Author |
Topic |
adriano
Advanced Member
Croatia
4531 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 09/06/2015 : 11:09:03
|
ta olimpijada je bila samo jedan dio priče i meni se svidila zbog napetosti cijelog događaja. Još više mi se sviđa prikaz njegovog karaktera. na kraju je zbog poraza potpuno izgubio živce i pokušao ubiti Zagora s leđa, iako mislim da nije takav tip negativca koji napada s leđa. u drugom dijelu se vraća kao pozitivac, Zagor ga naizgled mrzi, a ustvari ne zna šta da misli o njemu što ga izluđuje. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 09/06/2015 : 12:26:22
|
quote: Originally posted by King Warrior
Samo da kazem da sam uzeo u ruke i epizodu Hellgate u plamenu. Dobra prica, bas dobra. Crtez vrhunski, Bisi nikad bolji. Rame uz rame sa Rubinijevim crtezom iz Izgubljenog svijeta. Ovo je pravi nacin kako se jedna epizoda moze fantasticno nacrtati, a da se istovremeno ostane originalan. Bisi najkasnije sada spada u sam vrh Zagorovih crtaca svih vremena, ispred Andreuccija ili Prisca. Parirati mu samo mogu klasicni Ferri, Della Monica, Rubini i Nuccio.
Bisi rastura, a Marolla je ovom jednom bliži Nolittinom, ali malo modernizovanijem, pripovedanju više nego Burattini svih ovih godina |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19700 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 09/06/2015 : 20:06:25
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
1. Flauta/Violina. My bad. Tehnički, sve što sam naveo za violinu je još lakše na flauti (ima fiksirane pozicije za tonove)
2. Sukob u vidu nadmetanja "ko je jači" je bio neminovan, jer je Sergiova ideja bila da "Supermajkom" odradi ommage tada aktuelnim susretima između superheroja, prvenstveno Superman-Spiderman. Da bi to izveo koliko-toliko realno, a što je brže narativno moguće, poslužio se psihologijom starog i izgradio najgoru opozitnu (odnosno identičnu ali na steroidima) moguću psih.prirodu na pridošlom liku. Zato je sukob uglavnom i baziran baš na tome. Srela se dva narcisa...
3. Replika na poslednje dve fraze tvog iskaza: Supermajku jeste cilj SAMO da ga ponizi, ne zanima ga ni Darkwood ni plemena u njemu. Ali plemena su ta koja to ne znaju. Kod njih kada kralj jednom padne, pao je za sva vremena. Zato se Zagor ne bori samo za svoj obraz, nego za mandat.
4. Trka sa preponama jeste malo bezze. Ali, u npr. bilijaru i šahu, kada su oba igrača dobra, pobeda jednoga zavisi od prve greške drugoga. Zagor je pobedio trku jer se Majk samo jednom sapleo u svoj onoj žešćoj trci.
5. Ali ne govorimo o jednom nego o masi takvih prestupa ;)
3. Jasno je meni da je morao spasiti obraz, ali bez obzira na Zagorov ego, ipak mu je mir i zaštita Indijanaca ispred svega. Njegov pristanak na mogućnost da to izgubi meni izgleda kao izadaja, i indijanaca i vlastitih principa.
4. Nekako mi se taj poraz nikako ne uklapa u njegov lik.
5. Samo za jedan prekršaj je tražen za 20 000 dolara, za više njih ide sve više novaca. Zar ga nisu mogli jednostavno uhapsiti jer je uništio onaj most ili slično? |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 09/06/2015 : 22:15:19
|
Da se samo malo ubacim u raspravu...
Taj Supermike je baš ono... klasik Nollita... Zagor kolerik... ovdje je Nollita vjerojatno i pretjerao... meni ne paše takav emotivac, koji se je spreman ostaviti svoje plemenite uloge zaštitnika Darkwooda zbog tamo nekog pijetla, koji mu je prilimao žig na facu.
