Author |
Topic  |
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 03/06/2015 : 03:47:12
|
quote: Originally posted by nagor
quote: Originally posted by Tonka24
Ismijavate nesto o cemu nemate pojma...cek reci mi zasto to spominjes kada ne vjerujes? Stvar je u tome da takvi kao ti i murdoc kako li vec kad bi vidili 5% toga prestali bi lupati gluparije oko evolucije i toga kako su od kamenja nastali ljudi. Ako ne zelis normalo razgovarati nemoj ni provocirati...ti lijepo vjeruj u znanost ja cuvjerovati u ono sto sam vidio i dozivio. Sposobniste reci da je netko odglumio levitaciju i slicne stvari. Ne vjerujes ok niko ti ne brani ali ne provociraj.
Gle, sori ako si se uvrijedio, ali neke stvari je teško dokazati... postoje stvarno teška pitanja... recimo, zašto smo ovdje, kako je sve počelo, kako ćemo završiti, gdje je Jura... ali to da se ženi glava okretala dok je levitirala, to je nešto što ne postoji. Garantiram ti. 
Ovime govoris da sam izmislio pricu i da sam lazov...izvini nista protiv tebe osobno ali nasa komunikacija bi trebala ovog momenta zavrsiti.Svako dobro. |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 03/06/2015 : 03:51:20
|
quote: Originally posted by mladjo
quote: Originally posted by Giuda Ballerino
Bravo kucak
Generalno govoreci, ateisti su prilicno netolerantni (blago receno) ljudi prema neistomisljenicima, ako sam ista spoznao u zivotu onda bas to.
Ateisti netolerantni?!! Sorry ali sad si rekao najveću neistinu ikada. Je, inače u svijetu horde ateista idu okolo i urlaju protiv vjernika Kad si zadnji put pročitao neki naslov da je nekakav militantni ateist izvrijeđao nekoga? Pa pogledaj samo ovaj topic - napiši da se slažeš sa teorijom evolucije i "vjernici" te tjeraju u "pičku materinu". Inače "veliki vjernici" na ovom forumu (njih dva-tri, zna se na koje mislim) su dokazano miroljubivi ljudi koji priznaju različitosti, jel'da?
Da se razumijeno, ja sam u potpunosti tolerantan što se tiče religije i smatram da ako to ljude ispunjava i ako se pomaže da se osjećaju bolje - neka vjeruju! I poštujem svakog pravog vjernika i vjeru i njihove stavove i nikada ne bih rekao ništa ružno o njima. Puno ljudi iz moje obitelji i prijatelja su vjernici i i ja nemam ništa protiv toga, dapače. samo treba biti tolerantan na dvije strane - kao što ja nemam apsolutno ništa protiv vjernika, bilo bi lijepo i da (svi) vjenici nemaju ništa protiv ljudi koji ne dijele njihovu vjeru, zar ne?
Mislim da sam sve rekao i nemam potebu ponovno se javljati na ovu temu.
Ajde mir i dobro
Plitko razmisljas...tako je vjernici a ne sveci i bezgresni ljudi. Vec par puta spominjes da upravo vjernici vrijedaju,tuku se itd...i svrstat sve vjernike u isti kos naosnovu mene i jos nekolice forumasa vjernika...stvarno je plitko...izvini ali tako je. Znaci ja sam vjernik moram dopustiti da svi gaze po meni? E moj ateistu. |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 03/06/2015 : 05:19:54
|
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by DragonSlayer
quote: Originally posted by Beva
Nije mi jasno kako neki još uvijek odbijaju prihvatiti evoluciju? Uz toliko fosila vrsta koje više ne postoje. A tako starih fosila većine današnjih vrsta nema. Je li onda bog svako malo stvarao iz početka, što li?
Zato što ne žele, kako jedan čovjek može skupini njih objasniti da su u krivu? Kako bi se ateisti osjećali da shvate da je evolucija jedna velika zavjera?
a ti misliš da samo ateisti prihvačaju evoluciju?  jebote,koliko van je svit crno bil.
