forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1214

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 07/06/2015 : 00:13:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Willer

Sve su to nijanse mnogobrojnih ljudskih karaktera, i ako su stripovskim jezikom dobro izrečene, ne vidim kako to može biti loše pošto odgovara stvarnosti. Malo tko je uopće "čisti" pozitivac ili negativac, i malo tko se takvim pokazuje u kritičnim razdobljima života poput onih u kojima su Sivi Vuk ili Cain. Ali unatoč nijansama, oni su i dalje pozitivci, kao što su unatoč nijansama Wolfingham ili Boone negativci. Dok s treće strane, postoje i ljudi kao što su Clemmons ili Laveau. Stvarnost nam je jednostavno takva, višedimenzionalna. Pojednostavljivanje stvarnosti kroz oplošnjavanje likova jednostavno vodi u kič...

Naravno! Ovo je razlog zasto najvise cijenim Boselija (uz to sto non stop koketira sa EF i SF) od svih scenarista koji su radili na Zagoru.
Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
33112 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 07/06/2015 : 00:19:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
Giuda Ballerino -

Nemoj covjece, izbrisi komentar i ok. S vremenom ces shvatiti, da se ne treba na svakog obazirati.

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9582 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 07/06/2015 : 00:52:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

quote:
Originally posted by nagor

quote:

Ni meni se nije svideo Povratak Nata Murdoa, potpuno se slazem da je posle Morske strave usledio hladan tus, ali ono sto jos vise zameram toj epizodi je neozbiljnost koja traje kroz citavu pricu i odnos Zagora i Virdzinije koji je morao da bude drugaciji.

Priznaj, htio si nešto više od tog Zagor-Virginia odnosa, zar ne?

Ih naravno da jesam. Ocekivao sam mnogo od tog odnosa Bosselijvom scenaristickom palicom, koji je poznat po tome da se ne plasi da Zagora spoji sa atraktivnim devojkama.

Tako da mi je razocarenje bilo jos vece kada sam video da su im odnosi na nivou tinejdzerka-mačo heroj. Ja se potajno nadam da bi ona jednog dana mogla da bude Zagorova nevesta jer mi je od svih devojaka sa kojim je Zagor imao prilike da se susretne najlepsa i najprivlacnija.
A koliko se secam i tebi je omiljena Virdzinija? Kako se tebi svideo njihov odnos?

E, ali zaboravljaš jedan bitan detalj, Zagor-Virginia odnos uopće nisu dio te priče. Ako malo bolje pogledaš cijela priča je nabijena mačizmom do granice pucanja - gorštaci i mjerenje čiji je Q veći između Zagora i kapetana Midnighta.... Klasična avanatura nekog prošlog razdoblja koju je Boselli nadopunio sa povijesnim kontekstom. Murdovo iskupljenje može biti problematično ali mislim da priča pruža dovoljno da ne možemo samo Zagora (Bosellija) krivit za to. Na kraju krajeva, nitko ne laže da se Murdo iskupio već mu Zgaor praktično daje priliku da se kao Kapetan Midnight iskupi za grijehe Nata Murdoa

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9582 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 07/06/2015 : 01:21:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Tako bih se slično osjećao da slučajno novi Hellingen postane borac za pravdu a zanemari mu se njegova zlobna prošlost pa mu Zagor sve oprosti i rastanu se kao prijatelji.

Flash-news, i Hellingen se na neki način iskupio. U Boselllijevom Hellingenu njegova dobra strana upozorava Zagora, a prema komentarima u recenzijama s tim nemaš problema.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 07/06/2015 : 04:45:03  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ali to nije bio Hellingen od krvi i mesa kao što je slučaj sa Murdom već nekakva vrsta vizije koju je imao Zagor. Moram priznati da me taj dio iznenadio ali kada mu je Zagor kasnije pao u šake to je opet bio onaj stari zlobni Hellingen u kojemu više nije bilo nimalo dobra i sve je došlo na svoje mjesto. Zagor je pokušavao probuditi u njemu neku iskru dobrote ali, na svu sreću, nije uspio. Naglašavam da sam toga Hellingena ocjenjivao neovisno o prethodnom pojavljivanju u Demonu ludila kojega se jako slabo sjećam pa ga nisam ni uzimao u obzir. Otočka skupina bi kao zasebna priča mogla funkcionirati bez obzira na neke naivnosti u scenariju, ali zbog svega onoga što se dogodilo u Los Angelesu nema mi nikakvog smisla. Murdo je trebao ostati negativac kakav je bio tamo, otišao je predaleko sa nekim svojim zločinima da bi bilo realno od njega očekivati bilo kakvo iskupljenje a najmanje to da mu Zagor sve oprosti.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 07/06/2015 : 09:49:45  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Rakosi je vampir, ne covjek :)
Uzgred, kad smo kod Helingena, on je najrealniji u Svemirskoj braci. Pravi klasicni ludi naucnik. Pitanje je da li i ono sto je Sklavi uradio ima smisla cak. A koliko god volio Boselijeve radove, njegov Helingen mi je nejasan. Ono bi bila odlicna prica bez Helingena, Wendigo i jos neko, protiv Zagora i Ravena.

