forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1209

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 22/05/2015 : 22:08:58  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by WOLF-HUNTER

Kakav bi Tonka bio kao zensko?

Imaš Tonka tvrtku za milijko i milječne prerađevine koja operira na prostoru Kvarnera i mljekarica im je zaštitni znak.

Tako da se Tonka i Zagor mogu družiti

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/05/2015 : 22:30:29  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Mjesto u Njemackoj

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 22/05/2015 : 22:48:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Mjesto u Njemackoj

Sad znamo da je Hellingen rodom iz Njemačke.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 22/05/2015 : 23:45:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Čuo sam za Nellingen ali Hellingen me baš iznenađuje.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
32401 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 23/05/2015 : 00:11:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
http://de.wikipedia.org/wiki/Sagar_%28Krauschwitz%29

Njemci su ime Zagor, germanizirali u ime je "Sagar".

Starosjedioci, Sorben, tj. Lužički Srbi, i dalje to mjesto zovu "Zagor".

"Sagar, sorbisch Zagor ( hinter dem Berge )"

http://www.sagar.de/

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 23/05/2015 : 09:35:58  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

quote:

Imaš Tonka tvrtku za milijko i milječne prerađevine koja operira na prostoru Kvarnera i mljekarica im je zaštitni znak.

Tako da se Tonka i Zagor mogu družiti

Vidi stvarno. Koliko samo ima mjesta i tvrtki koje se zovu isto kao strip junaci.
Go to Top of Page

Duke Zill
Senior Member

Croatia
1077 Posts

Member since 23/05/2015

Posted - 24/05/2015 : 15:31:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Duke Zill a Private Message  Reply with Quote
Poštovani,
kao strastveni stripoljubac, u svoje gimnazijsko vrijeme poznat kao "striper", nakon gotovo 10 godina praćenja ovog foruma, čast mi je pridružiti se ovoj zajednici. Stripove skupljam već 15 godina,te sam sakupio sve Zagore od SD i LU, imam nekih 200-tinjak DYD u različitim izdanjima koje više ne skupljam, a lani sam počeo skupljati Texa. Također, sakupljam i PSDZ. Za moju ljubav prema stripu zaslužni su moj tata, koji je čitao Zagora kao mali, te djed s kojim sam od malena gledao westerne. Nakon što mi je tata kupio prvog Zagora SD 36 "Indijanska zemlja", dok sam kao mali bio u bolnici, zaljubio sam se u strip. Danas, nakon završenog fakulteta, mogu slobodno reći da mi je strip tijekom školovanja postao ne samo hobi i razbibriga već i gotovo svakodnevni prijatelj. Pa tko ne uživa leći u krevet i prije spavanja pročitati koji strip?
Što se tiče samih stripova, točnije Zagora, pošto mi je on glavni strip junak, uživao sam čitajući svaki strip. Naravno ima priča koje sam pročitao +10 puta (Kraken, Cibola, Grenland, Vampir, Očajničko putovanje, itd.), a ima i onih kojih sam pročitao možda samo 2 puta. Što se tiče zagorovih scenarista, drago mi je vidjeti nova lica (Zamberletti, Periola, Paolluci), a osim gosta Bosselija uvijek sam sretan pročitati i sad-već-češćeg Raucha. Također, istaknuo bih i zadovoljstvo atlantidskom sagom. Podjednako sam ljubitelj western Zagora, kao i SF/horor/atlantidskih priča. Od crtača, najviše uživam u Della Monici, a da sad ne nabrajam top listu, istaknuo bih i Chiarollu, Nuccia, te Rubinija.
Poštujem svačije mišljenje i ukuse, jer kao što se meni sviđa chiarollin crtež i caponeova pričica "Ljudi i zvijeri", zašto ne bi netko volio Cassara i recimo "Zagora protiv Mortimera" kojeg ja smatram dosadnim.
Nadam se da ću i dalje uživati u ovom forumu kao što sam to i do sada, te da ću moći pridonijeti našoj zajednici.
LP iz Bjelovara
Duke Zill
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1917 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 24/05/2015 : 15:50:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Dobrodosao na forum, Duke Zill.
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 24/05/2015 : 15:55:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Duke Zill

Od crtača, najviše uživam u Della Monici, a da sad ne nabrajam top listu, istaknuo bih i Chiarollu, Nuccia, te Rubinija.

