forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1214

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 08/06/2015 : 19:34:44  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Teško je reći kada će to biti ali vjerujem da nećemo dugo čekati do izlaska tog specijala, evo ja prognoziram da će se to dogoditi tijekom idućeg mjeseca.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua

Edited by - DODSFERD on 08/06/2015 19:35:28
Go to Top of Page

Duke Zill
Senior Member

Croatia
1082 Posts

Member since 23/05/2015

Posted - 08/06/2015 : 19:46:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Duke Zill a Private Message  Reply with Quote
Tako se i ja nadam. I onda u drugoj polovici kolovoza maxi "Spasilačka ekspedicija".
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 08/06/2015 : 20:18:28  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Ne shvatam zašto u tim Maxi izdanjima scenariste stalno šalju Zagora na put.
U redu "JA" saga, ali da li je moguće da ni jedan scenarista nije shvatio šta znači ono "...i sam Darkwood je magično i mistično mjesto..."? Pa sve ti kaže. Ako je Nollita imao onoliko ideja u proširivanju Darkwoodske odiseje i otkrivanjem novih teritorija, naroda itd., onda ne vidim zašto to Bure i ostali ne mogu...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/06/2015 : 14:22:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Pročitao epizodu Tajna Jednoroga i iznenadilo me koliko je to dobro ispalo (iako malo predvidljivo), ali čovječe pa onaj crtež je strava i užas, na pojedinim mjestima izgleda kao da je rađen lijevom nogom.

Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 09/06/2015 : 15:30:13  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Meni je ta epizoda predobra a i Chiarolla mi je tu odlicno prikaza oluje te one njihove face unakazene s jajima

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/06/2015 : 16:04:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by markotamara

Meni je ta epizoda predobra a i Chiarolla mi je tu odlicno prikaza oluje te one njihove face unakazene s jajima

Svašta će ljudi pomisliti zbog ovoga.
Stvarno je pogodio kod onih likova koji su zaraženi pa se raspadaju, ali problem je u tome što i zdravim likovima face izgledaju unakaženo, najviše se to primjeti kod ona 2 profesora a na trenutke i kod ostalih.
Ali, kako mi je priča bila dobra od početka pa sve do kraja ni Chiarolla mi je nije uspio ogaditi, iako je realno odradio posao puno slabije nego na Ciboli.
Najsmješniji mi je bio kraj kada je Zagor rekao Honestu; prije nego se sretnemo sa ostalima vidjet ćemo da li su na nama nastupile promjene. Ako se to dogodi, otići ćemo i umrijeti sami kao Eskimi.
Kakav folirant.

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 09/06/2015 : 23:17:23  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:

Slažem se. Onaj dio priče u kojemu se crtaju zaraženi mi je posebno ostao usječen u sjećanje. Čak me malo strašlia kad sam je pred nekih 10 godina prvi put čitao i puno je vremena prošlo prije nego sam nabavio Fatlano oružje... ah sjećanja... Hvala Zagore na tim lijepim trenucima koje se mogu sa sjetom sjetiti

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/06/2015 : 23:39:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
A kao da je Chiarolli teško nacrtati ljude koji su zaraženi, pa većina likova mu tako izgleda, više ili manje.

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 10/06/2015 : 10:24:31  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
nikad nisam pročitao nastavak, ali prvi dio tajna jednoroga je baš napet.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 10/06/2015 : 10:28:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Pa ako je bio napet zašto nisi pročitao i ostatak priče.

Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 10/06/2015 : 11:50:14  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
možda nema nastavak

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 10/06/2015 : 12:37:43  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
upravo to
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 10/06/2015 : 13:06:06  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Da imam duple rado bih ti poslao
Jedino od redovne imam Dvoboj u svemiru(na aukcijama) ako nemas taj i ako niko ne stavi bid posaljem ti

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

Duke Zill
Senior Member

Croatia
1082 Posts

Member since 23/05/2015

Posted - 10/06/2015 : 13:39:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Duke Zill a Private Message  Reply with Quote
Meni je Fatalno oružje (zadnji dio priče Tajna jednoroga) posljednji Zagor koji sam nabavio da popunim kolekciju redovnih Zagora. I dan danas mi je jedna od najčitanijih priča.
Prvi prvom čitanju sam imao malo problema pohvatati tko je tko zbog Chiarollinog crteža,
posebno nakon što izbije zaraza, no sa Dugim putovanjem i Brodolomcima sam se navikao na njega i postao je jedan od crtača čijem se stilu veselim u pričama koje dolaze.