Da, slažem se s tintonom, taj prvi Supermike je jako čitljiva priča, ali taj Zagorov karakter mi je ovdje ipak malo pretjeran. Vjerojatno zbog toga što ni u stvarnom životu ne nisam fan ljudi, koje najprije ponese emocija, a tek onda im se uključi mozak. To, da se Zagor spreman odreći svoje ozbiljne uloge zbog nekog klauna nije ponos ili čast nego izdaja odnosno budalaština. |
Edited by - nagor on 09/06/2015 22:17:57 |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19700 Posts
Posted - 09/06/2015 : 22:39:51
|
Da, možda me se ne razumije, epizoda je itekako čitljiva i zabavna. Ali tu njezina kvaliteta staje, ako se mene pita. |
|
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 09/06/2015 : 23:50:34
|
Dobro, nas trojica znamo da je Boselijev Zagor pravi Zagor. On se nikad ne bi zamajavao tipom poput Supermajka i takvih bakraca :) |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19700 Posts
Posted - 10/06/2015 : 00:19:10
|
Ali da bude prisiljen an to, opet bi napravio odličnu epizodu, puno bolju nego što su Nolittina, Castellijeva i Burattinijeva. |
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 10/06/2015 : 04:23:38
|
quote: Originally posted by Elderane84
Dobro, nas trojica znamo da je Boselijev Zagor pravi Zagor. On se nikad ne bi zamajavao tipom poput Supermajka i takvih bakraca :)
Ali mu se zato desi gaf da napravi promašenog lika kao što je Nat Murdo u duetu sa ravnodušnim Zagorom, bez emocija, kojemu je sve ravno. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9403 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 10/06/2015 : 09:31:06
|
128 stranica? Opet zapocinju sa ogranicenim brojem stranica... Historija se ponavlja... Ali je super sto Rubini crta naslovnicu, to se trazi. Ovo odlicno izgleda. |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 10/06/2015 : 09:33:50
|
quote: Originally posted by WOLF-HUNTER
128 stranica? Opet zapocinju sa ogranicenim brojem stranica... Historija se ponavlja... Ali je super sto Rubini crta naslovnicu, to se trazi. Ovo odlicno izgleda.
Koje ogranicenje stranica? To je normalan broj stranica. To je drugi Dragonero specijalac u boji i istodobno team-up sa Zagorom. |
www.epicentercomics.com |
|
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 10/06/2015 : 09:40:34
|
Ala ga je opravio svaka mu čast. A tek ćete videti Rubinija u pravom izdanju. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9403 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 10/06/2015 : 10:15:03
|
Da stanemo na loptu malo, specijalci od Dragonera su koliko znam jednini koji nemaju fiksnog naslovničara s tim da naslovnice radi netko tko ne crta taj broj. Ovo ne mora značiti ništa ali tko zna. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Willer
stripovi.com suradnik
1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 10/06/2015 : 10:25:47
|
@tinton i nagor Ne kontate. On nije bio spreman da zrtvuje svoj polozaj vec ga je VEC GUBIO. Navodno stavlja na kocku nesto sto ce aktuelnim tokom stvari sigurno izgubiti. Samo je ubrzao taj proces ponudivsi Majku takmicenje, a zauzvrat dobio prednosti koje sam vec naveo. Sta tu nije jasno, majku mu? P.s. i lajk Bozeli veri mač
Sve je jasno. |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4531 Posts
Posted - 10/06/2015 : 10:30:59
|
to sam baš i ja htio napisati. Zagor je već pretrpio niz poraza i poziv na natjecanje je bio potez očajnika koji mu se isplatio. ne vidim nikakvih ekstra naivnosti u tih sedam dvoboja. Naprotiv, sve je bila ravnopravna borba 1 na 1. quote: Originally posted by PijaniPatak
@tinton i nagor Ne kontate. On nije bio spreman da zrtvuje svoj polozaj vec ga je VEC GUBIO. Navodno stavlja na kocku nesto sto ce aktuelnim tokom stvari sigurno izgubiti. Samo je ubrzao taj proces ponudivsi Majku takmicenje, a zauzvrat dobio prednosti koje sam vec naveo. Sta tu nije jasno, majku mu? P.s. i lajk Bozeli veri mač
|
|
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 10/06/2015 : 11:02:28
|
RUBINI!!!!!!!! ljudi, je li ovo jedan od onih znakova od kojih mi srce titra? :00000
Valjda su svi vidjeli naslovnicu za US izdanje. Ako on pristane, ne vidim razlog zašto ne bi postao novi službeni čovjek na naslovnicama. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
Džedson
Average Member
534 Posts
Member since 29/04/2008 |
Posted - 10/06/2015 : 12:45:09
|
prije nego tema pobjegne od supermikea, ima jedna stvar koja me zanima, momci
je li i vama konačni dvoboj zagora i supermikea na onoj platformi bio stanovito razočaranje? nedovoljan spektakl? da pojasnim malo
jedan od temelja zagora, o kojemu se praktično nikada ne priča, a kojeg je utemeljio sam nolitta, su dvoboji. ne govorim o revolveraškim dvobojima, to je za tetkice. stari dobri jedan na jedan, može golim rukama, može hladnim oružjem. stari sergio je očito volio takve obračune, na moju sreću, jer volim ih i ja, i već u prvom broju ih se može naći - sjetite se jacka kormilara i reagana. zagor ima više dvoboja iza sebe nego svi ostali bonellijevci zajedno valjda što je tipična karakteristika mnogih zagorovih dvoboja? prednost često prelazi s jedne na drugu stranu, malo dominira zagor, malo protivnik. stari nolitta je znao izrežirati, uostalom, najzanimljivije su utakmice tipa 4-3 sa mnogim preokretima i golom u zadnjoj sekundi, zar ne? nolitta je često i stvarao neke likove isključivo zato da se potuku sa zagorom. sjetite se hammadovog toga, divovskog konjušara igora ili sumo borca iz zlatnog pečata. o toninelliju da ne pričam.
