Author |
Topic |
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19672 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 13/06/2015 : 19:11:34
|
quote: Originally posted by Willer
quote: Originally posted by Elderane84
Ima ih jos dosta, ali ima i dosta ekipe kojima ce Boseli biti iza velicina kao sto je Nikolai, pa ce ga stavljati na 11 mjesto, dok gospoda kao sto su nagor i tinton, npr., nikad sebi ne bi dozvolili da srozavaju Nolitu.
Tinton se samo pretvara, i to zato da bi ostao u konkurenciji za prestižnu godišnju nagradu "Tonka" za najboljeg krvnog brata među zagorovcima. Odavno je prokužen, zapravo mrzi Nolittu skoro kao King Bosellija.
Ma ne pretvaram se ja. Jasno je da mislim da je Boselli mnogo bolji autor od Nolitte, čak i Burattini kad može gledati malo šire od običnog oponašanja Nolitte. Nolitta je za mene ok autor, ima vrhunskih priča (Bijes ratnika Osaga, Odlazak u nepoznato...), ali nikako ne bih rekao da je vrlo dobar ili odličan autor. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Willer
stripovi.com suradnik
1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 13/06/2015 : 19:20:02
|
quote: Originally posted by tinton
Ma ne pretvaram se ja. Jasno je da mislim da je Boselli mnogo bolji autor od Nolitte, čak i Burattini kad može gledati malo šire od običnog oponašanja Nolitte. Nolitta je za mene ok autor, ima vrhunskih priča (Bijes ratnika Osaga, Odlazak u nepoznato...), ali nikako ne bih rekao da je vrlo dobar ili odličan autor.
Tu onda dolazimo do sukoba ukusa (osobno bih također, ako bih baš morao, rekao da Bosellija smatram kvalitetnijim autorom) i trajne pat pozicije u kojoj jedni druge bezuspješno uvjeravamo da je baš naš ukus najobjektivniji. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 13/06/2015 : 19:23:47
|
Odavno je prokužen, zapravo mrzi Nolittu skoro kao King Bosellija.
Ne stavljaj mi takve rijeci u usta. Ako nekoga ne podnosim, to cu otvoreno i sam reci, imam dovoljno muda za takvo nesto. Vec sam milion puta napisao da Bosellija kao autora izuzetno postujem, to si mogao vidjeti ukoliko si pratio desavanja na forumu. Od najzasluznijeg covjeka preporoda do nekoliko legendarnih epizoda i blabla, da se ne ponavljam kao papagaj. Njega kao glavnog Texovog urednika ne podnosim, razlozi za to su svima poznati. |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 13/06/2015 : 19:25:20
|
quote: Originally posted by King Warrior
Odavno je prokužen, zapravo mrzi Nolittu skoro kao King Bosellija.
Ne stavljaj mi takve rijeci u usta. Ako nekoga ne podnosim, to cu otvoreno i sam reci, imam dovoljno muda za takvo nesto. Vec sam milion puta napisao da Bosellija kao autora izuzetno postujem, to si mogao vidjeti ukoliko si pratio desavanja na forumu. Od najzasluznijeg covjeka preporoda do nekoliko legendarnih epizoda i blabla, da se ne ponavljam kao papagaj. Njega kao glavnog Texovog urednika ne podnosim, razlozi za to su svima poznati.
Toliko su poznati, da ocekujem na sledecoj tabli Brdarovog stripa, Krakena sa Boselijevim glavama umjesto pipcima, koji prozdire crtace poput Rubinija, Barisona... |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Posted - 13/06/2015 : 19:31:17
|
Willer, izvinjavam se zbog malo ostrijeg tona. Danas sam pomalo nervozan zbog nekih tamo razloga, uletio sam na temu i vidjeo sta si napisao, pa sam reagovao poput razjarenog bika.
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
|
Willer
stripovi.com suradnik
1300 Posts
Posted - 13/06/2015 : 19:33:06
|
hehe, bio sam sekundu brzi od tebe.