Edited by - Duke Zill on 10/06/2015 13:39:56
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 10/06/2015 : 14:42:13  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
hvala, nema veze. nemam običaj kupnje na aukcijama. budem ga ja već nabavio. ima određen broj epizoda koje mi fale pa ih uvijek nekako nabavim, bilo na interliberu ili drugdje. to me čak i veseli da mi neki brojevi fale. tako imam motiva za odlazak na sajmove.
quote:

Da imam duple rado bih ti poslao
Jedino od redovne imam Dvoboj u svemiru(na aukcijama) ako nemas taj i ako niko ne stavi bid posaljem ti

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 10/06/2015 : 14:50:06  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

A kao da je Chiarolli teško nacrtati ljude koji su zaraženi, pa većina likova mu tako izgleda, više ili manje.

Čuj to mi je bio prvi susret s njim... Mlad, neiskusan, naivan...
Osim toga postoji opasnost da bolesne crta kao zdrave

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

536 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 10/06/2015 : 20:15:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
da i ja jednom u 100 godina pokrenem neku temu

malo sam se raspričao na drugom topicu o zagorovim dvobojima, pa me zanima koji su našem svekolikom pučanstvu naročito ostali u sjećanju. ili to zanima samo mene? sad ćemo doznati. dakle, navedite barem pet najboljih zagorovih dvoboja, može i više, nemojte se sramiti. i malo prokomentirajte iste

1) protiv stvora iz hiljadu lica straha

taj je dvoboj rascjepkan, jer zagor zapravo nema snage suprotstaviti se takvom čudovištu, osim svog junačkog srca. no kada dobije čaroban skiptar, bori se kao nikad u životu, kako je rekao chico. napeto luđačko zagorovo lice, krv iz mnogih rana, protiv gargantuanskog protivnika. evo par prigodnih

https://www.youtube.com/watch?v=t_C5hoFk9Co

i od velikog basila
https://www.youtube.com/watch?v=CIGHCoVzqtk

2) protiv...dovraga, kako mu bješe ime...glavni negativac iz jetija. početak na divovskim mačorima, lo stile he-man vs skeletor nakon klasične makljaže na 7-8 stranica ovaj se preobrazi u čudovište koje riga vatru šteta samo dosta neatraktivnog crteža torricellija iz tog doba. ajmo još jednu od manowara

https://www.youtube.com/watch?v=BDaLLTXKKvE

3) protiv sumo-borca iz zlatnog pečata. ništa njemu ne mogu ni zagorova šaka ni sjekira, koju je u prvotnoj verziji pregrizao u zex ipak izmijenjena verzija sa par docrtanih udaraca umjesto toga. ovo je klasični predstavnik podžanra dvoboja zagor vs div, gdje zagor mora iznaći rješenje za mnogo jačeg protivnika. dobro dođu i slonove kljove imam ja prigodnu i za ovo, bez brige

https://www.youtube.com/watch?v=__6xRG5Y87Y

4) protiv sharpa iz gavranovih pera. mega tučnjava na 11 stranica protiv klasičnog ferrijevskog snagatora. ovako mora da su izgledali oni boksački mečevi iz 19.stoljeća, koji su trajali unedogled. evo, s obzirom da su se tukli kao prave konjine

https://www.youtube.com/watch?v=MOFu0X8haxE

5) protiv saska iz ugašarovog ultimatuma. čovjek debelo preko dva metra, kile malo teže za odrediti poradi donatellijevih proprcija, al ajmo reći barem 120, koji se razmahuje čudovišnom verzijom zagorove sjekire kao čačkalicom, što je stvorilo tornado koji je opustošio lokalno područje malo šale, ali stvarno se taj toliko razmahao onom štapinom. i kad mu je naš zagorakis oduzme, ispostavi se da mu je previše teška srećom tvrde su stijene darkwooda, inače bi onaj ludi sasko raščetvorio zagora, bojim se.

https://www.youtube.com/watch?v=Yau8nHOXhug

6) zagor protiv caina. dvoboj prekinut u najboljem marvelovom stilu. a taman se cain počeo zabavljati. no ipak je zagor zadnji bacio caina na tlo, zna boselli posao. letjeli su i jedan i drugi po krčmi, spašavalo se pivo, a lijepa konobarica je slinila da bi voljela da se bore zbog nje nekako mi ovo paše uz taj dvoboj

https://www.youtube.com/watch?v=EAwWPadFsOA

7) protiv divovskog igora, borisovog konjušara. prema njemu i sasko izgleda mršavo. opet je donatelli imao čudne proporcije, pa je povremeno i igorova ruka bila veličine maltene cijelog zagora no, ovo je najekstremniji zagor vs div slučaj. ovaj tip je stvarno ogroman i prejak. zagor ga zbilja nikako ne može ozlijediti. no srećom, dobre čvrste metalne potkovice mogu. što bi ovdje bila dobra glazbena podloga, kazačok? mene ipak vuče na