Nisi jedini koji uživa u njihovim crtežima

Dobrodošao!
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 24/05/2015 : 15:58:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

quote:

Tonka je brand mlijeka, a proizvodi ga Prehrambeno industrijski kombinat d.d. Rijeka – PIK RIJEKA.
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 24/05/2015 : 15:59:04  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Dobrodosao prijatelju!
I ja uzivam u Chiarolli.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 24/05/2015 : 18:40:10  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Duke Zill

Poštovani,
kao strastveni stripoljubac, u svoje gimnazijsko vrijeme poznat kao "striper", nakon gotovo 10 godina praćenja ovog foruma, čast mi je pridružiti se ovoj zajednici. Stripove skupljam već 15 godina,te sam sakupio sve Zagore od SD i LU, imam nekih 200-tinjak DYD u različitim izdanjima koje više ne skupljam, a lani sam počeo skupljati Texa. Također, sakupljam i PSDZ. Za moju ljubav prema stripu zaslužni su moj tata, koji je čitao Zagora kao mali, te djed s kojim sam od malena gledao westerne. Nakon što mi je tata kupio prvog Zagora SD 36 "Indijanska zemlja", dok sam kao mali bio u bolnici, zaljubio sam se u strip. Danas, nakon završenog fakulteta, mogu slobodno reći da mi je strip tijekom školovanja postao ne samo hobi i razbibriga već i gotovo svakodnevni prijatelj. Pa tko ne uživa leći u krevet i prije spavanja pročitati koji strip?
Što se tiče samih stripova, točnije Zagora, pošto mi je on glavni strip junak, uživao sam čitajući svaki strip. Naravno ima priča koje sam pročitao +10 puta (Kraken, Cibola, Grenland, Vampir, Očajničko putovanje, itd.), a ima i onih kojih sam pročitao možda samo 2 puta. Što se tiče zagorovih scenarista, drago mi je vidjeti nova lica (Zamberletti, Periola, Paolluci), a osim gosta Bosselija uvijek sam sretan pročitati i sad-već-češćeg Raucha. Također, istaknuo bih i zadovoljstvo atlantidskom sagom. Podjednako sam ljubitelj western Zagora, kao i SF/horor/atlantidskih priča. Od crtača, najviše uživam u Della Monici, a da sad ne nabrajam top listu, istaknuo bih i Chiarollu, Nuccia, te Rubinija.
Poštujem svačije mišljenje i ukuse, jer kao što se meni sviđa chiarollin crtež i caponeova pričica "Ljudi i zvijeri", zašto ne bi netko volio Cassara i recimo "Zagora protiv Mortimera" kojeg ja smatram dosadnim.
Nadam se da ću i dalje uživati u ovom forumu kao što sam to i do sada, te da ću moći pridonijeti našoj zajednici.
LP iz Bjelovara
Duke Zill

Tako se to radi. Dobrodošao.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 25/05/2015 : 00:19:21  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Mjesto u Njemackoj

Prolazio sam jednom pokraj tog mjesta zao mi sto nisam stao pokraj kakve table i uslikao se ...btw ima i mjesto Frankenstein..

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Duke Zill
Senior Member

Croatia
1077 Posts

Member since 23/05/2015

Posted - 25/05/2015 : 11:28:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Duke Zill a Private Message  Reply with Quote
Hvala vam na srdačnoj dobrodošlici!

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 25/05/2015 : 19:39:20  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tutta

http://de.wikipedia.org/wiki/Sagar_%28Krauschwitz%29

Njemci su ime Zagor, germanizirali u ime je "Sagar".

Starosjedioci, Sorben, tj. Lužički Srbi, i dalje to mjesto zovu "Zagor".

"Sagar, sorbisch Zagor ( hinter dem Berge )"

http://www.sagar.de/

Znači Zagor i Hellingen su Njemci.
Samo zašto Zagi ima crnu kosu nije ga valjda Hićo napravio

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38097 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 28/05/2015 : 08:49:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
edit:
Ilustracije su prebačene u ultimate topic:

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=19852&whichpage=374

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - solar on 28/05/2015 20:55:49
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38097 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 28/05/2015 : 12:58:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
edit:
Naslovnica je prebačena u topic "južnoamerička odiseja":

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45275&whichpage=36

Edited by - solar on 28/05/2015 21:00:51
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 28/05/2015 : 13:08:42  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Vjerujem da sada nagor trlja ruke sve u 16.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38097 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 28/05/2015 : 13:21:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ruke?

Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 28/05/2015 : 17:38:12  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
Je li ovo naslovna za Ludens gigant od Nuccia??

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 28/05/2015 : 19:22:49  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by senokute

Je li ovo naslovna za Ludens gigant od Nuccia??

Nije losa, ali mi je jos bolja ona prijasnja njegova a svim likovima, zlocama iz price. Podsjecala je na majstora Toppija.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19700 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 28/05/2015 : 20:09:18  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
O kojoj naslovnici pričate, ja ne vidim nikakvu sliku?

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 28/05/2015 : 21:10:28  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

O kojoj naslovnici pričate, ja ne vidim nikakvu sliku?

