeš slobodno da čitaš uvodnike.

IG: @bricktoygrapher
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 22/05/2015 : 10:25:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Postoji li neki razlog zašto je Ortizov Jezovnik za par centimetara manji po d/š od Rajtsonovog?
Gledao sam sad na Darkwoodovom forumu ali nitko to ne spominje. Nije vrag da je samo moj primjerak takav :/

Bok, kako si.
Go to Top of Page

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1694 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 22/05/2015 : 12:41:51  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Postoji li neki razlog zašto je Ortizov Jezovnik za par centimetara manji po d/š od Rajtsonovog?
Gledao sam sad na Darkwoodovom forumu ali nitko to ne spominje. Nije vrag da je samo moj primjerak takav :/

Fakat! Nisam to ni primjećivao ranije. Nije posrijedi samo tvoj primjerak, očito su svi takvi.

Elvis has just left the building!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 22/05/2015 : 12:43:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:

Postoji - tehnički loše tj. traljavo odrađen posao. I moj je primjerak takav.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 22/05/2015 : 14:44:10  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

quote:

Postoji - tehnički loše tj. traljavo odrađen posao. I moj je primjerak takav.

To jeste zaista veliki bedak kad ti je za nekoliko centimetara manji...

Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1933 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 22/05/2015 : 19:36:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
Svi Jezovnici su istih dimenzija (Ortiz, Korben, Leglo strave), osim prvog, Rajtsona.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 22/05/2015 : 19:38:49  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlix

Svi Jezovnici su istih dimenzija (Ortiz, Korben, Leglo strave), osim prvog, Rajtsona.

Tako je.
Bilo je objasnjenje na Darkvudovom forumu. Valjda su prvo hteli da izdaju u formatu kakav je bio za Rajtsonov Jezovnik ali iz nekih razloga oko prava ili tako necega su morali da smanje format.
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1933 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 22/05/2015 : 19:42:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
Da, upravo tako. Evo šta je Džimi onomad napisao:

quote:
Nažalost, moralo je tako. Da ne ulazim u detalje, nismo imali izbora oko ovoga.

Od sada će svi Jezovnici ići u formatu a4, kao i Korben.

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 23/05/2015 : 09:05:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Eh šteta, možda je picajzliranje ali točno imam osjećaj da taj sitniš fali za komotno čitanje. Ne gine mi zalizivanje stranica ili bildanje palčeva, barem što se tiče Apokalipse. Ostatak je ok koliko sam primjetio listajući.

Hvala na pojašnjenju btw.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1933 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 23/05/2015 : 15:22:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
Osvetnici: Građanski rat

Meni je ovo baš dobro. Priča koja razdvaja porodice, prijatelje i saborce, gde padaju prave maske i pokazuju ko je licemer, a ko se drži svojih stavova. I naravno, makljanje među superherojima. Malo mi je glup način na koji je sve ovo započelo (rijaliti), ali je zato sve ostalo mnogo dobro. Sam strip pita na čijoj si strani. Nikako se ne slažem sa Ajron Menom, iako mi je gotivan lik, tako da sam definitivno na Kapetanovoj strani. Drago mi je što su i Suzan i Džoni odabrali ovu stranu, iako je Rid u drugom taboru, a čak se i Spajdi na kraju opametio. Naravno, tu je i Panišer koji mi je baš ispao kul lik jer nije hteo da se bori sa Kapetanom, tj. jednim od dobrih momaka, iako ga je ovaj umlatio. Dosta likova, dosta akcije, predivan crtež... baš sam uživao u ovoj knjizi.

Osvetnici: Ultron napada

Ovo mi je već za nijansu slabije kad je u pitanju priča, ali nije ni loše, ima sjajnih momenata. Recimo ovaj ženski Ultron mi nikako nije zanimljiv kao negativac, ali su zato dijalozi i interakcije između likova odlični, ima komičnih situacija. Ares mi je definitivno najveći car ovde, razmišlja kako bi mogao na blud sa koleginicama i stalno bi nešto da saseče. :D Takođe, crtež je fantastičan, prelepo nacrtane žene su melem za oči.

Svetski rat Hulk

Malo sam obnovio gradivo nakon pročitanih Osvetnika, i mogu reći da mi je na drugo čitanje i ovako posmatrano u celini sa ostalim knjigama još bolje leglo, mada mi je ionako bila super priča, sa gomilom heroja koje Hulk lema na sve strane. Doktor Strejndž, ftw! Ali Planeta Hulk je i dalje za nekoliko kopalja bolja, kako crtežom, tako i narativno.

