Author |
Topic |
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 13/06/2015 : 17:59:42
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Puno ovisi o načinu čuvanja a kako se i danas na aukcijama može pronaći dobro očuvanih niskih brojeva već je i tada postojao određen broj ljudi koji su vodili računa o takvim stvarima. Jedino znam da kod mene ti stripovi nisu nešto dobro izgledali a neki su bili i bez korica, vjerojatno zbog moga tadašnjeg načina čitanja koji se prilično razlikuje od današnjeg. Više nemam niti jedan Dnevnikov strip ali imam dosta starih Laso romana među kojima je najstariji iz 1974. vrlo dobro očuvan, sa svim stranicama a na naslovnici ni najmanjeg traga oštećenja boje a ja sam sigurno 3. ili 4. vlasnik istoga. Možda ipak tiskare u to vrijeme nisu bile tako loše kao što se vjeruje.
našlo bi se u pojedinim stripovima i packi od palačinki napunjenih bakinim pekmezom.
jednom sam frendu posudio nekoliko stripova da pročita,kad mi ih je vratio,znao sam šta je ručao taj dan |
Vamos a la playa tralalalala |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 13/06/2015 : 18:37:54
|
Izgleda da si mu dao previše zanimljive epizode pa nije stigao na miru ni pojesti ono što je imao na meniju. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3016 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 13/06/2015 : 19:38:04
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Izgleda da si mu dao previše zanimljive epizode pa nije stigao na miru ni pojesti ono što je imao na meniju.
E,oni koji su znali sacuvati i one manje zanimljive epizode,danas imaju vise razloga za slavlje. |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
|
Boris
New Member
Slovakia
191 Posts
Member since 04/12/2001 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 15/06/2015 : 13:21:24
|
Ako odštampa recimo 500 brojeva svaki po 10-ak primjeraka onda to ispadne poveća količina koja već ima nekakvu isplativost, ovisno o prodaji. Opet tu postoji neka vrsta rizika jer nema garancije da će uspjeti prodati dovoljan broj primjeraka da pokrije troškove, ali čisto sumnjam da se on odlučio na takav potez a da prethodno nije istražio potražnju za takvim stripovima. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47171 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 15/06/2015 : 14:15:46
|
ko zna koliko ih je utopljeno ka originali po masnijim cijenama |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Hrvojek
Starting Member
32 Posts
Member since 06/11/2014 |
Posted - 15/06/2015 : 20:14:44
|
quote: Originally posted by lwood
ko zna koliko ih je utopljeno ka originali po masnijim cijenama
možda LMS 5 - 12. tu neki brojevi nemaju sliku na naslovnici do ruba, pa možda mogu proć kada ih se vidi na slici, jer on inače štampa preveliku naslovnicu koja je rezana milimetar ili dva u odnosu na original. to se kod skoro svih brojeva kuži.
ja imam iskopirane LMS 7 i 10 i ti brojevi su riskantni. na to pripazite na aukcijama. osim tih brova se mogu dodat ZS 13 i LMS 29, izgledaju dosta ok u odnosu na original.
ostale brojeve koje sam naručio od datog gospodina nisu ni blizu toga i ništa slično nisam vidio na aukcijama. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 15/06/2015 : 20:32:03
|
Vidio sam hrpu pirata uživo i 100% sam uvjeren da ako slika i može prevariti, nema teorijske šanse da se uživo ne skuži da je pirat. Odmah se to vidi.
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Hrvojek
Starting Member
32 Posts
Member since 06/11/2014 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 15/06/2015 : 20:57:03
|
quote: Originally posted by mladjo
Vidio sam hrpu pirata uživo i 100% sam uvjeren da ako slika i može prevariti, nema teorijske šanse da se uživo ne skuži da je pirat. Odmah se to vidi.
Tko ne skuzi,blago njemu |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 15/06/2015 : 21:44:48
|
Eh, kada ga kupiš i potrošiš pare onda je već kasno, pogotovo ako je u pitanju netko koga ne poznaješ pa ne možeš ni napraviti reklamaciju. |
|
|
Dukidule
Advanced Member
Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 16/06/2015 : 21:29:35
|
quote: Originally posted by Barney
Vrlo su kvalitetno odrađeni
Majstore, konkretno ove ponude s kvalitetom zive veze nemaju. Ja sam od doticnog gospodina ljetos u Sesvetama osobno uzeo 2 Teksa (srecom samo dva!) i definitivno mogu potvrditi da je rijec o najprimitivnijim kopijama. Jedino pozitivno u svemu tome je cvrst uvez, ostalo sve shit total. |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
|
|
Dukidule
Advanced Member
Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 16/06/2015 : 21:40:41
|
quote: Originally posted by no1
Danas sam nabasao na ove stripove: http://www.njuskalo.hr/stripovi/stripovi-stari-z-lunov-magnus-strip-dodatno-stampano-izdanja-oglas-13105784
Da li netko zna nesto vise o ovome? Da li su to stripovi identicni originalu? ( u smislu, printa, prijevoda i dr stvari ) te da li je moguce da su se ovakvi stripovi prodavali pod original s visokom cijenom kakve prate ovakva izdanja?
Hvala
Ukoliko nisi pratio oglase i dogadjanja na njuskalu u doticno vrijeme (a cini mi se da nisi), prije nekoliko mjeseci neki tip iz Srbije postavljao je redovno oglase po pitanju bas toga prodavaca. Covjek od njega kupio fin broj stripova, uplatio sve redovno, ovaj mu jos garantirao kako ih je naknadno printao "pod licencom Bonelli-ja" (to isto ono kao oni sto na aukcijama nude stripove u "original Bonelli vrecicama") a kad ih je dobio.... hvatanje za glavu! Naivko postavio i slike u skolpu doticnog oglasa. Nekima do pola stripa epizoda Zagora a od pola komandant Mark, kod drugih trecina Z. S. pa ostatak L.M.S., ili do sredine ovako a od pola obrnutih slika (pa okreni strip i citaj fino od kraja dalje). ;) Eto toliko o tome..... Lijep pozdrav |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
|
|
zlatko900
Average Member
945 Posts
Member since 28/01/2012 |
Posted - 16/06/2015 : 22:29:53
|
quote: Originally posted by mladjo
Pa i slijepac može primjetiti da nisu originali. Deblji su,korice su "glat",a i papir je deblji i kvalitetniji od originala. Ali za one sa plaćom od cca 3000 kuna,sa obitelji,a voljeli bi imati taj neki broj-cijena više nego povoljna. Nemožemo svi izdvojiti 100 eura,pa i više za neki od prvih brojeva u originalu. |
|
|
Topic |
|