Vidiš da nisi. Post izbrisan, slučaj zaboravljen. |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3461 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 13/06/2015 : 19:34:13
|
Willer, izvinjavam se zbog malo ostrijeg tona. Danas sam pomalo nervozan zbog nekih tamo razloga, uletio sam na temu i vidjeo sta si napisao, pa sam reagovao poput razjarenog bika.
Među Zagorovcima ne smije biti svađa. |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 13/06/2015 : 19:40:09
|
Njega kao glavnog Texovog urednika ne podnosim, razlozi za to su svima poznati.
ja ne znam jer laže? |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3461 Posts
Posted - 13/06/2015 : 19:41:07
|
quote: Originally posted by supermark
ja ne znam jer laže?
Jer otima crtače, a možda ima još koji razlog. |
|
|
Willer
stripovi.com suradnik
1300 Posts
Posted - 13/06/2015 : 19:41:22
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
Među Zagorovcima ne smije biti svađa.
Ma nema svađe. solar ili netko, što se mene tiče i ako se i King i ostali slažu, može slobodno izbrisati sve ove postove koji nemaju veze sa bar sa Zagorovim epizodama i mišljenjima o istima općenito. Jer ionako smo se svi odmakli od naslovne teme topica. A ne bi bilo loše da se vratimo na sedmog Hellingena... |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 13/06/2015 : 19:47:29
|
ja ne znam jer laže?
Jer otima crtače, a možda ima još koji razlog.
ne vidim zasto bi to bio razlog on je texov urednik, logicno da hoce najbolje crtace u svom staffu kao sto drugi urednici žele najbolje crtače u svom staffu |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3461 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 13/06/2015 : 19:52:48
|
a slusaj, i Real Madrid kupuje najbolje napadace bez obzira sto nema potrebe za novima
svatko gleda samo sebe, a kao sto rekoh, Boselli je Texov urednik i na prvom mjestu mu je Tex
|
|
|
Willer
stripovi.com suradnik
1300 Posts
Posted - 13/06/2015 : 19:59:01
|
Nego mogli bi se zbrojiti ovi glasovi i tako doznati tko je najomiljeniji scenarist na forumu.
Ustvari, možda je jedino realno sastaviti top5 epizoda svakog od autora. Svojih top 25 na onom topicu nisam stavio prvenstveno zbog lijenosti, ali i zbog toga što možda i nije najsretnije kvalitativno uspoređivati autore koji su pisali u potpuno različitim i međusobno prilično udaljenim vremenskim razdobljima i prilikama. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Posted - 13/06/2015 : 20:08:29
|
a slusaj, i Real Madrid kupuje najbolje napadace bez obzira sto nema potrebe za novima
Da, samo sto Zagor i Tex igraju u istom timu, a ne jedan protiv drugog. Barem zvanicno. |
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Member since 18/11/2013 |
Posted - 13/06/2015 : 20:35:16
|
quote: Originally posted by Elderane84
S druge strane su ljudi, za koje ne znam tacno zasto jos uvijek citaju Zagora, jer on je za njih zavrsio sa Demonom ludila, koji ce bolje ocijeniti Horde zla od Morske strave, pod parolom da Boseli pretjeruje sa fantastikom, i da bilo ko moze biti u ulozi zagora u toj prici.
Ja sam jedan od tih koji je stavio Hordu iznad Morske strave, ali sam se vodio isključivo nostalgijom, a ne kvalitetom. Hordu sam doduše stavio baš na prvo mesto jer sam očekivao da će se slabo kotirati, što se na kraju i ispostavilo tačno.
Ali tako je uvek kad sastavljamo nekakve liste najdražih epizoda ili autora. Naravno da kad bi se liste pravile samo po kvalitetu, sve bi bilo drugačije, kao i kod samih autora:
Po omiljenosti: 1. Nolitta 2. Sclavi 3. Capone 4. Boselli 5. Toninelli
Po kvalitetu: 1. Boselli 2. Nolitta 3. Capone 4. Sclavi 5. Burattini
Zato mi je čudno kad King tvrdi da je objektivan, a preteruje sa uzdizanjem nekih ispodprosečnih Nolittinih priča u odnosu na odlične Bosellijeve. Naravno isto važi i za tintona - Nolitta samo ok autor?
