forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1214

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 07/06/2015 : 21:47:23  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Bravo za dobre ocjene Boselliju, ali ne razumijem kako ti itijedan drugi Bosellijev strip može biti gori od Demonskog otoka. To je najgluplji i najneinteligentniji Boselli kojeg sam ja vidio, a vjerojatno i jedan od najneinteligentnijih Zagora.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 07/06/2015 : 21:51:09  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Nije baš tako, mislim da sam samo Otočkoj skupini dao dvije jedinice a ona me je toliko razočarala pa nisam mogao drugačije.
Treba radije pogledati na ove gdje sam dao dobre ocjene;
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-50-52-morska-strava/127/#DODSFERD
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-40-43-hellingen-je-ziv/24/#DODSFERD
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-26-28-izgubljeni-rudnik/319/#DODSFERD
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-19-21-sedam-gradova-cibole/308/#DODSFERD
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-17-18-razbojnici/214/#DODSFERD
Ono što mi je loše jednostavno moram tako ocjeniti i tu nemam milosti, ali dobre stvari ću uvijek pohvaliti.

Ti to sve previše anti-bosellijevski gledaš... ;)
Zagor prvi puta u Evropi sa našom omiljenom posadom i Virginijom... ako to nije barem za dvojke onda u ku*ac... :)

Postoji li uopće koja priča nakon 1990e kojoj si dao barem 90%?
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 07/06/2015 : 21:52:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Nisam čitao Demonski otok jer sam od almanaha potpuno odustao nakon broja 4 Krvavi očnjaci. Možda ih jednoga dana nabavim ako ih nađem povoljno na nekoj aukciji, baš da vidim što sam ''propustio''.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 07/06/2015 : 21:53:41  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Dovoljno ti je da pročitaš "Čovjeka koji je došao s kišom", ostalo i ne moraš ako te kolekcionarstvo jako ne puca, a koliko sam shvaio nisi taj slučaj.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 07/06/2015 : 22:00:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

quote:
Originally posted by DODSFERD

Nije baš tako, mislim da sam samo Otočkoj skupini dao dvije jedinice a ona me je toliko razočarala pa nisam mogao drugačije.
Treba radije pogledati na ove gdje sam dao dobre ocjene;
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-50-52-morska-strava/127/#DODSFERD
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-40-43-hellingen-je-ziv/24/#DODSFERD
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-26-28-izgubljeni-rudnik/319/#DODSFERD
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-19-21-sedam-gradova-cibole/308/#DODSFERD
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-17-18-razbojnici/214/#DODSFERD
Ono što mi je loše jednostavno moram tako ocjeniti i tu nemam milosti, ali dobre stvari ću uvijek pohvaliti.

Ti to sve previše anti-bosellijevski gledaš... ;)
Zagor prvi puta u Evropi sa našom omiljenom posadom i Virginijom... ako to nije barem za dvojke onda u ku*ac... :)

Postoji li uopće koja priča nakon 1990e kojoj si dao barem 90%?

