forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor gigant 7 - Očajnička utrka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 18

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 07/07/2015 : 15:54:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by piquet

ja ću ga uzeti, ali mi i dalje nije jasno ako ima prostora na tržištu za još zagora zašto se ne ubrza redovna serija pa da po malo stižemo talijance...

Zato sto je zagor zlatna koka na duze staze...
Ne ispalti se ubrzati seriju i tako sebi upropastiti dobit za godine koje slijede.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 07/07/2015 : 15:57:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Napokon dobijamo novu priču skoro kad i Talijani i to ne od bilo kakvog crtača nego Nuccia, povrh svega toga još će biti u A4 formatu koji je ukinut u Italiji - znači apsolutna hrvatska ekskluziva, i da ne spominjem ove nove vinjete, potpuno novu naslovnicu itd.
I na to se ljudi bune kao da ih netko tjera da kupe strip.

Vidi tebi je ekskluziva nekome nije.
Ponavljam taj veliki format mi se ne svida i nezgodan mi je za citati, jos i objavljuju nesto sto treba ici u redovnoj seriji u situaciji kad je ta prica 3 (tri) godine na cekanju.
Ali ne bunim se, kupit cu i time dati podrsku izdavacu.
Ima i tu dobrih stvari, necu morati cekati tako duge tu pricu,naslovnica nuccia...
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 07/07/2015 : 15:59:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Svakako se isplati dati 59 kn za ovo, jedini nedostatak je što se taj gigant format ne može tako dobro očuvati, svi ovi koje imam su u lošijem stanju od stripova manjeg formata.

Evo i ovo je problem...ma kako ga cuvao uvjek ce se negdje otrknuti,udariti itd...
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 07/07/2015 : 16:05:01  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Vidi tebi je ekskluziva nekome nije.

To je ekskluziva neovisno o tebi ili meni, jer dobivamo nešto unikatno samo za hrvatsko tržište.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 07/07/2015 : 16:08:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
U pravu si tu skroz.
Mislio sam na tvoje subjektivan stav...ali u pravu si u globalu i je nesto posebno.
Mozda si me malo krivo shvatio glede price, naslovnice i nuccia...po meni je to vec sada na necitano ovo pisem, jedna od najboljih stvari kod zagora unazad 6-7 godina.
Samo taj format giganta mi nikako nepase, mozda to ima veze s nostalgijom i navikom.
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 07/07/2015 : 17:27:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Svakako se isplati dati 59 kn za ovo, jedini nedostatak je što se taj gigant format ne može tako dobro očuvati, svi ovi koje imam su u lošijem stanju od stripova manjeg formata.

Meni su baš giganti jako dobro očuvani.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27573 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 07/07/2015 : 18:20:23  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alen

Meni je ovaj strip u ovoj ediciji uvreda za moj potrošački mozak. Ta ovo je srednji prst inteligenciji. Još jedna Ludens edicija od koje odustajem.

čitanje zagorovih stripova i uvreda za mozak se podrazumijeva tako da tu nema ništa novo.
quote:
I naravno da će ovo za par godina biti reprintirano u redovnoj seriji, a Ludens to još možda stisne i u neki Maxi ili Super-superklasik ediciju.

Ne bih se baš kladio na tu opciju.Kod Bernarda se nikad ne zna.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 07/07/2015 : 18:24:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

Meni je ovaj strip u ovoj ediciji uvreda za moj potrošački mozak. Ta ovo je srednji prst inteligenciji. Još jedna Ludens edicija od koje odustajem.

čitanje zagorovih stripova i uvreda za mozak se podrazumijeva tako da tu nema ništa novo.
quote:
I naravno da će ovo za par godina biti reprintirano u redovnoj seriji, a Ludens to još možda stisne i u neki Maxi ili Super-superklasik ediciju.

Ne bih se baš kladio na tu opciju.Kod Bernarda se nikad ne zna.

Cemu ovo?
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
918 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 07/07/2015 : 21:52:52  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message  Reply with Quote
Ja sam već odavno odlučio kupovati samo nove epizode, koje još nemam odnosno nisu bile objavljene. Dupliranje mi se čini a ma totalno bez veze, pogotovo jer nemam ni prostora. Niti malo me ne zanima ovaj gigant, iako moram da kažem da izgleda odlično, ali pošto skupljam redovnu seriju , pričekaću na ovu epizodu za nekoliko godina u običnom formatu. U svakom slučaju, želim ugodno čitanje svima ;-)

Invincible shield
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 07/07/2015 : 22:09:02  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
Zanimljivo će biti vidjeti u velikom formatu strip koji nije crtan za veliki format. Zaboravljate da je originalni Zagorov crtani format približno jednak (zavisi od crtača do crtača) ovom na kojem će biti izdan u gigant izdanju, kod nas. Možda bude i razočarenja neočekivanom grubošću crteža, obzirom da Nuccio nije "upozoren" da će tamo neki Hrvati to objaviti u velikom formatu. Svi originalni giganti su bili predviđeni za veliki format, a crtači koji su ih nacrtali su se za to pripremili, odnosno, dodatno detaljnije, preciznije i crtački rafiniranije iscrtali predviđene kadrove, upravo znajući za to (Torricelli i Verni, Ferrija baš nije toliko bilo briga, pa se to i vidjelo, nažalost).
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 07/07/2015 : 22:31:46  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Nuccio radi na formatu koji je veći od A4 tako da tu ne bi trebalo biti problema.