e tu sad dolazim do dvoboja s mikeom. zagor promašuje udarac, mike ga sapliće, i idućih par stranica davi/pokušava izgurati s platforme. zagor se krajnjim naporom oslobađa i...
...i idućih 4-5 stranica mu mike glumi boksačku vreću. nakon što su se obojica digli na noge, supermike više nije uspio zadati niti jedan udarac. zagor ga je isprašio kao tepih imam osjećaj kao da se nolitta htio iskupiti zagoru za sva poniženja kroz koja ga je proveo. no ostaje mi uvijek taj utisak kad god sam čitao tu epizodu - nakon takvog divovskog build-upa, očekuješ da će taj završni dvoboj biti najveći, najspektakularniji u zagorovom životu. ništa od toga. znam ih iz glave barem 50 koji su daleko bolji.
zapravo se najbolji dvoboj njih dvojice dogodio u onoj pećini u mraku. tko bi se tome nadao od brbljavog castellija |
Edited by - Džedson on 10/06/2015 12:47:34 |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 10/06/2015 : 12:47:15
|
quote: Originally posted by Džedson
prije nego tema pobjegne od supermikea, ima jedna stvar koja me zanima, momci
je li i vama konačni dvoboj zagora i supermikea na onoj platformi bio stanovito razočaranje? nedovoljan spektakl? da pojasnim malo
jedan od temelja zagora, o kojemu se praktično nikada ne priča, a kojeg je utemeljio sam nolitta, su dvoboji. ne govorim o revolveraškim dvobojima, to je za tetkice. stari dobri jedan na jedan, može golim rukama, može hladnim oružjem. stari sergio je očito volio takve obračune, na moju sreću, jer volim ih i ja, i već u prvom broju ih se može naći - sjetite se jacka kormilara i reagana. zagor ima više dvoboja iza sebe nego svi ostali bonellijevci zajedno valjda što je tipična karakteristika mnogih zagorovih dvoboja? prednost često prelazi s jedne na drugu stranu, malo dominira zagor, malo protivnik. stari nolitta je znao izrežirati, uostalom, najzanimljivije su utakmice tipa 4-3 sa mnogim preokretima i golom u zadnjoj sekundi, zar ne? nolitta je često i stvarao neke likove isključivo zato da se potuku sa zagorom. sjetite se hammadovog toga, divovskog konjušara igora ili sumo borca iz zlatnog pečata. o toninelliju da ne pričam.
e tu sad dolazim do dvoboja s mikeom. zagor promašuje udarac, mike ga sapliće, i idućih par stranica davi/pokušava izgurati s platforme. zagor se krajnjim naporom oslobađa i...
...i idućih 4-5 stranica mu mike glumi boksačku vreću. nakon što su se obojica digli na noge, supermike više nije uspio zadati niti jedan udarac. zagor ga je isprašio kao tepih imam osjećaj kao da se nolitta htio iskupiti zagoru za sva poniženja kroz koja ga je proveo. no ostaje mi uvijek taj utisak kad god sam čitao tu epizodu - nakon takvog divovskog build-upa, očekuješ da će taj završni dvoboj biti najveći, najpektakularniji u zagorovom životu. ništa od toga. znam ih iz glave barem 50 koji su daleko bolji.
zapravo se najbolji dvoboj njih dvojice dogodio u onoj pećini u mraku. tko bi se tome nadao od brbljavog castellija
Pa da, htio je napokon dati Zagoru oduška i priliku da ispraši bahatog Supermikea. |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4531 Posts
Posted - 10/06/2015 : 13:05:15
|
ne mogu se sjetiti svih detalja te borbe, ali meni nije bio razočaranje. na kraju ga je supermajk pokušao napast s leđa, a Zagor mu spašava život. MOžda je i to motiv, da u drugom dijelu pomogne Zagoru rješiti tajnu nestanka lokomotive, pa da mu tako vrati dug. ne vjerujem da se potpuno rehabilitirao u zatvoru, ali tko zna, možda i je. Zato je potreban treči nastavak da ponudi odgovore na neka pitanja. ja bi volio da ispadne pozitivac, jer mi je taj lik simpatičan. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
|
Topic |
|