https://www.youtube.com/watch?v=v2AC41dglnM

ma ima toga još hrpa, ali bolje da tu stanem, počinje mi kruljit u želucu

Edited by - Džedson on 10/06/2015 20:16:07
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 10/06/2015 : 22:20:40  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Definitivno Zagor protiv Kaina, za ostale ću još malo razmisliti.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 10/06/2015 : 23:48:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Baš ne pamtim takve detalje ali onako iz sjećanja mogu izvući onu dugačku tučnjavu iz epizode Gavranova pera.

Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 10/06/2015 : 23:55:37  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Nije bila loša ni borba sa Devil Maskom.
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 11/06/2015 : 12:12:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
Kraus ga je jedini baš krvnički namlatio?

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts

Member since 16/02/2008

Posted - 11/06/2015 : 14:11:21  Show Profile Show Extended Profile  Send bubo a Private Message  Reply with Quote
rocky torp
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 11/06/2015 : 14:16:31  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Tada su se bili posteno nalemali...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 11/06/2015 : 15:01:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Prvi dvoboj sa Rockyjem u ringu je bio zanimljiv jer se Zagor morao potruditi i smisliti dobru taktiku da bi ga pobijedio.
Kada su se susreli drugi puta izvan ringa to je bilo prilično slabije, Zagor ga je riješio u tren oka kao nekog amatera.

Edited by - DODSFERD on 11/06/2015 15:02:21
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

536 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 11/06/2015 : 17:43:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Leonid

Kraus ga je jedini baš krvnički namlatio?

nipošto. bilo je toga još. zagor nije mister no da dobiva batine stalno, ali povremeno su se nolitta i toninelli znali umoriti od njegove nepobjedivosti i učiniti ga baš misternoovski slabašnim. evo nekih primjera

u toj epizodi gdje ga je kraus nalupao - ajde, još se i može nekako progutati, zagor se nije susreo s "orijentalnim" načinom borbe još do tada, a kraus je pokretniji i jači no što se činio na prvi pogled. ali pazi što se dogodilo nešto nakon njihovog sukoba - onaj žgoljavi, ranjeni i iznureni krausov čovjek, nakon što smakne krausa, sukobi se i sa zagorom. ako me pamćenje ne vara, zagor mu odvali dvije šljage, a ovom žgoljavom i ranjenom, 50 kila s krevetom, ništa. nego on opali zagora i sruši ga od prve. zagor mora da je bio bolestan taj dan mislim da je jadnika morao upucati s poda

u pljačkašima đavolje doline, dvoboj sa big georgeom. ista taktika kao i s rockyjem, izbjegavanje dok se ovaj ne umori. ali šipak - big george se pretvarao i izlupao zagora ko zagor supermikea u sedmoj rundi. u toj istoj epizodi pri kraju, zagor se sukobi s onim tipom koji ga je unajmio. najobičniji brko prosječne građe. i njemu je zagor zadao dva udarca. nemojmo zaboraviti da zagor može svojim udarcem lansirati rochasa koliko ono, osam metara? e pa brki ništa, izbjegne s lakoćom treći zagorov pokušaj i onda ga prebije kao vola u kupusu svojim štapom.

u svadbenom nakitu/časovima očaja zagora pobijedi obični debeli razbojnik vulgaris pogodivši ga kamenom u glavu nakon što se vrlo dobro nosio s njim i u tučnjavi.

u castellijevom supermikeu, mike sredi zagora udarcima u želudac. to nije ona borba u pećini, već nešto kasnije.

sclavi je posebna priča. njegov zagor je dosta puta ispao nesposoban za savladati i najobičnije protivnike. morao bih malo prelistati da se prisjetim.

iron man, pequot i obojeni čovjek su pobijedili zagora varkom. u poštenom dvoboju ih je sve nalupao.

ne sjećam se da je boselli ikad priredio zagoru neki poraz. evo, u specijalcu urota bogova ga je onaj div onesvijestio, ali služio se otrovnom rukavicom. njegov zagor inače rješava rmpalije u manje od dvije stranice. vidi početak osvete vudu kao primjer i batine koje je popio big joe. buretov zagor je slično nepobjediv, ako se ne varam.

zaboravio sam i caponeovog stephana, prvi dvoboj.

Edited by - Džedson on 11/06/2015 17:50:14
Go to Top of Page
Page: of 1214 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.2 seconds. Snitz Forums 2000