Nego, nerviraju me ovi cliffhangeri na kraju kod ovih knjiga, svaka se završi sa nekom scenom koja je uvod u neku drugu priču.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/05/2015 : 16:48:03  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote

Srebrni letac 1

Evo ja sam tek sad procitao prvu knjigu Srebrnog letaca i takodje sam odusevljen kao i mnogi drugi forumasi! Srebrni letac je sjajan lik, potpuno netipican za Marvel.
Najvise mi se svideo taj spoj svemira i filozofije.

Prva prica koju su zajedno odradili Sten Li i Kirbi je klasicnija superherojska prica koja se na momente (nepotrebno) udaljava od glavnog toka price, verovatno da bi bila dugacka prica, ali svejedno za to doba jedna vrlo lepa prica sa fantasticnim crtezom majstora Kirbija!

Druga prica, Parabola, iz pera Stena Lija i Moebijusa je i crtacki i scenaristicki na istom visokom nivou. Li se bas potrudio oko price, nije naivna i nepotrebno dugacka, a Moebijus me je najvise kupio svojim kadriranjem i kolorom.
Obavezno procitati na kraju knjige Moebijusove beleske o stvaranju stripa.

Darkvudovo izdanje je odradjeno perfektno, odlicna stampa i uvez, odlicni propratni tekstovi i ilustracije. Ovu knjigu treba da ima svaki zaljubljenik u strip pripovedanje, ne samo obozavaoci superherojstine, jer ovo uopste nije klasicna superherojska prica.

Sada se bacam na drugu knjigu.
Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member

5608 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 24/05/2015 : 22:35:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Srebrni letac 1

Evo ja sam tek sad procitao prvu knjigu Srebrnog letaca i takodje sam odusevljen kao i mnogi drugi forumasi! Srebrni letac je sjajan lik, potpuno netipican za Marvel.
Najvise mi se svideo taj spoj svemira i filozofije.

Prva prica koju su zajedno odradili Sten Li i Kirbi je klasicnija superherojska prica koja se na momente (nepotrebno) udaljava od glavnog toka price, verovatno da bi bila dugacka prica, ali svejedno za to doba jedna vrlo lepa prica sa fantasticnim crtezom majstora Kirbija!

Druga prica, Parabola, iz pera Stena Lija i Moebijusa je i crtacki i scenaristicki na istom visokom nivou. Li se bas potrudio oko price, nije naivna i nepotrebno dugacka, a Moebijus me je najvise kupio svojim kadriranjem i kolorom.
Obavezno procitati na kraju knjige Moebijusove beleske o stvaranju stripa.

Darkvudovo izdanje je odradjeno perfektno, odlicna stampa i uvez, odlicni propratni tekstovi i ilustracije. Ovu knjigu treba da ima svaki zaljubljenik u strip pripovedanje, ne samo obozavaoci superherojstine, jer ovo uopste nije klasicna superherojska prica.

Sada se bacam na drugu knjigu.

Potpisujem sve receno
Go to Top of Page

mrmada
Junior Member

Serbia
440 Posts

Member since 05/04/2009

Posted - 25/05/2015 : 22:10:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mrmada a Private Message  Reply with Quote
Ima li neko od bliskih darkwood izdavastvu da zna sta ce biti sa julijom? Evo 6 meseci cini mi se nista a nisam procitao o tome da ce biti prekinuta.
Go to Top of Page

aved
Average Member

Bosnia and Herzegovina
633 Posts

Member since 25/12/2012

Posted - 26/05/2015 : 00:13:44  Show Profile Show Extended Profile  Send aved a Private Message  Reply with Quote
Nije niko spominjao nikakvo ukidanje. Situacija je takva da se Julia nazalost slabo prodaje pa ide na kapaljku. Balkanski mentalni sklop je takav da se ne uzima i ne prihvata nista novo ili drugacije, a pogotovo gdje je zena glavni junak- jos i visoko obrazovana i neudata, takve stvari poprilicno odudaraju od naseg podneblja. Sveta tri kralja kiosk stripa i jahaci kioska- Zagor, Dylan i Alan Ford su neunistivi u tim glavama.

Na kraju krajeva, najbolje da pitas na DW forumu, Djole ili Dzimi ce ti sigurno odgovoriti tako da ne dobivas neke neprovjrene informacije.

Mornie utúlië, mornie alantië

Edited by - aved on 26/05/2015 00:15:06
Go to Top of Page

aved
Average Member

Bosnia and Herzegovina
633 Posts

Member since 25/12/2012

Posted - 18/06/2015 : 01:16:15  Show Profile Show Extended Profile  Send aved a Private Message  Reply with Quote
Torgal 2, Venecija i Tugovanka 3 u prodaji.