Dobar je Helli u Odbrojavanju. Ta mi je priča jedna od boljih Nolittinih.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/06/2015 : 12:20:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:
Originally posted by Elderane84

Rakosi je vampir, ne covjek :)
Uzgred, kad smo kod Helingena, on je najrealniji u Svemirskoj braci. Pravi klasicni ludi naucnik. Pitanje je da li i ono sto je Sklavi uradio ima smisla cak. A koliko god volio Boselijeve radove, njegov Helingen mi je nejasan. Ono bi bila odlicna prica bez Helingena, Wendigo i jos neko, protiv Zagora i Ravena.

Dobar je Helli u Odbrojavanju. Ta mi je priča jedna od boljih Nolittinih.

Taj treći susret je prva bolja epizoda s Hellingenom, iako daleko od Svemirske Braće, a pogotovo Demona Ludila, to je prva priča koja je Hellingena potvrdila kao najvećeg neprijatelja, ne samo zato što se pojavio čak tri puta nego i zato što je na kraju epizode jasno da će se vratiti.
Prve dvije priče s Hellingenom su dosta slabe, pogotovo druga koja je čista kopija prvog susreta i to sa početničkim Donatellijevim crtežom.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22372 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 07/06/2015 : 13:06:38  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Meini su i prve dvije dobre i drage epizode. Tacno je to da je Hellingen tek sa pricom Nulti cas skocio na mjesto arhineprijatelja.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/06/2015 : 13:12:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Meini su i prve dvije dobre i drage epizode. Tacno je to da je Hellingen tek sa pricom Nulti cas skocio na mjesto arhineprijatelja.

Prva je još i iznad prosjeka za taj naivni period kad je nastala, ali drugu mi je pokvario Donatelli koji je u tom periodu crtao stilom sličan Gambinom. Mislim da mu je to tek druga epizoda koju je nacrtao.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 07/06/2015 : 13:13:52  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Pa dobro, iapk ne možemo od Nolitte očekivati da bude dobar kao Boselli.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 07/06/2015 : 14:02:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Prva Donatellijeva priča je bila Blago Crvene planine, tu je na samom početku imao dosta čudan stil koji se tek kasnije razvio u onaj njegov prepoznatljivi kojega je više-manje držao na visini sve dok ga nije sčepala bolest. Ali istina, drugog Hellingena je napravio dosta neuvjerljivo, na trećem je već bio puno bolji.

Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 07/06/2015 : 14:11:02  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Bio je dobar i u "Pobunjenici iz Lousiane" to mu je mozda i najbolji rad bio.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/06/2015 : 17:48:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by WOLF-HUNTER

Meni je najbolji u "Osveta ratnika Osaga", ali nikada mi nije bio neki poseban crtač, Ferri i neki iz novijeg perioda su mi draži.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/06/2015 : 18:13:34  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Ja ne mogu tacno da se setim ali mislim da mi je Nulti cas bio prvi susret sa Helingenom i bio sam odusevljen! I danas mi je to mozda i najdraza Helingenova epizoda...Hellingen bicuje Zagora, traperi se sele iz Darkvuda, bombardovanje Vasingtona...
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/06/2015 : 18:17:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja ne mogu tacno da se setim ali mislim da mi je Nulti cas bio prvi susret sa Helingenom i bio sam odusevljen! I danas mi je to mozda i najdraza Helingenova epizoda...Hellingen bicuje Zagora, traperi se sele iz Darkvuda, bombardovanje Vasingtona...

