Bome kod ovog izdanja da se ne zna da ce ovo kasnije izaci u regularnoj serijine ne bi mi bilo lako odluciti koju verziju uzeti. Cak mi je mozda Ferrijeva naslovnica malo bolja, preglednija je, jednostavnija, ali posto ce ta izaci i u regularnoj seriji uzet cu Nuccijevu verziju.
znači u HR Giganti nastavljaju 1x godišnje iako u ITA (više) nemaju taj oblik?
Naravno, zasto da ne?! Italijani crkavaju od ljubomore, pogotovo zbog Nuccijeve naslovnice. Da ne pricamo o tome da ce nas gigant imati nekoliko specijalnih vinjeta koje je Nuccio nacrtao samo za ovo izdanje, te nece biti u regularnoj Ludensovoj seriji niti ih imaju Italijani u originalu. :D
U sustini bolje je da objave neke dobre epizode premijerno, nego da dobijemo dvadeseti reprint neke druge price.
trebale bi biti 4 extra vinjete ili pasice koje neće biti u regularnoj seriji...po dvije na zadnjoj stranici gdje inače stoji najava sljedećeg broja i po dvije u novim brojevima gdje je naslov i kratak sadržaj prethodnog broja...
znači u HR Giganti nastavljaju 1x godišnje iako u ITA (više) nemaju taj oblik?
Naravno, zasto da ne?! Italijani crkavaju od ljubomore, pogotovo zbog Nuccijeve naslovnice. Da ne pricamo o tome da ce nas gigant imati nekoliko specijalnih vinjeta koje je Nuccio nacrtao samo za ovo izdanje, te nece biti u regularnoj Ludensovoj seriji niti ih imaju Italijani u originalu. :D
U sustini bolje je da objave neke dobre epizode premijerno, nego da dobijemo dvadeseti reprint neke druge price.
svakako je to daleko bolja varijanta ¸¸ evo sin kaže da su mu Zagor GIGANTI draži čak od Libellus Color Zagora, da ne povjerujem ...
46 godina Alan Forda u HR
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Radovcic ima nos za posao i svaka mu cast, majstor!
Jel zna tko gdje je rodjen Bernard? Bio sam ovaj vikend po prvi put u zivotu na otoku Kapriju odakle su svi Radovcici, koliko sam cuo covjek je hajdukovac.
59 kn za 2 i pol sveske. Priču ćeš u redovnoj seriji platiti 45 kn.
A, možda i više, ukoliko za cca 4 godine, kada bude izašao u redovnoj seriji, poskupi cijena izdanja, što je vrlo vjerojatno, jer dugo nije bilo poskupljenja.
ja ću ga uzeti, ali mi i dalje nije jasno ako ima prostora na tržištu za još zagora zašto se ne ubrza redovna serija pa da po malo stižemo talijance...
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
59 kn za 2 i pol sveske. Priču ćeš u redovnoj seriji platiti 45 kn.
54. Ne mozes platiti pola sveske. ;) Za ovih dodatnih 5kn dobijes veliki format, nekoliko ekskluzivnih vinjeta samo za ovo izdanje, Nuccijevu naslovnicu, mozes skoro cetiri godine prije da procitas pricu. Mislim da se tih dodatnih 5kn u ovom slucaju itekako ispalti. ;)
Napokon dobijamo novu priču skoro kad i Talijani i to ne od bilo kakvog crtača nego Nuccia, povrh svega toga još će biti u A4 formatu koji je ukinut u Italiji - znači apsolutna hrvatska ekskluziva, i da ne spominjem ove nove vinjete, potpuno novu naslovnicu itd. I na to se ljudi bune kao da ih netko tjera da kupe strip.
I sad recimo da se osim na području ex-Yu za ovim gigantom polakome i Talijani, da izdanje plane u roku "keks", da Berni bude prisiljen dotiskivati još i još, pa da Talijani zatrpaju Bonelli zahtjevima da se ovo objavi i na talijanskom, tj. da se vrati edicija Zagorone.
Dobro, nije realno, ali recimo...
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Nije realno jer je sad trend da se sa većim formatom i hrpom dodatnog materijala ide u knjižare (Mater morbi, Orfani, Tex-Patagonija, reprint Dragonero romanza itd.), ali shvaćam što hoćeš reći; ovakvo izdanje bode u oči, kako talijanske fanove, tako i autore. Možda se nakon ovog i D.J.-evog američkog izdanja Burattiniju otvore oči pa se sjeti da bi i on nešto slično mogao uraditi.
Svakako se isplati dati 59 kn za ovo, jedini nedostatak je što se taj gigant format ne može tako dobro očuvati, svi ovi koje imam su u lošijem stanju od stripova manjeg formata.