forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Hellingen 7
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 30

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 14/06/2015 : 22:19:35  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

@Willer
Bez Sclavija bi serijal bio siromašniji, i potpuno se slažem da je taj period iznimno važan za evoluciju lika.
Ne slažem se da su Demoni vrhunac, ali da su bitni i iznimno kvalitetni - jesu.

Ma ne vjerujem da je Zagor doživio još svoj vrhunac, odnosno ne vjerujem da će ga i imati. To je jednostavno takav serijal koji nije ograničen sa epizodama niti je mini serijal. On je isto kao Tex, stripovi koji nikada neće prestati se ugašivati. A i da je dostupan taj "vrhunac", teško ga je i iscenirati. Da ga upakuju u 3 sveske, to bi bila katastrofa, odnosno ograničena epizoda. Vrhunac serijala bi najmanje trebao da ima više svesaka od "Demona ludila", a to je najgore kod današnjeg Zagora. Dobar crtež, a malo svesaka...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/06/2015 : 22:22:46  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Radi li Marolla na nekom novom scenariju?

Sve i ako radi ne mora znaciti da ce odrzati kvalitetni nivo prve epizode.
Sjecam se da je jednom Burattini rekao da je mnogo lakse napisati prvu epizodu nego narednih nekoliko.
Na prvoj vecina ljudi radi duze vrijeme, stalno popravljaju scenario i vecinom tek kada budu sigurni da su napisali nesto kako treba to predaju. Kao dio redakcije tu im vrijeme nedostaje, moraju da postuju rokove.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/06/2015 : 22:24:28  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sveti brijeg:
Također.
A i toliko ključnih priča.

Poznavajuci tvoj ukus mislim da ti nece sjesti. Ne pise Boselli i da stvar bude jos gora crta Ferri.
Ozbiljno, ta prica je nesto kao sazetak jednog cijelog razdoblja, prije svega onog Nolittinog. Mnogi govore da bi Demon ludila mogla da bude zadnja Zagorova epizoda, pa, mislim da bi to mogla biti i prica Sveti brijeg. Naravno da epizoda ima i drugih kvaliteta, Capone je bio fantastican reziser.

Burattini mozda zeli da bude drugi Nolitta, medjutim jedini covjek koji je bio Nolitta a da nije u stvari Nolitta, bio je Capone.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/06/2015 : 22:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Glede ostalog, trenutno ni Boseli ne treba Zagoru. Ja bih najiskrenije volio da krenu po uzoru na Amere, da se neko uhvati pisanja velike price koja ce trajati bar godinu dana, i po mogucnosti da pise afirmisan scenarista koji voli Zagora, ali nikada nije pisao, a da crtaju Rubini i Andreuci (izostavicu Laurentija, oko ove dvojice postoji opste slaganje naroda, sa par izuzetaka). Pa da vidimo na cemu smo, i moze li serijal van kolotecine u koju je uletio, jer, da se ne lazemo i JA saga je samo jedna kolotecina, posto je to vec treci put da posezu za idejom trcanja po kontinentu.

Ne bih imao nista protiv ove ideje, bas naprotiv. Jak kontinuitet, inovativna prica, Rubini, Andreucci, Nuccio i Della Monica, i ja zadovoljan. Pusti snovi...
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19671 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/06/2015 : 22:37:12  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Sveti brijeg:
Također.

Poznavajuci tvoj ukus mislim da ti nece sjesti. Ne pise Boselli i da stvar bude jos gora crta Ferri.

Ako bude slična Crnoj duši ili Crnom plamenu, sjesti će mi. Ili prvom dijelu Bosellijeva Kandraxa.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 14/06/2015 : 22:38:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Znam da ne bi. Ali jesu pusti snovi, nazalost. Iako nikad necu razumjeti Italijane, Orfani mogu imati sezone i sve sto ide inovativno, ali Zagora ne diraj, neka tavori na 35000+, kad ne znamo sta cemo, napisacemo pricu o npr. mutantu, koja je gora od prosjecnih Buratinijevih radova.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 14/06/2015 : 22:39:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Sveti brijeg:
Također.

Ako bude slična Crnoj duši ili Crnom plamenu, sjesti će mi. Ili prvom dijelu Bosellijeva Kandraxa.

Ni blizu :) Mnogo je bolja i od Crne duse i Crnog plamena. E, sad, Kandraks mi je bolji od svih nabrojanih, pa ne znam sta bih ti rekao :)
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 14/06/2015 : 22:43:34  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Džedson

quote:

Nolitta jest Zagor. Sve poslije njega je manje ili više uspješna kopija, ali Nolitta je original. Ne mislim tu toliko na samu konstrukciju određenih priča, koliko na samog Zagora koji je posjedovao Sergiovu senzibilnost, šarm, dušu heroja koji ujedno bio običan čovjek, posebno kad bi se nalazio u društvu prijatelja; iskru naivnosti, smisao za humor i jednu općenitu vedrinu. Bilo je također i impulzivan, nagao, kad je to situacija tražila, bio je sve ono što danas nije.
Ovo i PijaniPatak dobro razumije.