yeeep,nikako da si ukljuce stabilizator i izostre sliku  |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 03/06/2015 : 06:31:07
|
To izjednacavanje vjernika i Zemlje kao ravna ploca je odraz tvoje nekulture
Jučer oblik zemlje, danas evolucija, pa ti vidi. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
emirem
Advanced Member

10866 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 03/06/2015 : 06:31:25
|
U nekom buducem scenariju nas omiljeni strip junak ce navodno sresti striceka darwina pa nas bas zanima kako ce Zagy reagirat kad mu veli da je zbog svojih navika da leti s drveta na drvo u stvari ima neke osobine da ima slicnosti i da je nastao od majmuna..kreagh! :-)
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 03/06/2015 : 06:41:12
|
Ismijavate nesto o cemu nemate pojma...cek reci mi zasto to spominjes kada ne vjerujes? Stvar je u tome da takvi kao ti i murdoc kako li vec kad bi vidili 5% toga prestali bi lupati gluparije oko evolucije i toga kako su od kamenja nastali ljudi. Ako ne zelis normalo razgovarati nemoj ni provocirati...ti lijepo vjeruj u znanost ja cuvjerovati u ono sto sam vidio i dozivio. Sposobniste reci da je netko odglumio levitaciju i slicne stvari. Ne vjerujes ok niko ti ne brani ali ne provociraj.
Gle, sori ako si se uvrijedio, ali neke stvari je teško dokazati... postoje stvarno teška pitanja... recimo, zašto smo ovdje, kako je sve počelo, kako ćemo završiti, gdje je Jura... ali to da se ženi glava okretala dok je levitirala, to je nešto što ne postoji. Garantiram ti. 
Ovime govoris da sam izmislio pricu i da sam lazov...izvini nista protiv tebe osobno ali nasa komunikacija bi trebala ovog momenta zavrsiti.Svako dobro.
Ovo ne mora biti točno. Ne kažem da se toj curi to nije dogodilo, ali ni ne vjeruje slijepo da jest. I priton ne vjerujem da ti lažeš. |
|
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 03/06/2015 : 07:34:23
|
Ovime govoris da sam izmislio pricu i da sam lazov...izvini nista protiv tebe osobno ali nasa komunikacija bi trebala ovog momenta zavrsiti.Svako dobro.
Ne, ne... Nije toliko jednostavno. Ti veliš, da si vidio nešto što dokazuje paranormalno odnosno nešto što može promijeniti način na koji 7 milijardi ljudi doživljava svijet i očekuješ da te jedan fan X-Filesa poput mene pusti na miru? Ovo je veće od tebe.
Gle, ne velim, da si lažov, ali sigurno si krivo doživio situaciju. U svakom slučaju, ženi se nije okretala glava niti je levitirala. Zamolio bih te da duboko preispitiaš ćemu si to uopće prisustvovao i što si uopće vidio.
https://www.youtube.com/watch?v=6OEsEhBPw1A
Vjerojatno je bilo nešto slično ko u ovom videu gore. Ova neuka žena u video sigurno teško pati (i to ozbiljno mislim), ali ne zbog demona nego zbog nekog teškog psihološkog poremećaja. Ona treba pravu stručnu pomoć, a ne šarlatansku.
|
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 03/06/2015 : 12:04:28
|
quote: Originally posted by mamlaz hahahahahaha:) slazem se sa tobom u ovome:) koliko su samo ateisti zlocina i ratova pocinili u ime znanosti
Nisu ih počinili u ime znanosti nego u ime nekih ateističkih ideologija (od francuske revolucije, 2.sv.rata...). |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 03/06/2015 : 12:14:16
|
ja nikak da prokljuvim
iz vaših postova
ko je veći zločinac,
vjernici ili ateisti?
ne znam kome da vjerujem, dok elvud neke statističke podatke ne izbaci,neke dijagrame,krivulje i tome slično |
Vamos a la playa tralalalala |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 03/06/2015 : 12:19:57
|
quote: Originally posted by dsormaz1
quote: Originally posted by Tonto
http://znanost.geek.hr/clanak/lucy-ardi-i-teorija-karika-koja-nedostaje/
I to pokazuje koliko znanost još uvijek samo luta, nagađa, grebe po površini.
da,znanost luta dok je pak inkvizicija valjda uvik kirurški precizna. 
Mislim da su kirurški puno preciznije bile liberalno-prosvjetiteljske giljotine.
krivo misliš. prouči bolje materiju |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Posted - 03/06/2015 : 12:44:53
|
quote: Originally posted by mamlaz hahahahahaha:) slazem se sa tobom u ovome:) koliko su samo ateisti zlocina i ratova pocinili u ime znanosti
Nisu ih počinili u ime znanosti nego u ime nekih ateističkih ideologija (od francuske revolucije, 2.sv.rata...).