Meni je 80+ dobra ili vrlo dobra ocjena pa ne vidim neki problem zašto nije preko 90. Nekako sam dojma da se mnogi previše razbacuju sa stotkama, bez obzira o kojim pričama i kojim scenaristima se radilo. Ja nisam tako široke ruke i stotku sam dao samo za 2-3 stare priče a što se tiče razdoblja nakon 1990-e mislim da sam pričama Tajanstveni samostan, Mortimerova osveta i Pun mjesec dao preko 90.
Ah da, zaboravljam da je to Burattini pa se ne računa.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 07/06/2015 : 22:11:25  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Lijepo sto je Boselli vratio Hellingena, ne kazem ja da je losa epizoda ali nije ni blizu dobra kao predhodnici. Eto, onaj teamup izmedu Hella i Vendigoa mi se nije svidio, mada m8 s3 svida Ben Stevens iak9 odmah umire u 1 svesci...
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 07/06/2015 : 22:12:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
Uh, "Demonski otok" je stvarno očaj, šteta Laurentijeva crteža. Jedina njegova vrijednost jest u prologu, kad se susreću Honest Joe i Fishleg, lijep susret dvaju starih poznanika i odgovarajuća puzzla za pitanja kontinuiteta. Sve ostalo je težak promašaj, pravi debakl. Slične dojmove imam i za "Veracruz", briljantan bosellijevski usporeni početak s Jimmyem i Pearl, pa Chicov nostalgičan susret s rodnim gradom i obitelji, meni prava uživancija. Ali već od početka drugog dijela strip prestaje biti prosječan i postaje prava katastrofa. Boselli u odnosu Zagor-Jimmy neprestano i neprestano ponavlja dihotomiju povjerenje-razočaranje, bez ni smislene ni ikakve nadogradnje odnosa, pa onda u jednome trenu jednostavno više ne zna što će s tim i priču nasilu privede kraju. Još kad su počeli duži dijalozi, pomislio sam da nije možda Burattini preuzeo scenarij napola.

S druge strane, "Carstvo Songhaya" mi je ponešto podcijenjena epizoda, kao što "Crni brod" smatram ponešto precijenjenim, čak mi je poprilično veliko razočaranje u usporedbi s briljantnom "Tajnom Fride Lang".
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 07/06/2015 : 22:16:02  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Meni je Veracruz super.
Ali moram se malo podsjetiti, dugo nisam čitao pa si možda ipak u pravu.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 07/06/2015 : 22:17:04  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by WOLF-HUNTER

Lijepo sto je Boselli vratio Hellingena, ne kazem ja da je losa epizoda ali nije ni blizu dobra kao predhodnici.

Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 07/06/2015 : 22:24:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
Kad sam je pročitao prvi put, osim susreta Chica i obitelji potpuno sam je zaboravio. Kad sam je nedavno krenuo čitati opet (temeljito zagrijavanje za JA sagu) sve do kraja Chicova koncerta dolazilo mi je ono "wtf?", misleći na mahom negativne komentare ovdje. Međutim, od tada, a pogotovo kad prema kraju postaje sve jasnije da Boselli uopće nema nikakvu ideju što će s odnosom Zagora i Jimmya, razrada mlitave priča koje jedva uopće i ima, postaje sve gora i gora. S tim da mi je Pesce standardno iritantan pa je vjerojatno i to pridonijelo lošem dojmu...
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12297 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/06/2015 : 22:29:25  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Willer

S druge strane, "Carstvo Songhaya" mi je ponešto podcijenjena epizoda, kao što "Crni brod" smatram ponešto precijenjenim, čak mi je poprilično veliko razočaranje u usporedbi s briljantnom "Tajnom Fride Lang".

Potpuno se slazem! Carstvo Songhaja je bas podcenjeno Bosselijevo delo, mene je potpuno odusevila prica. Pocetak je malo sporiji i ima vise teksta ali posle kada se Bosseli razmahao napravio je pravo remek delo!

Crni brod mi je najgora Bosselijeva prica, toliko slucajnosti ima u toj prici da bi mogle da joj pozavide i neke naivne price iz vremena pre Kuce uzasa.
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 07/06/2015 : 22:33:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Potpuno se slazem! Carstvo Songhaja je bas podcenjeno Bosselijevo delo, mene je potpuno odusevila prica. Pocetak je malo sporiji i ima vise teksta ali posle kada se Bosseli razmahao napravio je pravo remek delo!

Crni brod mi je najgora Bosselijeva prica, toliko slucajnosti ima u toj prici da bi mogle da joj pozavide i neke naivne price iz vremena pre Kuce uzasa.

Sjećam se tvog komentara na recenzije za "Crni brod", imamo dosta sličan ukus!
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 07/06/2015 : 22:57:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Jeste potcijenjena, ali meni nije :)
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 07/06/2015 : 23:20:15  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:

Lijepo sto je Boselli vratio Hellingena, ne kazem ja da je losa epizoda ali nije ni blizu dobra kao predhodnici.