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19672 Posts
Posted - 13/06/2015 : 20:37:41
|
Da, samo ok. Ima odličnih epizoda, ali to nije većina epizoda. |
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Posted - 13/06/2015 : 20:43:11
|
quote: Originally posted by thekide
Zato mi je čudno kad King tvrdi da je objektivan, a preteruje sa uzdizanjem nekih ispodprosečnih Nolittinih priča u odnosu na odlične Bosellijeve.
Kao na primjer? |
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Posted - 13/06/2015 : 20:47:34
|
Zato mi je čudno kad King tvrdi da je objektivan, a preteruje sa uzdizanjem nekih ispodprosečnih Nolittinih priča u odnosu na odlične Bosellijeve.
Kao na primjer?
Pa pričamo samo o Hellingenima. Rekao si da ti je poslednji najgori. Zamisli da nađemo 100 ljudi koji nisu čuli za Zagora. Damo im sve Hellingen priče i kažemo, poređajte po kvalitetu. Dal bi i jedan jedini stavio Bosellija na dno? |
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Posted - 13/06/2015 : 20:53:33
|
quote: Originally posted by tinton
Da, samo ok. Ima odličnih epizoda, ali to nije većina epizoda.
Naravno da nije većina, al ne možeš ni porediti rane radove gde je važnije bilo ispoštovati format i gurati kraće pričice, nego napisati nešto kvalitetno.
Ako uporedimo samo zlatno doba, 1973-1977. vs 1993-1997. Neki bi mogli reći da je Boselli i dalje bolji, i to bi bilo ok. Ali da je jedan Bog i batina, a drugi prosek - to nikako. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19672 Posts
Posted - 13/06/2015 : 21:20:36
|
Ja i govorim o "zlatnom" periodu. Ovo prije me ne zanima. Dakle, od Zagor priča... pa do Terora Šestog planeta. I u tom periodu su dobre epizode u manjini, a kamoli odlične. |
|
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 13/06/2015 : 21:38:08
|
svatko gleda samo sebe, a kao sto rekoh, Boselli je Texov urednik i na prvom mjestu mu je Tex
Da ali to sto mu je Tex na prvom ne mora znaciti da odmah mora otimati Zagorove crtace... |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Posted - 13/06/2015 : 21:46:45
|
Kao na primjer?
Pa pričamo samo o Hellingenima. Rekao si da ti je poslednji najgori. Zamisli da nađemo 100 ljudi koji nisu čuli za Zagora. Damo im sve Hellingen priče i kažemo, poređajte po kvalitetu. Dal bi i jedan jedini stavio Bosellija na dno?
Vidi nesto, Demon ludila sam uzeo jos u vrijeme kada je po prvi put izasao kod nas na kioske. Od drugih epizoda imao sam samo svesku Svemirska tamnica, i to je bilo to.
Tek devedesetih godina sam onda procitao po prvi put cijeli Hellingenov run, od prve do posljednje epizode. Tada nije bilo interneta, stripovi su se mnogo teze nabavljali. Autore nisam razlikovao, nisam znao ko su Boselli, Nolitta i co. (kao ni svi ostali iz tog vremena). Razlikovao sam crtace, to je barem bilo lako.
Pa cak i u to vrijeme, ne znajuci ko i sta su autori, Hellingen je ziv mi je bio najslabija epizoda iz sage, i pored toga sto je nacrtao Ferri sa tim svojim sladunjavim stilom, koji je mnogo napredniji od onih prvih epizoda. U toj prici jednostavno nisam prepoznao skoro nista kvalitetno, osim Zagorov proboj kroz zamke u dvorcu. Tako sam mislio tada, tako mislim i sada. Napominjem jos jednom, pojma nisam imao koji je ko autor, da ne bude opet da tako mislim jer Bosellijevo ime stoji na stripu.
Dakle, kao sto vidis, barem jedan od tih stotinu bi stavio Bosellijevu epizodu na dno, ne znajuci cak ni ko je Boselli, niti mu je to bilo tada vazno ko je sta napisao... doduse nije ni danas. |
|
|
Topic |
|