predivan opis. sad dolazimo do onoga kakva je tko od nas osoba i zašto doživljava neke stvari bližima a neke ne. ja sam osoba koja je izvana prilično ledena. naravno, imam emocije kao i ostali, no potreban je neki jači podražaj da ih i pokažem. na impulzivnost i naglost gledam kao na slabost - stoga mi i takvi junaci nisu toliko bliski. terminator, mad max iz road warriora gdje izgovara 16 rečenica u cijelom filmu, to je moć nolitta je inače car emocija, i njegov mister no je još 10x emotivniji od zagora.

quote:

Burattinijev Zagor je prazna ljuštura, loša kopija nečega što ni sam Burattini dobro ne shvaća. Taj Zagor je dosadan, uštogljen, prazan, nekako bezvezan.

ovo si sjajno rekao. niđe veze između bureta i nolitte. nolittina emocija otopi i ovakvog icemana kakav sam ja, dok burattini...jednostavno to ne može. to ili imaš ili nemaš.

quote:

Boselli ne kopira, nego Zagora vidi drugačije od Nolitte, on je uvijek potencirao njegovu herojsku stranu koja zasjenjuje ostale.
Sclavi nije toliko puno pisao, a samog Zagora i njegove čitatelje je često suptilno potkopavao, tako da on, bez obzira na odličnog Demona ludila, nije toliko bitan faktor.

Opet ponavljam, Nolitta je Zagor.

vidi drugačije, da. ja sam jedan od onih koji je kupio onu dosadnu knjižicu 1000 zagorovih svjetova. ipak, tu i tamo je bilo interesantnih pasosa. u jednom od njih boselli zagora zove "nadjunakom". mislim da je sve jasno. bosellijev zagor je nadjunak i natčovjek. no, eto, mojoj ledenoj osobnosti takav zagor najbolje paše - prag na kojem će on pokazati ozbiljne emocije se povisio. zašto bi federer pokazivao emocije ako pobijedi mene u tenisu. može se samo nadmoćno nasmijati, onako kako boskeov zagor rješava osnovne prepreke, oko kojih bi nekad pizdio. ne gubi se prisebnost ni pred krakenom ni pred bogom prašine ni pred wendigom. za mene je bosellijev nadjunak onaj pravi zagor - dok orginalnu i toninellijevu verziju vidim kao zagora koji još nije svjestan koliko je uistinu moćan te je zbog toga malo nervčik. moram puknut par citata

coronado - ali ni jedan normalan čovjek ne može izdržati toliko bez zraka
sombra - zagor nije normalan čovjek.

mračni donn - njegovim žilama teče keltska krv, krv junaka. njegovi preci dolaze iz erina. njegova sudbina je borba protiv zla u svim njegovim oblicima. da, on je samo čovjek...ali ima u njemu nečeg nadljudskog. u srži je junak.

Bravo, Džedsone, odličan post!

Ima nešto u tome. Bliskiji i draži ti je Zagor, koji ti je sličniji.

Istina je i ovo što solar veli... Zagor je u "duši" emotivac, kolerik... treba to poštivati... Nollita ga je takvim zacrtao... ova kasnija skuliranost ne znači da lošeg Zagora... to je zreliji Zagor, koji si ne čupa perje zbog nevažnih pizdarija...

Je li stvarno potrebno svaki put razvaliti pukovnikova vrata, da bi ga mogli zvati "pravim" Zagorom? Normalno, da nije.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19671 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/06/2015 : 22:43:43  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Pa mislio sam slična po atmosferi i to.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/06/2015 : 22:44:42  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Upravo sam pogledao moju listu:
6. Sveti brijeg
10. Crna duša
155. Crni plamen
201. Povratak Kandraxa
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19671 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/06/2015 : 22:47:25  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Upravo sam pogledao moju listu:
6. Sveti brijeg
10. Crna duša
155. Crni plamen
201. Povratak Kandraxa

Što se Kandraxa tiče, mislio sam samo na onaj prvi dio kojega je crtao Ferri.

Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 14/06/2015 : 22:47:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Nikad vas za Kandraksa shvatiti necu. Nikad. Cita li iko od vas EF, ljudi moji? :)
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 14/06/2015 : 22:50:31  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Sveti brijeg:
Također.

Ozbiljno, ta prica je nesto kao sazetak jednog cijelog razdoblja, prije svega onog Nolittinog. Mnogi govore da bi Demon ludila mogla da bude zadnja Zagorova epizoda, pa, mislim da bi to mogla biti i prica Sveti brijeg. Naravno da epizoda ima i drugih kvaliteta, Capone je bio fantastican reziser.

Burattini mozda zeli da bude drugi Nolitta, medjutim jedini covjek koji je bio Nolitta a da nije u stvari Nolitta, bio je Capone.

Capone je bolji od Sclavija u svakom slučaju, ali to da je najbliži Nolliti? Ni blizu! Capone je kvaliteta, ali nema tu Nollitine "vedrine". Priče su mu preozbiljne.

Najbliži Nolliti je ipak Bure... isto ko i Verni Ferriju. Zgodno, ali osjeti se da nije to prava stvar.