Francuska revolucija je bila deistička. Jedna od glavnih ideja je Vrhunsko biće, koje je kao dalo svemu početak i onda nas pustilo na miru. Robespierre je organizirao i vodio parade u ime tog boga odnosno Vrhunskog bića.
"Deisti vjeruju u sljedeće stvari i principe:
Bog je napravio svemir i sve u njemu, navio ga kao sat i distancirao se od njega. Bog se ne prikazuje niti je postojao u ljudskoj formi. Čovjek se ne može približiti Bogu ni kroz jednu religiju ili rituale. Bog nema odabrani narod. Čuda se ne događaju."
U biti, ovo uopće ne zvuči loše. 
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 03/06/2015 : 13:19:39
|
Nisu ih počinili u ime znanosti nego u ime nekih ateističkih ideologija (od francuske revolucije, 2.sv.rata...).
Francuska revolucija je bila deistička. Jedna od glavnih ideja je Vrhunsko biće, koje je kao dalo svemu početak i onda nas pustilo na miru. Robespierre je organizirao i vodio parade u ime tog boga odnosno Vrhunskog bića.
Bog je napravio svemir i sve u njemu, navio ga kao sat i distancirao se od njega. Bog se ne prikazuje niti je postojao u ljudskoj formi. Čovjek se ne može približiti Bogu ni kroz jednu religiju ili rituale. Bog nema odabrani narod. Čuda se ne događaju."
Si diplomirao na povijest&sociologija? Cisto da znam jel imam posla sa strucnjakom. |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 03/06/2015 : 13:54:43
|
quote: Originally posted by Tutta
tutta ne otkrivaj mi toplu vodu ovde. i to na švabskom.
googletranslate!
jel ti ovo želiš reč za inkviziciju da je ok ubit "samo" 30 000 ljudi a ne par milijuna koliko su "neprijatelji crkve" trubili? 
|
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Posted - 03/06/2015 : 14:14:16
|
Si diplomirao na povijest&sociologija? Cisto da znam jel imam posla sa strucnjakom.
To sam pokupio igrajući Assassin Creed Unity.  |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 03/06/2015 : 14:24:42
|
quote: Originally posted by Zlotvor
quote: Originally posted by tinton
Ex ti ide s ablativom.
Latinski znas, a iz materinjeg ti se potkrada da promasujes ije/je. 
Ajde, kad pises preko mobitela barem ne promasujes slova s kvacicama. 
Dobar sam i u Hrvatskom. Jedino mi štek taj šugavi ije/je, ali i tu se popravljam. Ipak, latinski je majka jezika. |
|
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 03/06/2015 : 14:27:21
|
quote: Originally posted by Tonto
http://znanost.geek.hr/clanak/lucy-ardi-i-teorija-karika-koja-nedostaje/
I to pokazuje koliko znanost još uvijek samo luta, nagađa, grebe po površini.
da,znanost luta dok je pak inkvizicija valjda uvik kirurški precizna. 
Mislim da su kirurški puno preciznije bile liberalno-prosvjetiteljske giljotine.
Da, prosvjetiteljske giljotine su baš bile liberalne. A bile su oštre jednako kao i apsolutističke. |
|
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 03/06/2015 : 14:33:51
|
Apsolutizam nije poznavao giljotinu. Giljotina je izum jednog civiliziranijeg vremena. :)
Pa i Robespierre je bio apsolutist.
|
|
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 03/06/2015 : 15:07:39
|
tutta ne otkrivaj mi toplu vodu ovde. i to na švabskom.
googletranslate!
jel ti ovo želiš reč za inkviziciju da je ok ubit "samo" 30 000 ljudi a ne par milijuna koliko su "neprijatelji crkve" trubili? 
Gdje sam napisao da je ok? Koje neprijatelje crkve? Stavio sam dva teksta, koja su u Njemackoj priznata i od naucnika i povjesnicara. A iz tvog pitanja vidim, da ti nije dobro prevelo. Nigdje se ne spominje koliko su ubili neprijatelji crkve. Radi se samo o zrtvama inkvizicije, protestanata i lova na "vjestice".
moje pitanje se nije odnosilo na text nego je bilo upučeno tebi. |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Member since 24/01/2013 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 03/06/2015 : 17:06:47
|
Ovo nema veze s raspravom. Odnosno, ima. Odlično prikazuje netoleranciju vjernika. |
|
 |
|
Topic  |
|