iza leđa su njegovi originali

Edited by - solar on 07/07/2015 22:32:35
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 07/07/2015 : 22:53:34  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
Svi rade na formatu većem od A4, samo neki na samo neznatno većem. Nucciov je dosta veći (procjenjujem da je to nešto prošireni format A3), pa, vjerojatno, neće biti problema, ali nikad se ne zna!? Detalji i finoća strukture nisu ovisni o veličini samog originalnog crtaćeg formata, nego upravo o vidnim percepcijskim karakteristikama nacrtanog, a to je ovisno o formatu izdavanja. Tako neki ljudi ne razlikuju pojam minijature u likovnoj umjetnosti, jer misle da je to mala slika ili kipić. Ne, to je sitna strukturiranost izraza, dakle filigranski sitna jedinica izraza. Minijatura može biti i dva metra dugačka, sastavljena od mnoštva sitnih detalja i pojedinačnih prikaza. Tako je i sa crtežom. Nije bitan format okvira sličice, nego gustoća i rafiniranost crteža na njoj. No, mislim da, ipak, s Nucciom neće biti problema te naravi.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 07/07/2015 : 23:02:44  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Znam na što misliš, sjećam se prvog giganta i Torricellija koji je nakon što je čuo da će priča biti objavljena u A4 formatu sve nanovo nacrtao.

Nažalost imegeshack linkovi u ovom topicu više ne rade:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=41869
Go to Top of Page

Access Virus
Starting Member

53 Posts

Member since 19/09/2014

Posted - 08/07/2015 : 20:14:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Access Virus a Private Message  Reply with Quote
quote:

Složio bih se.
A i nisam baš ljubitelj A4 formata osim ako je u tvrdom uvezu.

Kad već pričamo, u Italiji postoje samo 3 Zagor giganta. Ovo je malo neumjesno jer izdavač može izdati još 13 izmišljenih giganta koji veze nemaju sa Italijom. Samo ubaci novu priču, lupam - "Tigar ili prvi Supermark".
Ali danas je tržište takvo da je sve dozvoljeno. Iako, moram priznati ovako nešto nisam vidio, u smislu da se ne poštuje originalna zamisao iz SBE
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27573 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 08/07/2015 : 20:35:44  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ti to ozbiljno?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 08/07/2015 : 20:46:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Access Virus

quote:

Složio bih se.
A i nisam baš ljubitelj A4 formata osim ako je u tvrdom uvezu.

Kad već pričamo, u Italiji postoje samo 3 Zagor giganta. Ovo je malo neumjesno jer izdavač može izdati još 13 izmišljenih giganta koji veze nemaju sa Italijom. Samo ubaci novu priču, lupam - "Tigar ili prvi Supermark".

Za ovo će Ludens morati posebno tražiti autorska prava.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 08/07/2015 : 21:14:53  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Što ću sve na forumu pročitati...
Go to Top of Page

Access Virus
Starting Member

53 Posts

Member since 19/09/2014

Posted - 08/07/2015 : 21:43:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Access Virus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Što ću sve na forumu pročitati...

što bi pročitao, ne razumijem? numeracija ovih stripova je užasno izokrenuta i katastrofa je kako se manipulira izdavaštvo od strane Ludensa

Edited by - Access Virus on 08/07/2015 21:46:29
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27573 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 08/07/2015 : 21:51:58  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Manipulira?
Imas zanimljiv pogled na stvari:)

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29653 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 08/07/2015 : 21:58:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Moze se reci i da manipulira onim kupcima koji ne znaju da ce se isto ovakvo izdanje pojaviti i u redovnoj seriji pa kupuju isto izdanje (nenamjerno) dvaput
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17095 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 08/07/2015 : 22:46:02  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Kamoli sreće da Ludens nastavi sa ovom praksom, konačno bi onda one prave i velike priče čitali kada i Talijani, a ne da čekamo 5 godina i ovdje razglabamo o njima :)
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 08/07/2015 : 22:52:43  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Bravo velka!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 08/07/2015 : 23:07:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
I ja sam za to da ranije dobijemo nove priče ali najidealnije u nekoj ediciji koja bi bila slična maxiju ili klasiku (nebitno kako se zove ali mislim na taj format).

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua

Edited by - DODSFERD on 08/07/2015 23:08:43
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 09/07/2015 : 06:44:46  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Nije Ludens toliko lud koliko nam se cini. Oni ce da objave ovu pricu u Gigantu, a posle 5 godina opet u redovnoj. I ko ce na kraju da kupi to? Naravno, mi kolekcionari... Oni da sada odjednom pocnu da izdavaju Zagora tacno kada se pojavi i u Italiji, ne bi mogli da zgrne pare od epizoda koje su preskocili. Oni su vidili da ovdasnji stripasi sline za Nucciom, i sada to iskoristavaju. Ne bi me cudilo da sljedece godine objave 7 Hellingena u Gigant formatu, a pogotovo me ne bi cudilo kada bi odlucili da svaki 6 mjesec objave novi Gigant...
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/07/2015 : 07:22:59  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by WOLF-HUNTER

Nije Ludens toliko lud koliko nam se cini. Oni ce da objave ovu pricu u Gigantu, a posle 5 godina opet u redovnoj. I ko ce na kraju da kupi to? Naravno, mi kolekcionari... Oni da sada odjednom pocnu da izdavaju Zagora tacno kada se pojavi i u Italiji, ne bi mogli da zgrne pare od epizoda koje su preskocili. Oni su vidili da ovdasnji stripasi sline za Nucciom, i sada to iskoristavaju. Ne bi me cudilo da sljedece godine objave 7 Hellingena u Gigant formatu, a pogotovo me ne bi cudilo kada bi odlucili da svaki 6 mjesec objave novi Gigant...

Slažem se, iskorištavaju nas, evo meni je jutros zaposlenik Ludensa došao na vrata i natjerao me pod prijetnjom puške da kupim giganta!

Edited by - solar on 09/07/2015 07:23:29
Go to Top of Page
Page: of 18 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000