Edited by - nagor on 14/06/2015 22:51:37
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19671 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/06/2015 : 22:51:48  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nikad vas za Kandraksa shvatiti necu. Nikad. Cita li iko od vas EF, ljudi moji? :)

Meni je ovaj prvi dio odličan, ali problem je što nisam ni ovdje čitao jednu svesku u sredini.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/06/2015 : 22:53:15  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Ima nešto u tome. Bliskiji i draži ti je Zagor, koji ti je sličniji.

Interesantna teorija, ne znam koliko je validna.
Ja se najvise pronalazim u Toninellijevoj karakterizaciji Zagora, mada nisam od onih koji mucki protivnike napadaju. :D
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 14/06/2015 : 22:53:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
To je problem, u najmanju ruku :)
Glede price o tome ko je najslicniji Noliti, meni se cini da nije niko. Buratinijeve najbolje price su nastale kada bi napravio odmak od Nolite.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19671 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/06/2015 : 22:54:04  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Ja sam više Chico nego Zagor.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/06/2015 : 23:02:19  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Capone je bolji od Sclavija u svakom slučaju, ali to da je najbliži Nolliti? Ni blizu! Capone je kvaliteta, ali nema tu Nollitine "vedrine". Priče su mu preozbiljne.

Najbliži Nolliti je ipak Bure... isto ko i Verni Ferriju. Zgodno, ali osjeti se da nije to prava stvar.

Stoji ti ovo, donekle. Medjutim, ja ne gledam Nolittu kroz humoristicke uvodne scene, vec kroz glavni dio kada predje na stvar. Nolittini scenariji su itekako ozbiljni. Imao je cesto taj uvod na pocetku sa Chicom, da se malo opustimo, a onda izgradi radnju, kamen po kamen, dovede je do vrhunca tako da je skoro nemoguce ne uziviti se u avanturu. Uvijek mi je bila draza takva vrsta pripovjedanja, bolje nego kada se vec od prve stranice roka na sve strane. Americka odiseja je klasicni primjer jedne takve naracije.
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 14/06/2015 : 23:04:22  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Da, Chico je izgubio svoj klasicni geg, a ko je za to kriv? Naravno scenaristi... Chicov posljednji najbolji geg u novoj generaciji Zagora je iz "Krv Mohawka".

Edited by - WOLF-HUNTER on 14/06/2015 23:05:09
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 14/06/2015 : 23:07:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Meni je ovaj prvi dio odličan, ali problem je što nisam ni ovdje čitao jednu svesku u sredini.

Ne vjerujem da će te ovo utješiti, ali pročitao si 4 sveske više od mene.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19671 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/06/2015 : 23:08:12  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Stoji ti ovo, donekle. Medjutim, ja ne gledam Nolittu kroz humoristicke uvodne scene, vec kroz glavni dio kada predje na stvar. Nolittini scenariji su itekako ozbiljni. Imao je cesto taj uvod na pocetku sa Chicom, da se malo opustimo, a onda izgradi radnju, kamen po kamen, dovede je do vrhunca tako da je skoro nemoguce ne uziviti se u avanturu. Uvijek mi je bila draza takva vrsta pripovjedanja, bolje nego kada se vec od prve stranice roka na sve strane. Americka odiseja je klasicni primjer jedne takve naracije.

Pa ono, koliko smo puta zapravo bili zabrinuti za Zagora u tim epizodama? Rijetko. Nekako smo kroz cijelu Nolittinu priču opušteni i zabavno nam je. Kroz Bosellijeve smo napeti i umiremo od neizvjesnosti.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/06/2015 : 23:08:39  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by WOLF-HUNTER

Da, Chico je izgubio svoj klasicni geg, a ko je za to kriv? Naravno scenaristi... Chicov posljednji najbolji geg u novoj generaciji Zagora je iz "Krv Mohawka".

Mozda je i bolje tako. Ako nisu u stanju da izvedu nesto kako treba, onda bolje neka to i ne diraju. Inace dobijemo na kraju jeftinu reciklazu.
Bolje neka se autori koncentrisu na ono sto dobro znaju. Kao sto je Elderane primijetio, Burattini je najbolji kada ne oponasa Nolittu.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19671 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/06/2015 : 23:09:55  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Willer

quote:

quote:

Ne vjerujem da će te ovo utješiti, ali pročitao si 4 sveske više od mene.

3, mislim da dvije nisam pročitao. Torriccellijevu i prvu Marccellovu.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3461 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 14/06/2015 : 23:10:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by WOLF-HUNTER

Mozda je i bolje tako. Ako nisu u stanju da izvedu nesto kako treba, onda bolje neka to i ne diraju. Inace dobijemo na kraju jeftinu reciklazu.
Bolje neka se autori koncentrisu na ono sto dobro znaju. Kao sto je Elderane primijetio, Burattini je najbolji kada ne oponasa Nolittu.

Burattini je najčešće loš sa Chicom i njegovim gegovima. Treba samo usporediti Chico specijale koje je pisao Nolitta i Burattinijeve.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19671 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/06/2015 : 23:10:53  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Burattinijevi u prosjeku daleko iznad.

Go to Top of Page
Page: of 30 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000