Pa de je samo ponovo prelistaj i vidit ces koliko kaska naspram "Divovi dobra i zla" koja je postigla vrhunac svega. Svaki povratak nakon ove epizode nema smisla jer je ovdje sve uradeno sto se moglo. Mogu ga oni vracati x puta sa novijim idejama ali kada pogledamo 5 dio, shvatit ce te da nakon onoga vise nema smisla...
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 07/06/2015 : 23:23:42  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Opet ne razumiješ. Daj složi normalnu rečenicu koja ima značenje...glavu i rep. A ne ovako da nikom nije jasno što želiš reći.

Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 07/06/2015 : 23:59:23  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Opet ne razumiješ. Daj složi normalnu rečenicu koja ima značenje...glavu i rep. A ne ovako da nikom nije jasno što želiš reći.

Sta se tu ima za razumit?
Jednostavno: Boselli je vratio Hellingena. Nisam rekao da je to lose. Medutim, njegov Hellingen nije ni blizu predhodnicima...

Komprende?

Edited by - WOLF-HUNTER on 07/06/2015 23:59:44
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 08/06/2015 : 07:33:10  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Ma shvaćam ja, ali ne možeš reći "xystvar je dobra, ne kažem da je loša", nema smisla.

Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 08/06/2015 : 07:35:06  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Pa dobro trebao sam da kazem "nit smrdi nit mirise" tada bi vise imalo smisla...
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/06/2015 : 09:03:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Recenzija na UBC za brojeve 598-599 "Tamburi nella notte" (Rauch/Pesce) - 69 % (4,5,5).

http://www.ubcfumetti.com/zagor/?IT-ZG-598-599

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 08/06/2015 : 10:02:41  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Zbog cega toliko niska ocjena?
Go to Top of Page

sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts

Member since 03/06/2012

Posted - 08/06/2015 : 12:47:05  Show Profile Show Extended Profile  Send sergej773 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Lijepo sto je Boselli vratio Hellingena, ne kazem ja da je losa epizoda ali nije ni blizu dobra kao predhodnici. Eto, onaj teamup izmedu Hella i Vendigoa mi se nije svidio, mada m8 s3 svida Ben Stevens iak9 odmah umire u 1 svesci...

Zašto ti je drago da je vratio Helingena ako ti je priča gora od svih prethodnih pojavljivanja, ne razumem.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 08/06/2015 : 12:49:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sergej773

quote:

Zašto ti je drago da je vratio Helingena ako ti je priča gora od svih prethodnih pojavljivanja, ne razumem.

Valjda je mislio reći da mu je drago ponovno vidjeti Hellingena iako nije dobar kao prošla pojava.
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 08/06/2015 : 13:15:27  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:
Originally posted by sergej773

quote:

Valjda je mislio reći da mu je drago ponovno vidjeti Hellingena iako nije dobar kao prošla pojava.

Eto ti Sergej odgovora.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 08/06/2015 : 15:38:48  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa dobro trebao sam da kazem "nit smrdi nit mirise" tada bi vise imalo smisla...

Ne razumiješ ti nikako što ti ja hoću reći, ali dobro, nećemo više.

Go to Top of Page

Duke Zill
Senior Member

Croatia
1082 Posts

Member since 23/05/2015

Posted - 08/06/2015 : 18:20:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Duke Zill a Private Message  Reply with Quote
Ima li netko info da li se ovo uskoro može očekivati specijalac "Christopher mora umrijeti"?
Znam da to ovisi o tome kad će nam ga Talijani poslati, no pošto su nam prošli broj poslali nepuna 2 mjeseca nakon izlaska u Italiji, mislim da ima šanse da ga dobijemo krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca.
Go to Top of Page
Page: of 1214 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.93 seconds. Snitz Forums 2000