USKORO! LEGLO STRAVE - Edgar Alan Po!

Ričard Korben.

Edgar Alan Po.

Strava.

100 strana, A4, b&w, HC.

Zavir strave:

http://www.darkwood.co.rs/assets/files/pdfdownloads/Leglo2zavir.pdf

Cene:

Promo cena: 1150 dinara
Puna cena: 1350 dinara

Mornie utúlië, mornie alantië
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 12/07/2015 : 21:37:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
by Djole, 12. 5. 2015

Nakon GRAĐANSKOG RATA, vreme je za novi tim OSVETNIKA! A na crtu će im izaći robot ULTRON kakvog nikada ranije niste videli, u superherojskom spektaklu koju potpisuju scenarista koji je preporodio Osvetnike, Brajan Majkl Bendis, i crtač upravo poznat po spektaklu, Frenk Čo...

Broj strana: 172 / Boja: Kolor /
Uvez: Tvrdi / Format: 170 x 260 mm

Upravo pročitao i vrlo sam zadovoljan.
Priča je klasična supeherojska razbibriga kojom ćete se zabaviti bez puno razbijanja glave. Iako je ovo Moćni Osvetnici 1-6, ovaj dio sa Ultronom možete mirno pročitati zasebno.
Par sitnih zamjerki: Nije Mighty Avengers 1-5 kako piše nego 1-6 (nevažno), slengovski govor - brateee (nije strašno), kao i obično Ajron Men i ostalo po Vuku (pređimo preko toga jer moramo).
Izuzmimo te sinice i imamo savršeno izdanje, kvalitet, tvrdi uvez, zabavnu priču i da ne zaboravimo cijenu bez premca. Bravo Darkwood, samo naprijed sa USA herojskim stripom - upravo sam o ovome sanjao, maštao i priželjkivao prije par godina ovdje na forumu...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 12/07/2015 21:38:45
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19609 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 12/07/2015 : 22:34:14  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
sve je to ok...ta izdanja, ali dok ne najave i izdaju Mac Coya..ništa nisu pametnog izdali po čemu bi jh pamtili.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 12/07/2015 : 22:56:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

sve je to ok...ta izdanja, ali dok ne najave i izdaju Mac Coya..ništa nisu pametnog izdali po čemu bi jh pamtili.

Zašto bi to rekao za jednog izdavača koji već ima toliko kvalitetnih izdanja iza sebe?

Ok, tebe možda većina njihove produkcije ne zanima, ali to nije baš neki razlog da ih se omalovažava.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 12/07/2015 : 23:08:08  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Zašto bi to rekao za jednog izdavača koji već ima toliko kvalitetnih izdanja iza sebe?

Ok, tebe možda većina njihove produkcije ne zanima, ali to nije baš neki razlog da ih se omalovažava.

ja čak mislim da, onoliko koliko ja znam i što sam skužio po kuloarskim pričama na forumima, da Darkwood i nije taj koji je najavljivao ili planirao da će izdati MacCoya nego da se tu radi o nekom drugom izdavaču - ili možda griješim?

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 13/07/2015 : 19:21:19  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by boddhisatva

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

ja čak mislim da, onoliko koliko ja znam i što sam skužio po kuloarskim pričama na forumima, da Darkwood i nije taj koji je najavljivao ili planirao da će izdati MacCoya nego da se tu radi o nekom drugom izdavaču - ili možda griješim?

Gresis! Bila je najava, mrzi me sada da kopam po forumu, ali DW je to najavio...ako ti nije tesko potrazi pa ces se uveriti...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 13/07/2015 : 20:19:13  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
istina, moja je greška i sve je OK i evo linka

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=43423

mislio sam da bude Marketprintovo a ono "u suradnji sa Marketprintom"

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 15/07/2015 : 19:32:59  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

Au tellere, ovde si opasno pogresio. Darkvud je izdao toliko sjajnih stripova u odlicnim izdanjima i sto je najbitnije po pristupacnim cenama. Stalno prave neke akcije, prodaju mange klincima za 200 dinara umesto za redovnu cenu od 400...

Njihova zelja za ozivljavanjem strip scene na nasim prostorima je za svaku pohvalu i treba ih podrzati sto je vise moguce jer se vidi da se ljudi stvarno trude!
Go to Top of Page
Page: of 182 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.45 seconds. Snitz Forums 2000