Ovdje je prvi put Hellingen od običnog negativca postao prijetnja na nivou cijele države. U Svemirskoj Braći je to postao na globalnom, a u Demonima čak na kozmičkom nivou.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 07/06/2015 : 18:25:14  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Meni je to jedan od prvih Zagora (u prvih tri ja mislim).
Sasvim zadovoljavajuća epizoda i jedna od rijetkih iz tog razdoblja koja zasluženo nosi ime klasik.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/06/2015 : 18:37:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Meni je to jedan od prvih Zagora (u prvih tri ja mislim).
Sasvim zadovoljavajuća epizoda i jedna od rijetkih iz tog razdoblja koja zasluženo nosi ime klasik.

Zanimljivo, čini mi se da Nulti Čas nije na listi top 25 Zagora.
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 07/06/2015 : 20:00:43  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:
Originally posted by WOLF-HUNTER

Meni je najbolji u "Osveta ratnika Osaga", ali nikada mi nije bio neki poseban crtač, Ferri i neki iz novijeg perioda su mi draži.

Franco je imao svoj unikatni stil koji je sasvim bio suprotan, ma ni blizu Ferrijevog, sto se ne moze reci za neke danasnje crtace.
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 07/06/2015 : 20:02:09  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:

Ovdje je prvi put Hellingen od običnog negativca postao prijetnja na nivou cijele države. U Svemirskoj Braći je to postao na globalnom, a u Demonima čak na kozmičkom nivou.

Da, zanimljivo je kako scenarista napravi od obicnog neprijatelja prijetnju za cijeli svijet. Vrhunac je bio u "Divovi dobra i zla" mada je sve zasrato u "Hellingen zivi!"
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 07/06/2015 : 20:52:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ne razumijem zašto su mnogi bijesni na epizodu Hellingen je živ, da li zbog same pojave Hellingena ili nečeg određenog unutar priče. Možda je razlog sličan onome kojega ja imam u vezi Nata Murda u Otočkoj skupini, tj. mišljenja da je napravljen potpuno nepotreban povratak.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/06/2015 : 20:55:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Ne razumijem zašto su mnogi bijesni na epizodu Hellingen je živ, da li zbog same pojave Hellingena ili nečeg određenog unutar priče. Možda je razlog sličan onome kojega ja imam u vezi Nata Murda u Otočkoj skupini, tj. mišljenja da je napravljen potpuno nepotreban povratak.

Baš tako! Ali ima tu i još nekih stvari koje se mogu zamjeriti, Ben Stevens i onaj lutkar su također totalni filler likovi. Ali veliki plus priči su Heyoka i naravno agent Raven i dijelovi epizode inspirirani Poeom.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 07/06/2015 : 21:06:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Da se razumijemo, meni je Helingen je ziv los, poredeci sa ostalim Boselijevim radovima. Druga je stvar sto bih bio presrecan da je to neki srednji kvalitet prica, sto nije slucaj.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 07/06/2015 : 21:19:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Meni su za sada 3 uvjerljivo najgore Bosellijeve priče Otočka skupina, Tajna Sumerana i Posljednja Thula, iako će mi u tu kategoriju sigurno ući i specijal Princ vilenjaka kada ga ponovo pročitam u dogledno vrijeme. Trebam napomenuti da još nisam čitao zadnjeg Kandraxa i Atlantidu a na osnovi tematike i viđenih tabli i te priče mi jako smrde.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 07/06/2015 : 21:36:18  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Dodsferde, baš si očit s tim prisilnim davanjem jedinica Bosellijevim pričama. Budi malo realniji. ;)
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 07/06/2015 : 21:44:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Nije baš tako, mislim da sam samo Otočkoj skupini dao dvije jedinice a ona me je toliko razočarala pa nisam mogao drugačije.
Treba radije pogledati na ove gdje sam dao dobre ocjene;
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-50-52-morska-strava/127/#DODSFERD
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-40-43-hellingen-je-ziv/24/#DODSFERD
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-26-28-izgubljeni-rudnik/319/#DODSFERD
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-19-21-sedam-gradova-cibole/308/#DODSFERD
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-17-18-razbojnici/214/#DODSFERD
Ono što mi je loše jednostavno moram tako ocjeniti i tu nemam milosti, ali dobre stvari ću uvijek pohvaliti.

Go to Top of Page
Page: of 1214 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.56 seconds. Snitz Forums 2000