Mislimo na onu nuccievu ilustraciju u postu od Polija

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19700 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 29/05/2015 : 07:29:15  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Glup li sam.
Hvala!

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 29/05/2015 : 10:23:39  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Sedam gradova Cibole

U ediciji odabranih priča Veselog četvrtka izašla je priča Sedam gradova Cibole, epizoda na kojoj se lome koplja između fanova. Na nedavnom glasanju za top 25 epizoda serijala ova priča se kod nekih stripljupaca visoko kotirala, pogotovo kod ljudi koji ne mirišu baš najbolje klasičnog Zagora kojeg su utemeljili Ferri i Nolitta. Ova epzioda je jedna od najkontroverznijih u serijalu, prije svega zbog finiša priče.

Priča je imala veliki potencijal, koji nije u potpunosti iskorišćen. Početak nije mnogo obećavao, malo toga se dešavalo i imali smo nekoliko iritiantnih scena, kao kad Zagor i Hopi trče maraton. Onda na scenu stupa najbolji dio, prolaz kroz gradove Cibole, izuzetno dobra avantura. Sve zamke su odlično smišljene, kamo sreće da se na tome i završilo. Nažalost, Boselli još jednom nije mogao da odoli svojoj sklonosti u pretjerivanju, ubacio je Atlantidu u igru i pokvario odličan dojam priče do tog trenutka. To bi moglo nekako i proći, ali onda totalno pretjeruje kada je očigledno aludirao da je Zagor potomak Atlantiđana. Čemu to? Zašto je Boselli još jednom morao da ode u krajnost? Čini mi se da je imao prijeku potrebu da ispiše sopstvenu istoriju o Zagoru i onda je jednostavno u više navrata otišao predaleko. Stvorio je od Zagora potomka drevne civilizacije, pa je onda od njega nešto kasnije napravio i reinkarnaciju drevnog ratnika Damballaha. Danas Pahana, sutra Damballah, ko je sljedeći? Isus možda?! Šteta, da Boselli nije sklon pretjerivanju njegov run na Zagoru bio bi još bolji, a ova epizoda bi možda bila među najboljima ikada. Zašto je teško prihvatiti da je Zagor potomak običnih ljudi i da je postao junak zahvaljujući prije svega samom sebi?! To i jeste jedna od njegovih najboljh osobina, postao je od ničega ono što jeste. Boselli je vizioner, čovjek sa dobrim idejama, međutim očigledno da je potreban neko ko će s vremena na vrijeme da ga prizemlji, inače ode predaleko sa svojim idejama. Podsjeća me na Hulka koji zna sirovom snagom da pobijedi nekog oholog negativca i tako spasi svijet, a onda nastavi dalje sa razaranjem i uništi nepotrebno i cijeli grad u kojem se bitka odvija. Za čudo božije Boselli nije takav na Texu, rijetko ispipava granice karakterizacije junaka, dok je na Zagoru sklon pretjerivanjima bez granica. Ima momenta kada pomislim da je on htjeo Zagoru da zada posljednji udarac i da ga uništi, s druge strane to opovrgavaju kvalitetne priče koje je napisao.

Crtež je priča za sebe. Na momente je Chiarolla odradio dobar posao, pogotovo u prikazu okoline, bio je detaljan što je baš neuobičajeno za njega. Većinom je brzoplet, ne pazi niti na proporcije niti na detalje. Ovaj prvi njegov rad jeste ujedno i njegov najbolji. Slabo crta Zagora i Chica, ovaj čovjek jednostavno nije stvoren da crta našeg junaka, iako se mora priznati da dobro crta kada to želi. Bilo je interesantno vidjeti kako se na početku Zagor i Chico bore za život zbog nedostatka vode, mada velika kritika ide ovdje crtaču, slabo je prikazao agoniju aktera u ovoj situaciji. Pepe je u vrijeme izlaska ove epizode bio zadužen za korekture, očigledno je u prvom dijelu u više navrata uskakao i crtao Zagorovo lice u krupnim kadrovima. To je veliki plus, Zagor je prepoznatljiv i mislim da su Pepe i Chiarolla obavili dobar timski rad. Pepe je takođe nacrtao Zagora na prvoj naslovnici ove priče. Interesantno bi bilo vidjeti kako je izgledala originalna Ferrijeva ilustracija, očigledno da sa tim crtežom nije nešto štimalo čim je Pepe morao da uskoči. Još jedna zanimljivost je da se u priči govori kako je div napravljen od crnog kamena, dok je na naslovnici prikazan kao da je napravljen od željeza, poput Hellingenovog Titana.

Go to Top of Page
Page: of 1209 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.81 seconds. Snitz Forums 2000